Praznici s vašim psom: na što treba pripaziti?

Sljedeći godišnji odmor već je pred vratima i mislili ste na gotovo sve, organizirali gotovo sve. Očekivanje je veliko i jedva čekate odlazak. Azurno plavo more, bijele plaže, nebo bez oblaka – jednostavno divno! Sve što trebate učiniti je pronaći privremeni dom za psa i možete početi…

Prije nego što svog dragog pošaljete u hotel za pse, razmislite dvaput o tome ozbiljno. Možda se sa svojim psom zabavljate više nego što možete zamisliti. Uostalom, vaš četveronožni prijatelj dio je obitelji, zar ne??

putovanje s kuferom za pse pakiranje pribora za pse

Kako bi u ovom slučaju sve prošlo glatko i zaista mogli uživati ​​na odmoru, postoji nekoliko stvari koje biste trebali uzeti u obzir. Kao pravi ljubitelji pasa, opsežno smo istraživali i za vas stvorili mali vodič koji bi trebao poslužiti kao korisna pomoć.

Koja su odredišta i smještaj za odmor najbolji?

Prema najnovijim statistikama, u njemačkim domaćinstvima trenutno ima preko 10 milijuna pasa. Većina vlasnika pasa želi odmor provesti sa svojim vjernim četveronožnim prijateljima što je više moguće pa stoga putuju s njima. Srećom, Njemačka nudi bezbroj mogućnosti za opuštajući odmor sa svojim psom na selu, kao i uz more.

Prekrasne, široke obale i plaže na Sjevernom i Baltičkom moru, kao i slikoviti otoci poput Rügena i Sylta nude obilje prirode i slobode. Ne samo da želite izaći van u šetnju, već vaš pas također želi zaista ispustiti paru tijekom blagdana. Najbolje je izbjegavati prenapučena turistička uporišta i preferirati manja mjesta s prirodnim plažama u blizini. Postoje čak i službeno posebne plaže za pse na kojima se vaši dragi mogu šetati bez ograničenja.

odmor na moru sa psima plaža za pse

Mnoge kuće za odmor ne samo u ovoj zemlji, već i u najpopularnijim zemljama za odmor poput Španjolske, Francuske, Hrvatske ili Italije čak su u potpunosti prilagođene potrebama ljetovališta sa psima. U nekim se domovima psi ne samo toleriraju, već se i potiču. Saznajte više o tome na internetu i unaprijed pronađite savršeno mjesto za odmor i odgovarajući smještaj.

Savršeno isplanirajte prijevoz i putne potrepštine za psa

Prije nego što možete uživati ​​u odmoru, morate putovati automobilom. Za prijevoz životinje može se koristiti transportna kutija ili prtljažnik vašeg automobila. U drugom slučaju, preporučljivo je koristiti zaštitu za prtljažnik koja štiti premaz prtljažnika od prljavštine i pseće dlake. Time se izbjegava dlaka u automobilu i pas se odmah osjeća mnogo ugodnije. Zaštita prtljažnika obično nudi životinji ugodnu, neklizajuću površinu na kojoj može ležati.

zaštita prtljažnika putovanje odmor s priborom za pse

Uvijek zapamtite, osobito ljeti, da svog psa više ne ostavljate u zatvorenom automobilu. Temperatura može brzo porasti i ugroziti život vaše drage. Za vruće ljetne dane ili u slučaju da morate dugo stajati u prometnoj gužvi, najbolje je nabaviti takozvanu rešetku za ventilaciju automobila. Time se osigurava redovita opskrba svježim zrakom i steže se u otvorenom prozoru.

Još jedna velika stvar – podloga za hlađenje psa. Koristi poseban gel koji dugo hladi. Ako pas leži na prostirci, nudi ugodno hlađenje u prtljažniku ili transportnoj kutiji. Ne zaboravite uvijek imati sa sobom svježu pitku vodu za svog psa. Pomoć pri ulasku u automobil, posebno za štence ili za starije pse, stvara dodatnu udobnost i istovremeno štiti zglobove četveronožnih prijatelja.

pomoć pri ulasku za pse pribor za putovanje odmor sa psom

Nabavite pravi pribor za pse za odmor

Osim ispravne opreme tijekom transporta, trebali biste razmisliti i o osobnom putnom priboru psa. Naravno, voda i hrana za životinje ovdje su opet na prvom mjestu. Vaš dragi uvijek mora biti na odgovarajući način opskrbljen njime. Istodobno, trebali biste nabaviti prikladne zdjele za hranu koje se lako transportiraju, nisu krhke i optimalno štede prostor.

Također biste trebali nabaviti putnu zdjelu za piće koja osigurava stabilno držanje. To znači da se voda ne prolijeva pri kretanju u automobilu. Na tržištu postoje čak i sklopivi i prijenosni spremnici za hranu i piće koje možete ponijeti sa sobom u restorane ili na duža putovanja. Komplet prve pomoći za pse, kao i za ljude, nikada ne smije nedostajati na odmoru. To znači da uvijek imate sve što je potrebno za brigu o vašem psu u najgorem slučaju.

Visokokvalitetne putne potrepštine za pse možete pronaći u specijaliziranim prodavaonicama ili na internetu, na primjer na mein-haustier.de

Unaprijed sve savršeno organizirajte kako bi vaš odmor sa psom bio jednostavno odličan!

Urednički tim želi vam prekrasan odmor pun nezaboravnih iskustava.

 Plaža za pse planira odmor sa psom