Zdrav užitak i ušteda uz održivi kuhinjski namještaj

Kuhanje ili roštiljanje s prijateljima sada ljeti unosi novi zamah u vaša četiri zida. Posebno mlada kućanstva sve više obraćaju pozornost na održivu i ekonomičnu kuhinjsku opremu ne želeći se odreći velike udobnosti pri kuhanju i pečenju. Od odgovarajuće tehničke opreme do ekonomične opskrbe energijom, postoji mnogo polazišta za davanje vlastitoj kuhinji dodatni dodir održivosti.

održiv i ekonomičan kuhinjski namještaj 5

Zdravi i održivi koncepti za kuhinju

U sve više domaćinstava zdrav život jednostavno je dio načina života. Od odabira sastojaka u supermarketu ili nezavisnih trgovaca do nježne pripreme, postoje različita polazišta za ispunjavanje ovih odluka. Međutim, pri kupnji kuhinjske opreme ili napajanja za električne uređaje rijetko se razmatra održiv i zdravstveno osviješten koncept.

Gledajući klasu energetske učinkovitosti električnih uređaja najbolji je način da učinite nešto kako biste smanjili potrošnju energije, a time i okoliš. Ipak, postoji još nekoliko temeljnih pitanja koja bi si mlada kućanstva trebala postaviti pri sastavljanju kuhinje i napajanja.

održiv i ekonomičan kuhinjski namještaj 6

Kuhanje kod kuće: kada, koliko često i s čime?

Naravno, potpuno opremljena luksuzna kuhinja s mnogo funkcija izvrsno privlači poglede, što vam jamči razne kulinarske mogućnosti. Međutim, nema smisla biti fasciniran nebrojenim posebnim funkcijama i metodama pripreme koje nemaju ulogu u svakodnevnom kuhinjskom životu. Ovdje se brzo troši nepotreban novac koji je bolje uložiti u visokokvalitetne sastojke ili druge kuhinjske aparate i opremu.

održiva i ekonomična kuhinjska oprema 2

Realno, treba uzeti u obzir koliko često zapravo postoji vrijeme i želja za kuhanjem sami ili zajedno. U kuhinjskom snu snovi su često veliki, ali u svakodnevnom životu često nema vremena za kuhanje između posla, razonode i obitelji. Ponekad mala i kompaktna kuhinja samo služi svrsi vašeg kućanstva. Moderan dizajn s održivim drvom i ekološki prihvatljivom bojom uvijek je izvediv.

Za uštedu upotrijebite potrošnju električne energije i cijenu električne energije

Osim sustava zabave u dnevnoj sobi, većina elektroničkih uređaja koristi se u kuhinji. Peći, hladnjaci i perilice posuđa najveći su potrošači „bijele tehnike“, ali su u posljednja dva desetljeća postali znatno ekonomičniji. Navedene vrijednosti potrošnje u specijaliziranoj trgovini i pripadajući razredi energetske učinkovitosti referentne su točke i prosječne vrijednosti koje kućanstvo sa znatno većim sklonostima kuhanja brzo premašuje.

održiv i ekonomičan kuhinjski namještaj 1

Naravno, nitko se ne bi trebao odreći svoje kreativne zabave u kuhanju samo kako bi štednjak ili perilica posuđa radili rjeđe. Umjesto toga, vrijedi razmotriti početak izravno sa cijenom električne energije i smanjenje cijene po kilovat satu. Internet pomaže u pronalaženju najboljeg osobnog davatelja električne energije od davatelja usporedbi sa samo nekoliko unosa. A Usporedba struje putem Verivoxa kao poznata i ugledna platforma stvara polazište za uštedu 100 eura ili više godišnje.

Ispravna ventilacija kao pristup uštedi

Mišljenja su podijeljena o jednom dijelu kuhinjskog namještaja. Mnoga kućanstva cijene aspirator za izvlačenje dima i mirisa iz dnevnog prostora. Drugi to vide kao energetski otpad i radije se oslanjaju na dosljednu ventilaciju kako bi odagnali neugodne mirise. Naravno, ovdje odlučuju osobne preferencije, ali s energetskog stajališta vrijedi usporediti sve troškove.

održiv i ekonomičan kuhinjski namještaj 4

Očito je da je aspirator kao potrošač odgovoran za nešto veću potrošnju energije. To se može utvrditi posebno pomoću razreda energetske učinkovitosti ili vlastitim mjerenjima. Zauzvrat, dulja ventilacija povećava troškove grijanja između kasne jeseni i proljeća, jer se hladan zrak dovodi izvana. Ovisno o vrsti grijanja i izolacije u kući, to može značiti dodatne troškove u usporedbi s radom napa. Nema općih savjeta i preporučljivo je provesti vlastiti pregled.

Održivost je više od energetske učinkovitosti

Koliko električne energije kuhinjski aparat troši godinama važan je aspekt odluke o kupnji. Međutim, niti jedno kućanstvo ne bi trebalo povezivati ​​održivost s potrošnjom električne energije. Svatko tko se ozbiljno bavi pitanjima kao što su zaštita okoliša i pažljivo korištenje prirodnih resursa trebao bi u razmatranje o kupnji uključiti daljnja razmatranja.

održiva i ekonomična kuhinjska oprema 3

Čak i velika kvaliteta namještaja osigurava duži vijek trajanja i sprječava prijevremeno odlaganje naknadnom kupnjom. U slučaju električnih uređaja, povratak u proizvodni ciklus igra važnu ulogu, a treba uključiti i pakiranje ili vrstu upotrijebljene boje. Dok neovisna ispitivanja kuhinjske opreme s ciljem funkcionalnih aspekata i rubnim bavljenjem temom ekologije, trebali biste pronaći vlastitu vrhunsku osobnu kuhinju kroz ciljane informacije.