Kaksitasoiset katot salissa: Materiaalit, mielenkiintoiset yhdistelmät, suunnitteluideat (135+ kuvaa)

Kaksikerroksiset katot salissa

Salin kaksitasoiset katot näyttävät maagisilta. Niiden joukossa on halpoja, on kalliita, on niitä, jotka voit ripustaa omin käsin, ja on niitä, joita et voi tehdä ilman asiantuntijaa. Jokaiselle löytyy yhdistelmä heidän makuunsa – tärkeintä on, että on idea, halu kokeilla muotoilua, fantasia, jonka voi päästää irti.

Kun sinulla on riittävästi luovuutta, voit luoda kaksitasoisen katon. Mieti mistä aloittaa.

Työ etenee peräkkäin:

 • ensin sinun on luettava materiaalit – jokaisella niistä on omat edut, haitat, ominaisuudet, lajikkeet, jotka sinun on ymmärrettävä;
 • sitten sinun on mietittävä, minkä tavoitteen haluat saavuttaa tekemällä olohuone aivan kaksitasoinen enimmäismäärä – korosta vyöhyke, koristele lisäksi huone;
 • valitse materiaalien yhdistelmä keskittyen haluamaasi tekstuuriin, hintaan, työn monimutkaisuuteen;
 • kehittää lopullista suunnittelua graafisten editorien avulla – valitse väri, muoto, arvioi, miten materiaali valehtelee.

Näiden kattojen joukossa on sekä halpoja että kalliita.

Näiden kattojen joukossa on sekä halpoja että kalliita.

Ja lopuksi, kun olet päättänyt, mitä vivahteita pitäisi olla, voit joko palkata käsityöläisiä, jotka toteuttavat idean, tai mennä rautakauppaan ja ostaa materiaaleja sekä työkaluja rakenteen asentamiseksi itse.

Materiaalit (muokkaa)

Materiaaliluokitus on yksinkertainen: se sisältää vain neljä kohtaa:

 • vaahto – halvin, mutta kevyin;
 • kipsilevy – vaikein, vaativa kehys;
 • kangas – viittaa kattoihin, mutta on paljon kalliimpi kuin muut;
 • kalvo – viittaa myös jännitykseen, mutta eroaa merkittävästi kankaasta.

Jos haluat valita tästä lyhyestä luettelosta, sinun on tutkittava vivahteita ja ominaisuuksia..

Valitse harmoninen materiaalien yhdistelmä

Valitse harmoninen materiaalien yhdistelmä

Kaksikerroksiset vaahto -katot

Styrofoam ei ole yleisin materiaali, koska vain moitteeton maku ja suuri taito voivat tehdä siitä esteettisen. Suurimman osan ajasta se näyttää halvalta, ja sinun on yritettävä välttää tämä haitta..

Mutta sillä on etunsa:

 • Helppo kiinnittää. Kipsilevykaton kiinnittämiseen tarvitaan onttojen metalliputkien monimutkainen rakenne. Kiristimen kiinnittämiseksi tarvitset työryhmän, jolla on lämpöpistooli. Ja vaahtomuoville kevyt käsi riittää yhdessä yleisen liiman kanssa – jopa henkilö, joka on kaukana korjauksista, voi käsitellä sitä.

Kaunis ja tyylikäs olohuone harmailla sävyillä

Kaunis ja tyylikäs olohuone harmailla sävyillä

 • Kevyt. Vaahdon kanssa kuljetuksessa ei ole ongelmia, vaikka joudut nostamaan sen kymmenennelle kerrokselle ja hissi on rikkoutunut. Myöskään laskelmia ei tarvita – kattopalkki kestää jopa kaikkein monimutkaisimman rakenteen..
 • Käsittelyn helppous. Kauniin kaksitasoisen katon muodostaminen kipsilevystä vaatii joko paljon kokemusta tai paljon aikaa ja työkalun.

Styrofoam voidaan leikata yksinkertaisella kirjoitusveitsellä ja hioa hienolla hiekkapaperilla samanlaisen tuloksen saamiseksi..

 • Kestää kemikaaleja. Styrofoam voidaan maalata, voit lakata tuloksen, voit käyttää varoja, jotka saavat sen loistamaan metallisena tai näyttämään kivi – se ei satuta häntä ollenkaan.
 • Vedenkestävä. Vaikka ilmasto on kostea, ilma on aina kyllästetty vedellä, tämä ei vahingoita vaahtoa – se ei voi kuplia, mädäntyä tai homehtua.

Halvin materiaali on polystyreeni.

Halvin materiaali on polystyreeni.

 • Äänieristys. Vaahtomuovin vaikutusta ei tietenkään voida verrata kipsilevyn vaikutukseen, mutta se auttaa vaimentamaan hieman yllä olevien naapureiden melua..
 • Hinta ja koko. Ehkä tärkein plus – voit ostaa paljon materiaalia penniäkään ja työskennellä sen kanssa hankkimalla kokemusta. Se auttaa materiaalin valmistuksessa erikokoisina arkkeina – niistä on helppo valita oikea.
 • Helppo hoito. Riittää, kun vaahto pyyhitään aika ajoin kostealla liinalla sen alkuperäisen värin ja kirkkauden säilyttämiseksi.

Tietenkin oli joitain haittoja:

 • Vedenkestävä. Tämä on plus, mutta samalla miinus. Polyfoam ei päästä kosteutta ollenkaan, minkä vuoksi huoneen kosteus nousee merkittävästi.
 • Syttyvyys. Materiaali palaa, ja siitä tulee mustaa tukehtunutta savua. Tulipalon aikana huoneen savu kasvaa.
 • Hauraus. Polyfoam, jopa käsitelty, halkeilee ja murenee helposti, jos siihen kohdistetaan tarpeeksi voimaa. Yksi osuma – pinta menettää ulkonäön.

Epätyypillinen idea katon koristeluun

Epätyypillinen idea katon koristeluun

Mutta polystyreenin suurin haitta ei silti ole vakaus, ei hauraus eikä syttyvyys, vaan se, että voit antaa sille kunnollisen ilmeen vasta pitkän ja vaikean työn jälkeen. Sen on oltava muotoiltu, liimattu, rapattu, hiottu, maalattu, lakattu – vain jos kaikki on tehty huolellisesti, tulos on sen arvoinen.

NeuvojaKäytä Styrofoamia, jos luova prosessi on sinulle tärkeämpi kuin vaiva ja käytetty aika. Sitten useiden epäonnistuneiden yritysten jälkeen olohuoneen kaksitasoinen katto näyttää hyvältä..

Kipsilevy

Kipsilevy on eniten käytetty materiaali kaksitasoisten kattojen valmistuksessa. Se on kallis verrattuna vaahtoon, mutta halpa verrattuna venytykseen.. Sillä on erityisiä etuja, jotka selittävät sen suosion:

Kipsilevy on eniten käytetty materiaali

Kipsilevy on eniten käytetty materiaali

 • Helpotuslaskenta. Jos olohuoneesi erottuu epäsäännöllisyyksistä, monimutkaisista kommunikaatioista, halkeamista, syvennyksistä, kipsilevy auttaa piilottamaan kaiken tämän luotettavammin kuin venytetty katto. Se voidaan mukauttaa siten, että se ei vain peitä puutteita, vaan ottaa huomioon niiden helpotuksen ja samaan aikaan näyttää hyvältä.
 • Joustavuus. Stretch -katto on litteä kangas. Kipsilevy on paljon joustavampi, se voidaan rypyttää, vetää kaikkiin suuntiin, tehdä siitä monimutkaisia ​​rakenteita, säätää mihin tahansa suunnitteluideaan.
 • Tulenkestävä. Styrofoam palovammoja ja höyryjä, myös jännityspintoja. Kipsilevy sen sijaan on täysin liekinkestävä tulipalon sattuessa, paitsi että se savuttaa..
 • Ympäristöystävällisyys. Kierrätysprosessin kipsilevy ei vahingoita ulkoista ympäristöä millään tavalla.
 • Kestää mekaanista rasitusta. Jos kiristyspinnat repeytyvät yhdestä epätarkasta kosketuksesta ja vaahto murenee, kipsilevy kestää rauhallisesti iskuja.
 • Helppo asentaa lamput. Kipsilevy on helppo porata, helppo asentaa mihin tahansa muotoon. Upotus käynnissä kalusteet ei vaikea.
 • Äänieristys. Materiaali tarjoaa parhaan äänieristyksen.

Hävittämisessä se ei vahingoita ulkoista ympäristöä millään tavalla

Hävittämisessä se ei vahingoita ulkoista ympäristöä millään tavalla

Mutta kipsilevyllä on myös haittoja:

 • Vedenkestävyyden puute. Olohuoneessa tämä ei ole niin tärkeää, koska siinä ei ole pysyviä vesilähteitä, mutta jos itse ilmastolle on ominaista korkea kosteus, tämä voi vaikuttaa käyttöikään. Korkealla kosteudella kipsilevy vääntyy, aaltoilee, tahraa, se voi jopa mädäntyä.
 • Biologisten uhkien vastustuskyvyn puute. Rungon kaksitasoisesta katosta voi tulla paratiisi kaikkialla esiintyville torakoille, homeelle tai sienille. Voit kuitenkin käsitellä sitä sopivilla koostumuksilla.
 • Viimeistelyn suhteellinen monimutkaisuus. Jotta kipsilevykatto näyttäisi hyvältä, sinun on joko palkattava kokeneita työntekijöitä tai vietettävä paljon aikaa.
 • Lähdön monimutkaisuus. Kipsilevy kärsii kosteudesta, joten se voidaan puhdistaa vain kuivilla menetelmillä..

Materiaali tarjoaa parhaan äänieristyksen

Materiaali tarjoaa parhaan äänieristyksen

Kipsilevyä varten sinun on ensin valmistettava runko ohuista metalliputkista poralla ja ruuveilla. Sitten sinun on leikattava tasojen elementit niin, että ne on asennettu runkoon, kuten kappaleet mosaiikit. Sitten sinun on korjattava ne, käsiteltävä saumat niin, että ne eivät näy.

Prosessi on työläs ja vaatii investointeja.

NeuvojaKipsilevykatto on järkevä, jos haluat kokeilla itseäsi rakennusalalla tai jos lopputulos vaatii tätä monimutkaista materiaalia.

Kalvon venytys

Joustavia kattoja on kolme tyyppiä, ja jokaisella niistä on omat erityispiirteensä.

Elokuvaversio erottuu muusta korostetulla sileydellä

Elokuvaversio erottuu muusta korostetulla sileydellä

Tunnetuin on elokuva. Se erottuu muista sen korostetusta sileydestä. Kirkas, kuten peili, pinta heijastaa kaikkea, mitä tapahtuu alla.

Tällä vaihtoehdolla on etuja:

 • Estetiikka. Harvat viimeistelyt verrattuna täysin tasaiseen joustavaan kattoon.
 • Kosteutta kestävä. Venytyskalvo ei yksinkertaisesti huonone, jos huoneessa on korkea kosteus. Jos ylhäältä tulevat naapurit alkavat yhtäkkiä tulvata sinua, vesi pysähtyy eikä mene pidemmälle – tietysti kalvo itse vahingoittuu, mutta seiniä ei koske.
 • Hinta. Verrattuna muihin tyyppeihin kalvo on halvin.
 • Suhteellisen helppo asentaa. Kalvon venyttäminen pätevälle työryhmälle on muutaman päivän kysymys, kun taas kankaan on taivuteltava.
 • Erilaisia ​​värejä. Kaikki muovipohjaiset materiaalit erottuvat kirkkaudestaan ​​ja värimuutoksistaan. Pinta voi olla yksivärinen, kaksivärinen, kuvioilla, voit jopa tulostaa sille suuren valokuvan-muotoilu voi olla mikä tahansa, sitä rajoittaa vain mestarin mielikuvitus.
 • Helppo hoito. Ei vaadi muuta kuin styroksi – juokse vain märkä kangas sen päälle ja se palauttaa saman kiillon kuin ensimmäisenä päivänä.

Verrattuna muihin tyyppeihin kalvo on halvin

Verrattuna muihin tyyppeihin kalvo on halvin

Lika ja pöly eivät laskeudu kalvolle, asennuksen jälkeen on vähän roskia.

Mutta on myös haittoja:

 • Mekaanisten vaurioiden kestävyyden puute. Riittää, ettei lyö liian kovaa – edes koskettamalla terävällä esineellä – ja pinta repeytyy jättäen repeytyneen reiän epätasaisilla reunoilla. Sen poistaminen on vaikeaa, sinun on jälleen soitettava mestareille lämpöpistoolilla.
 • Poissaolo kestävyys matalille lämpötiloille. Tietenkin asuinrakennuksen olohuoneessa lämpötila ei todennäköisesti laske nollaan, mutta jos näin tapahtuu, pinta halkeilee ja menettää kaiken tyylikkään ilmeensä.
 • Asennuksen monimutkaisuus. Yksin, varsinkin ilman kokemusta ja erikoislaitteita, on mahdotonta venyttää kalvoa. Sinun on ehdottomasti otettava yhteyttä rakennustiimiin.

Punainen ja valkoinen olohuone modernilla tyylillä

Punainen ja valkoinen olohuone modernilla tyylillä

Kalvo on venytettävä ennen huonekalujen toimittamista huoneeseen. Asennuksen aikana lämpötila nousee, mikä voi vahingoittaa esineitä.

NeuvojaJos et halua tuhlata aikaa ja vaivaa, elokuvan tilaaminen on helpointa..

Joustavaa kangasta ja satiinia

Kangas ilmestyi markkinoille vaihtoehtona elokuvalle suhteellisen äskettäin, eikä se ole vielä onnistunut saavuttamaan niin suurta suosiota. Sitä tarjotaan kahdessa versiossa – se on joko yksinkertainen kangas, jonka rakenne on samanlainen kuin ihanteellisesti asetetun laastarit, tai matta satiini, jolla on erityinen kiilto ja tyylikäs ilme.

Kangas vaihtoehtona elokuvalle

Kangas vaihtoehtona elokuvalle

Ulkoisten merkkien lisäksi niillä ei käytännössä ole eroja ja edut ovat samat:

 • Kestää mekaanisia vaurioita. Tietenkin, jos osutat tietoisesti kangasta, se repeytyy. Mutta vahingossa tapahtuva isku ei ole vaarallinen hänelle, samoin kuin terävät esineet..
 • Kylmäkestävyys. Vaikka lämpötila laskee jonain päivänä, kangas ei menetä ominaisuuksiaan eikä näytä huonommalta..
 • Hengittävä “pinta. Kangas on ainoa materiaali, joka sallii katon yläpuolella olevan tilan vaihtaa ilmaa muun huoneen kanssa. Se ei pidä kosteutta.
 • Estetiikka. Kangas näyttää täysin sileältä kipsiä, satiinia – kuin sama kipsi, vain matta, miellyttävällä helmillä. Se on kaunis.

Satiini vaihtoehto

Satiini vaihtoehto

Mutta kankaalla on myös tarpeeksi haittoja:

 • Hinta. Kallein materiaali kaksitasoiseen kattoon.
 • Asennusongelmat. Et tarvitse lämpöpistoolia, mutta sinun on peitettävä koko huone patongilla kehän ympärillä, ja jos jotain menee pieleen, sinun on tehtävä uudelleen.
 • Vaikeudet lähteä. Kangasta ei voi pestä ja se vaatii kuivahuoltoa. Yleensä he ehdottavat pölyn poistamista pölynimurilla.
 • Palonkestävyyden ja biologisten ongelmien puute. Kangas voi homehtua, peittää sienen ja palaa tulessa..

Mutta joissakin sisätiloissa kangas on mitä tarvitset. Se sopii täydellisesti klassisiin malleihin ja näyttää hyvältä japanilaisissa minimalistisissa sisätiloissa. Huolimatta hieman pienemmästä värivalikoimasta kuin kalvo, se voi olla loistava ratkaisu olohuoneeseesi..

Kaksitasoiset katot salissa: Materiaalit, mielenkiintoiset yhdistelmät, suunnitteluideat (135+ kuvaa) Kaksitasoiset katot salissa: Materiaalit, mielenkiintoiset yhdistelmät, suunnitteluideat (135+ kuvaa) Kaksitasoiset katot salissa: Materiaalit, mielenkiintoiset yhdistelmät, suunnitteluideat (135+ kuvaa)

Kaksitasoiset katot salissa: Materiaalit, mielenkiintoiset yhdistelmät, suunnitteluideat (135+ kuvaa) Kaksitasoiset katot salissa: Materiaalit, mielenkiintoiset yhdistelmät, suunnitteluideat (135+ kuvaa)

NeuvojaOn suositeltavaa käyttää kangasta, jos mikään muu materiaali ei sovi suunnitteluideasi..

Tärkeitä vivahteita suunnittelulle

Materiaalien tarkastelun jälkeen siirrymme mielenkiintoisempiin asioihin – suunnitteluun. Ja sen määrää ensisijaisesti tavoite. Jos aiot tehdä kaksitasoisen katon olohuoneeseen, voit saavuttaa seuraavan:

 • Jaa huone vyöhykkeisiin. Jos sinulla on pieni asunto ja sen aula palvelee useita tarkoituksia kerralla, tämä on suositeltavaa. Valitse vapaa -ajan alue TV, erota se muusta huoneesta – tai sohva kirjan kanssa hylly. Tässä tapauksessa sinun on tehtävä tasoero niin, että se on vain kahden vyöhykkeen risteyksessä..
 • Koristele ja kiinnitä huomiota huoneen yläosaan. Tämä on suositeltavaa, jos haluat minimalismia osalta huonekalut, ja haluat mieluummin sisustaa huoneen sen suoralla koristelulla kuin pienillä lisävarusteilla. Tässä tapauksessa sinun on mietittävä, mitä tämän koristeen pitäisi olla: kukka, fantasia -möykky, eläin, kala, mikä tahansa..

Puusta valmistettu minimalistinen tyyli

Puusta valmistettu minimalistinen tyyli

 • Tee katosta jatkoa sisätiloille. Älä kiinnitä siihen liikaa huomiota, vaan kehitä yleistä ajatusta. Tässä tapauksessa sinun on tarkasteltava kunkin huoneen mukaan. Tyylissä korkeateknologia metalliksi maalattu kalvo sopii hyvin, ja klassikossa se näyttää paremmalta kankaalta monimutkaisella kipsilevyllä.

Kaikki muut tavoitteet sisältävät myös värien, tekstuurien ja yhdistelmien valinnan, jotka on myös ymmärrettävä..

Yhdistelmien ominaisuudet

Kaksitasoinen katto on aina jonkinlainen kontrasti. Tasoero itsessään näyttää vaikuttavalta, mutta eri materiaalien yhdistelmät näyttävät paljon mielenkiintoisemmilta:

 • Kipsilevyhahmo ja kiristyspinta. Yleinen yhdistelmä, koska monimutkainen kipsilevyrakenne, jota ympäröi kiiltävä tai matta tasainen pinta, näyttää aina hyvältä. Ympyrä, jonka reunalla on lamppuja, soikea kuva, kolmio, neliö – se näyttää erittäin vaikuttavalta.

Tämä vaihtoehto on huoneen kohokohta.

Tämä vaihtoehto on huoneen kohokohta.

 • Kipsilevyreuna ja kiristyspinta. Litteä pinta, jota ympäröi ulkoneva kipsilevykatto, johon voidaan asentaa lamput, on myös yleinen yhdistelmä, joka näyttää vieläkin paremmalta, jos teet kuvan venytettävän katon keskelle.
 • Erilaisia ​​joustavia kattoja. Kiiltävä kalvo, jota ympäröi kangas, kangaslisät kiiltävälle pinnalle – tulos on mielenkiintoinen kuvio. Sen tekeminen vie tietysti aikaa..
 • Rei’itys. Mielenkiintoisin ja monimutkaisin yhdistelmä, joka tarkoittaa, että yksi katto on venytetty toisen päälle ja kuvitellut reiät tehdään näkyviin jäävään. Yläkerrokseen voit sijoittaa lamppuja, alempaan, tehdä kuvion, joka näyttää erittäin mielenkiintoiselta.

Rei’itys on suhteellisen uusi trendi ja siksi alkuperäinen.

Selkeät linjat sisätiloissa

Selkeät linjat sisätiloissa

Materiaalien yhdistäminen on paljon vaikeampaa kuin kahden tason tekeminen samasta. Mutta tulos näyttää paljon mielenkiintoisemmalta, varsinkin jos lähestyt asiaa mielikuvituksella..

Rakenne

Styrofoam ja kipsilevy ovat yksinkertaisesti mattapintaisia, ja tämä kaikki rajoittuu – korkeintaan ne voidaan maalata eri väreillä tai muistuttaa puu- tai kivipintaa käyttämällä sopivaa värimaailmaa. Venytettävissä katoissa kaikki on paljon mielenkiintoisempaa. Ne voivat olla:

 • Sileä. Kirkas peilipinta mitä tahansa väriä – klassinen kalvokatto, johon kaikki ovat tottuneet. Heijastaa kaikkea, mitä tapahtuu alla, tekee huoneesta visuaalisesti suuremman, laajentaa tilaa ja näyttää upealta.
 • Tavallinen matta kangas. Rakenne on samanlainen kuin kipsi ja näyttää suunnilleen samalta. Voit maalata sen, voit jättää sen sellaisenaan. Jos jätetään, se tekee huoneesta suuremman ja mukavamman samanaikaisesti – matta rakenne miellyttää enemmän silmiä.
 • Matt satiini. Satiini on myös valkoinen, mutta sillä on erityinen kiilto, joka näyttää erityisen vaikuttavalta, jos lisäät hieman maalia päälle. Kaunis ratkaisu, jossa on helmiäisväri, suurentaa myös visuaalisesti tilaa.

Yhdistä ideasi teknisiin ominaisuuksiin

Yhdistä ideasi teknisiin ominaisuuksiin

 • Taidemaalausta. Se on mahdollista vain kankaalla, ja jos löydät hyvän ammattitaiteilijan, se näyttää todelliselta taidegallerialta. Se voi olla geometrinen kuvio, se voi olla kukkakuvio tai se voi olla todellinen maalaus – on parasta sijoittaa se kirkkaan kiiltävän pinnan ympärille..
 • Valokuvien tulostus. Muunnelma taiteellisesta lähestymistavasta, mutta yksinkertaisempi kuin maalaus. Se tehdään yleensä tilauksesta, se voidaan tehdä sekä kiiltävälle pinnalle – silloin se on kirkas, värikäs – ja mattapinnalle, sitten se mykistetään. On valmiita maalauksia, jotka voit ostaa ilman ennakkotilausta..

Tärkeintä on valita hyvin, koska se ei sovi kaikkiin sisätiloihin.

 • Tähtitaivas. Satiinista valmistetut katon takana on pieniä lamppuja, jotka jäljittelevät tähtien hehkua. Erittäin kaunis, tilava ratkaisu, joka sopii olohuoneeseen, olet valmistettu tummilla väreillä.
 • Metallinhohde. Soveltuu korkean teknologian tyyliin, suoritetaan elokuvalle. Se voi olla hopeaa, terästä, kultaa, pronssia – tärkeintä on sovittaa pääsisustus. Lajike – peilin kiilto. Ei salli jäljitellä peiliä kokonaan, mutta se osoittautuu hieman samanlaiseksi.

Tilaa kotonasi

Tilaa kotonasi

Voit aina yhdistää useita kuvioita sen sijaan, että tekisit kaksitasoisen katon yksiväriseksi. Voit esimerkiksi tehdä piirustuksen käyttämällä maalausta keskellä olevaan kangaskappaleeseen ja peittää loput katosta kiiltävällä kalvolla. Tai matkia taivaan pintaa valokuvatulostuksella ja tehdä kipsilevypilvilevyjä.

Tärkeintä on kehittää suunnitelma, joka yhdistää ideasi teknisiin ominaisuuksiin sekä huoneen muuhun sisustukseen..

Se on mielenkiintoista sinulle:

Kuinka tehdä katto muovipaneeleista? 250+ (Kuva) DIY -suunnittelu (kylpyhuoneessa / keittiössä / käytävällä)

Kylpyhuoneen venytyskaton hyvät ja huonot puolet: paras ratkaisu tai kunnianosoitus muodille? (125+ kuvaa)

Huoneen katto (310 + valokuva): laadukas ja muodikas. Vain win-win-vaihtoehdot

Kattorakenne: (+230 kuvaa) Moderni venytyskatto A: sta Z: hen

Kipsilevykatto salissa: 80+ kuvaa todellisesta suunnittelun ja ylellisyyden juhlasta

Värin merkitys

Väri on muuttuja, jonka merkitystä ei voida yliarvioida. Väärin, se voi devalvoida täydellisesti sopivan kuvioidun materiaalin. Värien suhteen on kolme merkittävää vivahteita..

Mielenkiintoinen ratkaisu afrikkalaiseen tyyliin

Mielenkiintoinen ratkaisu afrikkalaiseen tyyliin

Ensimmäinen on kuinka harmoniset kaksi eri tasoa ovat:

 • Yksitoikkoisuus. Yksi ja sama väri – tällaisessa yhdistelmässä on mahdotonta erehtyä, mutta se on kaikkein tylsintä. Voit laimentaa sen kuviolla, piirustuksella tai huolellisesti valituilla lampuilla, mutta se itsessään on vaatimaton, loistava niille olohuoneille, joissa katto ei saisi herättää mahdollisimman paljon huomiota..
 • Varjostimet. Yksi kirkas, kylläinen väri, toinen on joko vaaleampi tai tummempi, mutta samanvärinen sävy. Myös tässä on vaikea erehtyä, ja yhdistelmä näyttää mielenkiintoisemmalta kuin yksitoikkoisuus. Lisäksi se sopii täydellisesti sisätiloihin säilyttäen perusvalikoiman.
 • Kontrasti. Kirkkain ja houkuttelevin yhdistelmä on siinä, että värit ovat vastakkain.. Musta ja valkoinen, oranssi ja violetti, keltainen ja sininen – Näet kontrastit katsomalla mitä tahansa väritaulukkoa. Tämä yhdistelmä antaa jännitystä, herättää huomiota, lisää sisustusta. Mutta se on tarkoituksenmukaista vain silloin, kun muita kohokohtia ei ole. Kontrasti ei juurtu niihin sisätiloihin, joissa on jotain nähtävää myös ilman sitä..

Keltainen

Keltainen

Värien yhdistelmästä voit tehdä katot erikseen kuvioilla ja piirustuksilla. Muiden pintojen päätehtävänä ei ole houkutella liikaa huomiota, pudota pääsävyyn.. Vaaleat pastellivärit tai tummat, ilman kirkkautta, sopivat parhaiten.

On tärkeää, että ne vastaavat yleistä suunnittelua..

Toinen tärkeä vivahde on, kuinka harmoninen katto on muun sisustuksen kanssa.. Yleensä tapa, jolla se yhdistetään seiniin, antaa sinun voittaa saman huoneen eri tavoin:

 • Vaalea yläosa ja kevyt pohja. Tee huoneesta visuaalisesti kapeampi, pitkänomainen. Tämä pitää paikkansa pienen katon ollessa pienessä olohuoneessa – samalla se näyttää korkeammalta ja tilavammalta..
 • Vaalea yläosa ja kaikki muu tumma. Tekee huoneesta vain korkeamman. Tilavuuden tunnetta ei lisätä, näyttää vain siltä, ​​että katto ei ole niin alhainen.
 • Tumma yläosa ja tumma pohja. Ne tekevät alla olevan huoneen, laajentavat sitä visuaalisesti. Sopii pieniin huoneisiin, joissa on liian korkeat katot, jotka alkuperäisessä muodossaan muistuttavat kynäkoteloa.
 • Tumma yläosa ja vaalea kaikki muu. Laskee kattoja, mutta ei laajenna tilaa. Sopii hyvin korkeaan, tilavaan huoneeseen, joka tekee siitä liian suuren ja kaikuvan.

Klassikot eivät koskaan mene pois muodista

Klassikot eivät koskaan mene pois muodista

Nämä ovat yleisimpiä yhdistelmiä. Usein käytetään ajatusta, jossa sekä ylä- että alaosa ja seinät pysyvät samassa sävyssä – pääsääntöisesti vaatimattomin, valkoinen, pastelli, vaalea kylmä – ja ainoa kirkas piste on maalaus, valokuvien tulostus tai kipsilevy erivärinen elementti.

Tällaisessa sisustuksessa kaikki huomio kohdistuu valoisaan kohtaan..

Tämän avulla voit piilottaa huoneen epätäydellisyydet piilottamatta niitä, mikä on edelleen tyylikäs ulospääsy..

Vaaleat kylmät sävyt

Vaaleat kylmät sävyt

Kolmas tärkeä vivahde on itse tasojen värimaailma:

 • Vaaleat pastellivärit. Ne ovat neutraaleja, antavat sinun keskittyä mihin tahansa huoneen osaan, katsotaan hyödyllisiksi psyykeille ja rauhoittamiselle.
 • Vaaleat kylmät värit. Vaaleansininen-vihreä, vaalean keltainen tietyn sävyn. Laajenna tilaa visuaalisesti ja tee siitä vieläkin kirkkaampi. Sopii hyvin klassiseen tyyliin.
 • Vaaleat lämpimät värit. Ne tekevät tiloista viihtyisämpiä, mutta hieman pienempiä. Persikka, lämpimät vaaleanpunaiset, keltaiset sävyt – ne yhdistyvät miellyttävästi sisustuksen tummien värien pieniin elementteihin.
 • Tummat kylmät värit. Suurenna tilaa visuaalisesti, mutta tee siitä hieman epämiellyttävä. Tällainen katto painaa hartioita, ellei sen korkeus ole itsessään liian korkea.
 • Tummat lämpimät värit. Muunnelmat ruskea, punaisen ja oranssin sävyt tekevät huoneesta pienemmän ja mukavamman. Sopii pieniin kirkkaiden värien ja vaaleampien sävyjen korostuksiin.

Valkoinen laajentaa tilaa visuaalisesti

Valkoinen laajentaa tilaa visuaalisesti

Ei ole suositeltavaa tehdä puhtaasti mustaa kattoa – väri vaikuttaa negatiivisesti hyvinvointiin, jos et sisällytä sitä sisustukseen laimentamalla sitä harkiten kirkkailla aksentteilla.

Puhtaan valkoisen tekeminen on mahdollista. Se likaantuu nopeasti, mutta se laajentaa tilaa..

Kuinka tiivistää työ ja laittaa se yhteen?

Kun olet päättänyt, miltä katon pitäisi näyttää yleisesti, voit aloittaa vivahteiden käsittelyn yksityiskohtaisemmin:

 • Ensinnäkin sinun on jälleen kerran muistettava, mikä on sisätilojen yleinen idea. Tekstuurien ja materiaalien vieressä voit unohtaa nykyiset tarpeesi. Viimeisessä vaiheessa on tärkeää muistaa, miltä huoneen pitäisi näyttää..
 • Sitten sinun on harkittava ja piirrettävä kaksitasoisen katon suunnittelu – voit vapaalla kädellä paperille tai voit käyttää erityistä ohjelmaa, jonka avulla voit saada käsityksen sisustuksesta etukäteen.
 • Liituviivat olohuoneen lattialla – tämä auttaa sinua ymmärtämään, miltä rakenne näyttää todellisuudessa, mitkä alueet korostuvat ja mihin valo putoaa.

Voit toteuttaa minkä tahansa ideasi

Voit toteuttaa minkä tahansa ideasi

Sen jälkeen voit muokata lopullista projektia, merkitä tasojen siirtymät ja paikat, joissa lamput sijaitsevat, ja sen jälkeen joko palkata tiimi tai aloittaa työkalujen ostaminen.

Kaksitasoiset katot salissa: Materiaalit, mielenkiintoiset yhdistelmät, suunnitteluideat (135+ kuvaa) Kaksitasoiset katot salissa: Materiaalit, mielenkiintoiset yhdistelmät, suunnitteluideat (135+ kuvaa) Kaksitasoiset katot salissa: Materiaalit, mielenkiintoiset yhdistelmät, suunnitteluideat (135+ kuvaa)

Kaksitasoiset katot salissa: Materiaalit, mielenkiintoiset yhdistelmät, suunnitteluideat (135+ kuvaa) Kaksitasoiset katot salissa: Materiaalit, mielenkiintoiset yhdistelmät, suunnitteluideat (135+ kuvaa)