Suihkukaapit: koot ja hinnat (59 kuvaa), suunnitteluominaisuudet ja valikoima

Upea suihkukaappi modernissa sisustuksessa

Upea suihkukaappi modernissa sisustuksessa

Suihkukaapit (koot, hinnat, valintaominaisuudet ja muotoilu on kuvattu alla) – todellinen modernin elämän “lapsi”. Toisaalta niiden avulla voit suorittaa nopeasti ja tehokkaasti hygieniatoimenpiteitä, saada energiaa aamulla ja lievittää stressiä ja väsymystä illalla. Toisaalta ne ovat monen ostajan saatavilla, ne voidaan asentaa jopa pieneen kylpyhuoneeseen, mikä säästää tilaa.

Nykyään suihkukaappi ei ole vain hygieniatarpeisiin tarkoitettu huonekalu, vaan myös sisustus.

Nykyään suihkukaappi ei ole vain hygieniatarpeisiin sopiva huonekalu, vaan myös sisustus.

Makuuhuone, jossa on epätavallinen suihku

Makuuhuone, jossa on epätavallinen suihku

Suihkukaapin mitat mahdollistavat pesukoneen lisäasennuksen pieneen kylpyhuoneeseen. Suihkukaappi 90×90 voidaan asentaa yhdistettyyn pieneen kylpyhuoneeseen 4×4. Lisäetuna voidaan pitää sitä, että suihkussa vedenkulutus on pienempi (3–5 kertaa) kuin kylpyammeessa. Lisäksi suihkukaappi tulisi harkita vaihtoehtona kotiin, jossa on useita kylpyhuoneita. Jos voit asentaa täyden kylpyammeen omistajille, suihkukaappi on varsin sopiva vieraskylpyyn..

Upea metallinen suihkukaappi

Upea metallinen suihkukaappi

Villeroyn suihkukaapit&Boch ja Huppe Saksasta, poreallas ja Albatros (Italia), Laufen (Itävalta) kuuluvat premium -segmenttiin, niiden kustannukset toiminnallisuudesta riippuen alkavat 50 tuhannesta ruplasta. Keskihintaluokassa ovat Hatrian (Italia), Ideal Standardin, Suomen, Rocan (Espanja) ja Gustavsbergin (Ruotsi) tuotteet, joiden hinta alkaa keskimäärin 30 tuhannesta. Suihkut Ravakista (Tšekki), Cersanit (Puola) tai IDO (Suomi) ovat hieman halvempia, mutta hyvälaatuisia. Kiinalaisten (suosittujen tuotemerkkien Niagara, Parly, Nautico) suihkukaapien hinnat alkavat 10 tuhannesta, mutta harvinaiset mallit voivat kestää 5 vuotta, ja hanat ja kastelukannet voidaan vaihtaa puolen vuoden kuluttua..

Villeroy & Bochin suihkukaappi näyttää paitsi hyvältä myös palvelee sinua pitkään

Suihkukaappi Villeroy&Boch ei vain näytä hyvältä, vaan myös palvelee sinua hyvin pitkään.

Tyylikäs suihkukaappi Laufen

Tyylikäs suihkukaappi Laufen

Tyylikäs Huppe -suihkukaappi

Tyylikäs Huppe -suihkukaappi

Suihkukaappien suunnitteluominaisuudet

Suunnittelun mukaan suihkukaapit voidaan jakaa kahteen päätyyppiin – auki ja kiinni..

Avoimessa suihkukaapissa ei ole omaa kattoa, kun taas hyvin usein kaksi (tai jopa kolme) seinää ovat kylpyhuoneen seinät. Yleisin vaihtoehto on suihkukaappi, joka asennetaan kylpyhuoneen kahden seinän väliin ja suljetaan liukuovella (harvemmin – kääntö). Suihkukaappia asennettaessa on tärkeää, että kylpyhuoneen seinät, joita käytetään hyttiseininä, ovat hyvässä vedeneristyksessä..

Avoin suihkukaappi

Avoin suihkukaappi

Kaunis kylpyhuoneen sisustus suihkulla

Kaunis kylpyhuoneen sisustus suihkulla

Suljetut hytit (suihkulaatikot) – niillä on omat seinänsä koko kehällä. Tämä lisää merkittävästi niiden kustannuksia, mutta mahdollistaa useampien toimintojen toteuttamisen. Toinen etu niistä on usein monolohkorakenteet, jotka voidaan tarvittaessa purkaa ja asentaa muualle..

Suljettu lasinen suihkukaappi

Suljettu lasinen suihkukaappi

Suihkukaappi tyylikkäässä kylpyhuoneessa

Suihkukaappi tyylikkäässä kylpyhuoneessa

Suljettujen suihkukaappien etuna voidaan pitää sitä, että suihkun lisäksi suihkulaatikoilla voi olla myös muita toimintoja:

 • vesihieronta – toiminnon suorituskyky varmistetaan asentamalla vesihierontasuuttimet seinäpaneeleihin, yksinkertaisin vaihtoehto on kaksirivinen järjestely, jossa yksi rivi sijaitsee takatasolla ja toinen – sivuilla. Kehittyneemmät mallit voivat tarjota useita vesihieronnan tyyppejä kerralla – kohdunkaula, pystysuora tai jalka

Vesihieronta ei ole vain ilo, vaan myös loistava tapa parantaa kehoasi.

Vesihieronta ei ole vain ilo, vaan myös loistava tapa parantaa kehoasi.

Suihkukaappi vesihieronnalla

Suihkukaappi vesihieronnalla

Neuvoja! Ennen kuin ostat vesihieronnalla varustetun hytin, kysy (tai mittaa) veden paine (toisin sanoen paine). Pienin sallittu arvo, jolla vesihierontasuuttimet voivat toimia, on 1,5 baaria, mutta sinun on tutkittava huolellisesti matkustamon tekninen kuvaus, jotkut valmistajat sallivat vesihieronnan vain 2 tai jopa 3 baarin paineessa.

 • kontrastisuihku – samaan aikaan kylmän ja kuuman veden suihkut vuorottelevat, tällainen menettely auttaa paljon piristämään aamulla.
 • sadesuihku – erityisen katto -suihkupään ansiosta voit suihkuttaa vettä pieninä pisaroina, mikä luo lämpimän sateen vaikutuksen. Tällaisen suihkun avulla voit lievittää päiväsaikaan kohdistuvaa stressiä, rentoutua ja valmistaa kehon nukkumaan tehostamaan vaikutusta, käyttämään lisäksi ääni- ja valotehosteita

Suihkukaappi sadesuihkutoiminnolla

Suihkukaappi sadesuihkutoiminnolla

Viime vuosina niin sanotut trooppiset suihkut ovat saaneet suuren suosion luodessaan todellisen sateen jäljitelmän.

Viime vuosina niin sanotut trooppiset suihkut ovat saaneet suuren suosion luodessaan todellisen sateen jäljitelmän.

 • Turkkilainen sauna-sisäänrakennetun höyrygeneraattorin avulla voit toistaa turkkilaisen höyrysaunan vaikutuksen-lämpötila on 45-60 ° C ja kosteus noin 90-100%. Sisäänrakennettu tuuletin varmistaa höyryn tasaisen jakautumisen koko tilavuudelle.

Suihkukaappi turkkilaisella saunalla

Suihkukaappi turkkilaisella saunalla

Neuvoja! Kun ostat suihkukaapin, jossa on “turkkilainen sauna” -toiminto, on välttämätöntä, että lavalla on mukava istuin – tämä menettely on melko pitkä

Suihkukaappi turkkilaisella saunalla klassisessa kylpyhuoneessa

Suihkukaappi turkkilaisella saunalla klassisessa kylpyhuoneessa

Muita lisätoimintoja ovat aromaterapia (aromaattisten aineiden lisääminen), kromoterapia (valo- ja äänitehosteet, mikä on erityisen tärkeää leveysasteillemme syksy-talvikaudella), sekä radion ja jopa puhelimen asentaminen ohjaamoon.

Suihkukaappi: valitse lava

Suihkukaappi on osa suihkukaappia, joka määrää suurelta osin sekä suorituskyvyn että mukavuuden. Ensinnäkin kuormalavan syvyys, mikä on erityisen tärkeää, jos suihku on ainoa vesijohtolaite, jonka avulla voit suorittaa vesitoimenpiteitä:

 • syvä lava – niiden syvyys ylittää 35 cm, tällainen kuormalava voi osittain korvata pienen kylpyhuoneen. Tämä vaihtoehto sopii perheelle, jolla on pieni lapsi (ei tarvitse ostaa kylpyamme erikseen) tai joilla on eläimiä (esimerkiksi koirat, jotka on pestävä kävelyn jälkeen huonolla säällä). Suihkukaapin ja kylpyammeen koon ansiosta voit asentaa sen kylpyhuoneeseen, jossa on wc

Monitoiminen suihkukaappi syvällä alustalla

Monitoiminen suihkukaappi syvällä alustalla

 • keskikokoinen lava – 10-35 cm, sopii niille, jotka haluavat liottaa / pestä käsin (huopia, verhoja, kodin vaatteita) kotitaloustarvikkeita

Suihkukaappi keskikokoisella alustalla

Suihkukaappi keskikokoisella alustalla

 • matala lava – jopa 10 cm korkea, ratkaisu perheille, joissa on vanhuksia. Lisäksi tässä tapauksessa sinun pitäisi noutaa varustettu (sisäänrakennettu) istuin – vanhempi voi levätä hieman pitkien toimenpiteiden aikana

Suihkukaappi matalalla alustalla ekologiseen sisustukseen

Suihkukaappi matalalla alustalla ekologiseen sisustukseen

 • tasainen kuormalava on vaihtoehto, josta on tulossa yhä suositumpi, tässä tapauksessa kuormalava on rakennettu kylpyhuoneen lattiaan (tai luodaan pieni koroke) ja muodostaa yhden tason. Se näyttää vaikuttavalta, väliseinien puuttuminen ja vapaa lattia mahdollistavat visuaalisesti kylpyhuoneen laajentamisen, mutta tällä vaihtoehdolla on merkittävä haitta – veden tyhjennyksen järjestämisen monimutkaisuus

Nykyaikainen kylpyhuone avoimella suihkulla

Nykyaikainen kylpyhuone avoimella suihkulla

Seuraava parametri on kuormalavan mitat ja muoto. Käytäntö osoittaa, että 80×80 cm: n suihkukaappi on pienin sallittu koko, koska pesun aikana henkilö tekee monia liikkeitä riittävän suurella amplitudilla. Lisäksi on pidettävä mielessä, että suurimman (täydellisen) perheenjäsenen pitäisi tuntea olonsa mukavaksi matkustamossa..

Neliö tai suorakulmio on yleisin suihkualustan muoto. Suorakulmaisten kuormalavojen muotoisten suihkukaappien etuja ovat alhaisempi hinta, koska sileät kotelorakenteet on helpompi valmistaa. Samaan aikaan suihkut, joissa on pyöristetyt lokerot, ovat parempia pienessä kylpyhuoneessa – vaikka koveran (säteittäisen) muodon ovet ja seinät maksavat enemmän, kulma -suihkukaapin muoto ja koko, jossa on lokero sektorin muodossa ympyrän (soikea) muoto säästää tilaa.

Neliön muotoinen lasinen suihkukaappi

Neliön muotoinen lasinen suihkukaappi

Epäsäännöllinen suihkuallas

Epäsäännöllinen suihkuallas

Lavan muodon ja koon lisäksi kuormalavan materiaalilla on merkittävä vaikutus myös suihkun kokonaiskustannuksiin:

 • emaloitu valurauta tai teräs – erittäin vahva, luotettava ja kestävä. Ne kestävät kuorman täydellisesti – toisin kuin kylpyamme, jossa henkilö jakaa painon tasaisesti koko pituudeltaan, täällä hän keskittyy hyvin pienelle alueelle. Haittapuolena – metalli lämpenee hyvin hitaasti, joten ennen sisäänpääsyä kuormalava on “lämmitettävä” suihkuttamalla kuumalla vedellä. Lisäksi emalipinnoite on melko altis iskuille ja naarmuille.

Suihkukaappi valurautaisella alustalla

Suihkukaappi valurautaisella alustalla

 • keraaminen – erittäin hygieeninen, virheetön hoidon kannalta, lava säilyttää värinsä pitkään. Mutta kuten mikä tahansa keramiikka, se on erittäin hauras (jos pudotat jotain painavaa, kuormalava voi vain halkeilla) ja alhaisen lämmönjohtavuuden vuoksi se ei ole kovin miellyttävää koskettaa, se on kylmä seistä, joten kumimatto voidaan vaatia
 • kivi – luonnon tai keinotekoinen marmori. Kulutusta kestävä, kestävä, kestää aggressiivisia ympäristöjä, helppo puhdistaa, mutta erittäin kallis

Suihkukaappi keinotekoisella kivialustalla

Suihkukaappi keinotekoisella kivialustalla

Suihkukaappi keinotekoisella marmorilla

Suihkukaappi keinotekoisella marmorilla

 • akryyli on halutuin kuormalavatyyppi. Se lämpenee nopeasti, ei ime likaa, joten se on hygieeninen, helppo puhdistaa ja säilyttää alkuperäisen värinsä pitkään, naarmut ja sirut voidaan helposti korjata. Mutta samaan aikaan akryylilavan asennus voi vaatia lisätuen – tiilen (betonityyny) – asennuksen. Jos lava on suuri, vain yksi runko, joka tukee sitä kehän ympärillä ja neljä jalkaa, ei riitä – henkilön painon alla se taipuu ja jopa räjähtää. Ohjaamot ovat luotettavampia, ja kuormalavan alla on kaksi poikkipalkkia ja keskelle on asennettu ylimääräinen viides jalka.

Suihkukaappi akryylialustalla

Suihkukaappi akryylialustalla

Ovien avausjärjestelmät

Suihkukaapin seinät ja ovet voivat olla muovia tai lasia. Muovi on budjettivaihtoehto, mutta etusijalle on asetettava matta vaihtoehto, koska läpinäkyvä naarmuuntuu helposti ja menettää “myyntikelpoisen” houkuttelevan ulkonäön. Lasi – se maksaa huomattavasti enemmän, he käyttävät erityistä karkaistua lasia, jonka paksuus on 5–8 cm, tämä muotoilu näyttää vankalta, luotettavalta, vankalta ja kauniilta.

Lasinen suihkukaappi saunan vieressä

Lasinen suihkukaappi saunan vieressä

Suihkukaappi loft -tyyliseen sisustukseen

Suihkukaappi loft -tyyliseen sisustukseen

Suihkukaapissa käytetään kahden tyyppisiä ovenavausjärjestelmiä – kääntö- ja liukuovet.

Swing -järjestelmä

Edullisempi vaihtoehto koostuu yleensä yhdestä tai kahdesta ovesta, kun taas itse kangas saranoiden avulla voidaan kiinnittää sekä hytin sivuseiniin että suoraan kylpyammeen seiniin. Keinujärjestelmä valitaan, kun kylpyhuoneessa on paljon tilaa. Metallin laatu, josta saranat on valmistettu, on tässä tärkeä. Eurooppalaiset valmistajat käyttävät kiinteää metallia – se on luotettavampi, vaikkakin kalliimpi. Halvempi vaihtoehto – suulakepuristettua jauhemetallia käyttävät kiinalaiset valmistajat, se on melko epäluotettava.

Suihkukaappi kääntöovien avausjärjestelmällä

Suihkukaappi kääntöovien avausjärjestelmällä

Klassinen kylpyhuone suihkulla

Klassinen kylpyhuone suihkulla

Liukuva järjestelmä

On suositeltavaa, kun kylpyhuoneessa on vähintään vapaata tilaa. Tällä kokoonpanolla ovet liikkuvat ohjaimia pitkin (ylempi ja alempi) toistamalla vaatekaapin periaate. Ovissa on kuminauhat ja magneetit, jotka varmistavat ovien sulkeutumisen tiiviisti. Muoviset ohjaimet on asennettu kiinalaisten valmistajien budjettivaihtoehtoihin, ne eivät ole kovin luotettavia, ja niiden korvaamisen hinta on verrattavissa uuden ohjaamon ostamiseen. Eurooppalaiset (Villeroy) asentavat alumiini- ja teräskaiteet&Boch, Axor, Duravit, Huppe), ne ovat paljon kalliimpia, mutta samalla yritykset asettavat heille takuun (3-5 vuotta), ja tarvittaessa nämä osat voidaan ostaa erikseen ja asentaa.

Suihkukaappi liukuovilla

Suihkukaappi liukuovilla

Maalaismainen kylpyhuone

Maalaismainen kylpyhuone