Yksityisen talon portaikko toiseen kerrokseen. 290+ valokuvavaihtoehtoa (puu, metalli, betoni)

Portaikkovaihtoehdot 2. kerroksessa

Portaikko on toiminnallinen arkkitehtoninen elementti, kaunis muotoilu ja kaunis elämäntapa. Estetiikka, laatu, luovuus, muotoilu ja innovointi ovat kriittisiä tekijöitä kokonaiskokemuksen kannalta. Nyt mietit todennäköisesti, mikä on ihanteellinen muotoilu, joka tuo huoneeseesi täydellisen harmonian? Vai onko sinulla jo ideoita portaita tai kaiteita varten, jotka haluat tuoda kotiisi? Kun tarvitset poikkeuksellisia ratkaisuja kiipeilyyn toiseen kerrokseen, inspiroidu näistä upeista ideoista. Lisätietoja myöhemmin artikkelissa.

Tapa siirtyä toiseen kerrokseen taide -esineenä

Portaikko olohuoneen sisätiloissa

Portaikko olohuoneen sisätiloissa

Kodin pystysuuntaisen liikkeen uusi ilme ilmentää selkeää muotoilua ja korkeita taiteellisia standardeja. Suunnittelijat, taiteilijat ovat luoneet modernin muotoilun, sopivan materiaalin sekä portaat, kaiteet luomaan kodikkaan ja tyylikkään ilmapiirin. Konsolimallit, jotka heijastavat tarkasti ajan henkeä, ovat suosittuja kaikkialla maailmassa..

Konsoliportaat puisilla portailla

Konsoliportaat puisilla portailla

Lasihissit

Lasihissit ovat yhtä suosittuja; ne lisäävät visuaalisesti huoneiden tilaa. Lasiseinät tarjoavat läpinäkyvyyttä, keveyttä.

Vaikuttava konsolilasirakenne

Vaikuttava konsolilasirakenne

Puiset portaat

Kuitenkin metalliset, puiset portaat tarjoavat korkean vakauden. Tasapainoinen yhdistelmä eri materiaaleja johtaa täydelliseen harmoniaan. Riippumatta siitä, ovatko ne kiinteitä, vapaasti seisovia vai ripustettuja – kulma, pituus ja leveys suunnitellaan yksilöllisesti.

Tikkaat ovat rakenne, jonka on aina yhdistettävä korkea mukavuus ja kestävyys. Niille malleille, joissa ei ole muita seinäkiinnikkeitä ja kuormia, on yksi keskikiinnitys, hauraat askeleet. Suunnittelusta, materiaalista riippuen nykyaikaisten portaikkojen lajikkeita on käytännössä rajattomasti..

Veistoksellisten portaikkojen alkuperäinen muotoilu

Veistoksellisten portaikkojen alkuperäinen muotoilu

Toimimme yhdessä sisätilojen kanssa

Suunniteltaessa sinun on sovitettava sen elementit yleiseen sisustukseen, jos haluat, katso joitakin valmiita projekteja. Esimerkiksi minimalistisessa sisustuksessa koristeelliset portaat näyttävät paikoiltaan..

Toisaalta, jos haluat muuttaa sen keskipisteenä, valitset upean taidemallin, jolla on epätavallinen muoto, väri tai mielenkiintoiset kaiteet..

Valoisa portaikko toiseen kerrokseen

Valoisa portaikko toiseen kerrokseen

Muista, että turvallisuus on äärimmäisen tärkeää, tikkaiden tulee olla mukavia ja turvallisia pienille lapsille tai vanhuksille..

8 eri tyyppiä jokaiseen kotiin

On olemassa erilaisia ​​asennuksia, joista jokaisella on omat etunsa ja haittansa. Pystysuuntaista liikettä vaativan kodin rakentamisessa tai kunnostamisessa on tärkeää ottaa huomioon, minkä tyyppinen hissi sopii parhaiten rakenteelle ja omistajan maulle..

Modulaarinen portaikko lasiportailla

Modulaarinen portaikko lasiportailla

Kun on kyse talon rakenteen valinnasta, sinun on tarkasteltava tilan muotoa, missä se seisoo, kuinka usein sitä käytetään ja sen tarkoitusta (pää- tai lisä).

Jotkut suunnittelijat sanovat sinulle heti: portaiden tyyppi on ensimmäinen asia, joka on ajateltava. On monia erilaisia ​​tyylejä, koristeita, materiaaleja, joita voidaan käyttää sisustuksen personoimiseen, mutta aluksi katsomme vain eri portaita, jotka sopivat parhaiten eri tiloihin..

Lue kahdeksasta suositusta portaatyypistä yksinkertaisista malleista monimutkaisiin malleihin. Näytä valitut suosikit urakoitsijallesi ja keskustele, mitkä vaihtoehdot ovat kotisi kannalta tärkeimpiä.

Suoraan

Esimerkki suorista portaista

Esimerkki suorista portaista

Suorat asennukset ovat yleisimpiä, suosituimpia, koska ne ovat käteviä, toimivia ja kustannustehokkaimpia. Tässä klassisessa suunnittelussa kulutuspinta on järjestetty suoralle tasaiselle jakautumiselle. Suoralla muodolla on yksi lineaarinen alue muuttamatta suuntaa.

Halvin ja kätevin rakenne harkittaessa kannattaa harkita suoria tikkaita, mikä ei ole väärä valinta. Se soveltuu erityisesti minimalistisiin koteihin ja sisätiloihin yksinkertaisuuden vuoksi..

Tämä tyyppi vie kuitenkin paljon lineaarista tilaa luomatta estettä kerrosten väliin, mikä ei luo yksityisyyttä..

L-muotoinen (kulmikas)

Marssi kulmaportaat puusta

Marssi kulmaportaat puusta

Kulmaportaat ovat pohjimmiltaan suoria portaita, joiden suunta muuttuu keskellä. Lineaarisia askelmia täydentää alusta, joka kääntää ajosuuntaa 90 astetta. Asennustyypillä on toinen suosittu nimi L-muotoinen, sillä voi olla useampi kuin yksi tyyny, kun tarvitaan useampi kuin yksi suunnanmuutos.

Tämä tyyppi on erittäin mukava ja turvallisempi kuin suora, koska lasku tarjoaa lepopaikan ylä- tai alaliikkeessä. Nämä tikkaat sopivat ergonomisesti kulma -asentoon, koska ne sopivat helposti kodin sisustustilaan.

Tämä on erittäin looginen tilankäyttö ja voi olla visuaalisesti paljon mielenkiintoisempaa kuin suora tyyppi. Haittapuoli on, että sen rakentaminen on vaikeampaa ja vaatii yleensä lisätukea, mikä tekee siitä vähemmän kustannustehokkaan..

Hybridi

Hybridiportaat sisätiloissa

Hybridiportaat sisätiloissa

Tämä on vähemmän turvallinen tyyppi, joka ei salli laskeutumista 90 tai 180 asteen käännöksiin. Muotoa kompensoivat kiilamaiset askeleet käännösten ympärillä.

Visuaalisesti mielenkiintoinen tyyppi, koska se luo lempeitä, sileitä viivoja, sujuvan siirtymisen tasolta toiselle. Nämä ominaisuudet tekevät siitä suositun uusissa kodeissa, ja ne voidaan helposti asentaa kaikkein hankalampiin paikkoihin..

Hybridimalli vaatii vähemmän tilaa, mutta on monimutkainen, vaatii erittäin tarkkoja laskelmia ja suunnittelua. Kiilamuotoisten portaiden kaventuminen vaikeuttaa myös käännöstä, vaarallista ohitetulle askeleelle..

U-muotoinen (kääntyvä)

U-muotoinen portaikko maalaistalossa

U-muotoinen portaikko maalaistalossa

Laitteen avulla voit muuttaa suuntaa 180 astetta. Tämä saavutetaan myös tasoilla, jotka yleensä jakavat portaat tasaisiksi osiksi muodostaen puolikierroksen rinnakkaisten jänteiden kanssa..

Tällainen asennus on toimiva ja paljon turvallisempi, koska portaiden laajat mahdollisuudet rajoittavat portaiden määrää, joihin joku voi pudota. Tällä tyypillä on myös paljon arkkitehtonista kiinnostusta mihin tahansa suunnitteluun, ja se sopii helposti useimpien talojen suunnitelmaan. Se sopii kuitenkin parhaiten koteihin, joissa on korkeat katot, tai kun suunnittelet kohteita, joissa talossa on useita käytävätasoja..

Kierre

Siro kierreportaat

Siro kierreportaat

Kompakti muotoilu on keskittynyt yhden napaan ympärille, joten jos katsot sitä ylhäältä, näet täydellisen ympyrän. Mutta tässä on otettava huomioon muutamia asioita: kierreportaiden kapeat kiilamaiset portaat eivät ole helpoin kulkea..

Tämä on kuitenkin ylivoimaisesti mielenkiintoisin muotoilu. Siinä on kierrekaari, joka muistuttaa jousen muotoa. Kaikki portaat ovat kiilamaisia, mutta toisin kuin hybridi, kaareva tyyppi, ne ovat yhtenäisiä. Portaiden ympärillä on pystysuora keskituki.

Takorauta kierreportaat

Takorauta kierreportaat

Spiraaleja löytyy pääasiassa ullakkokaupungeista, jotka ovat taloudellisen tilankäytön, helpon asennuksen ja kaistanleveyden vuoksi. Kierukka ei sovellu tiheään käyttöön, koska sillä on rajoitettu alue, jota on vaikea liikuttaa.

Vain yksi henkilö voi liikkua sitä pitkin kerrallaan, suuria esineitä on vaikea kuljettaa ylös tai alas. Siksi monet rakennusmääräykset eivät salli spiraalin käyttämistä täysikokoisen toisen kerroksen pääsisäänkäynninä..

Kaareva

Kaareva portaikko on eleganssin huippu ja ensimmäinen mieleen tuleva kuva on ajatus kuninkaasta laskeutumassa. Portaat ovat kiilamaisia, mutta kaaren muodon vuoksi portaiden kaventuminen ei ole niin havaittavaa.

Kaareva portaikko hotellin kerrosten välissä

Kaareva portaikko hotellin kerrosten välissä

Kaaren tyylikkään ulkonäön vuoksi se sijaitsee usein kalliiden hotellien aulassa. Tämä on paras tapa sisustaa huone etsiessään kodin keskipistettä tai ensivaikutelmaa. Tämän suunnittelun haittana on se, että sitä on vaikein suunnitella ja rakentaa, koska kaikkien sen osien (mukaan lukien kaiteet) on oltava kaarevia..

Haarukoitu

Marmorinen T-muotoinen portaikko salissa

Marmorinen T-muotoinen portaikko salissa

Kaksiosainen portaikon mahtavin versio on Titanicin kuuluisan portaikon tyyli. Siinä on yksi leveä jänneväli, joka sitten jakautuu kahteen pienempään, vastakkaisiin suuntiin kulkevaan jänneväliin..

Vaihtoehto

Pienen asunnon omistajat tarvitsevat kipeästi pienimmänkin neliömetrin hyödyntämiseksi tehokkaasti. Siksi pienempiä ja käytännöllisempiä kotiprojekteja käytetään yhä enemmän kompakteja malleja. Vaihtoehtoinen tapa on pohjimmiltaan tikkaat, joissa on irrotettava rakenne..

Taitettava portaikko toiseen kerrokseen tai ullakolle

Taitettava portaikko toiseen kerrokseen tai ullakolle

Ympäristöystävällisyydestä ja vastuullisesta suunnittelusta huolimatta pienikokoisilla malleilla on monia haittoja. Tämä on erittäin hankalaa eikä ollenkaan ergonomista. Sen tiiviys varmistetaan turvallisuudella ja helpolla pääsyllä. Pieniä tikkaita ei voi käyttää pääroolissa, koska ne eivät ole riittävän vahvoja. Sitä käytetään tiloissa, joissa ei ole paljon liikettä..

Tässä vaiheessa sinulla pitäisi olla käsitys siitä, mikä tyyppi sopii parhaiten kotiisi. Nyt voit alkaa miettiä, kuinka käyttää tämän toiminnon yhteydessä luotavaa tilaa..

Mikä muotoilu valita?

Muutto toiseen kerrokseen tulee suunnitella siten, että se vastaa laitoksen käyttöikää. Se toimii avaimena kodin mukavuuteen, joten kannattaa harkita, toimiiko kotisi paremmin, jos muutat portaiden asentoa. Huoneiden välisten seinien purkaminen, huoneen tarkoituksen laajentaminen tai muuttaminen voi tarkoittaa liikesuunnan muuttamista. Kun suunnittelet, mieti, mihin huoneeseen se on sopivin sijoittaa..

Minimalistinen portaikko

Minimalistinen portaikko

Suunnitteluvinkkejä:
 1. Avoimen pohjaratkaisun ansiosta portaat näkyvät koko tilassa, joten voit tehdä siitä ominaisuuden.
 2. Konsoliportaassa on portaat, jotka on piilotettu seinään, ja ne näyttävät kelluvan ilmassa luodakseen kevyen ja avoimen ilmeen.
 3. Kierre- tai kaareva portaikko antaa välittömän wow -tekijän, mutta toimii parhaiten suurissa tiloissa. Spiraalit kiertyvät keskitangon ympärille ja sopivat hyvin pieniin tiloihin, mutta voivat olla hankala käyttää lapsille, vanhuksille tai vammaisille.
 4. Betoniset portaat voivat olla halvempia suunnitteluvaiheessa, mutta ne voivat maksaa enemmän kuin puu ja teräs valu- ja tarkkuusongelmien vuoksi.
 5. Puusta ja teräksestä valmistetut jännevälit ovat suosittu yhdistelmä. Ne voidaan valmistaa millimetrin tarkkuudella, ja ne on suunniteltu avoimille portaille. Betoni, teräsjalat voidaan verhoilla puulla, kivellä tai marmorilla, ja jos aiot tehdä tämän, sinun kannattaa harkita MDF -portaita..
 6. Puulla on luonnollista lämpöä ja kauneutta, ja portaissa ja kaiteissa on monia laatuja ja viimeistelyvaihtoehtoja. Lehtipuukaiteet ovat kalliimpia kuin havupuut, mutta ne ovat kestävämpiä ja tuntuvampia.
 7. Lasikaiteet läpäisevät valon hyvin, mutta pöly ja sormenjäljet ​​näkyvät paremmin. Tarkista, miten lasi kiinnitetään kaiteisiin – mukautetussa mallissa ei ole näkyviä kiinnikkeitä. Yleisesti käytetään kahta lasityyppiä – tavallista lasia, jonka sävy on hieman vihreä, ja kalliimpaa vähähiilistä lasia, jolla on erinomainen optinen laatu ja pienempi sävy.
 8. Georgian aikoina portaikot olivat hoikkaita ja tyylikkäitä, ja samanlainen vaikutus saatiin aikaan käyttämällä teräskehystä..
 9. Art Nouveau -kauden portaissa oli vilkkaita kaaria ja luonnon innoittamia kaiteita, kuten rautakukkia, lehtiä ja jänteitä.
 10. Art deco -tyyli merkitsi siirtymistä kohti vakaampaa ja massiivisempaa rakennetta terävillä ja vahvoilla viivoilla..

Massiivisen portaikon alkuperäinen muotoilu

Massiivisen portaikon alkuperäinen muotoilu

Portaikkojen suunnittelussa ja asennuksessa on lisätty turvallisuusvaatimuksia, joten noudata rakennusmääräyksiä ja standardeja.

Suunnittelijoiden luovia projekteja

Luotettavan toimivuuden ja asianmukaisen suunnittelun lisäksi arkkitehtoninen kohokohta on tärkeä portaissa. Tämä tapa muuttaa kotisi ei lakkaa hämmästyttämästä.

Mielenkiintoiset kuviot ja tekstuurit, epätavalliset värit, taipumus käyttää kankaita – suunnittelijoiden lähestymistapa portaiden suunnitteluun on usein erityinen, he rakastavat sitä niin paljon. Katso heidän mallejaan ja ideoitaan tehdäkseen omasta tikkaasta lahjakkaampi..

Värillinen kulutuspinta ja nousuputki

Moniväriset askeleet - kirkas aksentti sisätiloissa

Moniväriset askeleet – kirkas aksentti sisätiloissa

Yksi trendi, joka on saavuttanut suosiota viime vuosina, on kulutuspinnan korostaminen värin avulla. Aiemmin ihmiset yrittivät yhdistää portaikon ympäristöönsä, mutta nyt monet asunnon omistajat yrittävät päinvastoin korostaa portaikkoa ja erottaa sen..

Tämän vaikutuksen saavuttamiseksi ombre- tai gradientiväri sopii sopivasti. Ombre tarkoittaa, että värit alkavat tummemmiksi ja päättyvät vaaleammiksi tai päinvastoin. Kaltevuudella on sama rakenne, mutta se voi yhdistää eri sävyjä onnistuneesti. Jokaisessa nousukuviossa on eri sävy mielenkiintoisen ja yksilöllisen ulkoasun aikaansaamiseksi. Valitse maali, johon voit lisätä beigeä tai valkoista. Jotkut maalikaupat tarjoavat jopa eri sävyjä sinulle..

Houkuttelevat koristeet

Mosaiikkikuvioiden maalaaminen tai levittäminen on erittäin merkittävä lausunto. Nämä vaikutukset tarjoavat hyviä esimerkkejä ainutlaatuisista portaista. Säilytä sama väripaletti koko suunnittelusi ajan.

Portaat kultaisella smaltti mosaiikilla

Portaat kultaisella smaltti mosaiikilla

Katso inspiraatiota viereisistä huoneista. Käytä raitoja, chevroneja, geometrisia muotoja, pilkkuja ja mitä tahansa hauskaa ja ainutlaatuista. Jos aiot käyttää maalia, peitä alue maalarinteipillä ennen maalaamisen aloittamista..

Käytä aktiivisesti malleja tai tarroja, joiden kulutuskestävyys on lisääntynyt. Tarroissa on hienoa, että ne voidaan poistaa, mikä tekee niistä käteviä asunnon vuokraamiseen..

Portaiden koristelu tarroilla

Portaiden koristelu tarroilla

Ole alkuperäinen ja ainutlaatuinen

Löydät monia mielenkiintoisia portaikon suunnitteluideoita aikakauslehdistä, sisustussivustoilta. Sinulle annettavan inspiraation lisäksi sinun on kuitenkin pyrittävä varmistamaan, että ideasi heijastavat ainutlaatuista persoonallisuuttasi ja kotisi nykyistä suunnittelua. On monia temppuja muokata suunnittelua sinulle..

Puhtaasta puusta valmistetuissa portaissa on nostalginen tunnelma, etenkin kun ne yhdistetään vintage -lisävarusteisiin. Materiaalien ja maalien keinotekoisen vanhennustekniikan avulla portaikko voi luoda tilan ikään kuin olet siirtynyt ajassa..

Massiiviset puiset portaat

Massiiviset puiset portaat

Toinen vaihtoehto on kulutuspinnan verhoilu, tukeva kangasnousu. Se lisää pehmeyttä kovalle pinnalle. Voit vapaasti käyttää kirkkaita, värikkäitä kankaita, mattoja.

Varmista, että pinnalle asetettu kangas on kiinnitetty kunnolla, jotta vältyt vahingoittamasta uutta sisustusta. Ainutlaatuisen portaikon muodostavat kirkkaat värit, hienovaraiset kuviot.

Säilytystilaa portaiden alla

Säilytys portaiden alla on toinen hyvä tapa hyödyntää tilaa ja tehdä siitä ainutlaatuinen. Voit yleensä saada melko paljon tilaa sen alle. Luovat mallit, joilla on epätyypilliset näkymät varastointiin, näyttävät win-win-winilta ja niillä on aina valtava käytännön etu. Kun olet luonut portaat haluamallasi tavalla, keskity heti niiden alapuolelle. Nämä nerokkaat säilytysideat ovat luovia ja palkitsevia, auttavat sinua pitämään kotisi sotkuttomana ja antamaan sinulle pääsyn joka päivä tarvitsemiisi asioihin..

Kenkien säilytys

Tämä on todella hyvä tapa käyttää säilytystilaa portaiden alla. Se voi parantaa kodin sisustusta ja tilan tehokkuutta. Käytä tätä ajatusta lopettaaksesi perheesi loputtomat riidat kenkien poistamisesta – vain saada ne pois näkyvistä. Voit ajatella tätä varten monia erilaisia ​​toimintoja telineestä laatikoihin..

Toisen kerroksen portaita voidaan käytännössä käyttää

Toisen kerroksen portaita voidaan käytännössä käyttää

Laatikot portaiden alla

Aseta laatikot portaiden alle säilytystä ja kaunista ulkoasua varten. Nämä laatikot eivät ole vain hyödyllisiä, vaan lisäävät epätavallista persoonallisuutta. Tämä on hyvin organisoitu säilytysmuoto, jossa on alueita eri asioille..

Keittiön ruokakomero portaiden alla

Keittiötavarat, tuotteet, joilla on pitkä säilyvyysaika, usein tiellä eivät sovi keittiöön. Ne voidaan sijoittaa portaiden alle – huone, joka voi olla yksi parhaista käyttötarkoituksista tähän. Epätavallinen muoto voi vaikeuttaa tavanomaista varastointia. Luo käteviä hyllyjä kuivaruoan säilyttämiseen. Niihin on helppo päästä, ja lisäksi tilava varastohuone talon pääosassa on erittäin kätevä..

Kirjasto portaiden alla, lukualue

Minikirjasto portaiden alla

Minikirjasto portaiden alla

Portaiden alla olevan tilan viihtyisä ja huomaamaton luonne voi tehdä siitä yhden parhaista paikoista lukea yksityisesti. Jos suunnittelusi on avoin, idea toimii erityisen hyvin, koska sinulla on kevyt pääsy lukualueelle..

Asenna kirjahyllyt ja mukava tuoli (tai puffi), jotta se olisi sopiva lukupiste.

Avata

Avoimet portaikot ovat hyvin minimalistisia ja moderneja. Niiden raitis, melko ankara ulkonäkö auttaa paljastamaan huoneen visuaalisesti. Tämä vaihtoehto tuo tilaan erittäin virkistävän ilmeen..

Avoin portaikko, jossa on kelausportaat

Avoin portaikko, jossa on kelausportaat

Puinen

Puiset portaat näyttävät klassisilta jopa epätavallisella suunnittelulla, ja ne toimivat melkein missä tahansa huoneessa. Paljon riippuu kuitenkin siitä, millaista puuta päätät peittää. Varmista, että puu on suljettu ja käsitelty oikein ennen sen asentamista, jotta valmis rakenne kestää pitkään.

Laattojen koristelu

Jos haluat eksoottisemman ja yksilöllisemmän ilmeen, kokeile käsinmaalattuja laattoja. Laattojen valikoima takaa, että voit mukauttaa portaasi lähes millä tahansa tavalla: neutraali tai värikäs, matta tai kiiltävä tai mikä tahansa näiden yhdistelmä. Kokeile yhdistää erilaisia ​​malleja hauska ja eklektinen ilme.

Laatoitus portaat

Laatoitus portaat

Lasi

Asenna lasiportaat moderniin muotoiluun. Tämän tyylin avulla voit käyttää huoneen maksimivaloa. Yhdistä lasi valmiiseen puuhun tai teräkseen, jotta se saa hieman tekstuuria.

Maton päällyste

Lämmin, pehmeä ja kevyt koskettaa, matto on loistava valinta lasten kotiin. Nämä portaat eivät koskaan ole liukkaita tai lämpimiä edes kylmänä vuodenaikana. Se on loistava valinta mihin tahansa kodin tyyliin. Markkinoilla saatavilla olevat erilaiset ja väriset matot varmistavat, että sinulla on monia muotoiluvaihtoehtoja..

Matto portaita varten

Matto portaita varten

6 betonirakennetta

Betonia käytetään laajalti rakennuksissa, taloissa ja arkkitehtuurissa sekä portaissa, koska se on kestävä ja edullinen. Useimmat ihmiset haluavat käyttää betonia, koska se kestää paljon pidempään kuin mikään muu rakennusmateriaali. Portaita varten betonia voidaan käyttää missä tahansa muodossa tai suunnittelussa, jonka asunnon omistaja haluaa. Suunnittelijat ja asunnonomistajat suosivat yhä enemmän betonia portaita tai kävelytietä varten, koska se luo sekä yksinkertaisia ​​suoria rakenteita että kierrekuvioita..

Tyypillisesti erityyppisiä betoniportaita ovat:

 • esivalmistetut portaat;
 • heittää;
 • tuettu lattialle;
 • keskeytetty.

Riippumatta portaikon betonirakenteesta, sen muoto ja tyyli tuovat kotiin aina eleganssia ja hienostuneisuutta..

Betoniportaat valmistusprosessissa

Betoniportaat valmistusprosessissa

Katso nämä 6 kaunista betoniportaikkoideaa, jotka lisäävät kotiisi hienostuneisuutta ja eleganssia. Jotkut niistä on valmistettu lisäämällä marmoria, kun taas toiset ovat puhdasta betonia. Katso ja inspiroidu näistä projekteista, jotta voit valita itsellesi parhaiten sopivan..

Mielenkiintoisia projekteja
 1. Kelluvat betoniaskelmat avoimissa portaissa luovat ristiriitaisen tunteen, että kylmä raakabetoni kelluu ilmassa. Metallikaiteiden lisääminen terävöittää alkuperäistä tunnetta ja korostaa näennäisen suunnittelun yksinkertaisuutta piilottamatta kuitenkin suunnittelutaitoa.
 2. Suorat portaat, jotka ovat suljettuja, “kuten sisäänkäynnissä”, voivat myös luoda tähän huoneeseen hienon ilmeen, jos tämä projekti yhdistetään Loft -muotoiluun, mielenkiintoiseen suunniteltuun kattoon ja monitahoiseen paikallisvalaistukseen. Viehättävä ja yksinkertainen idea, joka näyttää kauniilta.
 3. Paljaat betoniportaat yhdistettynä lasikaiteisiin luovat yksinkertaisen mutta kauniin väriyhdistelmän ja kontrastin muotoilun kanssa. Tällaisia ​​rakenteita on tuettava vahvoilla seinillä, jotka sisältävät pääkiinnityselementin, näkymättömän ja joka tarjoaa kaikkien suosikki “ilmassa kelluvan” vaikutuksen..
 4. Vaihtoehto raakabetonille on marmori: käytä sitä virtaviivaisiin puolipyöreisiin rakenteisiin ilman kulmia. Lasikaiteet ja puiset kaiteet sopivat täydellisesti tähän muotoiluun..
 5. Minimalistisen suunnittelun ystäville betoniset portaat sopivat – ne ovat elämänkatsomuksesi ruumiillistuma, koska minimalistisessa suunnittelussa on valtava määrä muotoja raakabetonille, joka näyttää yksinkertaisesti uskomattomalta. Yhdistä portaasi lasi- ja puukaiteisiin. Neutraalit värit lisäävät muotoiluusi yksinkertaisen mutta silti huomiota herättävän laadun..
 6. Marmori metallilla on toinen edistyksellinen yhdistelmä, joka on ensisijaisesti tärkeä portaita varten. Marmorin tulee olla virtaviivainen eikä siinä saa olla teräviä kulmia. Ehkä portaissasi on virtaviivaisia ​​marmoripintoja, kierrerakennetta ja viileitä ruostumattomasta teräksestä valmistettuja kaiteita minimalistisella tavalla kiven rakenteen ja värin vastakohtana..

Marmoriportaat metallikaiteilla

Marmoriportaat metallikaiteilla

Kuten yllä on esitetty, nämä portaat ovat todella kauniita katsomaan. Täällä on yksinkertaisia, monimutkaisia ​​ja tyylikkäitä asetteluja. Tämä on uusi ilme konkreettiselle ja epäilemättä konsepti leviää.

Konsolirakenteet

Portaiden vaikutus kodin sisustukseen on valtava. Virheellinen muotoilu voi pilata kodin koko ulkoasun. Oikeasta suunnittelusta tulee “suunnittelun ankkuri”, jonka ympärille rakennetaan kaikki muut sisustuselementit..

Konsoliportaat erottuvat kaikkien muiden portaiden joukosta ja luovat illuusion kelluvista, tukemattomista ja painottomista portaista. Hän onnistuu olemaan minimalistinen ja luo samalla valtavan vaikutuksen ja tarjoaa valtavan valikoiman kokoonpanoja ja materiaaleja..

Konsoliportaat, joissa on valoisat portaat

Konsoliportaat valoisilla portailla

Konsepti

Viime vuosina portaikon muotoilu on kehittynyt ja kasvanut nopeasti, ja sillä on epätavallinen arkkitehtoninen muoto, nimeltään “konsoli”. Konsoli on palkki, joka on kiinnitetty vain toisesta päästä, jolloin ulkoneva rakenne voi riippua ilman näkyvää ankkurointia tai tukea.

Aiemmin rakennuksissa, siltoissa ja lentokoneissa käytetty yksinkertaistettu ulokemuotoilu on siirretty portaikkoihin luomaan erilaisia ​​”kelluvia” portaita.

Minimalistinen portaikko olohuoneessa

Minimalistinen portaikko olohuoneessa

Siirtyminen tavallisista portaista portaisiin, jotka eivät tarvitse näkyvää tukea, on hyödyllistä, koska se luo avoimen tilan, jossa on ainutlaatuinen “kelluva” ulkonäkö, erittäin esteettinen.

Kelluva muotoilu

Kelluva rakenne johtuu sen rakenteesta. Luonteensa vuoksi on välttämätöntä, että seinä, johon se on liitetty, on riittävän vahva ja luotettava kestämään kuormitusta. Konsoliasennukset ovat saatavilla seuraavissa muodoissa:

 • suoraan;
 • L-muotoinen;
 • kierre;

Portaikko toiseen kerrokseen pienessä talossa

Portaikko toiseen kerrokseen pienessä talossa

 • kaareva.

Useimpien arkkitehtonisten projektien ohella konsoliportaiden materiaalivalinta on lähellä ääretöntä. Yksi yleisimmistä uusista tyyleistä on puu, lasi ja ruostumaton teräs. Lasikaiteiden käyttö luo tilaa kodin sisälle, jolloin huoneeseen pääsee enemmän valoa..

Valaistu konsolilasiportaikko

Valaistu konsolilasiportaikko

Noudatamme turvallisuusstandardeja

Materiaalin valinnan on noudatettava turvallisuusstandardeja, mutta arkkitehtuurin jatkuvasti muuttuvat muodit mahdollistavat täysin erilaisten materiaalien asettamisen teräspohjan päälle – voit esimerkiksi valita LED -portaat, jotka hehkuvat sisäpuolelta.

Viime aikoina kiinnostus raaka -aineisiin, kuten teräkseen ja betoniin, on lisääntynyt jyrkästi. Näiden materiaalien lisäksi ihmiset yhdistävät ne värillisiin nahka- tai eko -nahkakaiteisiin luodakseen rohkean lausunnon..

Erilaisten materiaalien ja valaistuksen yhdistelmä portaiden suunnittelussa

Eri materiaalien ja valaistuksen yhdistelmä portaiden suunnittelussa

Oikean suorituskyvyn saavuttaminen tässä portaikkorakenteessa on enemmän kuin vain estetiikka. Erilaiset tekniset komponentit ja suunnitteluelementit huomioon ottaen on tärkeää, että valitaan todistetut mallit ja että työ on uskottu asentajalle, jolla on tarvittava kokemus ja tietämys..

Kuinka tämä on mahdollista?

Vaikka ne eivät näytä soveltuvan painovoimaan, konsolitikkaat ovat varmasti tuettuja – vaikkakin tavalla, joka piilottaa kaikki kiinnikkeet..

Betonista valmistettujen portaiden asennus

Betonista valmistettujen portaiden asennus

Tikkaat muodostavat proteesit kiinnitetään joko köyteen, joka on kiinnitetty seinään tai sen sisään, tai metallikehykseen tai seinän taskuihin. Tämä voidaan tehdä useilla tavoilla projektista ja toimittajan hyväksymästä menetelmästä riippuen..

Yksi kaikkein työmenetelmistä perustuu siihen, että askelma on asennettu tai kiinnitetty kiinteään seinään. Joskus tarvitaan myös vahvistavaa metallilevyä. Teräsbetoniseinän tapauksessa seinään asennetaan yleensä esivalmistetut “ankkuritaskut” ennen betonin kaatamista..

Nykyaikaisissa kokoonpanoissa käytetään kuitenkin usein nastoja, joissa on teräslangat, pohjalevyt ja “ankkuritaskut”, jotka on asennettu ennen seinän rappaamista lattian sisällä ja seinää tukemaan portaita. Lopuksi on usein tarpeen jakaa portaiden paino siten, että ne tuetaan toisella puolella kehyksellä seinän sisällä ja toisella puolella kaiteella tai lasikaiteella..

Mistä ne on tehty??

Lasin ja puun yhdistelmä konsoliportaissa

Lasin ja puun yhdistelmä konsoliportaissa

Kannattavat tikkaat tarjoavat valtavat suunnittelumahdollisuudet. Suosittuja materiaalivaihtoehtoja ovat:

 • kivi (luonnon tai valettu);
 • lasi;
 • puu;
 • metalli;
 • komposiittimateriaaleista, kuten betonista tai teräksestä.

Valitsemasi materiaali vaikuttaa tietysti tukemiseen, ja jotkut materiaalit, kuten lehtipuu ja kivi, ovat raskaampia kuin toiset. Materiaalivalintasi vaikuttaa myös portaiden hintaan – puu on yleensä halvempaa kuin lasi, vaikka puu vaihtelee..

haittoja

Konsoliportaiden haittana on aidan puute

Konsoliportaiden haittana on aidan puute

Uloketikkailla on merkittävä haittapuoli – ne voidaan asentaa vain suurten korjausten aikana. Helpoin asentaa se varhain kodin suunnitteluvaiheessa. Lisäksi asennus olemassa olevaan rakennukseen voi häiritä tarvittavaa rakenteellista tukea..

Rakennelaskelmat ovat tärkeitä kaikille portaille, mutta konsoliportaiden tapauksessa ne ovat ensiarvoisen tärkeitä, koska tukiseinästä tulee kiinteä osa portaikkoa.

Telineiden kiinnitys seinään

Telineiden kiinnitys seinään

Konsolitikkaat – turvallisuus?

Vaikka uloketikkaita ihaillaan usein niiden kyvystä kellua ilmassa, monet ihmiset ilmaisevat huolensa heidän turvallisuudestaan ​​ja siitä, miten ne noudattavat rakennusmääräyksiä..

Mitä tulee portaiden vakauteen – ne täyttävät vähimmäisvaatimukset, koska ne sisältävät riittävän määrän kiinnikkeitä portaiden sisäiseen kiinnitykseen, mutta useimmat ihmiset ovat huolissaan kaiteiden puutteesta.

Lasiportaat, joissa on ulokekiinnitys seinään

Lasiportaat, joissa on ulokekiinnitys seinään

Turvallisuussyistä jänneväleissä on oltava kaiteet vähintään toisella puolella, jos ne ovat alle metrin leveitä, ja molemmilla puolilla, jos ne ovat yli metriä leveitä. Portaikon kahden alimman askeleen vieressä olevia kaiteita ei tarvita. Kaiteiden vähimmäiskorkeuden on oltava 900 mm. Rakennussääntöjen mukaan kaiteessa ei saa olla reikiä, joiden halkaisija on yli 100 mm..

Siksi konsolirakenteille saattaa olla sopivaa asentaa kiinteä lasiseinä kaiteeksi, joka täyttää vaatimukset ja minimalistinen muotoilu..

Konsoli tikkaat lasiseinällä

Konsoli tikkaat lasiseinällä

Muista tarkistaa, miten tikkaat täyttävät rakennusrekisterit, ja harkita turvallisuusriskiä, ​​jos sinulla on pieniä lapsia..

Edut

Konsoliportaiden hinta riippuu suuresti yksilöllisistä vaatimuksista, materiaaleista ja mitoista. Asiantuntijoiden mukaan ne ovat yleensä kalliimpia kuin tavallinen suora jänneväli, mutta halvempia kuin spiraalimalli..

Takomisen, puun ja maton yhdistelmä portaiden suunnittelussa

Takomisen, puun ja maton yhdistelmä portaiden suunnittelussa

päätelmät

Uuden portaikon suunnittelu tarkoittaa yleensä rajoitettua pääsyä kerrosten välillä rakentamisen aikana. Kuitenkin, jos kyseessä on uloketikkaat, tilapäiset askelmat voidaan asentaa paikalle pääsyn helpottamiseksi..

VIDEO: Kirkkaita ideoita portaisiin sisustukseesi