Portaikkojen sisustus yksityisessä talossa: Suosituimmat ideat (laminaatti, laatta, kivi). Valitsemme vain käytännöllisiä ja luotettavia materiaaleja (160+ kuvaa)

Portaiden viimeistely yksityisessä talossa

Kun rakennat toista tai kellarikerrosta, portaikko on välttämätön. Jotta kaikki talossa näyttäisi harmoniselta, sinun on valittava oikea viimeistely, ja tämä riippuu suurelta osin sen suunnittelusta, materiaalista, josta se on tehty, ja sisustuksesta. Suunnittelua voidaan vaihdella, sitä voidaan käyttää korostamaan portaita olohuoneen, eteisen, käytävän tai aulan suunnittelussa. Selvitä, millaisesta materiaalista portaasi on paitsi kaunein myös luotettava. Tietoja kaikista vaihtoehdoista betoniportaiden viimeistelemiseksi edelleen artikkelissa.

Metalliportaiden viimeistely

Metallisten modulaaristen portaiden elementeillä, jotka valmistetaan massatuotteina tai tilaustyönä, on jo siisti viimeistelty pinta. Jos portaikko on suunniteltu, asennettu itsenäisesti, se on viimeisteltävä.

Suunnittelu voi olla hyvin monipuolinen

Suunnittelu voi olla hyvin monipuolinen

Tikkaiden kaiteet voidaan ostaa valmiina, valmiina. Jää vain huolehtia sen suunnittelusta.

Metallia maalattaessa pinta on valmisteltava pitkään ja huolellisesti, ja tarkalleen:

  • rasvanpoisto;
  • jauhaa;
  • poista ruoste.

Siksi on helpompaa ommella kaikki kipsilevy kaikilta puolilta. Ulkoisesti on vaikea sanoa, että se on valmistettu metallista. Vaneria voidaan käyttää koristeluun, mutta jos sinun on saatava lumivalkoinen sävy, sinun on käytettävä kipsilevyä ja mieluiten kipsilevylevyä. Tällä materiaalilla on hyvä mekaaninen lujuus, mikä mahdollistaa rakentamisen hyllyt, teline, reunakivi.

Vaihtoehto metallirunkoiset portaat

Vaihtoehto metallirunkoiset portaat

Suosittu muotoilu metallirakenteesta kivi, puu. Jos käytät kiveä, lattia osoittautuu kylmäksi, mikä ei ole kovin sopiva asuintiloihin. Mutta toinen vaihtoehto on sopivin, koska tämä materiaali pehmentää metallia ja antaa mukavuutta taloon.

Tyylikäs ja tyylikäs metalliportaikko olohuoneeseen

Tyylikäs ja tyylikäs metalliportaikko olohuoneeseen

Se on mielenkiintoista sinulle: YLEISKATSAUS: Puiset portaat yksityisen talon toiseen kerrokseen (75+ kuvaa): tärkeitä kohtia, joihin kannattaa kiinnittää huomiota valittaessa

Tehty puusta 

Puiset portaat soveltuvat kaikille samoille menetelmille kuin metalliportaille. Puulla on kuitenkin etuja, kuten manuaalisen käsittelyn helppous, mikä antaa enemmän ideoita koristeluun..

Tämä koskee itse tehtyjä rakenteita, koska valmiilla portailla on valmis muoto, pinta lisämaalausta varten. Jos puu on arvokas laji, käsittely ei ole ollenkaan tarpeen.

Kauniit puiset portaat toiseen kerrokseen tasaisella käännöksellä

Kauniit puiset portaat toiseen kerrokseen tasaisella käännöksellä

NeuvojaKoristeluun voit valita ruskean sävyjä tai tehdä poikkeuksellisen liikkeen, käyttää kirkkaita värejä.

Vaiheiden alla, toisin kuin betonirakenne, voit käyttää vain maalia, mutta viimeistely voi olla kaunis. Käytetään erilaisia ​​tekniikoita, nousuputkien kylläisyys muuttuu, kaikki tehdään samalla sävyllä tai matto vedetään koko portaikkoa pitkin. Valmiit stensiilit piirtämiseen helpottavat työtä. Valkoinen portaikko, jossa on mustat seinät, näyttää alkuperäiseltä.

Sopii erittäin orgaanisesti mihin tahansa sisustukseen

Sopii erittäin orgaanisesti mihin tahansa sisustukseen

Kun olet ottanut sisustuksen itse, voit tehdä talon sisustuksesta ainutlaatuisen ja näyttää kaiken mielikuvituksesi.

Siellä on runkorakennuksia. Ne on koottu erillisistä kantavista elementeistä, minkä seurauksena saadaan tilavuus, mutta kevyt rakenne. Tämä tehdään yksinomaan metallista, puusta. Nämä tikkaat ovat suosittuja, koska ne ovat kompakteja, kauniita, ne voidaan asettaa mihin tahansa aukkoon.

Erityistä huomiota olisi kiinnitettävä portaiden suunnitteluun.

Erityistä huomiota olisi kiinnitettävä portaiden suunnitteluun.

Se on mielenkiintoista sinulle: YLEISKATSAUS: 290+ Kuvat kauniista vaihtoehdoista yksityisen talon toisen kerroksen portaille (puu, metalli, betoni)

Miekkailu

Valittu kaide vaikuttaa portaiden ulkonäköön. Vain konsolirakenteissa kaiteet voivat puuttua. Muut tarvitsevat niitä.

Materiaali voidaan valita eri tavalla:

  • taonta;
  • lasi;
  • netto.

Sopivaa projektia valittaessa on tärkeää ottaa huomioon itse tilojen parametrit.

Sopivaa projektia valittaessa on tärkeää ottaa huomioon itse tilojen parametrit.

Tämä materiaali ei tarvitse erityistä viimeistelyä, kaiteet on yksinkertaisesti peitetty lakalla, tahralla tai maalilla.

Jos tämä on klassinen marssirakenne, betoniset kaiteet asennetaan. Niiden pinta on sileä, ne on yksinkertaisesti peitetty valkoisella maalilla.. Pyörivät, kierreportaat on aidattu monoliittisilla kaiteilla.

On tärkeää, että portaat ovat sopusoinnussa huoneen sisustuksen ja huonekalujen kanssa.

On tärkeää, että portaat ovat sopusoinnussa huoneen sisustuksen ja huonekalujen kanssa.

Jos tikkaiden alla oleva vapaa tila käytetään, voidaan käyttää kipsilevyä. Sen avulla voit alkaa järjestää säilytystilaa, ruokakomero, kylpyhuone tai muulle alueelle. Kipsilevyille soveltuu valkoinen vesidispersiomaali. Tämä on erityisen tärkeää, jos sali on riittävän suuri ja katot ovat korkeat.. valkoinen väri Käytän sitä olohuoneen suunnittelussa, mutta pääsääntöisesti se yhdistetään aulan kanssa.

Täydennä kotisi tällaisella elementillä

Täydennä kotisi tällaisella elementillä

Se on mielenkiintoista sinulle: YLEISKATSAUS: Tee-se-itse-moderni sisustus asunnon ja omakotitalon eteiseen. 175+ valokuva -ideaa ikkunalla, portailla ja muilla suunnitteluvaihtoehdoilla

Betoniset portaat

Suunnittelusta, sisäisten tikkaiden viimeistelystä riippuen seinät voidaan rapata. Tässä tapauksessa portaille levitetään puisia kulutuspintoja tai betonipinta on kiillotettu, rapattu, maalattu.

Verhousvaihtoehto riippuu yleisestä suunnittelusta

Verhousvaihtoehto riippuu yleisestä suunnittelusta

Tällaiset vaiheet valmistetaan yleensä tilauksesta, ja pinta on jo hiottu. Siksi on kiinnitettävä huomiota seinään, johon portaikko on kiinnitetty. Sen sisustuksen tulisi olla yksivärinen, ilman tarpeetonta sisustusta, jotta se ei häiritse huomiota itse portaista..

Yhdistetty vaihtoehto

Tässä suunnitteluvaihtoehdossa voi olla esimerkiksi betonivarsi ja lasi- tai puiset portaat. Valmiita vaiheita voi ostaa jo valmiina, joten jäljellä on vain kosourin viimeistely.

Portaikon valaistus on ehdottomasti harkittava huolellisesti.

Portaikon valaistus on ehdottomasti harkittava huolellisesti.

Viimeistely

Betoni on monoliittinen ja riittävän vahva pohja, joten viimeistely ei lopu maalilla ja hionnalla. Betonille voit käyttää mitä tahansa materiaalia, joka kestää suuria kulutuskuormituksia.

Mikä tahansa materiaali on hyväksyttävää betonin viimeistelyyn

Mikä tahansa materiaali on hyväksyttävää betonin viimeistelyyn

Betoniportaiden viimeistely

Parketti

Betonille voit käyttää mitä tahansa materiaalia, jota käytetään lattianpäällysteenä. Parketti voidaan korvata laminaatilla, perinteisellä tai polymeerillä. Laminaatti voi jäljitellä levyn rakennetta ja muotoa, mutta käyttöikä on erilainen kuin alkuperäinen. Voit siis järjestää portaiden reunat lyhyessä ajassa..

Parketti voidaan korvata laminaatilla

Parketti voidaan korvata laminaatilla

Korkki laatat

Korkkia voidaan käyttää laatoituksena tai rullapäällysteenä lattioille. Korkki eristää hyvin ylimääräiseltä melulta, joten tällainen portaikko ei varmasti naksahda. On parempi käyttää korkkia portaiden vieressä olevan huoneen lattiaan tai portaiden koristamiseen..

Korkki eristää hyvin ylimääräiseltä melulta

Korkki eristää hyvin ylimääräiseltä melulta

Puu

Vaikeus valita materiaalia käsittelyvaiheisiin syntyy vain, jos niiden muoto on epätyypillinen. Esimerkiksi säde, kolmio, kaareva. Joten puinen vuori valmistetaan tilauksesta. Myös perinteisiä suoria portaita on valmiita portaita. Siksi tästä ei tule ongelmia..

Suunnittelun on oltava todella luotettava

Suunnittelun on oltava todella luotettava

Marmori

Sisustusta marmorilla tai muulla kivellä käytetään paljon harvemmin kuin puuta. Kaikki selittyy tämän materiaalin korkeilla kustannuksilla. Materiaali on kuitenkin niin kestävää, että se voi kestää niin kauan kuin itse rakennus.

Marmori on erittäin kestävä materiaali

Marmori on erittäin kestävä materiaali

Matto

Tällä materiaalilla on etunsa ja haittansa. Mattoja käytetään, jos haluat luoda mukavuutta, jos talossa on pieniä lapsia. Matto asennetaan betonilattialle liimalla. Portaiden reunan käsittely matolla estää kävelyä luistavan.

Luomme viihtyisyyttä matolla

Luomme viihtyisyyttä matolla

Luomaan harmonian aulan lattian kanssa

Portaat voidaan valmistaa keramiikasta tai posliinista. Tätä vaihtoehtoa käytetään harvoin nykyaikaisissa sisätiloissa, koska käytetään kylmiä materiaaleja, niitä käytetään useammin talon kuistilla. Mutta jos portaikon vieressä olevan huoneen lattiat ovat laatoitettuja, se näyttää erittäin harmoniselta.

Posliinikiviaskelmat - vahva ja luotettava vaihtoehto

Posliinikiviaskelmat – vahva ja luotettava vaihtoehto

Yhdistelmä

Mosaiikkilaatat ovat yksi kauneimmista ja mielenkiintoisimmista materiaaleista talon portaikkojen sisustamiseen. Ja koko portaikon koristamiseksi laattoilla voit käyttää yhdistettyä vaihtoehtoa. Koristele esimerkiksi nousuputket laattoilla ja viilaa askelmat puulla. Taotut kaiteet sopivat hyvin tällaiseen portaikkoon, koska laattojen avulla oma koriste ilmestyy jokaisessa vaiheessa..

Itämainen teema mosaiikkien avulla

Itämainen teema mosaiikkien avulla

Maalin käyttö betonirakenteisiin

Yleensä maalia käytetään puu- tai metallituotteissa, mutta myös betonirakenteet voidaan koristaa maalilla. On vain valittava erittäin kulutusta kestävä maali.

Jotta maali laskeutuisi tasaiseksi kerrokseksi, pinta ensin hiotaan, pöly poistetaan ja pohjustetaan. Ennen suoraa maalausta betonin reunat suojataan metallikulmalla.

Tällainen pinnoite kestää pitkään ja auttaa pidentämään itse pohjan – betonin – käyttöikää.

Valmistele pinta ennen maalausta

Valmistele pinta ennen maalausta

Mattojen käyttö betoni-, puurakenteissa

Kasa on ainoa samankaltaisuus maton ja kasan välillä. Mattojen valikoima on suuri, on monia koristeita ja värejä, joiden avulla voit täydentää ja luoda mielenkiintoisen sisustuksen. Mattoja ei ole liimattu pintaan, vaan ne on kiinnitetty kahvoilla.

Matot näyttävät hyvältä puu- ja betonirakenteissa. Mutta ennen maton asettamista betoni on pohjustettava ja maalattava..

Tällainen pinnoite täydentää luotua sisustusta.

Tällainen pinnoite täydentää luotua sisustusta.

VIDEO: Alkuperäiset ratkaisut portaiden viimeistelyyn

päätelmät

Portaikon käsittelyyn on monia tapoja, tähän on erilaisia ​​materiaaleja. Lisäksi viimeistelyvaihtoehtoja voidaan myös yhdistää, niitä on monia, ja siksi muotoilu voi osoittautua hyvin erilaiseksi. Siksi ennen aloittamista sinun on tiedettävä, mitä haluat saada tuloksena. Kaikki kiistanalaiset kohdat riippuvat käytetyistä materiaaleista.

Portaikkojen sisustus yksityisessä talossa: Suosituimmat ideat (laminaatti, laatta, kivi). Valitsemme vain käytännöllisiä ja luotettavia materiaaleja (160+ kuvaa) Portaikkojen sisustus yksityisessä talossa: Suosituimmat ideat (laminaatti, laatta, kivi). Valitsemme vain käytännöllisiä ja luotettavia materiaaleja (160+ kuvaa) Portaikkojen sisustus yksityisessä talossa: Suosituimmat ideat (laminaatti, laatta, kivi). Valitsemme vain käytännöllisiä ja luotettavia materiaaleja (160+ kuvaa)