Valmistautuminen talveen oikein: kuinka valita turvalliset katon lumipidikkeet?

Ristikkolumipysäkki koostuu osista, joten sitä voidaan pidentää haluttuun etäisyyteen

Ristikkolumipysäkki koostuu osista, joten sitä voidaan pidentää haluttuun etäisyyteen

Talvi ei ole kaukana – lomien, lasten naurun ja ilkikuristen pelien aika. Mutta samaan aikaan se tuo paljon vaivaa ja vaaroja. Mitkä ovat lumilinkoja, jotka muodostavat suuria valkoisia korkkeja rakennuksiin? Suurennettuna ne irtoavat kerroksittain ja muodostavat vakavan vaaran ohikulkijoille. Tämä johtuu siitä, että liukuvilla massoilla on merkittävä paino ja jos ne pudotetaan, ne voivat vahingoittaa henkilöä..

Kun järjestät omakotitaloa, voit suojella sinua ja perheenjäseniäsi asentamalla lumipidikkeet katolle. Tämä on erityinen laite, joka kiinnittyy pintaan ja pitää lumimassoja, mikä varmistaa niiden laskeutumisen asteittain. Huoltotyöntekijät voivat käyttää samaa menetelmää varustaessaan rakennuksia, jotka ovat heidän vastuullaan..

Lumiesteiden asentaminen ei osu taskuun liikaa, mutta säästää paljon hermosoluja kylmän sään tullessa.

Lumiesteiden asentaminen ei osu taskuun liikaa, mutta säästää paljon hermosoluja kylmän sään alkamisen jälkeen

Voit ostaa sopivia rakenteita, kun vaihdat kattomateriaalia lisävarusteina tai erikseen siitä erikoistuneista rautakaupoista. Oikean valinnan ja asennuksen suorittamiseksi voit ottaa yhteyttä asiantuntijoihin tai tehdä sen itse.

Suorakulmainen runkorakenne katolla asukkaiden turvallisuuden vuoksi

Suorakulmainen runkorakenne katolla asukkaiden turvallisuuden vuoksi

Metalliprofiileista valmistetut kulmaputket, joissa on lisäpiste -elementtejä

Kulmaiset lumipysäkit metalliprofiilia ja lisäpiste -elementtejä

15

Huomio! Kun etsit tätä laitetta kaupoista tai verkkosivustojen luetteloista, saatat kohdata sen nimiä, kuten lumisuoja -aidat, lumiaurat, lumipeitteet, lumiesteet, lumijalat – ne kaikki tarkoittavat samaa muotoilua.

Pisterakenne asennetaan koko katon pintaan

Pisterakenne asennetaan koko katon pintaan

Tyypit ja erot asennusominaisuuksissa

Ennen kuin ostat lumipidikkeitä, tutustu nykyään tuotettuihin tyyppeihin, selvitä, miten ne eroavat toisistaan ​​ja mihin ominaisuuksiin kannattaa kiinnittää huomiota. Ensinnäkin mallit eroavat toiminnallisuudesta..

Valmistajat erottavat seuraavat tyypit:

Rakennustyyppi Kuvaus
Lumiesteet tai lumiesteet nämä ovat erityisiä aitoja, jotka pitävät lumisateet ja estävät niitä liukumasta alas ennen kuin ne muuttuvat veteen eivätkä luonnollisesti virtaa patoja pitkin;
Lumileikkurit ovat rakenteita, jotka jakavat lumimassan yleisen kerroksen ja vähentävät sen tilavuutta ja siten iskuvoimaa putoamisen aikana.

15

Lisäksi lumilaudat eroavat materiaaleista, joista ne on valmistettu:

  1. putkista;
  2. ristikoista;
  3. kulmat;
  4. levyt;
  5. kohta;
  6. vaihtoehto.

Koriste-elementtejä putkimaisella lumiesteellä

Koriste-elementtejä putkimaisella lumiesteellä

Katsotaanpa tarkemmin, mitä ne ovat..

Tyypin ominaisuudet
Putkimainen Rakenteen perusta on kiinnike, jolla se kiinnitetään pintaan. Siihen on tehty erityisiä reikiä, joihin on sijoitettu putkia, joiden koko on 15-30 mm. Lumityynyjen korkeus riippuu putkien määrästä ja saavuttaa 15 cm. Kiinnitystä varten sinun on myös ostettava metalliruuvit. Niiden pituus riippuu kattomateriaalista ja voi olla 8–60 mm. Tätä lajia pidetään kestävimpänä, minkä ansiosta ne voidaan asentaa alueille, joilla on suuri sademäärä talvella..

Luotettava ja käytännöllinen lumisateen putkirakenne

Luotettava ja käytännöllinen lumisateen putkirakenne

Ristikko Ne edustavat monimutkaisempaa, mutta vähemmän luotettavaa suunnittelua. Niiden koot riippuvat mieltymyksistäsi, koska on yrityksiä, jotka valmistavat räätälöityjä lumipysäkkejä. Yleensä valmistajien tähän mennessä esittämät koot ovat 5-20 cm.

Neuvoja! Sinkittyä terästä käytetään materiaalina niiden valmistuksessa. Se on kiinnitetty pintaan kiinnikkeillä. Tällaisten rakenteiden etuna on niiden esteettiset ominaisuudet. Koska tuote on maalattu valmistuksen jälkeen, voit valita laitteen mihin tahansa katon sävyyn.

Hila-putoamissuojajärjestelmää pidetään yhtenä parhaista ja helpoimmista asentaa.

Hila-putoamissuojajärjestelmää pidetään yhtenä parhaista ja helpoimmista asentaa.

Kulma- ja lamellijalat asennetaan alueille, joilla on vähiten sadetta. Pääsääntöisesti ne kiinnitetään metallikattoista tai metalliprofiileista valmistettuun kattoon. Näillä materiaaleilla on korkea liukuvuus, joten lumimassa ei viipy niiden päällä ja putoaa ennen kuin se kerääntyy. Jalat auttavat myös estämään vaikeuksia kovassa lumessa. Tässä tapauksessa kaltevuuden korkeus ei saa ylittää 30 °.

Kulma -lumipysäkki voidaan asentaa katolle, jonka kaltevuus on enintään 30 astetta

Lumipysäytin voidaan asentaa katolle, jonka kaltevuus on enintään 30 °

Huomautuksella! Tällaisten paalujen korkeus on 4-6 cm. Rakenne koostuu metallista kaarevista kulmista, jotka muodostavat pienet sivut asennettuna. Tämä tyyppi on oikeammin määritelty lumileikkureille.. 

Asennusta varten sinun on ostettava metalliruuvit. Luotettavuuden lisäämiseksi kulmat asennetaan porrastetusti harjannetta pitkin. Ristikon lisäksi ne on maalattu eri sävyillä, joten voit valita elementit mihin tahansa katon sävyyn.

Vuorikulmassa käytetään muovista lumiesettä, joten rakenne on vahvempi

Vuorikulmassa käytetään muovista lumiesettä, joten rakenne on vahvempi

Joillakin alueilla lumihankeet näyttävät yleensä epärealistisilta, mutta niiden asukkaat yrittävät pelata turvallisesti. Tätä varten voit kiinnittää paikalla moottorikelkat kattoon. Nämä ovat pieniä levyjä, jotka on kaareva kolmioksi. Pintaan kiinnittämistä varten levyyn tehdään reikiä ruuveja varten. Luotettavan suojan aikaansaamiseksi käytetään suurta määrää tällaisia ​​elementtejä, jotka on sijoitettu neliölle ruutulaudan kuvioksi..

neljätoista

Huomautus! Taloudellisin vaihtoehto on käyttää puupalkkia esteen sijaan. Se on kiinnitetty koukuilla kattoa pitkin.

Tällä vaihtoehdolla ei ole muita etuja kuin alhaiset kustannukset, koska puu on vähemmän kestävää kuin metalli, sillä ei ole erityisiä esteettisiä ominaisuuksia eikä se ole yhtä luotettava kuin muut rakenteet. Siksi on parasta käyttää sitä vain väliaikaisena toimenpiteenä tai jopa luopua tästä vaihtoehdosta kokonaan..

Lumiloki kestää hyvin raskaita kuormia

Mitä etsiä ostaessa?

Tärkein tekijä, joka vaikuttaa lumipidikkeen valintaan, on katon tyyppi. Jokaisella materiaalilla on omat liukumisominaisuutensa. Tässä suhteessa lumimassa laskeutuu katolta nopeammin ja toisesta hitaammin. Siksi niiden mallit ovat erilaisia. Kiinnitystyyppi riippuu myös tästä. Oikea valinta ja asennus eivät vahingoita katon pintaa.

15

Tärkeä! Lisäksi sinun on kiinnitettävä huomiota kallistuskulmaan. Jyrkemmille rinteille vaaditaan suuri pidike, jossa on useita tasoja; tasakattoilla tämä ei välttämättä ole tarpeen. On huomattava, että maan eri alueilla on erilaiset sademäärät, mikä vaikuttaa suoraan lumimassojen muodostumiseen katoille..

Putkimainen rakenne useilla riveillä vahvistaa

Putkimainen rakenne useilla riveillä vahvistaa turvasulkua