Dekica za bebe – što biste trebali uzeti u obzir pri kupnji

Svakoj bebi je potrebno mnogo ljubavi, sigurnosti i topline odmah nakon rođenja. Naravno, prije svega, trebali biste se brinuti o svom djetetu svim srcem. No, postoje i neki važni i sigurni pomagači. Što kažete na mekanu dekicu za bebe? To će vašoj bebi dati 100 posto toplu mekoću. Danas na tržištu možete pronaći raznolik izbor ugodnih deka za mlade i stare. Kako ne biste bili razmaženi izborom, unaprijed se dobro informirajte i razmislite koji su materijali i značajke deke prikladni za vaše mališane.

Odlučite se za svjež, moderan dizajn

dekica za bebe tirkizna prugasta pamučna djevičanska vuna

Glavno pravilo glasi: uvijek birajte prirodne materijale koji ne sadrže kemijske dodatke. Jedna od najpopularnijih tkanina za savršenu dekicu za bebe je runo. Ovaj materijal je mekan i luksuzan u isto vrijeme i ostaje jednako dobro očuvan čak i nakon mnogo pranja. U isto vrijeme, runo je vrlo lagano i uvjerava svojom sposobnošću da se lijepo zagrije.

Preferirajte netkane materijale koji su uglavnom izrađeni od organskog pamuka. U nekim slučajevima runo sadrži i djevičansku vunu, što dovodi do dodatne topline. Općenito, pamuk, vuna i kašmir su među najboljim prirodnim materijalima koje možete odabrati za dječju čistu savjest. Na primjer, jedna od najvećih prednosti vune je njena sposobnost upijanja vlage. Na taj će način vaša beba biti dobro zaštićena od hladnoće. Međutim, morate imati na umu da se vuna ne smije često prati. S druge strane, pamuk je vrlo jednostavan za njegu, uopće nije težak i prozračan.

Fino pletene u pastelnim bojama

beba-dekica-meko-pleteno-ružičasto-plavo-bež

A ako vam se sviđa još kvalitetnije, onda biste se trebali odlučiti za kašmir. Takva raskošna dekica za bebe također bi bila vrlo prikladna za tuširanje beba, na krštenju ili na prvi rođendan. Kašmir je idealan i za dar. Ova vrijedna luksuzna tkanina izuzetno je lagana, vrlo mekana i još uvijek prilično topla. S ovim izborom teško da možete pogriješiti.

Nebesko plava i mazno mekana

dekica za bebe plava mekana

Stoga pri kupnji deke za bebe svakako potražite EU ekološku oznaku i GOTS certifikat (Globalni organski tekstilni standard). Naravno, nije bitan samo sam tekstil, već i boje. Oni također trebaju biti bez zagađivača. Preferirajte pastelne i prirodne boje. To se općenito preporučuje, ne samo zbog vizualne podatnosti, već prije svega zbog niskog stupnja obojenosti.

Istražili smo i pronašli prekrasne dekice za bebe mibiento.de pronađeno. Pogledajte i naći ćete ono što tražite!

Također preporučujemo da pogledate:

mirabeau.de i livingathome.de

 Beba ružičasta s prekrasnim uzorcima

dekica za bebe pletena ružičasta djevojčica

  Ako vam se sviđa više cvjetno dekica za bebe mekani prirodni materijali šareni uzorci

Meka vuna u prirodnim bojama

dekica za bebe prirodne boje prirodni materijali

 Volite karamel i runo?

dekica za bebe karamel mekana

Otkrijte svoju omiljenu nijansu sive

dekica za bebe sivo pleteno mekano runo

Ili vam je draža u klasičnoj ružičastoj i bebi plavoj boji?

dekica za bebe nježnih pastelnih boja

Dajte svojim voljenima ugodan, topao osjećaj

dekica za spavanje spava muhe meke