Puoliautomaattinen kylpyammeen ylivuotojärjestelmä: hyödyllisiä vinkkejä asennukseen

Turvallisuussyistä jokainen kylpyamme on varustettava tyhjennys- ja ylivuotojärjestelmällä.

Turvallisuussyistä jokainen kylpyamme on varustettava ylivuotojärjestelmällä

Nykyaikainen ihmisasunto on varustettu joukolla laitteita, joita ilman on vaikea kuvitella jokapäiväistä elämää. Tämä sisältää kylpyammeen. Tämä ei ole vain säiliö, jossa suoritamme aamu- ja iltatoimenpiteitä, vaan monimutkainen elementtien sarja, joka varmistaa nesteen kierron. Se on varustettu toiminnallisten perusosien lisäksi myös turvallisuusominaisuuksilla. Esimerkiksi ylivuotosuoja, jonka avulla voit välttää oman ja naapurin asunnon tulvan, jos kylpyammeeseen pääsee enemmän nestettä..

Panoraamalasit kylpyhuoneessa

Panoraamalasit kylpyhuoneessa

Yksinkertainen tyhjennys

Muiden laitteiden tavoin tyhjennyksen ylivuoto oli alun perin mekaaninen ja sen asennus ja purkaminen oli yksinkertaista, mikä ei vaadi erityistaitoja. Se sisältää seuraavat komponentit:

 • tyhjennyskaula on suunniteltu varustamaan säiliön alempi aukko ja liittämään se pistorasiaan;

Suuret ikkunat täyttävät huoneesi auringonpaisteella

Suuret ikkunat täyttävät huoneen auringonvalolla

 • ylivuotokaula on rakennettu kylpyammeen kapeaan sivupaneeliin ja se on liitetty sivuputkeen, mikä varmistaa, että ylimääräinen virtaus järjestelmään;
 • sifoni (sifoni) – fragmentti, johon yllä olevat osat on kytketty. Sen päätehtävänä on kuljettaa nestettä viemäriin ja estää hajun palaaminen huoneeseen kaarevan laitteen ansiosta;
 • letku, joka yhdistää ylivuoton ja imuputken, on suunniteltu kuljettamaan vettä ensimmäisestä toiseen;

Perinteinen muovijätteen ylivuoto

Perinteinen muovijätteen ylivuoto

 • putki, joka on suunniteltu nesteen siirtämiseen sifonista suoraan viemäriin.

13

Tämä muotoilu löytyy edelleen nykyaikaisista huoneistoista. Mutta yleisin oli toinen – puoliautomaattinen.

Puoliautomaattinen tyhjennys- ja ylivuotolaite

neljätoista

Nykyään yleisin on kehittynyt puoliautomaattinen järjestelmä. Se on käytännöllisempi ja kätevämpi. Kuten aiemmissa malleissa, se sisältää sifonin ja putket nesteen tyhjennykseen. Lisäksi se sisältää:

 1. tulpan nostamisen ja laskemisen ohjausyksikkö on painike, pyörivä rengas, kahva tai venttiili, joka on suunniteltu kytkemään tulppa “auki” ja “kiinni” -asentoihin;
 2. venttiili – mekanismiin liitetty pistoke;
 3. kaapeli, joka yhdistää venttiilin ja säätimen;

Tyylikäs keraaminen kylpyamme

Tyylikäs keraaminen kylpyamme

Viihtyisä art deco -kylpyhuone

Viihtyisä art deco -kylpyhuone

Puoliautomaattinen tyhjennyksen ylivuoto alkaa suorittaa toimintojaan sen jälkeen, kun on painettu painiketta tai käännetty ohjausyksikön venttiiliä, jonka taakse on piilotettu kaapeli, joka nostaa ja laskee kantta.

Yleensä esteettisemmän ja harmonisemman kuvan luomiseksi järjestelmän ulko -osat on koristeltu koristeellisilla paneeleilla. Mutta on myös malleja, joissa kaapeli kulkee ylivuotoletkun ulkopuolelta. Tämä ratkaisu ei ole niin esteettisesti miellyttävä, mutta samalla mahdollistaa tarvittaessa tämän osan helpon korjaamisen tai vaihtamisen..

Tärkeä! Jos kaapeli kulkee ylivuotoletkun sisään, muotoilu näyttää houkuttelevammalta, mutta jos se rikkoutuu, sitä ei voida korjata, se on vaihdettava kokonaan.

Tietoja laadusta

 • Yksi puoliautomaattisen tyhjennyksen ylivuotamisen tärkeimmistä eduista on, että kädet eivät joudu kosketuksiin nesteen kanssa, kun se aktivoidaan. Tämä on erittäin tärkeää, koska säiliössä oleva vesi voi olla liian korkea tai päinvastoin matala..
 • Mutta puoliautomaattisella tyhjennyksellä on myös haittoja. Näitä ovat tiettyjen mallien epäluotettavuus. Tämä koskee pääsääntöisesti halvempia epäilyttäviä tuotteita, joiden käyttöikä on lyhyt..

Wirquin-kylpyamme, puoliautomaattinen, messinki kromi

Wirquin-kylpyammeen puoliautomaattinen, kromattu messinki

Nykyaikaisilla markkinoilla on runsaasti erilaisia ​​putkistovälineitä

Nykyaikaisilla markkinoilla on runsaasti erilaisia ​​putkistovälineitä

On tärkeää kiinnittää huomiota materiaaliin, josta mekanismi on tehty. Tähän mennessä valmistajat tarjoavat seuraavanlaisia ​​vanteita:

 1. muovi;
 2. kromattu musta metalli;
 3. raudaton metalli;
 4. ruostumaton teräs.

Neuvoja! Jos aiot asentaa ylivuoton itse, muista, että metalli on vähemmän joustavaa kuin muovi ja että asennus voi aiheuttaa usein rikkoutumisen, minkä jälkeen sinun on ostettava uusi sarja.

Halvat sifonit, joissa on ylivuoto, eivät kestä kauan

Halvat sifonit, joissa on ylivuoto, eivät kestä kauan

Putkiston asennus voidaan tehdä käsin

Voit asentaa putkityöt itse

On myös syytä harkita materiaalia, josta sifoni on valmistettu. Yleisimmät ovat seuraavat:

 • muovi- useimmiten käytetty, on tullut suosituin sen edullisen hinnan vuoksi. Sillä on melko pitkä käyttöikä, mutta tämän elementin ulkonäkö ei ole erityisen esteettinen;
 • musta metalli käytetään yhä harvemmin sifonien valmistukseen, koska sillä ei ole erityisen houkuttelevaa ulkonäköä kohtuuhinnoista ja korkeasta käyttöiästä huolimatta;
 • ei -rautametallia sekä ruostumatonta terästä – vahvimmat ja kestävimmät materiaalit, ne kestävät korroosiota, kun taas tällaiset osat voivat täydentää huoneen yleistä tyyliä. Niiden avulla voit luoda retro -tyylin. Tällaisen sifonin ainoa haitta on korkeat kustannukset..

Skandinaavista tyyliä kylpyhuoneen sisustuksessa

Skandinaavista tyyliä kylpyhuoneen sisustuksessa

Riippumatta siitä, mitä materiaalia valitset suihkuhuoneeseesi, suosittelemme kiinnittämään huomiota brändiin ja tuotteiden laatuun. Tämä on tärkein indikaattori ostettaessa. Tällaiset asiat ostetaan pääsääntöisesti perheen taloudellisen tilanteen mukaan..

Muista kuitenkin, että sinun ei pitäisi ajaa halpoja ja epäilyttäviä valmistajia. Huonolaatuisten mekanismien käyttö voi johtaa merkittäviin tappioihin, jotka liittyvät seuraaviin tekijöihin:

 • tarve vaihtaa koko sarja;
 • huonevauriot vuodon seurauksena;
 • mahdolliset vahingot naapureille tulvista jne..

Huonolaatuinen putkisto voi tuoda sinulle paljon ongelmia.

Huonolaatuinen putkisto voi tuoda sinulle paljon ongelmia.

On parempi ostaa laadukkaita putkistoja kuin korvata naapureille tulvista aiheutuneet vahingot

On parempi ostaa laadukkaita putkistoja kuin korvata naapureille tulvista aiheutuneet vahingot

Neuvoja! Muista, että ei-rautametalli ei voi olla halvempaa kuin muovi. Ja jos törmäät samanlaisiin tuotteisiin, sinun ei pitäisi suosia niitä, koska tämä on todennäköisesti avioliitto..

Hyödyllisiä vinkkejä asennukseen

Kylpyhuone itämaiseen tyyliin

Kylpyhuone itämaiseen tyyliin

Kylpyhuoneen kirkas sisustus yhdistettynä wc: hen

Kylpyhuoneen kirkas sisustus yhdistettynä wc: hen

 • Jokaisella laitteella on omat asennusominaisuutensa. Ostoksen on sisällettävä vaiheittaiset ohjeet, jotka on tutkittava huolellisesti ja noudatettava epäonnistumatta. Tämä estää elementtien vaurioitumisen asennuksen aikana..
 • Vaikka olisit valinnut korkealaatuisimmat tuotteet ei-rautametalleista ja tunnetuilta, luotetuilta valmistajilta, huomaa, että käyttöolosuhteet vaikuttavat kaikkiin järjestelmiin, joten ne voivat kestää alle määräajan. Jos haluat seurata viemärin tilaa, yritä tarjota visuaalinen pääsy siihen..