Toimiva urbanismi: 60+ ideaa loft-tyylisen kylpyhuoneen suunnitteluun

Tyylikäs kylpyhuone tummilla väreillä

Tyylikäs kylpyhuone tummilla väreillä

Sisätilojen parvi on yksi silmiinpistävimmistä esimerkeistä ilmiön ilmiöstä suunnittelualalla. Esimerkiksi teollisuusrakennusta, tehdashallia tai varastoa muistuttavan tyylin syntyminen alkuperäisessä ravintolassa ei ole kyseenalaista. On aivan toinen asia, kun tarkoituksellisesti karkea viimeistely yhdistettynä korkean yhteiskunnan eleganssiin luodaan kodin mukavuutta. Mikä valloittaa tällaisen kiistanalaisen suunnan ja kuinka onnistuneesti ilmentää sitä kylpyhuoneessasi?

Edison -lamput sisätiloissa

Edison -lamput sisätiloissa

Tyyliominaisuudet

  • Loft (käännetty englannista tarkoittaa “ullakko”) – suunta syntyi viime vuosisadan alussa Amerikassa, kun vuokraaminen New Yorkissa oli vapaiden taiteilijoiden mahdollisuuksien ulkopuolella. Joten hylättyjen tehtaiden omistajat yrittivät vuokrata ylemmän kerroksen pysyvään asumiseen kaikille..

Tyypilliset kalusteet tilavissa huoneissa, joissa on korkea katto, houkuttelivat taiteilijoita ja kuvanveistäjiä, jotka eivät tarvinneet mukavaa sisustusta. Muutaman asunnon lisääminen betoniseiniin oli erittäin kiistanalainen. Tämä kontrasti on loft -tyylin tunnusmerkki..

Kylpyhuone kahdella pesualtaalla

Kylpyhuone kahdella pesualtaalla

Sisustusta koristettaessa muiden kuin asuintilojen tyyli luodaan karkean viimeistelyn vuoksi ja kalliita putkistoja lisätään kontrastiksi. Loft-tyylinen kylpyhuone on hyvin yleinen ratkaisu, koska yksinkertainen sisustus ja vähäinen lisävaruste tekevät tilasta tilavan ja käytännöllisen.

Karkeat ruosteiset putket ja posliiniset saniteettitavarat, vanhat tiiliseinät ja tyylikäs lamppu näyttävät alkuperäisiltä ja epätavallisilta. Tällainen rohkea toteutus talossa ei sovi kaikille, mutta parven suosio on kiistaton.

Teollinen tyyli sisätiloissa

Teollinen tyyli sisätiloissa

Kaupunkityylin piirteitä:

  1. seinien puute tilavissa huoneissa;
  2. suuret ikkunat;
  3. korkeat katot;
  4. kalliiden hienostuneiden sisustuselementtien yhdistelmä, jossa on karkea viimeistely.

Epätavalliset pesualtaat kylpyhuoneen sisustuksessa

Epätavalliset pesualtaat kylpyhuoneen sisustuksessa

Tyylin tärkeimmät edut ovat sen helppokäyttöisyys. Sinun ei tarvitse piilottaa putkia, vedenlämmittimiä tai kaasulämmitintä erityiseen kaappiin. Loppujen lopuksi tällaiset yksiköt ovat tyylin “päähenkilöitä”. Sinun tarvitsee vain voittaa ne oikein maalaamalla ne kirkkaalla värillä tai valitsemalla sopiva tekniikan muotoilu..

Neuvoja! Älä sotke kylpyhuoneen valtava määrä lisävarusteita, parvi ei siedä tarpeettomia esineitä sisätiloissa. Peili, Edison -riippuvalaisin, juliste seinällä ja muutama pyyhe koristavat huoneen täysin.

15

Värit ja viimeistelymateriaalit

Parven väripaletilla ei ole tiukkoja rajoja tai asetettuja sääntöjä. Sisustus voidaan sisustaa sekä vaaleilla että tummilla väreillä. Riittävän pinta -alan vuoksi pienet mittasuhteet lisäävät synkkät värit vain parantavat tunnelmaa ja näyttävät melko edullisilta. Ei ole suositeltavaa käyttää liian kirkkaita värejä tai eksoottisia värejä, jotka olisivat ristiriidassa yleisen tyylin kanssa..

Neuvoja! Pääsääntöisesti tiiliseinästä tulee keskeinen koostumus. Voit täydentää kuvaa peililaatoilla, koristelaastilla tai kivilastuilla..

Kivet kylpyhuoneen lattialla näyttävät kauniilta ja tyylikkäiltä

Kivet kylpyhuoneen lattialla näyttävät vaikuttavilta ja tyylikkäiltä

Katon sisustuksen pitäisi luoda illuusio sen poissaolosta. Toisin sanoen huone ilman rajoja on täysin teollisen sisustuksen hengessä. Siksi mitä yksinkertaisempi sen parempi..

Neuvoja! Yksinkertainen maali vaaleissa sävyissä ilman monimutkaisia ​​roikkuvia rakenteita on optimaalinen. On parempi antaa etusija valkoiselle..

Lattialle sopii mielenkiintoisempi muotoilu – lakattu lauta, jossa on karkea rakenne, huomaamattoman mattapintaiset laatat tai itsetasaava betonilattia erityistilaisuuksiin. Valaistuksen pitäisi luoda illuusio luonnonvalosta. Siksi kohdevalot ja piilotetut lamput auttavat ratkaisemaan riittämättömien ikkunoiden ongelman..

Kirkas oranssi teolliseen tyyliin

Kirkas oranssi teolliseen tyyliin

Kun valitset vesijohtoa, sinun tulee antaa etusija nykyaikaisille malleille, jotka erottuvat niiden tiukkuudesta ja muotojen yksinkertaisuudesta. Erilaiset mallit, joissa on monia yksityiskohtia tai monimutkaisia ​​kuvioita, eivät olisi paikallaan. Seinäkylpyhuoneet, lasisuihkut ja soikeat kylpyammeet ovat edelleen suosikkeja..

Idea! Wc: n ja suihkun väliin asennettu lasiseinä näyttää erittäin harmoniselta. Tämä ratkaisu näyttää tyylikkäältä, ja sen avulla et voi käyttää rahaa mökkiin tai kylpyhuoneeseen..

Pesuallas voi olla paitsi laattoja, myös terästä tai puuta ja jopa betonia – tämä on ehdottomasti epätyypillinen ratkaisu tuotantotyylin hengessä..

Kylpyhuoneen sisustuksessa valkoiset tiiliseinät yhdistettynä lasiin

Kylpyhuoneen sisustuksessa valkoiset tiiliseinät yhdistettynä lasiin

Neuvoja! Viimeistelyllä on erittäin tärkeä rooli loft -tyylin luomisessa: materiaalien avulla luodaan kaikki karkean tunnelman tyylikkyys. Mitä yksinkertaisempi ja julmempi sisustus on, sitä tehokkaampi kontrasti tulee..

15

Tiili ja betoni asunnossa

Tiiliseinä sisustuksen sijasta on tullut niin suosittu, että sitä käytetään eri tyyleissä sekä kylpyhuoneessa että olohuoneessa ja joskus jopa makuuhuoneessa. Jos kylpyhuoneessa käytetään luonnollista tiiliä, sen seinät on käsiteltävä erityisellä kyllästyksellä, jotta kosteus ei vaikuta sienen esiintymiseen. Kätevämpi ratkaisu on tiilen muotoilu keraamisilla tai peililaatoilla..

Betoniseinät tilavassa kylpyhuoneessa

Betoniseinät tilavassa kylpyhuoneessa

Tiilimuuraus on hyvin yleistä teollisessa tyylissä.

Tiilimuuraus on hyvin yleistä teollisessa tyylissä.

Betonipintojen läsnäoloa ei vaadita, mutta se näyttää erittäin raa’alta urbanistisen suunnan mukaisesti. On suositeltavaa käyttää sementtilattiaa kaukana raskaasta putkistosta, jolloin pieni alue tulee koristeluun.

Neuvoja! Pintaa ei silti kannata koristella maalilla tai 3D-tekniikalla, koska ainutlaatuinen rakenne ja väri ovat itsessään tyylitelty muu kuin asuinrakennus.

Kenelle parvi on tarkoitettu??

Nykyään lähes minkä tahansa tyylin luominen sisätiloissa ei edellytä kaikkien sääntöjen tiukkaa noudattamista. Useimmat heistä ovat tyytyväisiä alkuperäisten ideoiden lisäämiseen tai useiden suuntausten yhdistelmään. Siksi esimerkiksi värivalikoiman, lisävarusteiden ja tekstiilien valinnan osalta eri ideoiden ilmaisemista kannustetaan. Säätiöiden, ominaispiirteiden rikkominen johtaa kuitenkin väistämättä hankkeen kokonaissuunnitelman tuhoutumiseen..

Tärkeä! Ikkunoiden puuttuminen kylpyhuoneessa tai wc: ssä yhdessä pienen alueen kanssa, kuten usein tapahtuu huoneistojen erillisissä kylpyhuoneissa, ei sovi tähän tyyliin. Parvilaatikko, joka on sisustettu loft -tyyliin, näyttää enemmän tummalta minimalismilta.

Erittäin epätavallinen rengaskuori

Epätavallinen renkaan pesuallas

Kaareva tiilikatto kylpyhuoneessa

Kaareva tiilikatto kylpyhuoneessa

Yleensä parvella valitsevat ihmiset, joilla on nykyaikaisemmat näkemykset ilman stereotypioita. Todiste tästä on avoimen kylpyhuoneen syntyminen ilman ovia ja seiniä makuuhuoneen viereen. Trendikäs trendi on erityisen suosittu nuorten parien ja sinkkujen sekä luovien ihmisten keskuudessa..

Pieni kylpyhuone tyylikkäästi muotoiltu

Pieni kylpyhuone tyylikkäästi muotoiltu

Joissakin tapauksissa ne, jotka eivät aio käyttää vaikuttavaa budjettia kylpyhuoneen kunnostamiseen, voivat tehdä valinnan loft -tyylin hyväksi. Vähimmäismäärä lisävarusteita, saatavilla olevat viimeistelymateriaalit näyttävät taloudellisesti erittäin houkuttelevilta. Stilistian luominen vaatii kuitenkin erityisosaamista, jotta sisustus muuttuu teollisen suunnan hengessä eikä siitä tule satunnaisten elementtien joukkoa. Hyvä suunnittelija pystyy toteuttamaan rohkeita ratkaisuja, jotka kompensoivat tarvittavan tilan puutteen ja luovat parvi jopa pienessä kylpyhuoneessa.

15

Neuvoja! Ennen kuin päätät parvi-tyylisestä kylpyhuoneesta, kokeile viettää aikaa tähän suuntaan sisustettuun huoneeseen. Sinun on oltava varma, että epätavallinen ilmapiiri ei aiheuta hylkäämistä ja että tunnet olosi mukavaksi siinä..

Teollinen puinen seinäkoriste

Teollinen puinen seinäkoriste

Suuri valoisa kylpyhuone katon alla

Suuri valoisa kylpyhuone katon alla