Yhden hengen vuode patjalla ja ilman: Kuinka valita mukava?

Yhden hengen vuode patjalla ja ilman

Pieniä huoneistoja täydentävät yhden hengen vuoteet patjoilla. Kuinka valita oikea malli sisustukseesi? Lisätietoja kaikesta artikkelissa..

Sänkyjen materiaalit ja mallit

Kompakti laituripaikka on usein keskellä makuuhuoneessa, siksi huonekalut unen on vastattava tyyli sisätiloissa ja olla mukava päivittäiseen rentoutumiseen. Kalusteen kestävyys ja mukavuus määräytyvät materiaalien ja valitun mallin mukaan..

Runkomateriaalit

Pohjan, jalkojen, selkänojan ja patjaritilän rakenne muodostaa makuukalusteiden rungon. Sen hinta riippuu valituista mitoista ja materiaaleista. Kehys voi olla mallista riippuen “Avata” Lähettäjä:

 • puu;
 • metalli;
 • Lastulevy;
 • MDF.

Tai “suljettu” – sisustettu:

 • verhoilu;
 • tekojalokivi;
 • kirjonta.

Yhden hengen vuode huoneen sisätiloissa

Yhden hengen vuode huoneen sisätiloissa

Kehykset puusta, MDF: stä ja lastulevystä

Perinteiset yhden hengen vuoteet ovat puisia, ja niissä on metallipohja. Tällaiset mallit on valmistettu klassiseen tyyliin, matalalla selällä ja tuilla. Massiivipuurunko on kestävä, näyttää tiukalta ja sopii useimpiin sisätiloihin. Tällaisten materiaalien haitat ovat suhteellisen suuri paino ja korkea hinta.. Jos runkoon valitaan tiheää puuta arvokkaista puista, huonekalut on hoidettava huolellisesti ja lakattava säännöllisesti.

Puinen sänky metallijalalla

Puinen sänky metallijalalla

Lastulevyyhdistelmästä valmistetut yhden hengen vuoteet, MDF ja metallipohja ovat kevyitä, ne voidaan siirtää huoneesta toiseen, saatavilla on laaja värivalikoima. Lastulevypohjat ovat lyhytaikaisia, ne on valittu lastenhuoneisiin ja tilat tilapäiseen asumiseen (esimerkiksi hotellit).

Kevyt MDF -rakenne

Kevyt MDF -rakenne

Taotut kehykset

Taotut kehykset erottuvat korkeista selkänojista, joita koristavat avoimet elementit. Tällaisia ​​kehyksiä:

 • raskas;
 • kestävä;
 • näyttää ytimekkäältä;
 • antaa huoneelle ripauksen vintage -tyyliä.

Korkeat tuet ja avoimet takorautahuonekalut nukkumiseen yhdistetään tiukkaan klassiseen sisustukseen, vaalean sävyn vaihtoehdot täydentävät Provencen tyyli.

Avatut takorautahuonekalujen selkä nukkumiseen

Avatut takorautahuonekalujen selkä nukkumiseen

Minkä tahansa materiaalin sängyn runko voidaan koristaa verhoilulla, joka antaa huonekaluille “pehmeyttä”, tasoittaa suorakulmaisen muodon. Verhoillut vaihtoehdot on koristeltu korkealla selällä, tikattu rakenne ja kirkkaat värisävyt. Materiaalin valinta sängynrunkoon riippuu käytettävissä olevasta budjetista ja omistajien valitsemasta sisustustyylistä..

Runko lastulevyä tai MDF: ää, viimeistelty huonekalukankaalla – universaali ratkaisu mihin tahansa sisustukseen.

Runko nahkaisella päätyllä

Runko nahkaisella päätyllä

Klassisen makuuhuoneen omistajat voivat pysyä massiivipuurakenteessa – tämä vaihtoehto näyttää kalliilta, puun rakenne yhdistetään klassiseen tai vintage -tyyliin. Takorautaiset sängyt – neutraali vaihtoehto Provencen makuuhuoneeseen, parvelle ja vintage -tyyliin.

Verhoilumateriaalit

Selkä ja runko on viimeistelty verhoilukankailla:

 • luonnollinen;
 • keinotekoinen;
 • sekoitettu.

Materiaalin koostumus, tiheys ja ulkonäkö riippuvat koostumuksesta.

Luonnolliset huonekalukankaat

Luonnollinen verhoilu on valmistettu paksusta puuvillalangasta, jonka paino on erilainen. Verhoilukankaan suosittu vaihtoehto on kuvakudos, joka kestää haalistumista, hankausta ja kuivapesua. Perinteisessä kuvakudosverhoilussa on taiteellinen piirustus, se näyttää orgaaniselta vintage- ja Provence -tyylin sisätiloissa.

Seinäverhoilu

Seinäverhoilu

Aitoa nahkaa verhoilu on pitkäaikainen sijoitus makuuhuoneen sisustukseen. Pehmeässä ja notkeassa luonnollisessa nahassa on vähemmän sävyjä kuin muissa materiaaleissa, mutta se kestää pidempään ja on vähemmän hassu hoidettavaksi.

Nahkaverhoilu koko makuutilaan

Nahkaverhoilu koko makuutilaan

Keinotekoisia ja sekoitettuja kankaita

Sekaverhoilua edustavat kuvioidut kankaat, jotka koostuvat puuvillasta ja synteettisistä langoista. Tällaisella verhoilulla on pääsääntöisesti kiiltävät langat, kirkas rakenne. Jacquard- ja bouclé -verhoilu on selkeä rakenne, on vaatimaton kunnossapidossa ja kestää haalistumista.

Kaunis ja käytännöllinen verhoilu

Kaunis ja käytännöllinen verhoilu

Verhoiluun tarkoitetut keinotekoiset huonekalukankaat esitetään veluurilla, parvella ja chenillellä – tiheät fleece -tekstuurit eri väreissä.

Nämä materiaalit kestävät:

 • loppuun palaminen;
 • hankausta;
 • Kuivapesu;
 • edullinen.

Paksut synteettiset kankaat puhdistetaan miedolla saippualiuoksella.

Helppo puhdistaa, pitkäikäinen

Helppo puhdistaa, pitkäikäinen

Verhoilukankaan väriasteikko ja rakenne riippuvat makuuhuoneen sisustus. Perinteisesti makuukalusteet on valittu vastaamaan ympäröivää viimeistelyä, kirkas kontrastivärinen verhoilu tekee huonekalusta sisustuksen aksentin. Verhoilumateriaalit ovat halpoja, vaatimattomia ylläpidossa, esillä monissa sävyissä ja tekstuureissa. Luonnonmateriaalien ystävät voivat valita kuvakudoskankaita, ja sängyn koristelu luonnollisella nahalla lisää sisustuksen hienostuneisuutta..

Se on mielenkiintoista sinulle:

Parvisänky työalueella (165+ kuvaa): Alkuperäisiä ideoita pieniin tiloihin

Kerrossänky ja alla oleva sohva – Tyylikäs ja käytännöllinen (yli 90 kuvaa)

Kuinka valita vuodesohva, jossa on ortopedinen patja päivittäiseen käyttöön? 180+ valokuvaa

Sängyn suunnitteluvaihtoehdot

Kompakti yhden hengen vuode ja patja lisää säilytystilaa, jos runko on varustettu nostolaitteella tai laatikoilla. Pohjan alla olevaa vapaata tilaa käytetään pyykkikorien ja säilytyssuojien sijoittamiseen.

Ylimääräistä säilytystilaa pyykille

Ylimääräistä säilytystilaa pyykille

Hissisängyt

Nostomekanismilla varustettu versio on alusta, jossa on patja, joka nousee tukien tason yläpuolelle. Tämä vaihtoehto lisää kehyksen säilytystilaa, jolloin voit poistaa liinavaatteet heti nukkumisen jälkeen. Edullinen versio nostomekanismista – jousilla, se on nostettava pienellä vaivalla. Iskunvaimennusmekanismit toimivat sujuvasti eivätkä vaadi ponnistelua jatkettaessa.

Yhden hengen vuode nostolaitteella

Yhden hengen vuode nostolaitteella

Nostomekanismin avulla voit säilyttää vuodevaatteet tai kodintekstiilit sängyn pohjassa. Muunnosmekanismi ei vie lisätilaa ja soveltuu miniatyyrihuoneisiin.

Pohja laatikoilla

Laatikon muotoilu on vaihtoehto tilaviin makuuhuoneisiin. Jokaisella laatikolla on pääsääntöisesti sama leveys kuin kehyksellä, joten niiden jatke “limittää” osan lattiasta huoneessa. Tämä malli sopii niille, jotka haluavat käyttää mahdollisimman paljon säilytystilaa sekä säästää aikaa sängyn puhdistamiseen unen jälkeen. Sisäänrakennetut vetolaatikot pyörivät pyörillä tai sisäänrakennetuilla metallikannoilla. Ensimmäinen vaihtoehto on pienempi ja hiljaisempi.

Runko lisälaatikoilla

Runko lisälaatikoilla

Pohjarakenne laatikoineen sisältää vähemmän esineitä kuin hissiversio. Laatikoiden lukumäärä ja syvyys riippuvat huonekalujen mitoista, kun taas ulosvedettävät ja sisäänrakennetut muutokset ovat saatavilla.

Klassiset vuoteet

Jalkoja tukeva rakenne on klassinen makuukaluste, edullinen ja helppo koota. Sängyn pohjan korkeus lattiatason yläpuolella säädetään runkoa tilattaessa, tällaiset huonekalut näyttävät “ilmavammilta” jättäen vapaata lattiatilaa. Taotut ja puiset kehykset jaloissa ovat kysyttyjä lapsilla, ne näyttävät hyvältä maalaistaloissa. Sisäänrakennetun säilytystilan puute kompensoidaan korilla, jotka voidaan sijoittaa lattialle jalustan alle.

Klassinen muotoilu

Klassinen ilmatilan muotoilu

Sängyn rungon kestävät materiaalit takaavat pitkän käyttöiän, ja erilaiset verhoiluvaihtoehdot ovat yhteensopivia eri sisätilojen kanssa. Nukkumekanismit ja vetolaatikot nukkujan rungossa lisäävät säilytystilaa. Mallit, joissa on jalat – kompakti vaihtoehto pienille makuuhuoneille vuodevaatteet voidaan säilyttää koreissa. Mukava uni vaatii sopivan patjan valinnan.

Erilaisia ​​patjoja yhden hengen vuoteille

Vaihtoehdot patjoilla – universaalit makuuhuoneen huonekalut. Mittatilaustyönä valmistetun patjan tekeminen vaaditaan selkärangan ongelmien, erikoismateriaalien tai epätyypillisten huonekalukokojen tapauksessa.

Jousittomat patjat

Tällainen patja koostuu useista kerroksista synteettistä tai luonnonmateriaalia, jotka tarjoavat mukavan unen kovalla alustalla..

Luonnollisesta tai keinotekoisesta lateksista valmistetut patjat ovat joustavia, niiden lujuus vaihtelee minimistä keskikokoiseen. Tämä vaihtoehto sopii ihmisille, joilla on pieniä ongelmia kohdunkaulan selkärangassa, sekä nuorille murrosiässä. Ulkoisesti lateksipatjat ovat tiheitä, joustavia, hyvin tuuletettuja ja kestävät suuria kuormia.

Jouseton lateksipatja

Jouseton lateksipatja

Kookoskuitupatjat ovat vaikeimpia ja kestävimpiä, ja ne tulee ostaa lääkärisi ohjeiden mukaan. Ne ovat melko ohuita, kalliita, hygroskooppisia ja ei-allergisia..

Hypoallergeeninen kookoskuitu

Hypoallergeeninen kookoskuitu

Yhdistetyt jousettomat patjat sisältävät useita kerroksia kookoskuitua ja lateksia. Tällaisilla malleilla on keskikova jäykkyys, joustavampi kuin vain luonnonkuiduista valmistetut..

Yhdistetty jousiton patja

Yhdistetty jousiton patja

Jousettomat patjat sopivat ihmisille, joilla on pieniä selkävaivoja, ne ovat pienempiä ja edullisempia kuin jousipatjat. Useimmissa malleissa on painoraja, jonka ylittäminen lyhentää käyttöikää. Jousittomia patjoja myydään useimmiten nukkumiskalusteiden kanssa.

Jousipatjat

Perinteinen vaihtoehto yhden hengen vuoteille, joka sisältyy huonekalun hintaan. Tällaiset patjat ovat tilavampia, niiden lujuus on erilainen ja ne sopivat ortopedisten ongelmien säännölliseen korjaamiseen..

Riippuvia jousilohkoja käytetään edullisissa patjoissa, joilla on hyvä tukeva vaikutus. Jokainen rakenteessa oleva jousi on liitetty jäykästi muihin, mikä tarjoaa “riippumaton vaikutuksen” nukkuessa. Nämä rakenteet tukevat kehoa hyvin unen aikana, ovat kestäviä ja edullisia..

Riippuvat jousilohot

Riippuvat jousilohot

Itsenäiset jousipatjat koostuvat yksittäisistä jousista, jotka on ommeltu yhteen. Rakenne on vähemmän joustava, kuorma jakautuu tasaisesti patjan pinnalle, käyttö on hiljaista. Jousipatjat vaihtelevat halkaisijaltaan ja jousien lukumäärältä neliömetriä kohti.

Itsenäiset jousipatjat

Itsenäiset jousipatjat

Ortopediset patjat

Tällaisten patjojen valmistus on tarkoitettu asiakkaille, joilla on erilaisia ​​tuki- ja liikuntaelimistön ongelmia. Joustavat ja jousittomat patjat takaavat mukavan oleskelun, ortopedinen – taata selkärangan oikea asento yölepoaikana. Luotu lääketieteellisten yritysten toimesta tai yhden hengen vuoteella.

Patja, joka seuraa kaikkia kehon muotoja ja kaaria

Patja, joka seuraa kaikkia kehon muotoja ja kaaria

Yhden hengen vuoteet patjalla sisätiloissa

Huonekalujen sijoittaminen yön lepo sisätiloissa riippuu huoneen alueesta, asuntokaaviot ja sisustustyyli. Sängyn ja muiden huonekalujen harmoniseen yhdistelmään sovelletaan useita sääntöjä..

1 Huonekalujen värimaailman tulee olla sama tai vastakkainen muiden huonekalujen kanssa. Toisessa tapauksessa kylläisyyden ja värilämpötilan on vastattava toisiaan.. Kaikkien huonekalujen värien yhdistelmä

Kaikkien huonekalujen värien yhdistelmä

2Pienikokoisia makuuhuoneita suositellaan täydentämään korkeilla jaloilla varustetuilla malleilla, jotta sisustus “keventyy” visuaalisesti. Vapaata tilaa vievät matalat leveät säiliöt ja säilytyskorit. Sänky korkeilla jaloilla

Sänky korkeilla jaloilla

3Jos yksiö on asennettu yksiöön, on parasta valita malli, jossa on korkea selkä. Hän jakaa huoneen työalue ja rentoutumistila. Tilajako studio -huoneistossa

Tilajako studio -huoneistossa

4Päiväpeitteet ja tyynyt tulee yhdistää joko itse huonekalujen verhoiluun tai huoneen verhojen ja mattojen sävyihin. Tee tyynyjä sisustukseksi

Tee tyynyjä sisustukseksi

5 Makuuhuonekalujen sijoittaminen huoneen keskelle lisää makuuhuoneen viihtyisyyttä. Jos huonekalut asennetaan nurkkaan, huone saa lisätilaa työskentelyalueelle.. Nukkumisalue huoneen keskellä

Nukkumisalue huoneen keskellä

6Lisätiloja – strassit, asusteet, harjat, kirjonta – on suositeltavaa käyttää sitä säästeliäästi. Tällaiset yksityiskohdat luovat aksentin huonekaluihin, jotka hukuttavat muun sisustuksen..

päätelmät

Sängyn perinteinen muoto on suorakulmainen, mutta myynnissä on sekä neliö- että pyöreitä vaihtoehtoja. Alkuperäiset huonekalut ovat sisustuksen aksentti, kun taas pyöreät makuukalusteet vievät enemmän tilaa kuin tavalliset huonekalut.

VIDEO: Sängyn valinta sisustukseen