Hus med en mezzanin: forskelle fra loftet og en oversigt over komfortable layoutmuligheder

Moderne hus med mezzanin

Moderne hus med mezzanin

Et hus med en mezzanin, hvad er det? Dette spørgsmål stilles ofte af mennesker, der har planer om at bygge eller købe deres eget hjem. Nogle mennesker forveksler overbygningen med loftet. Designene har fælles træk, men de er ikke i det væsentlige det samme. Mezzaninen var oprindeligt beregnet til boligkvarterer og har sit eget tag. Loftet er mere et loft, som også kan forbedres..

Stilfuldt bjælkehus med mezzanin

Stilfuldt bjælkehus med mezzanin

Hus med en gotisk mezzanin

Hus med en gotisk mezzanin

Hus med mezzanin og store panoramavinduer

Hus med mezzanin og store panoramavinduer

Usædvanligt rammehus med mezzanin

Usædvanligt rammehus med mezzanin

Hus med mezzanin og glasfacader

Hus med mezzanin og glasfacader

Mezzanin – hvad er det?

Folk, der er langt fra viden om arkitektur, stiller ofte spørgsmålet: mezzanin, hvad er det? Dette emne vil fortælle læseren på det mest tilgængelige sprog om designfunktionerne i huse med mezzaniner, fordelene ved sådanne bygninger og mulige layoutmuligheder. Mezzaninen er en tilbygning over huset, oftest ligger den i midten, men har sit eget tag.

Mezzaninrummet har normalt en balkon. Denne struktur kan have forskellige former:

 • firkant;
 • rektangel;
 • sekskant;
 • cylinder;
 • polyhedron;
 • kryds.

Men oftest laves mezzaninen i form af en almindelig firkant. Det bebyggede gulv er normalt funktionelt, men det kan også være dekorativt. På trods af at huse med mezzaniner er enetages bygninger, har de betydelige fordele i forhold til typiske enetages bygninger. Så hvad er denne mezzanin? Billederne herunder vil bedst besvare dette spørgsmål..

Hus med mezzanin ved havet

Hus med mezzanin ved havet

Smukt hus i klassisk stil med mezzanin

Smukt hus i klassisk stil med mezzanin

Hus med mezzanin placeret over garagen

Hus med mezzanin over garagen

Hus i skandinavisk stil med mezzanin

Hus i skandinavisk stil med mezzanin

Hvad er fordelene ved et hus med en mezzanin?

Et hus med mezzanin har mange fordele, hvoraf nogle især skal understreges. For at ovnen i huset skal have et godt træk, skal længden af ​​skorstenen være mindst fem meter. Mezzaninoverbygningen giver dig mulighed for at placere et langt rør i dit rum, som ikke kræver yderligere seler.

Det vil være meget billigere for ejeren at isolere den zone i loftet, over hvilken mezzaninen stiger. Til gengæld lindrer dette stresset på fundamentet, som forlænger hele husets levetid. Til konstruktionen af ​​overbygningen har kun to små områder brug for stilladser, alle andre konstruktionselementer er monteret fra loftet.

Stilfuldt og moderne hus med mezzanin

Stilfuldt og moderne hus med mezzanin

Hus med sidespor

Hus med sidespor

Overskudsområdet, der er karakteristisk for to-etagers huse, mangler her. Derfor reduceres varmeudgifterne om vinteren. Hvis der ikke er behov for at bruge overbygningen i den kolde årstid, for ikke at spilde kølevæsker, kan den simpelthen lukkes midlertidigt.

Hvis en af ​​lejerne har et behov for privatliv, er der ikke noget bedre sted end et værelse på mezzaninen. Der er ingen ballade eller larm her. Et sådant miljø er gunstigt for mentalt arbejde og god hvile..

Råd. Da overbygningsområdet ikke afhænger af andre rum (trapperne til anden sal er normalt placeret på bagsiden af ​​huset), kan mezzaninen lejes ud til lejere. Og det nuværende skattesystem klassificerer et hus med mezzanin som en etages bygning, hvilket gør det muligt at spare på skat.

Lys kontrasthus med mezzanin

Lys kontrasthus med mezzanin

Hus med mezzanin og smalle vinduer

Hus med mezzanin og smalle vinduer

Loft og mezzanin – designforskelle

Nogle mennesker forvirrer ubevidst en mezzanin med et loft. Disse arkitektoniske elementer har fælles træk, men stadig er de ikke det samme..

Hvad adskiller et loft fra en mezzanin?

 1. Taget på loftet skråner, mens taget på mezzaninen er lige. Af denne grund kan et længere ophold på loftet forårsage ubehag..
 2. Hovedformålet med loftet er loftet. Og det bliver ikke altid konverteret til at leve. Mezzaniner rejses, når huset er klar. Deres hovedfunktion er boligareal, selvom undertiden overbygninger udelukkende er lavet til dekorative formål..
 3. Taget på loftet er samtidig husets tag, mens mezzaninen har sit eget.
 4. Mezzaninens vægge går lodret til et bestemt niveau og passerer derefter glat ind i taget.

Forskellen mellem en mezzanin og et enkelt loft er også i godt naturligt lys. Hvis murværket af de lodrette vægge under konstruktionen af ​​overbygningen hæves, kan vinduesarealet øges på grund af den ekstra lodrette ramme, som er en fortsættelse af den originale vinduesåbning. Således vises et krøllet vindue i interiøret..

mezzanin - hvad er det? Et-etagers hus med en mezzanin i klassisk stil

Et-etagers hus med en mezzanin i klassisk stil

Hyggeligt et-etagers hus med en mezzanin

Hyggeligt et-etagers hus med en mezzanin

Ud over visuel appel slipper ikke-standardvinduer meget mere lys ind end de sædvanlige rektangulære vinduesystemer. Naturlig belysning i det bebyggede gulv er lige så godt som i husets hovedområder.

I 1800 -tallet var alle ædle godser udstyret med en overbygning placeret i husets øvre del. Retfærdigvis skal det bemærkes, at loftsgulve på det seneste bliver mere og mere elite.

Takket være mezzaninen øges husets nyttige areal betydeligt og bruges mere rationelt. Dette design er især efterspurgt i huse med højt til loftet. At bygge en tilføjelse kræver ikke, at husejeren får en passende tilladelse, hvilket forenkler proceduren og reducerer omkostningerne.

I dag er mezzaniner populære til at skabe lagre, hvor det er praktisk at opbevare materialer og gods. Mezzanin-lagersystem i flere etager giver dig mulighed for at sortere varer i kategorier, hvilket gør dem lette at finde.

Moderne hus med mezzanin og terrasse ved søen

Moderne hus med mezzanin og terrasse ved søen

Smukt landsted med mezzanin

Smukt landsted med mezzanin

Tagdesign muligheder

Tagene på sådanne huse kan have forskellige konfigurationer – fra primitiv flad eller gavl til original og finurlig. Den mest almindelige er et gavltag installeret ved hjælp af hængende spær..

Dette design er imidlertid ikke uden sine ulemper. Den lodrette rækværks lave højde kræver konstruktion af sidevæggene til overbygningen. I dette tilfælde forbliver en væsentlig del af loftrummet (den bag sidevæggene) uafhængig. Det kan bruges til at arrangere miniatureskabe, men det er ikke egnet til boliger..

I elitehuse bruges skrå spær til bebyggede gulve, og taget er normalt lavet enkeltstående. Nogle gange tyer de til en kombination af enkelt- og gavltage. På grund af tilstedeværelsen af ​​et karnap i husets struktur, som er grundlaget for overbygningen, kan det placeres helt under en skråning. Værelserne er rummelige og komfortable under hoften af ​​hoften og det halve hofte. Tage med en ødelagt konfiguration er velegnede til ejere af små huse..

Råd. For at skabe et smukt tag, der er kuplede og pyramideformede polygonale strukturer, er det nødvendigt at tiltrække professionelle arkitekter. En ekstraordinær tilgang til design vil give huset et unikt image og en særlig appel. Sådanne muligheder bruges som regel af ejere af eliteboliger.

Tag med flere skråninger i et hus med en mezzanin

Tag med flere skråninger i et hus med en mezzanin

Lyst hus med mezzanin

Lyst hus med mezzanin

Gavltag med hængende spær

Gavltag med hængende spær

Hip hip tag

Hip hip tag

Layout og designfunktioner

Layoutet af et stort landsted med en mezzanin kan designes, så kun beboere vil bruge badeværelset på loftetagen, og for gæster er der et badeværelse og toilet i stueetagen. Det er ikke nødvendigt at kigge efter komplekse designbevægelser for at planlægge rummet..

Ideelt set er rummets indretning designet, så du fra entreen kan komme ind i stuen og spisepladsen, som også er forbundet med hinanden via en dør. Med et sådant layout vil selv medlemmer af en stor familie ikke forstyrre hinanden..

For at gøre mezzaninpladsen så nyttig som muligt, anbefales det at holde 1,5 meters højde ved opførelse af sidevæggene. Således bør overbygningens samlede højde være 2,5 meter..

Mezzaniner er undertiden placeret over garagen, så kan du komme ind i rummet direkte fra gaden ved hjælp af en særlig trappe. Det bebyggede rum kan fungere som fitnesscenter, hjemmebiograf, værksted eller billardrum. Det hele afhænger af husejernes behov og præferencer.

Arrangering af din tagkage bør tages meget alvorligt. Fejl i valget af tagmateriale vil føre til kondens på vægge og loft, som om vinteren vil fryse og danne et lag frost.

Rund stue med vindeltrappe til mezzanin

Rund stue med vindeltrappe til mezzanin

Moderne interiør med mezzanin

Moderne interiør med mezzanin

Tagsten kan være:

 • metal;
 • fleksibel;
 • keramisk.

Det vigtigste er, at materialets struktur er modstandsdygtig over for ekstreme temperaturer og virkningerne af ultraviolet stråling. Ovenstående typer fliser kan korrekt tjene fra 10 til 25 år..

Når du opretter en tagkage og opvarmer væggene i et bebygget rum, er det tilrådeligt at bruge gipsfiberplader. Ud over god varmeisolering og lydabsorberende egenskaber har GVL brandmodstand og holdbarhed. Materialet er ikke bange for hverken fugt eller svamp med skimmelsvamp.

For at undgå høj luftfugtighed i mezzaningulvet skal du udstyre et ventilationssystem. Hvis det er nødvendigt at installere tvungen ventilation, kan det ikke negligeres. Sådan fremsyn vil beskytte tag og vægge i huset mod for tidlig forfald..

Råd. Ved indkøb af materialer til opførelse af mezzaninvægge bør der gives fortrinsret til dem, der betragtes som sikre til underetagen og kælderen. Som regel er det lette spånplader fastgjort med en tynd metalprofil..

Lille hus med mezzanin

Lille hus med mezzanin

Stilfuldt skandinavisk design i boligindretning med en mezzanin

Stilfuldt skandinavisk design i boligindretning med en mezzanin

Sådan udstyres den øverste mezzanin

Lokaler, der er skabt på mezzaninen, kan have forskellige formål, men oftest laver de et soveværelse til voksne beboere eller et gæsteværelse i den øvre mezzanin. Men hvis ejerne planlægger at udstyre en vuggestue eller studere her, finder denne mulighed også sted..

I overbygningen kan du også udstyre:

 1. billard værelse;
 2. bibliotek;
 3. workshop for kreativitet;
 4. rummeligt badeværelse.

Desuden kan lejerne i mezzaninen eksistere uafhængigt af resten af ​​husets indbyggere. Dette lettes af tilstedeværelsen af ​​sit eget omklædningsrum, et separat badeværelse og en indgang direkte fra gaden gennem trappen.

Lille køkken kan placeres på mellemgulvet

Lille køkken kan placeres på mellemgulvet

Mezzanin udstyret til et hjemmekontor

Mezzanin, udstyret med hjemmekontor

Hyggelig stue under taget på mezzanin

Hyggelig stue under taget på mezzanin

Tips til værelseindretning:

 • Det er bedre at købe møbler til en mezzanin for at bestille efter individuelle størrelser. Indbyggede konstruktioner bliver nødt til at opgive, de vil være malplacerede her.
 • Det er ikke værd at spare på belysning i det bebyggede gulv. Naturligt dagslys bør også komme uhindret ind i rummet. God belysning hjælper med at neutralisere alle defekter og mangler i interiøret. Til dekoration anbefales det at bruge lyse nuancer, som skal være til stede i både møbler og tekstiler..
 • Selvom rummet har fremspring eller nicher, kan denne ulempe korrigeres med en kombination af nuancer. Det betyder, at møbler og vægge skal indrettes i samme farveskema og i samme stil. I en sådan situation er det mest fordelagtige materiale træ eller træbeklædning..
 • Brugen af ​​lyse farver er også at foretrække, fordi taghældningerne har mulighed for visuelt at reducere rummet. Hvis lejerne i mezzaninen ønsker at diversificere interiøret med levende farver, er det bedst at male kun en af ​​væggene med en lys farve og gøre resten bleg.

Stue i retrostil med mezzanin

Stue i retrostil med mezzanin

Mezzanin i et privat hus, udstyret med et lille soveværelse

Mezzanin i et privat hus, udstyret med et lille soveværelse

Rummelig mezzanin i et privat hus, udstyret med en stue

Rummelig mezzanin i et privat hus, udstyret med en stue

Valg af stil

Ligesom sortimentet af værelser er bredt efter formål, er det også enormt med hensyn til stil. Enhver designretning kan bruges til at skabe et behageligt interiør. Det vigtigste er, at rummet er originalt og så behageligt som muligt..

Hvis du planlægger at placere et køkken eller et soveværelse på mezzaninen, bør du se nærmere på Provence- eller landlig stil. Minimalisme er mere egnet til et studie, det samme gælder et værelse til et barn. Miljøvenligt interiør er velegnet til ethvert rum.

Rustik stil i designet af et soveværelse med en mezzanin

Rustik stil i designet af et soveværelse med en mezzanin

Privat hus med mezzanin i øko-stil

Privat hus med mezzanin i øko-stil

Loftstil i mezzaninens design

Loftstil i mezzaninens design

Du kan bruge det anvendelige rum i mezzaninen, som du vil, forudsat at den konfiguration, der er typisk for overbygningen, præsenteres i et fordelagtigt perspektiv. Med andre ord skal fordelene ved rummet understreges, og ulemperne skal minimeres omhyggeligt. Galleriet med fotografier, der præsenteres, hjælper med at skabe et unikt interiør.

Uanset om huset er et palæ med en mezzanin eller ligger blandt andre private ejendomme, er det en ægte dekoration og stolthed hos ejerne. Kun en ligegyldig person, fuldstændig blottet for smag og kreativ fantasi, kan passere et sådant hus og ikke beundre dets arkitektur..