Kuinka tehdä katto muovipaneeleista? 250+ (Kuva) DIY -suunnittelu (kylpyhuoneessa / keittiössä / käytävällä)

Kuinka tehdä katto muovipaneeleista-

Muovi kattojen viimeistelymateriaalina on nyt yleistymässä. Jos verrataan sitä muihin kattoviimeistelyihin, tämä menetelmä maksaa enemmän kuin muissa tapauksissa käytetyt materiaalit ja asennustyöt. Kuitenkin muovikattoverhon käytön jälkeinen hinta on paljon alhaisempi..

Muovikattojen käsite sisältää erityyppisiä kattopäällysteitä – Armstrong, Grilyato ja muut vastaavat. Niitä varten on kehitetty asennusjärjestelmiä, ripustettuja rakenteita, jotka on koottu yksinkertaisimmista kantavista elementeistä, erikokoisia ja -värisiä muovipaneeleja. On olemassa valtava määrä ohjeita, jotka selittävät tällaisten kattojen oikeellisuuden ja kokoonpanon..

Asennuksen jälkeen muovi ei vaadi etupinnan lisäkäsittelyä. Jopa erittäin vahvan noen ja nokien takia keittiön kaasuliedistä, muovi palauttaa helposti alkuperäiset koristeelliset ominaisuudet ja värit. Tämä varmistetaan yksinkertaisella pesulla tavallisella vedellä ja saippuavedellä..

Muovi kattojen viimeistelymateriaalina

Muovi kattojen viimeistelymateriaalina

PVC -muovi on hygieeninen, normaaleissa olosuhteissa se ei päästä ihmiselle haitallisia kemiallisia höyryjä, kestää biologista kontaminaatiota lahon, homeen ja sienen muodossa. Sen tuhoaminen alkaa tapahtua vähintään 120 asteen lämpötilassa..

 Muovin käyttö kattojen viimeistelyyn

Viime aikoihin asti kattopäällysteiden parantamiseen käytettiin neliö- tai suorakulmaisia ​​paneeleja, joissa oli syvä reljefiitti, joka oli valmistettu polystyreenivaahdosta, joka perustuu paisutettuun polystyreeniin (tätä käytetään usein kodinkoneiden pakkaamiseen)..

Näiden paneelien huokoisella pinnalla oli alhainen liankestävyys pölyn, hämähäkinverkkojen, rasvan ja noen muodossa, imeytyi hyvin ja vapautui ympäröivään tilaan, kuten epämiellyttävät hajut, kuten tupakansavu. Tällaisen verhouksen peseminen ei antanut mitään vaikutusta, ja etupinta oli peitetty likaisilla tahroilla, joita ei voida poistaa.. Ainoa tapa ratkaista nämä ongelmat oli vaihtaa kattopäällyste kokonaan..

Suorakulmaiset paneelit

Suorakulmaiset paneelit

Siksi useimmiten suorakulmaisia ​​muovisia PVC -paneeleja, joiden mitat olivat 0,25 x 3 m ja paksuus 7,5 … 8,0 mm, alkoivat käyttää kattojärjestelmissä. Nämä suulakepuristusmenetelmällä saadut paneelit koostuvat kahdesta litteästä levystä, jotka on yhdistetty pitkittäisjäykisteillä, joiden välinen etäisyys on enintään 1 cm.

Paneelien pitkittäissivut on varustettu urien ja tapien muodossa olevilla lukkoilla. Niissä on myös erityinen ulkoneva läppä, joka kiinnitetään peitettävään pintaan. Asennettaessa ne luovat voiman, joka houkuttelee vierekkäisiä paneeleja, minkä seurauksena niiden väliset saumat näkymättömiksi.

Saumat on peitetty erityisen hyvin paneeleille, joissa on kiiltävä työtaso, sekä säännölliset kuviot tai koristeet. Paneelien väliset saumat muuttuvat vieläkin huomaamattomammiksi, kun ne asennetaan kohtisuoraan seinään nähden, jossa ikkuna -aukot sijaitsevat..

Saumojen sijainti kattoa katsoessa tekee huoneesta visuaalisesti pidemmän ja leveämmän.

Joissakin tapauksissa saumat tehdään tarkoituksella näkyviksi, ja ne toimivat yhtenä erityisen suunnitellun sisustuksen elementeistä. PVC -muovipaneeleja, joissa on näkyvät saumat, kutsutaan euroliningiksi.

Suorakulmaisten paneelien käyttäminen, jotka muistuttavat puuta

Suorakulmaisten paneelien käyttäminen, jotka muistuttavat puuta

Joskus muovipäällysteisiin käytetään jatkuvia PVC -levyjä, joiden paksuus on enintään 5 mm ja joissa on erilaisia ​​värejä tai kuvioita, joita käytetään typografialla. Nämä kovaa linoleumia muistuttavat levyt voivat olla suorakaiteen tai neliön muotoisia..

Tällaisten levyjen väliset saumat suljetaan yleensä koristeellisilla PVC- tai vaahtomuovilla, jotka on liimattu niiden päälle, jäljittelemällä kattojärjestelmän koskien tai ristikkojen puuelementtejä..

Katto -PVC -paneeleilla, toisin kuin seinäpaneeleilla, on vähemmän paksuutta, painoa ja lujuutta.

Kattoelementtien hinta voi olla huomattavasti halvempi kuin seinäpaneelit. Hyvin harvoin PVC -muovipaneelit asennetaan liimalla. Tämän menetelmän valitsemiseksi tarvitset tasaisesti tasoitetun alustan pinnan, jossa ei ole liituja ja muita tahroja. Liima -mastiksin on varmistettava luotettava tarttuvuus liimattavien pintojen välillä..

Kun katto on puuta, muovipaneelit voidaan asentaa suoraan kattoon ilman kehyksiä tai ohjauskiskoja nauloilla, ruuveilla tai niiteillä. Tällaisen pinnoitteen vaakasuora taso saadaan aikaan käyttämällä puisia tai pahvisia kiiloja ja tyynyjä..

Olohuoneessa korkeat katot

Olohuoneessa korkeat katot

Muovipaneelit voidaan yhdistää väriin, kuvioon ja muihin kattoviimeistelyihin – kipsilevyyn, koristekipsiin, joustavaan kankaaseen. PVC -muovia voidaan käyttää rohkeimmissa vintage -suunnitteluprojekteissa asuin- ja työskentelytilan suunnittelussa. Ne käyttävät yhä useammin porrastetun rakenteen monitasoisia kattojärjestelmiä, joissa on suorat tai monimutkaiset kaarevat muodot alkuperäisen muotoisten lamppujen kanssa..

Muovipaneelit peittävät hyvin vialliset paikat ja epätasaisuudet puu- ja betonilattiassa, erilaisissa apuohjelmissa. Tämä voi olla vanhan kipsipinnoitteen, vierekkäisten teräsbetonilaattojen alapintojen välisten reunojen katoamista ja irtoamista..

Tekninen tietoliikenne voi koostua kuuman ja kylmän veden syöttö-, lämmitys- ja viemäröintiputkista. Jopa muovipaneeleja korkeammalle voidaan asentaa sähköverkkojen, puhelimen, Internetin, antennitelevisiokaapelien johdotus.

Pääsy niihin huoltotöitä varten on helppoa.

Tätä varten useimmiten voi olla tarpeen purkaa yksi tai useampi muovipaneeli, jonka palaaminen paikkaan näyttää olevan melko yksinkertainen asia..

Ne piilottavat vialliset kohdat hyvin

Ne piilottavat vialliset kohdat hyvin

Muovipaneelikattoisten huoneiden valaistus voidaan suorittaa sisäänrakennetuilla kohdevaloilla tai muulla tavalla asiakkaan tai huoneen omistajan kanssa sovitulla tavalla. Joskus huoneen sopivalle korkeudelle ilmanvaihto- ja ilmajäähdytyslaitteet asennetaan muovin tason yläpuolelle.

Muovipaneeleilla varustetun katon hinta on verrattavissa kipsilevyverhouksen hintaan. Samaan aikaan muovi ei vaadi asennuksen, kitin, hionnan, tapetoinnin tai maalauksen jälkeen.

Verhous

Verhous tehdään eri tavoilla:

  • suora kiinnitys paneelit katossa;
  • esiohjattujen, tasoitettujen ja lattiaan liitettyjen välijohteiden käyttö;
  • kehysten esiasennus puusta tai metalliosista ja niiden tasoittaminen vaakasuoraan lattiatason avulla, tämä on paras tapa, joka sopii mihin tahansa kattoon.

Verhous tehdään eri tavoilla

Verhous tehdään eri tavoilla

Puukehykset on valmistettu 50 x 20 mm: n säleistä. Ne on liitetty toisiinsa tinan taivutetuilla kulmilla tai puisilla shortseilla ruuveilla. Metallikehykset on helpoin koota varastosta taivutetuista galvanoiduista peltiprofiileista, joita käytetään kipsilevyjen vaipassa.

Rungon litteä rakenne on esiasennettu tasoittamalla lattialle, sitten se ripustamisen jälkeen kiinnitetään vaakasuoraan tasoon käyttämällä vesi- tai kuplarakenteista tasoa. Runko kiinnitetään kattoon nauloilla tai ruuveilla.

NeuvojaRipustettaessa ja tasoitettaessa on parempi käyttää tinagalvanoituja rei’itettyjä nauhoja, jotka on taivutettu haluttuun kokoonpanoon.

Paneelit kiinnitetään runkoon vakiomallisesti.

Lisäksi on kiinnitettävä huomiota paneelien välisten poikittaisten saumojen suunnitteluun, oikeisiin ja käänteisiin kulmiin seinien, oven, ikkuna -aukkojen liitoksissa. Tätä varten valmistetaan elementtejä, joita kutsutaan listoiksi..

Minimalistinen tyyli

Minimalistinen tyyli

Kehysten valmistamiseksi sinun on otettava hyvin kuivattu havupuu – mänty, lehtikuusi. Näin vältät vääntymisen ja katon pinnan vääristymisen käytön aikana.. Ennen puurungon asentamista sen elementit on suojattava antiseptisillä hajoamisella ja palonestoaineilla tulesta. On olemassa erityisiä syvään tunkeutuvia kyllästyksiä, jotka yhdistävät nämä kaksi puun tärkeintä suojaa..

Paneelien, lattioiden ja runkoelementtien väliset tyhjät tilat on joskus täytetty mineraalivillamatoilla tai vaahtolevyillä. Tämä lisää tilojen äänieristys- ja lämpösuojaominaisuuksia..

Käytännöllinen materiaali kattoihin

Käytännöllinen materiaali kattoihin

Itseasennus

Muovista valmistetut kattolaitteet omilla käsillään ovat esiintyjän vallassa, jolla ei ole kokemusta tällaisen työn suorittamisesta. Itsepintainen muovinen minkä tahansa tyyppinen lattia ei vaadi erikoistyökalua. Ruuvimeisselit, porat, sahat, vasarat, tasot ja putkijohdot ovat aina käsillä jokaisen kotityöläisen luona. Kaikki perinteisesti tähän tarkoitukseen käytetyt materiaalit on helppo käsitellä ja säätää vaadittuihin mittoihin..

  1. Muovin asentamiseksi riittää, että perehdyt työtekniikkaan, tutustut suositeltuun järjestykseen.
  2. Seuraavaksi sinun on valmisteltava materiaalit ja saatava työkalu toimintakuntoon..
  3. Ylimääräisen kulutuksen minimoimiseksi ja tähteiden muodossa olevien jäämien rajoittamiseksi suoritetaan alustava laskelma tarvittavasta materiaalimäärästä. Tämä tehdään käyttämällä koulun geometrian kurssin käsitteitä. Näitä ovat – leveys, pituus, korkeus, litteiden lukujen pinta -alojen mittausmenetelmät, niiden yhteen- ja vähennyslasku, Pythagoraan lauseet sinistä (kosinit).
  4. Muovikattojen verhoamiseen ja viimeistelyyn liittyvien töiden urakoitsijasta vaaditaan vain tarkkaa laskentaa ja tarkkuutta.

Voit asentaa sen itse

Voit asentaa sen itse

NeuvojaÄlä unohda suojavarusteiden käyttöä – laseja, hengityssuojaimia, haalareita. Pään suojaamiseksi putoavilta esineiltä ylhäältä tarvitset vakiomallisen kypärän. Ja yleensä, kun viimeistelet kattoa muovilla, ei voida sivuuttaa turvallisuusvaatimuksia, palontorjuntatoimenpiteitä.

Luotettavien tikkaiden ja telineiden on oltava kysyttyjä. Työn aikana on suositeltavaa kutsua avustaja, joka avustustöiden lisäksi voi tarvittaessa antaa ensiapua tahattomien mekaanisten vammojen tai sähköiskun aikana.

Sovellus ja toiminta

Muovikattoja voidaan käyttää asuin- ja julkisissa tiloissa. Koska tällaisten tilojen tarkoitus on yleensä erilainen, niissä olevilla muovikattoilla voi olla omat ominaisuutensa. Katsotaanpa tarkemmin näitä ominaisuuksia. Kattojen esteettiset ominaisuudet voidaan säilyttää oikeassa kunnossa vuosikymmeniä, kaikki riippuu niiden hoidosta ja säännöllisestä huollosta..

Se on mielenkiintoista sinulle:

Kylpyhuoneen venytyskaton hyvät ja huonot puolet: paras ratkaisu tai kunnianosoitus muodille? (125+ kuvaa)

Huoneen katto (310 + valokuva): laadukas ja muodikas. Vain win-win-vaihtoehdot

Kattorakenne: (+230 kuvaa) Moderni venytyskatto A: sta Z: hen

Kipsilevykatto salissa: 80+ kuvaa todellisesta suunnittelun ja ylellisyyden juhlasta Voidaan käyttää asuin- ja julkisissa tiloissa

Voidaan käyttää asuin- ja julkisissa tiloissa

Muovikatto keittiössä

Keittiö katto näyttää parhaiten kiiltävän pinnan paneeleilta. Se on helpoin puhdistaa kaasu -uunin rasvaisesta nokista, toisin kuin paneelit, joissa on syvä kohokuvio tai reliefi. Väri tai kuvio voidaan sovittaa käytettyyn keramiikkaan laatat, tapetti tai keittiöön huonekalut.

NeuvojaOn suositeltavaa pestä muovikatto vähintään kerran kuukaudessa. Pinta -aktiivisena aineena voit käyttää saippuan, pesujauheen tai minkä tahansa astianpesuaineen vesiliuosta..

Kiilto voidaan palauttaa pyyhkimällä pinta heikkoon (1 … 3%) ammoniakkiliuokseen tai ammoniakkiin. Itse liasta puhdistaminen voidaan järjestää tavallisella mopilla, jossa on rätti, tai pyykinimurilla.

Keittiön kattovaihtoehto

Keittiön kattovaihtoehto

Kylpyhuoneessa

Muovin käyttö kattoa asennettaessa kylpyhuone huone on yksi edistyksellisimmistä sisustusmenetelmistä. Kylpyhuoneen huone on tarkoitettu vesihoitojen vastaanottamiseen, ja siksi sille on ominaista korkea kosteus. PVC -muovipaneelit kestävät hyvin roiskevettä tai korkeaa kosteutta..

Puurunkojen osat on lisäksi suojattava vedenpitävillä maalipinnoitteilla, jotka perustuvat polymeerihartseihin – akryyli, epoksi, polyuretaani.

Metallikehyksiä käytetään parhaiten sinkittyjen metallilevyosien kanssa. Voit suojata paremmin korroosiolta käyttämällä pinnoitteita, jotka perustuvat punaiseen lyijyyn tai kromioksidiin, laimennettuna luonnollisella kuivausöljyllä. Hyviä tuloksia saadaan pinnoittamalla bitumi- tai kivihiilitervalakalla. Halkeamat, raot seinien ja käyttökohteiden tukikohdissa on parempi eristää polyuretaanivaahdolla tai silikonimastiksilla.

Kylpyhuoneen sisustuksessa

Kylpyhuoneen sisustuksessa

Sähköisten valaistuslaitteiden asennuksen, liitännän ja eristyksen saa suorittaa vain valtuutettu sähköasentaja. On parempi poistaa kaikki kytkimet, pistorasiat viinihuoneesta. Näin vältyt sähköiskulta käytön aikana..

Käytävällä

Katot käytävillä sekä käytävät on myös usein leikattu muovipaneeleilla. Yhden sijaan lamppu kattokruunun, lampun tai plafonin muodossa käytetään useita sisäänrakennettuja kohdevaloja. Yksittäisen liitäntäpaneelin laitteen avulla voit valita erilliset vyöhykkeet tai tilat huoneessa.

Jos läpikäytävissä huoneissa on sisäänrakennettuja vaatekaappeja tai mezzanineja, niiden sisäpinnat on myös erittäin kätevä viimeistellä hygieenisillä PVC-paneeleilla..

Käytävän idea

Käytävän idea

WC -huoneessa

Mikään ei ole parempaa kuin muovi eristettyjen wc -tilojen kattojen viimeistelyyn. Toisin kuin PVC -paneelit eivät ime tai pidä hajuja pitkään aikaan laastarit, kipsilevy, kankaat. Muovikaivo piilottaa erilaisia ​​tekniikan ja muun viestinnän kattoputkia sekä rakennuksen normaaliin toimintaan tarkoitettuja järjestelmiä.

Viime vuosisadan 30- ja 50 -luvuilla rakennetuissa taloissa on edelleen pystysuorassa huuhtelukäymälöitä. Tässä tapauksessa poistoputki tulee alakerran wc -tilan katosta ja leikkaa suorassa kulmassa täällä olevaan viemäriputkeen. Tällaisen rakenteen muuttaminen edellyttää wc: n, viemäriputkien vaihtamista ja lattian välisten kattojen vahvistamista. Jos tämä ei ole mahdollista, tällainen rakenne voidaan piilottaa ripustettavan muovikaton taakse..

Kuinka tehdä katto muovipaneeleista? 250+ (Kuva) DIY -suunnittelu (kylpyhuoneessa / keittiössä / käytävällä) Kuinka tehdä katto muovipaneeleista? 250+ (Kuva) DIY -suunnittelu (kylpyhuoneessa / keittiössä / käytävällä) Kuinka tehdä katto muovipaneeleista? 250+ (Kuva) DIY -suunnittelu (kylpyhuoneessa / keittiössä / käytävällä)

Kuinka tehdä katto muovipaneeleista? 250+ (Kuva) DIY -suunnittelu (kylpyhuoneessa / keittiössä / käytävällä) Kuinka tehdä katto muovipaneeleista? 250+ (Kuva) DIY -suunnittelu (kylpyhuoneessa / keittiössä / käytävällä)

Lasitetuilla parvekkeilla ja loggioilla

Muovia käytetään laajalti lasitetussa sisustuksessa parvekkeet ja loggiat. Tämä antaa tällaisille huoneille viimeistellyn ilmeen, piilottamalla tiili- tai paneeliseinien viat sekä kantavat parvekelaatat..

Makuuhuoneissa

Muovikattojen asennus makuuhuoneisiin voidaan tehdä monin eri tavoin. Jos huoneen korkeus sallii, nämä voivat olla Armstrong- tai Grilyato -katot. He käyttävät vakioprofiilien ristikkoa hyllyillä ja luovat ruudukkojärjestelmän halutun kokoisilla soluilla.

Kennojen sisään on asennettu muovipaneelit, jotka voidaan valmistaa erittäin kevyistä polymeerimateriaaleista, jotka on vahvistettu erityisillä kuitukuiduilla. Paneeleilla voi olla erilaisia ​​värejä tai kuvioita, muotoja pyramidien tai puolisuunnikkaan muodossa, mikä lisää visuaalisesti huoneen tilaa ja tilavuutta.

Peilimuovilevyistä valmistetut katot näyttävät mielenkiintoisilta.

Makuuhuoneissa katto voidaan tehdä monin eri tavoin.

Makuuhuoneissa katto voidaan tehdä monella eri tavalla.

Katot sisään nukkumassa huoneet, joiden korkeus on 2,20 … 2,50 m, voidaan valmistaa tavallisista kolmen metrin muovipaneeleista puu- tai metallikehyksillä. Suunnitteluratkaisuna voit vaihtaa vierekkäisten paneelien värien ja kuvien järjestystä. Ne voidaan asentaa sekä vierekkäisten arkkien kuvion mukaan että vastakkaisessa kontrastissa..

NeuvojaKun kokeillaan paneelien värejä ja kuvioita, niiden teräviä yhdistelmiä tulee välttää aiheuttaen liiallista jännitystä ja unettomuutta. Tämä pätee erityisesti makuuhuoneisiin ja lastenhuoneisiin. On parempi käyttää niin sanottuja pastellisävyjä syvän, rentouttavan unen aikaansaamiseksi..

Muiden rakennusmateriaalien tapaan muovilla, myös PVC -paneelien muodossa, on kattoihin omat etunsa ja negatiiviset ominaisuutensa..

Kuinka tehdä katto muovipaneeleista? 250+ (Kuva) DIY -suunnittelu (kylpyhuoneessa / keittiössä / käytävällä) Kuinka tehdä katto muovipaneeleista? 250+ (Kuva) DIY -suunnittelu (kylpyhuoneessa / keittiössä / käytävällä) Kuinka tehdä katto muovipaneeleista? 250+ (Kuva) DIY -suunnittelu (kylpyhuoneessa / keittiössä / käytävällä)

Kuinka tehdä katto muovipaneeleista? 250+ (Kuva) DIY -suunnittelu (kylpyhuoneessa / keittiössä / käytävällä) Kuinka tehdä katto muovipaneeleista? 250+ (Kuva) DIY -suunnittelu (kylpyhuoneessa / keittiössä / käytävällä) Kuinka tehdä katto muovipaneeleista? 250+ (Kuva) DIY -suunnittelu (kylpyhuoneessa / keittiössä / käytävällä)

Kuinka tehdä katto muovipaneeleista? 250+ (Kuva) DIY -suunnittelu (kylpyhuoneessa / keittiössä / käytävällä) Kuinka tehdä katto muovipaneeleista? 250+ (Kuva) DIY -suunnittelu (kylpyhuoneessa / keittiössä / käytävällä) Kuinka tehdä katto muovipaneeleista? 250+ (Kuva) DIY -suunnittelu (kylpyhuoneessa / keittiössä / käytävällä)

Kuinka tehdä katto muovipaneeleista? 250+ (Kuva) DIY -suunnittelu (kylpyhuoneessa / keittiössä / käytävällä) Kuinka tehdä katto muovipaneeleista? 250+ (Kuva) DIY -suunnittelu (kylpyhuoneessa / keittiössä / käytävällä)