Valaistuksen suunnittelusäännöt: Pöytävalaisimet. Parhaat vaihtoehdot kaikille

Pöytävalaisimet pöydälle

Jos työskentelet kotona, jokainen tarvitsee hyvän pöytävalaisimen. Siksi ennen ostamista tutki tätä kysymystä tehdäksesi kaiken oikein..

Valaistus vaikuttaa kotimme luonteeseen ja tunnelmaan, ja pöytävalaisimet täydentävät yleisesti kaikkia valaistusjärjestelmiä. Ne sopivat suunnattavan valon tuottamiseen tai kodin toimiston tai lukusalin viihtyisien kulmien valaisemiseen. Voit käyttää valaistusta taideteoksena. Tässä on opas pöytävalaisimen valitsemiseen opiskeluun ja työhön – sekä käytännön että suunnittelunäkökohdat.

Mihin pöytävalaisin on tarkoitettu?

Ilmeisin valaisimen käyttö on pöytä – tämä on käytännöllinen tehtäväalueen valaistus eli halutun alueen valaistus niin, että näet, mitä luet tai kirjoitat (tai jos olet “retro” -kuvassa, kirjoita kynällä).

Tehtäväalueen käytännön kattavuus

Tehtäväalueen käytännön kattavuus

Sisustussuunnittelun kannalta niitä voidaan kuitenkin käyttää korostusvalaistukseen tai huoneen yleisvalaistukseen..

Esimerkiksi jos työpaikkasi on avoimessa suunnitelmassa eikä profiilissa toimisto, korostat koristeen tai toiminnon suuntaisella pöytävalaisimella. Tai huoneen valaistuksessa pöytälamput voivat toimia yhdessä katto- ja lattiavalaisimien kanssa luodakseen yleisen tunnelman..

Lopuksi, pöytävalaisin voi olla myös puhtaasti koristeellinen – se on suunniteltu näyttämään kauniilta työpöydälläsi, ehkä jopa ilman työvaloa..

Täydellinen pöydän sisustus

Täydellinen pöydän sisustus

Todellisuudessa haluat todennäköisesti, että se tekee jonkinlaisen yhdistelmän yleisestä, aksentti-, suuntaus- ja koristeellisesta valaistuksesta tai yhdistää ne kaikki. Siksi täydellinen pöytävalaisin sopii erityistarkoitukseesi ja ensimmäinen kysymys valittaessa: mihin se on tarkoitettu?

Kun olet vastannut siihen, seuraava askel on ratkaista käytännön kysymys ja tyylikysymys..

Käytännöllinen lähestymistapa valintaan

Jos etsit mallia suuntavalaistukseen, on olemassa joitakin käytännön perusasioita..

Lisää kodikkuutta sisätiloihin

Lisää kodikkuutta sisätiloihin

Toimii alueella

Mitä korkeampi rakenne, sitä leveämpi se loistaa, joten selvitä, kuinka paljon tilaa tarvitset valaistukseen, ja varmista, että siinä on riittävän korkea jalusta. Jos sinulla on valtava pöytä, tarvitset korkean rakenteen – ja mahdollisesti pitkän, säädettävän jalustan, joka ulottuu koko pintaan.

Asento ja suunta

Riippumatta siitä, teetkö erilaisia ​​töitä (lukeminen, piirtäminen jne.), Jotka vaativat eri valon voimakkuutta, tai sinulla on pari työaluetta työpöydälläsi, tarvitset joustavaa valoa, jota voidaan muokata ja kallistaa..

Oikea valon määrä

Ikääntyessäsi tarvitset yhä enemmän valoa. LED-lamput sopivat yleensä parhaiten työalueen valaisemiseen, ja useimpiin pöytätehtäviin tarvitset vähintään 5-10 W: n LED-valon.

Mitä korkeampi rakenne, sitä laajempi se loistaa

Mitä korkeampi rakenne, sitä laajempi se loistaa

Tyyli ja muotoilu valaisimille

Jos työ ei vie paljon aikaa ja haluat vain kauniin esineen, joka täydentää sisustusta, ota lamppu – valotehoste ei koskaan vahingoita.

1 Kerrostuminen

Kuten kaikki hyvät sisustussuunnittelijat tietävät, päätehtävä huoneen tunnelmassa on kerrosvalaistus. Pöytävalaistus on toinen ase valaistussuunnitelmassasi, kun se yhdistetään lattiavalaisimiin, työvaloihin, ylävaloihin ja luonnonvaloon. Voit yhdistää pöytävalaisimen muiden valonlähteiden kanssa keskusohjauspaneeliin, jossa on esiasetetut valaistus “kohtaukset” eri tunnelmiin ja vuorokaudenaikoihin.

Ainutlaatuinen muotoilu

Ainutlaatuinen muotoilu

2 Korostus

Korkea seisova lyhty, joka pystyy seisomaan kulmassa, on täydellinen työkalu valaistuksen tarkentamiseen, kuten kaunis esine tai huoneen koristeellinen kulma. Varmista, että sinulla on suuntaava taskulamppu ja käytä huoneessa noin kolme kertaa kirkkaampaa valoa kuin normaali ympäristön valo..

3Decor

Pöytävalaisimissa on kaikenlaisia ​​mielenkiintoisia moderneja, minimalistisia, futuristisia tyylejä sekä klassisia, teollisia ja retro -tyylisiä. Joten sinun ei ole vaikea löytää jotain, joka sulautuu muuhun sisustukseesi ja tulee rakentavaksi, vaikka et tekisi töitä työpöytäsi ääressä..

Voi tulla koriste -elementiksi

Voi tulla koriste -elementiksi

Kuinka valita paras valaistus työpöydällesi?

Älykäs valaistus, jota jokainen tarvitsee. Riippumatta siitä, onko sinulla täysin varustettu kotitoimisto tai yksinkertainen kannettavan tietokoneen työpöytä iltaisin käytettäväksi, jotkut ihmiset aliarvioivat sen. Ilman hyvää laitetta silmäsi jännittyvät aiheuttaen ärsyttäviä oireita, kuten väsymystä, kipua, tummia silmänalusia, näön hämärtymistä, päänsärkyä ja jopa joskus kaksoiskuvia.

Onneksi on monia käytännöllisiä ja tyylikkäitä pöytävalaisimia, jotka maksimoivat työpaikkasi valon ja minimoivat heijastukset ja häikäisyn. Jotta voit valita mallisi, tutustu näihin tilanteisiin eri tapauksissa..

Korvaamaton asia missä tahansa toimistossaKorvaamaton asia missä tahansa toimistossa

Jokapäiväinen työpaikka

Tilanne: Käytät pöytääsi pääasiassa viihteenä ja aika ajoin iltaisin. Siinä on tietokone ja joskus luet jotain työpöydälläsi.

Paras kohdevalo: Kun otetaan huomioon, että tietokoneen näytöltä työpöydällesi tulee jo paljon valoa, et tarvitse kovin kirkasta valaisinta. Voit valita perinteisen pienen pöytävalaisimen tai harkita koristeellista mallia. Niitä ei ole suunniteltu kohdevalaistukseen, mutta ne voivat silti tarjota riittävästi valaistusta päivittäisiin toimintoihin, joita haluat tehdä työpöydälläsi. Jos työpöytäsi on hyvin pieni, kiristyslamppu voi säästää tilaa..

Kotitoimisto

Hi-tech tyyli

Hi-tech tyyli

TilanneV: Teet kaiken tai suurimman osan työstäsi kotona tietokoneellasi, mutta luet myös paljon näytön ulkopuolella. Pöydälläsi on tietokone ja muut kiinteät laitteet. Pöydällä tai sen vieressä kaapit, jotka sisältävät työhön liittyviä asiakirjoja ja kirjoja.

Paras kohdevalo: Vaikka tietokoneen näytöllä on paljon valoa, tarvitset myös hyvän ilmaisimen näytön ulkopuoliseen lukemiseen. On tärkeää, että kotitoimiston lamppu on varjostettu ja ohjaa valoa niin, ettei se heijastu tietokoneen näytölle.. Kiinnitysvalosta voi olla apua, mutta varmista, että se on riittävän kirkas luettavaksi. Vaihtoehtoisesti voit käyttää riippuvalaisimia, mutta varmista, että ne ovat riittävän alhaalla ja lähellä näyttöä häikäisyn välttämiseksi..

Paikka manikyyripöydälle ja muulle sekä käsityölle

Manikyyrihuoneen sisätiloissa

Manikyyrihuoneen sisätiloissa

Tilanne: käytät työpöytääsi käsityöhön tai vastaaviin toimintoihin – harrastuksiin ja ammatteihin – ja teet erilaisia ​​huolellisia töitä suhteellisen suurella alueella.

Paras kohdevalo: Tämäntyyppinen työ edellyttää, että sinulla on paljon valoa. Koska tietokoneen näyttö ei heijasta sitä, voit helposti ripustaa yhden tai useamman keskikokoisen tai suuren riippuvalaisimen työalueen yläpuolelle riittävän valaistuksen aikaansaamiseksi. Varsinkin jos työpöytäsi on suuri, tarvitaan laaja valon leviäminen. Pöytävalaisin, jossa on säädettävä varsi (kuten Pixarin sarjakuvissa), on kuitenkin myös erittäin hyödyllinen.. Voit siirtää sitä lähemmäs ja pidemmälle, kun tarvitset enemmän tai vähemmän valoa erityisen tarkkaan työhön..

Opiskelu, opiskelijan työpöytä

Työpaikka koululaiselle

Työpaikka koululaiselle

Tilanne: käytät työpöytääsi koulussa opiskeluun, lukemiseen. Luet paljon työpöydälläsi ja saatat myös työskennellä tietokoneellasi.

Paras kohdevalo: Tämä tilanne on samanlainen kuin kotitoimisto, vaikka luet todennäköisesti paljon enemmän tästä pöydästä. Matala mutta kirkas valaisin on paras vaihtoehto, joten voit valmistautua ilman häikäisyä tai heijastuksia tietokoneen näytöltä. Esimerkiksi loistelamput sopivat erinomaisesti tähän tarkoitukseen, mutta ympärillä on todella monia sopivia malleja.

Säädettävä käsivarsimalli voi toimia myös, jos se on oikeassa asennossa. Sen lisäetuna on valon asettaminen korkealle, kun tietokone sammutetaan. Jos tietokonetta ei ole saatavilla, myös korkeammat ja vähemmän joustavat mallit ovat mahdollisia, kuten kolmijalkaiset pöytälamput.

Päiväkodin sisätiloissa

Päiväkodin sisätiloissa

Lopuksi, jos olet epävarma siitä, mihin pöytävalaisin sijoitetaan tai ripustetaan, hyvä nyrkkisääntö on sijoittaa se noin 40 cm pöydän yläpuolelle, toisella puolella kättä, jolla kirjoitat. Tämä estää heijastuksia ja häikäisyä, jotka voivat aiheuttaa silmien rasitusta.. Jos sinulla on tietokoneen näyttö, aseta pöytälamppu noin 50 cm: n päähän näytöstä niin, että valonlähde loistaa sivulta, silmänpinnan alapuolelle.

Mikä on suuntaava valaistus ja miten sitä käytetään?

Yhteensä on kolme suurta valaistustapaa – yleinen, koristeellinen ja suuntaava (toimiva). Pöytävalaisimien osalta puhumme usein koristeista ja työskentelystä. Tutkitaan toista.

Mielenkiintoinen valaisin, valkoinen

Mielenkiintoinen valaisin, valkoinen

Oikea valaistus on tärkeä ja usein unohdettu osa työympäristöä. Suuntavalaistus on paikallinen valaistus, joka tuottaa oikean määrän valoa juuri siellä, missä sitä tarvitaan. Tämäntyyppinen pöytävalaisin ohjaa valonsäteen suoraan pintaan ja korostaa siksi työskentelyaluetta.. Suuntavalaistus on tarpeen:

 • lukeminen;
 • kirjaimet;
 • työ;
 • tietokoneen käyttö;
 • ruumiillinen työ;
 • ruoanlaitto;
 • meikin luominen;
 • parranajo jne..

Se on suunniteltu juuri tätä tarkoitusta varten. Se on kannettava laite, jossa on johto ja pistoke. Valaistustuotteita ovat muun muassa seuraavat:

 • pöytälamput;
 • kääntyvällä varrella;
 • roikkuvat täplät;
 • seinän lukuvalot;
 • ajovalot kaapin alla.

On tehotonta käyttää saman verran valoa koko huoneessa kuin työalueella, joten tarvitsemme suuntaavaa valaistusta..

Hyvä pöytävalaisin on erityisen tärkeä nykyaikaisessa työympäristössä tai kotitoimistossa, koska tietokoneen näytön katselu vaatii paljon vähemmän valoa kuin kirjoituskoneella kirjoitetun sivun lukeminen..

Valaistuksen suunnittelusäännöt: Pöytävalaisimet. Parhaat vaihtoehdot kaikille Valaistuksen suunnittelusäännöt: Pöytävalaisimet. Parhaat vaihtoehdot kaikille Valaistuksen suunnittelusäännöt: Pöytävalaisimet. Parhaat vaihtoehdot kaikille

Valaistuksen suunnittelusäännöt: Pöytävalaisimet. Parhaat vaihtoehdot kaikille Valaistuksen suunnittelusäännöt: Pöytävalaisimet. Parhaat vaihtoehdot kaikille

Ylävalon tasoa voidaan alentaa vastaamaan näytön katselukokemusta, mikä luo pehmeämmän, miellyttävämmän ilmapiirin ja säästää energiaa. Työtasoja täydennetään sitten lukuvaloilla, jotka antavat täydellisen hallinnan siitä, missä ja kuinka paljon valoa tarvitaan muihin tehtäviin, kuten asiakirjan lukemiseen..

Tekijöitä valittaessa

Pöytävalaisimet ovat usein eri tyylejä ja viimeistelyjä. Jokaisella on oma makunsa, joten ei ole oikeaa tai väärää valintaa – tyyli, koko, muoto ja viimeistely – se riippuu mieltymyksistäsi. Sinun on kuitenkin harkittava valaisimen tyyliä, joka sopii tilaasi sisustukseen..

Jos sinulla on moderni tai nykyaikainen sisustus, tarvitset modernin tai nykyaikaisen mallin. Onko kaappeissasi ja laatikoissasi nikkeli- tai pronssikahvat? Yhdistä kohdevalo muiden pintojen kanssa tarvittaessa. Älä kuitenkaan valitse valoa vain sen ulkonäön perusteella..

Art nouveau

Art nouveau

LED-valot

Jos laitat pöytävalaisimen paikkaan, jota käytetään muihin toimintoihin, kuten katseluun TV, haluat ehkä valon, jossa on himmennin ja mahdollisesti tarkempi, hallittu valonsäde. 30 asteen hajalamppu ohjaa valon pintaan, jonka haluat korostaa, mutta ei lähetä hajallaan olevaa valoa, joka vaikuttaisi muihin toimintoihin huoneessa.

LED -pöytävalaisimissa on yleensä hallituimmat valonsäteet, koska LEDit ovat suunnattuja valonlähteitä.

Jos se on suunniteltu toimimaan 24/7, LED on halvempi käyttää kuin halogeeni- tai hehkulamppu. Vaikka LED -pöytävalaisimen alkuperäiset kustannukset ovat yleensä korkeammat, omistuskustannukset ovat huomattavasti halvemmat, koska se käyttää vain 1/5 energiasta halogeeniin verrattuna. Lisäksi LED -valot pysyvät viileinä ja halogeenilamput voivat kuumentua.

Tämä lisävaruste tekee makuuhuoneesta kodikkaan

Tämä lisävaruste tekee makuuhuoneesta kodikkaan

Se on mielenkiintoista sinulle:

255+ DIY -keittiökattokruunua nykyaikaisissa sisustustyyleissä

Mitkä nykyaikaiset kattokruunut ja valaisimet sopivat eteiseen / keittiöön / makuuhuoneeseen? 205+ valokuvavaihtoehtoa, joissa on joustavat katot

Pöytävalaisin

Jos sinulla on suuri kirjoituspöytä, sinun on käytettävä suuntaisvalaistukseen pitkähihaista pöytävalaisinta. Jos työskentelet pöydän ja kannettavan tietokoneen parissa, harkitse työtilan kokoonpanoa ja varmista, että valo peittää työpöydän koko työalueen. Tai valitse se, joka voidaan kiinnittää seinään tai kiinnittää.

Lamppu puristimessa (pyykkipoikalla)

Kiinnikelamppu on kaikkein toimivin, se kykenee sulautumaan lähes mihin tahansa ympäristöön, kannettava ja usein korvaamaton. Se toimii paristoilla tai langattomasti, ja siinä on käyttäjäystävällinen muotoilu, jonka avulla voit siirtää ja sijoittaa sen aina, kun sitä tarvitset. Nykyaikaisissa malleissa, joissa on pyykkipoika, on säädettävät ja joustavat päät ja vivut lampuissa, joiden avulla voit säätää valon suuntaa. Tämä sopeutumiskykyä on parannettu LED -tekniikan käyttöönoton jälkeen.

LED -valojen käytön ansiosta pöytälampuissa on nyt ohuemmat profiilit, lampun pään kääntyminen 360 ° ja ne pysyvät viileinä.

Metallinen malli pyykkipoikalla

Metallinen malli pyykkipoikalla

Kaiken kaikkiaan tämä on käytännöllisin pöytävalaisin, joka tulee aina käteväksi kotona..

Kuinka paljon valoa tarvitaan iästä riippuen?

Mitä vanhempi olet, sitä enemmän valoa tarvitset – yli 50 -vuotias kuluttaa kaksi kertaa enemmän valoa kuin 25 -vuotiaana. Samaan aikaan vanhemmat silmät ovat paljon herkempiä häikäisylle, minkä vuoksi on tärkeämpää kuin koskaan saada laadukas pöytävalaisin, jossa on hallittu valonsäde (toisin kuin tavallinen pöytälamppu, joka antaa valoa kaikkiin suuntiin) ).

Useimmat pöytävalaisimien valmistajat ottavat tämän huomioon suunnittelussaan. Joten on olemassa sarja omistettuja ikääntyvää silmälamppuja, joissa on 100FC -teho ja mattahajotin ja heijastin vähentävät häikäisyä ja valon hajontaa..

Sinun ei tarvitse odottaa silmiesi ikääntymistä saadaksesi oikean valaistuslaitteen, koska tämä on todella tärkeää missä tahansa iässä ja lievittää silmien rasitusta ja päänsärkyä. Katso alla olevasta taulukosta perustehosuositukset iän, käyttötyypin / käyttömäärän ja lampun tyypin perusteella.

Ei vie paljon tilaa

Ei vie paljon tilaa

tehohehkulamppu halogeeni loistelamppu
5-12 -vuotias lasten pöytä 25-50 FC ≤ 40W ≤ 20W ≤ 9W 3-5 ti
13-24 -vuotiaiden nuorten pöytä 20-75 FC ≥ 60W ≥ 50 W ≤ 9W ≤ 5W
25-55 vuotta vanha kotitoimisto 35-75 FC ≥ 60W ≥ 50 W ≤ 9W 5-10 wattia
50-75 vuotta vanha kotitoimisto 50-100 FC ≥ 100 W ≥ 50 W ≤ 13W 5-10 wattia
Lukeminen sängyssä 100 FC 3 wattia

Jos luet pientä kirjaa, säteen leviäminen voi olla pienempi kuin piirtäessäsi piirustusta. On olemassa LED -valoja, jotka säätelevät valonsäteen kokoa, joten voit lukea sängyssä häiritsemättä esimerkiksi kumppaniasi..

Yön lukuvaloissa on säädettävät varret, jotka auttavat ohjaamaan kaiken valon haluamaasi paikkaan iän ja valotason mukaan.

Valaisimen oikea asento

Oikea asento on pään ja silmien yläpuolella. Valonlähde ei saa koskaan olla suorassa silmässä. Jos sinulla on lasinen pöytälevy, valmistaudu heijastumaan lasista heijastuneesta valosta ja aseta lampun pää 30 asteen kulmaan niin, ettei näkökentässä ole häikäisyä..

Oikea asento - pään ja silmien yläpuolella

Oikea asento – pään ja silmien yläpuolella

Työpöydän värintoistoindeksi ja värilämpötila

Värilämpötila mitataan kelvin -yksiköinä ja kuvaa visuaalisesti lämmintä valoa (keltainen sävy) tai viileää (sininen sävy) valkoista valoa:

 • 2200 – 2700K pidetään erittäin lämpimänä valkoisena;
 • 2700K – 3000K pidetään lämpimänä valkoisena;
 • 3500K neutraali;
 • 4100K – 5500K pidetään kylmänä;
 • päivänvalo on 5600K – 6500K.

Halogeenivalojen värilämpötila on aina 3000K, kun taas useimpien LED -valojen voi ostaa 2700K, 3000K tai kylmä 4500K.

Lämmin värilämpötila rauhoittaa ja luo miellyttävän ilmapiirin, kun taas viileämpi värilämpötila stimuloi aivoja ja voi parantaa suorituskykyä. Voit saada erilaisia ​​tehosteita sen mukaan, missä olet ja mihin aiot käyttää valaistusta. Esimerkiksi kodin pöytävalaisimet ovat yleensä 2700K – 3000K, kun taas toimistoissa yleensä 3000K – 3500K.

Valaistuksen suunnittelusäännöt: Pöytävalaisimet. Parhaat vaihtoehdot kaikille Valaistuksen suunnittelusäännöt: Pöytävalaisimet. Parhaat vaihtoehdot kaikille Valaistuksen suunnittelusäännöt: Pöytävalaisimet. Parhaat vaihtoehdot kaikille

Valaistuksen suunnittelusäännöt: Pöytävalaisimet. Parhaat vaihtoehdot kaikille Valaistuksen suunnittelusäännöt: Pöytävalaisimet. Parhaat vaihtoehdot kaikille

Värintoistoindeksi (CRI) on menetelmä, jolla kuvataan valonlähteen vaikutus valaistujen kohteiden värikuviin. Suurin mahdollinen CRI on 100, mikä tarkoittaa päivänvaloa, johon verrataan kaikkia keinotekoisia valonlähteitä. Yleensä matala CRI -valaistus voi tehdä joistakin väreistä luonnotonta, ja matala CRI on usein epämiellyttävän valon syy..

Älä koskaan käytä lamppuja, joiden CRI on alle 60. On osoitettu, että mitä korkeampi CRI, sitä heikompi keinotekoinen valaistus tuntuu. Hyvä ohje kaikille pöytälampuille on 80 CRI. Halogeeni- ja hehkulamppujen CRI on aina 100, ja nykyään useimpien korkealaatuisten LED -lamppujen CRI on vähintään 80..

Kaikki tiedot lampun valon arvosta, lampun tehosta, watteista, CRI: stä ja värilämpötilasta löytyvät valaisimen vakiotietokilvestä..

Mahdollisuus jakaa huone vyöhykkeisiin

Mahdollisuus jakaa huone vyöhykkeisiin

Mikä on ero halogeenilamppujen ja LED -pöytälamppujen välillä?

Kuten edellä mainittiin, CRI ja värilämpötila ovat erilaiset halogeeneille ja LEDeille. Vaikka halogeenipöytälamppujen CRI on aina 100 ja värilämpötila noin 3000K, LED -pöytävalaistus on monipuolisempaa..

Yksi merkittävimmistä eroista näiden kahden välillä ei itse asiassa liity itse valoon. Jos kosket vahingossa halogeenilamppua sen ollessa päällä, huomaat, että ne ovat erittäin kuumia.. LEDit lähettävät vain 1/5 halogeenilampun lämmöstä, mikä tarkoittaa kahta asiaa:

 • et koskaan pala, kun kosketat vahingossa LED -pöytävalaisinta;
 • LEDit käyttävät vain 1/5 halogeenilamppujen energiasta, joten säästät myös rahaa sähkölaskussa.

Olohuoneen suunnittelussa

Olohuoneen suunnittelussa

Toinen suuri ero LED -pöytälamppujen ja halogeenilamppujen välillä on, että halogeenilamput kestävät vain 2000 tuntia, kun taas LED -lamput kestävät 50000 tuntia..

NeuvojaJos käytät lamppua 5 tuntia päivässä, sinun on vaihdettava halogeenilamppu noin joka vuosi, kun taas LED -valo kestää noin 30 vuotta.!

LED -valot tarjoavat laajan valikoiman värilämpötiloja unisesta oranssista (1600K) pomppivaan, stimuloivaan sinivalkoiseen (6000K) ja koko värin. Yhdessä himmenninkytkimen kanssa tämä tekee LED -lampuista parhaan silmäsi kannalta ja helpoimman käyttää kaikissa olosuhteissa..

Klassinen tyyli

Klassinen tyyli

Estetiikan kannalta ainutlaatuisten, tyylikkäiden ja nykyaikaisten mallien mahdollisuudet ovat parempia kuin LED -pöytävalaisimet. LEDit ovat diodeja (pieniä tasaisia ​​pintoja, jotka lähettävät valoa), jotka ovat niin pieniä, että ne voidaan sijoittaa tyylikkäämpiin lamppuihin muodikkaan ilmeen saamiseksi. Halogeenilamput ovat yleensä suurempia valaisimia, koska lamput kuumenevat käytön aikana ja ne on suojattava jollakin kotelolla (yleensä teräksellä ja / tai lasilla).

Uusimmat suositukset pöytävalaisimille

Kuinka kuitenkin valita se? Perustan valintasi tyyliisi. Jos sinulla on moderni huone, vastaus on terävä, puhdas LED -vaihtoehto. Jos huoneesi on klassinen, ehkä halogeeni- tai hehkulamppu messingistä tai pronssista näyttäisi hyvältä. Jos haluat säädettävän vivun, joka voidaan siirtää pöydän eri alueille, etsisin sitä. Jos istut ja luet, suora pöytävalaisin toimii hyvin..

Helppolukuinen malli

Helppolukuinen malli

5 asiaa, jotka on otettava huomioon, kun ostat pöytävalaisimen:

 • Tyypillinen tietokoneen näyttö tuottaa noin 20-25 FC valoa. On vältettävä päänsärkyä, joka aiheutuu silmien rasittumisesta, joka ilmenee, kun vaihdat näytöstä pöytään ja päinvastoin ja muutat jatkuvasti valaistuksen kontrastia..
 • Ole tietoinen häikäisyongelmista. Hanki hallittu lamppu, jossa on säädettävä pää ja kahva.
 • Ajattele laadukasta (himmennettävää) valoa, joka kestää koko elämän.
 • Pöytävalaisimessa on oltava kirkkauskytkin tai kaksi asentoa (korkea – matala). Himmennin voidaan ostaa valaisimille, joissa ei ole himmennysvaihtoehtoja.
 • LED -valon säädettävän pään tulee olla viileä kosketukseen tai siinä on oltava kahva, joka suojaa sinua korkeilta lämpötiloilta.

Valaistuksen suunnittelusäännöt: Pöytävalaisimet. Parhaat vaihtoehdot kaikille Valaistuksen suunnittelusäännöt: Pöytävalaisimet. Parhaat vaihtoehdot kaikille Valaistuksen suunnittelusäännöt: Pöytävalaisimet. Parhaat vaihtoehdot kaikille

Valaistuksen suunnittelusäännöt: Pöytävalaisimet. Parhaat vaihtoehdot kaikille Valaistuksen suunnittelusäännöt: Pöytävalaisimet. Parhaat vaihtoehdot kaikille