Mogu li male kuhinje izgledati veće?

Svi želimo učiniti svoje stanove što udobnijim, praktičnijim i vrlo domaćim, jer se želimo počastiti s malo udobnosti u svoja četiri zida. Želimo tamo provesti sjajno vrijeme s obitelji i prijateljima. No što se događa kada je premalo prostora, a stambeni prostor nedostatan za naš koncept dizajna? U ovom slučaju ne biste trebali objesiti glavu, naprotiv – pokušajte kreativno razmišljati i izvući najbolje iz situacije. Posljednja rečenica zasigurno vam zvuči vrlo dobronamjerno, ali nerealno. Ali danas vam želimo pokazati da se možete poslužiti malim trikovima i pametnim dizajnerskim idejama kako bi ograničena soba izgledala mnogo veća i prostranija. Uzmimo za primjer male kuhinje. To su pravilo, a ne iznimka u svim većim gradovima. Svatko tko dobro poznaje stambenu situaciju u Njemačkoj točno zna koliko je ta tema važna za milijune ljudi,

Male kuhinje su prije pravilo nego iznimka u većini velikih gradskih stanova

male kuhinje su norma u velikim gradskim stanovima

U malim gradskim stanovima ne možete si priuštiti da žrtvujete puno životnog prostora za kuhinju. Čak i tako, ovaj važan prostor može se dizajnirati tako da izgleda prostranije. Prije svega, neprikosnoveno središte obiteljskog života mora biti projektirano na praktičan način tako da se tipični kuhinjski radovi mogu pravilno obavljati čak i u ograničenom prostoru.

Svatko se želi osjećati ugodno tijekom kuhanja ili pečenja, zbog čega mala kuhinja mora biti vrlo privlačnog dizajna. Suvremene tehnologije danas nam puno pomažu, pa se zanimljivi koncepti dizajna mogu osmisliti i za male kuhinje. Na što biste se mogli kladiti u takvom projektu kako biste svojoj maloj kuhinji dali elegantan, prostran izgled? Predstavit ćemo riječima i slikama!

Male kuhinje – bijela ili neka druga svijetla nijansa? Vi odlučujete sami!

male kuhinje bijele boje

  • Svijetle boje simuliraju optičku veličinu

Mnogi ljudi misle da potpuno bijela kuhinja izgleda pomalo dosadno. To naravno nije točno, jer ova osnovna boja odiše čistoćom i omogućuje vam dobar pregled sobe. donosi i druge plus bodove. U maloj kuhinji u bijeloj boji sve izgleda savršeno, a ambijent izgleda malo prostranije. Ako vam se ovaj kuhinjski dizajn ne sviđa, tada imate čitav niz modernih pastelnih boja koje će zasigurno zadovoljiti vaš ukus. Svijetlo siva i bež klasične su boje među mogućim bojama, koje su također posljednjih godina jako tražene u malim kuhinjama. Naravno, o vašim željama ovisi koju ćete svijetlu nijansu odabrati za kuhinju. Važno je da odabrana boja savršeno pristaje i simulira optičku veličinu.

Male kuhinje: Nježne pastelne boje u posljednje su vrijeme jako tražene, vizualno povećavaju prostor

Male kuhinje u pastelnim bojama

Postoji mnogo drugih trikova, malih i velikih, koji kuhinju mogu učiniti prostranijom. Ako se oslanjate, na primjer, na fronte visokog sjaja i kuhinjske ormare bez ručki, onda ste na pravom mjestu. Oni kuhinji daju ujednačen izgled bez privlačenja pozornosti. Možda vole kontraste. Također ih možete dobro koristiti u maloj kuhinji. Na primjer, tamni osnovni ormarići izgledaju savršeno i mogu se savršeno kombinirati sa svijetlim zidnim ormarima, pod uvjetom da su u istoj paleti boja.

 Tamni osnovni ormarići odgovarajuće nijanse, upareni sa svijetlim zidnim ormarićima, daju maloj kuhinji vizualnu visinu.

Mala otvorena kuhinja

  • Okomiti prostor mora se pametno koristiti u malim kuhinjama

Idite gore i iskoristite besplatni okomiti prostor u mini kuhinjama! Ovdje je dobro poznata strategija postavljanje zidnih ormara, otvorenih polica i kukica okomito tako da imate dovoljno slobodnog prostora u maloj kuhinji. Tamo se uvijek morate osjećati ugodno i nikako nemojte biti tlačeni previše namještaja. S tim u vezi ostaju vam mnoge mogućnosti i zasigurno ćete biti zapanjeni koliko stvari možete smjestiti na okomitu površinu. Upamtite, svaki kvadratni centimetar računa se u malim kuhinjama!

Učiniti da male kuhinje izgledaju veće? Da, pametno iskoristite okomiti prostor!

ideje za male kuhinjske police

  • Uštedite prostor i stvorite dovoljno prostora za pohranu u malim kuhinjama

Ušteda prostora uvijek je glavni prioritet mini kuhinje. Ako nemate dovoljno prostora, pokušajte jednostavno i namjerno postaviti kuhinju kako biste osigurali prostor za pohranu. Danas vam u tom pogledu stoje na raspolaganju mnoge pametne mogućnosti dizajna. Moderni ugrađeni aparati i ugradbene napa su ABC moderne kuhinjske opreme. Kako biste maksimalno iskoristili prostor u kutu, tamo možete postaviti kutni ormar. Moderni kuhinjski kutni ormarići imaju elegantna okretna vrata na izvlačenje i integrirano osvjetljenje. Uopće ne možete ometati kuhanje, već vam samo pruža užitak u kuhinjskom poslu.

Skladišni prostor ključna je riječ pri postavljanju mini kuhinje

mali kuhinjski prostor za skladištenje

Skladišni prostor vrlo je važan koncept u svakoj kuhinji, no osobito je važan u mini kuhinjama. Tamo gdje je prostor doista ograničen, težite savršenom redu i pokušavate izbjeći zabunu. U tu svrhu potrebno vam je dovoljno prostora za pohranu. Osim praktičnih kuhinjskih ormarića, ovdje vam mogu biti od velike pomoći pletene košare, otvorene police i kutije. Ako ih pravilno kombinirate i koristite, stvorit ćete više reda u mini kuhinji. Budući da je to osobito važno u malim kuhinjama. Ništa vam ne bi trebalo stati na put ili ometati izravan pogled na cijelu kuhinju. Na taj se način mala kuhinja može vizualno povećati i svi se jako zabavljaju radeći u njoj.

Želimo vam puno sreće s dizajnom vaše male kuhinje i još puno ugodnih sati tijekom rada u njoj!

Stvaranje kontrasta i postavljanje naglasaka – tako ćete unijeti zamah u mali kuhinjski prostor

savjeti za opremanje ideja male kuhinje

Pametni moderni komadi namještaja uvijek su višenamjenski, npr. Ovaj nudi prostor za skladištenje, sjedenje i radnu površinu u jednom

male kuhinje višenamjenski namještaj

Razmišljajte kreativno i energično dizajnirajte svoju malu kuhinju

dizajnirajte male kuhinje s panacheom

Bijelo i drvo mogu se dobro upariti

opremanje male kuhinje

Mala kuhinja u bijeloj boji začinjena je prikladnom rasvjetom i uređenjem sobe

Mala kuhinja osvjetljava cvjetni ukras

Ugrađeni su kuhinjski aparati!

Ideje za dnevni boravak u kuhinji za male prostore

Ne izgleda li savršena mala kuhinja isto?

mala kuhinja bijelo drvo

Stvorite vrlo ugodnu atmosferu u svojoj maloj kuhinji!

mala kuhinja postavljen kuhinjski otok

Kuhinja u obliku slova U može se dizajnirati vrlo atraktivno

ideje za malu kuhinju u obliku slova U