Vægdekoration i køkkenet: en oversigt over moderne materialer og 60+ realiseringer i interiøret

Efterbehandling fliser har et attraktivt udseende og er modstandsdygtige over for negative faktorer

Efterbehandling fliser har et attraktivt udseende og er resistente over for negative faktorer

Den særlige atmosfære i køkkenet, især luftfugtighed og høje temperaturer, forpligter ejerne til nøje at overveje valg af materialer til vægbeklædning. I betragtning af dette øjeblik ønsker jeg dog stadig at skabe et individuelt interiør. Der er mange muligheder i den moderne verden for dette! Men for at du ikke skal blive forvirret blandt de vildledende forskellige byggematerialer, har vi udarbejdet en detaljeret vejledning til de mest populære og funktionelle typer af finish. Så lad os komme i gang?

Smuk kombination af efterbehandlingsmaterialer og farver

En effektiv kombination af efterbehandlingsmaterialer og farver

Krav til materialer

Der er en række kriterier, der gælder for materialer til efterbehandling af et køkken:

 1. modstand mod øget fugt i atmosfæren og stænk af varmt vand;
 2. bevarelse af eksterne kvaliteter under påvirkning af høje temperaturer;
 3. modstand mod brug af kemikalier til overfladerengøring;
 4. mangel på disposition for formering af bakterier og svampe.

Råd! Ofte kombineres forskellige materialer i forskellige områder af køkkenet, dette giver dig mulighed for at opnå en optimal balance mellem operationelle og dekorative kvaliteter..

Afslut option Nøglefunktioner
Flise • stødmodstand og let pleje • ingen deformation under påvirkning af fugt • modstandsdygtighed over for damp og høje temperaturer • modstandsdygtighed over for kemiske rengøringsmidler
Falske diamanter • miljøvenligt materiale • holdbarhed • modstandsdygtighed over for svampe og bakterier • på et niveau, der er billigere end natursten
Murværk • god varme- og lydisolering af rummet • kræver ikke yderligere dekorativ efterbehandling • overkommeligt og billigt materiale
Kork- og korkpaneler • naturligt og miljøvenligt materiale • evne til at afvise snavs og støv • lydabsorberende egenskaber
For i træ • naturmateriale • modstandsdygtighed over for slag og ridser (ved lakering) • let at rengøre med sæbeopløsninger
Mosaik • fremragende dekorative kvaliteter og evnen til at skabe en accentzone • let pleje • styrke og holdbarhed • kræver mere tidskrævende installation
Dekorativt gips • maskerer alle defekter på overfladen perfekt • tilstrækkeligt vandtæt • evnen til at skabe lettelse på væggen • relativ billig
PVC paneler • nem vedligeholdelse og betjening • budgetpris • manglende modstandsdygtighed over for høje temperaturer • evnen til at tilpasse panelerne til ethvert køkkendesign

15

Flise

Til dekoration bruges keramiske fliser oftest, da dette er et ideelt materiale med hensyn til pris og kvalitet. For at bruge det i køkkenet skal du have følgende egenskaber:

 1. styrke og stødmodstand;
 2. let pleje;
 3. mangel på deformation under påvirkning af fugt;
 4. modstandsdygtighed over for damp og høje temperaturer
 5. modstandsdygtighed over for kemiske rengøringsmidler.

Harmonisk billede af et lille rum, dekoreret med små fliser

Harmonisk billede af et lille rum, dekoreret med små fliser

Vigtig! Nøglepunktet er størrelsen på fliserne. Der er en regel: Hvis flisens størrelse er stor, reducerer det visuelt rummet, og det lille formatmateriale øger det..

Moderne design af køkkenets arbejdsområde

Moderne design af køkkenets arbejdsområde

Når du lægger fliser til et forklæde, skal det være en enkelt sammensætning med et køkkensmøbelsæt. I dette tilfælde har farverne på forklædet oftest noget tilfælles med bordpladens nuancer..

Råd! Vægge skal afsluttes med et ensfarvet materiale eller med et lille mønster, så rummet ikke er farverigt. Til gulvet skal du tage fliser fra samme samling som til væggen. Lyse dekorative skær skal bruges i dosering for ikke at tillade variation..

Den originale flise til forklædet i form af vægte

Den originale flise til forklædet i form af vægte

 Når du vælger keramiske fliser, skal du overholde visse regler:

 1. kontrollere flisens overflade for revner, chips og uregelmæssigheder;
 2. efter at målingerne er foretaget og mængden af ​​krævet materiale er beregnet, er det værd at øge mængden med 10 procent;
 3. flisen på væggen bør ikke have en ru og ujævn overflade, ellers vil det være svært at vaske den;
 4. Vær opmærksom på sådanne øjeblikke: lyse og monokromatiske fliser viser stærkt snavs, de skal vaskes ofte. Og mørke nuancer vil fremhæve revner og fejl..

Vigtig! Dekorative mønstre vil kræve en vis færdighed i styling, da dette komplicerer processen..

13

Sten

Det kunstige materiale efterligner natursten fuldstændigt, men har en række fordele:

 1. lettere i vægt end naturmateriale – dette forenkler levering og installation;
 2. holdbarhed på grund af øgede styrkeindikatorer;
 3. miljøvenligt materiale;
 4. bakterier og svamp formerer sig ikke på det;
 5. let at rengøre.

15

Råd! Til køkkenet er det bedre at tage materialer med fugtbestandige egenskaber, da luftfugtigheden i dette rum øges. Det er nødvendigt at bruge en dekorativ sten til at fremhæve nogle punkter eller elementer i interiøret. Det kan let kombineres med andre beklædningsmaterialer, men det er nødvendigt, at alt dette passer ind i en enkelt stilistisk løsning..

Mursten

Mange stilarter involverer brug af murværk som vægdekoration. Det kan ikke kun være ægte murværk, men også dets efterligning med specielle paneler eller tapet. Hvis vi taler om en rigtig ikke -pudset mursten, skal du vide, at den i dette tilfælde er dækket med specielle forbindelser. Dette hjælper med at skabe et beskyttende lag..

På en note! Helt alle vægge kan kun dekoreres med murværk i et stort og rummeligt værelse. Oftest med sin hjælp laves en accent i indretningsløsningen. Nogle gange er murværket malet med lys vandtæt maling..

13

Kork 

Det er et naturmateriale, der er lavet af barken af ​​middelhavs eg. For at gøre arbejdet lettere, produceres korkmateriale i ruller eller fliser, nogle gange findes det i flydende form og endda som tapet på papir..

Inden du køber materiale, skal du beslutte, hvilken type der er den rigtige for dig..

 1. I ruller produceres korkmateriale uden yderligere behandling, derfor skal overfladen åbnes med voks eller lak for at forbedre dens egenskaber. Fordelene er fraværet af vandrette sømme og en god kombination med andre efterbehandlingsmaterialer..
 2. Korkplader har to lag. Den første er bagsiden, den anden er den forreste del, som er lavet af korkfiner.
 3. Tapeter fra kork betragtes som de billigste. Basen er lakeret papir med et lag korkfiner. Indsætningen er den samme som ved brug af almindeligt tapet..
 4. Flydende kork bruges til udendørs dekoration, fordi den har fugtbestandige egenskaber. Påføres vægge ved sprøjtning. Fungerer som lyd- og varmeisolering.

Kork tapet har et attraktivt udseende

Kork tapet har et attraktivt udseende

For i træ

Træpaneler har eksisteret i lang tid. Dette skyldes de forskellige træsorter, aflastning af brættet, leddets form.

Vigtig! For at skabe et beskyttende lag er foringen lakeret. Dette giver dig mulighed for at behandle overfladen med sæbevand, der udfører vådrensning.

Problemfri foring er perfekt til at dekorere et værelse i et landsted

Problemfri foring er perfekt til at dekorere et værelse i et landsted

Til køkkenet bruges alder eller fyr oftest. Profilen vælges i overensstemmelse med kundens ønsker. Det kan præsenteres i følgende former:

 1. dobbeltsidet foring (sømløs);
 2. euro profil;
 3. blokhus (efterligning af stammer);
 4. træimiteret murværk.

Dekorativt for i træ, der efterligner træstammer

Dekorativt for i træ, der efterligner træstammer

Specifikationer! Fordelene ved at bruge træ er dets naturlighed, styrke og slagfasthed..

Mosaik

Med dens hjælp kan du give rummet en slags “zest”. Det kan være anderledes i farve, mønster og tekstur. Ved at anvende mosaik på væggene kan du lave en lys accent på enhver detalje. Brug f.eks. Til forklæde og bordplade. Det kan være lavet af plast, glas, spejl, smalt, metal, keramik, natursten eller træ..

En interessant løsning til et køkkenforklæde i form af en spejlmosaik

En interessant løsning til et køkkenforklæde i form af en spejlmosaik

Bemærk! I form kan det være i form af en cirkel, rhombus, oval, rektangel eller firkant. Forekommer i separate dele eller som et solidt lærred.

Mosaikken er modstandsdygtig over for ekstreme temperaturer og mange andre skadelige faktorer

Mosaikken er modstandsdygtig over for ekstreme temperaturer og mange andre skadelige faktorer

Mosaik kan bruges til at dekorere en arbejdsvæg – dette er den mest almindelige løsning. Det ser også godt ud på bordplader. Efter at have oprettet et panel på væggen, modtager du en mulighed, der bliver en ægte dekoration af rummet..

Råd! Du kan anvende mosaik på gulvet, skabe indviklede mønstre eller kombinere materialer af forskellige sammensætninger.

Mosaikken er ganske let at rengøre

Mosaikken er ganske let at rengøre

Dekorativt gips

Tekstureret vægbeklædning består af flere lag: primer, base og dekorative. Materialet kan være kunstigt og naturligt:

 1. mineral – tør blanding med tilsætning af granit- eller marmorflis;
 2. akryl er skabt på basis af akrylharpikser;
 3. silikone – ved hjælp af syntetiske harpikser;
 4. silikat baseret på flydende glas.

Dekorativ gips sgraffito

Dekorativ gips sgraffito

I udseende er der flere muligheder for påføring af dekorativt gips. De mest populære er:

 1. Efterligning af natursten. Denne type omfatter venetiansk og marokkansk gips. Det gentager strukturen af ​​marmor, travertin og andre sten. Denne mulighed bruges i klassiske interiørdesigner eller moderne, art deco og endda minimalisme. Vanskeligheden ved at udføre denne type er, at vægens overflade skal være helt flad..
 2. Sgraffito ligner en applikation på væggen eller efterligner en ældet overflade. Flere flerfarvede lag påføres den forberedte væg, en tegning skæres ud i det øverste lag ved hjælp af en stencil.
 3. Efterligning af silke eller fløjl. Indeholder perlemoragtige partikler, der reflekterer lys for en dyb tekstur. Slidstyrken af ​​et sådant materiale er imidlertid temmelig lav..
 4. Antikt dekorativt gips (craquelure, barkbille). Den ældede overfladeeffekt opnås ved at dække vægens overflade med små revner. En særlig sammensætning påføres væggen, når den tørrer, revner den. Barkbille opnås ved hjælp af et fyldstof, som kan være enten små eller store fraktioner. Mønsterets tekstur og udseende på den færdige overflade afhænger af dette..
 5. Efterligning af en betonvæg – den er normalt lidt ru med partikler af sand og små småsten.

Gulv og vægbeklædning efterligner natursten

Gulv og vægbeklædning efterligner natursten

NSgummipaneler

På grund af de mange positive egenskaber ved PVC -paneler bruges de ofte til vægbeklædning. De er lette at rengøre og modstandsdygtige over for rengøringsmidler, og bakterier ophobes ikke på dem. Fugtbestandighed og elektrisk sikkerhed er et andet plus til fordel for plastpaneler. En række variationer i farver og nuancer giver dig mulighed for at bruge dem i forskellige interiørstilarter.

Råd! En af deres ulemper er lav modstandsdygtighed over for høje temperaturer, så du bør ikke placere materialet nær en åben ild..

Plastpaneler er en af ​​de billigste muligheder for vægdekoration

Plastpaneler er en af ​​de billigste muligheder for vægdekoration

Vigtig! Plastpaneler installeres på to måder: på en ramme, der er samlet fra en profil eller en træstang, og ved at lime på væggen. Valg af metode afhænger af vægbeklædningens individuelle egenskaber og den specifikke situation. Når du forbereder den anden metode, skal du opbevare den rigtige mængde klæbemiddel.

Endelig er det værd at bemærke, at for at udføre vægbeklædning kan du tage enhver mulighed fra sorten, der præsenteres på byggemarkedet. Uanset hvilken mulighed du vælger til vægdekoration i køkkenet, skal det kombineres med resten af ​​interiøret og skabe en enkelt stilkomposition med møbler og indretningselementer.