Turkis køkken: 70 fotos og designideer

Turkis køkken: 70 fotos og designideer

I modsætning til badeværelser og børneværelser er blå køkkener meget sjældne. Himmelske nuancer gør interiøret frisk og luftigt, derfor er de velegnede selv til små værelser. Som regel vælger indbyggere i de sydlige regioner turkis design, der tiltrækkes af den blide kølighed af en sådan palet. I et nordligt klima, for et sådant design, er det bedre at vælge solsiden af ​​huset eller lejligheden og fortynde de blå toner med den varme tekstur af træ og strålende gul indretning..

Turkis: farveindflydelse, hvad skal man kombinere med

De afslappende kvaliteter af turkis er kendt for alle, der mindst en gang havde mulighed for at observere den skyfri himmel eller beundre den rolige vandoverflade. Efter en travl dag tilbragt blandt flimrende butiksvinduer, lys og reklamer i storbyen, har den rolige lethed i det blå køkken altid en fredfyldt og eftertænksom stemning..

Som de fleste kolde nuancer ser det ud til, at azurblå skubber rummets grænser og forstørrer rummet visuelt, men til dette skal der være en betydelig blanding af hvid maling. De bedste ledsagere til et køkken i himmelske toner er farver som perle, beige, sandgul, brun, grå. Hvis du har brug for en lys varm accent, skal du være opmærksom på koralrød, orange, lilla – de udgør alle en meget rig og mærkbar kontrast til blå..

Turkis køkkendesign - farvekombination Turkis køkkendesign - farvekombination

Interiør stilarter

I naturen er det turkisblå mineral repræsenteret af et helt spektrum af nuancer – fra det grønlige havgrønne til sommerhimmelens grænseløse blå på en klar dag. I strukturen af ​​disse sten er der normalt mange grå, gyldne eller rødbrune årer, som gør de blå perler endnu mere dekorative..

At gentage denne farve i køkkenets design er en temmelig usædvanlig løsning, men på mange designområder kan et sådant eksperiment krones med reel succes. Det vigtigste er at opretholde en enkelt stil i detaljer, og til dette skal du vælge de rigtige teksturer, materialer og geometriske konturer af objekter, der udgør rummets indretning..

Provence turkis køkken

I designet inspireret af interiøret i det franske landskab spiller pastelblå en central rolle. Oftest er træets overflade af møbler malet i denne farve, men nogle gange kan vægge, tryk på tekstiler (gardiner, duge), mønstre på keramiske fliser og endda maleri på tallerkener også være turkis.

Provence bruger normalt den lyseste, matte skygge på himlen. Tilgængelig naturmaling vælges som en tilføjelse til den: farven på hør, lyst træ, sandsten, kalk og let brændt ler.

Provence turkis køkken - Indretning Provence turkis køkken - Indretning

Skandinavisk stil turkis køkken

Mens de dekorerer deres eget hjem, gentager skandinaverne den iskolde storhed i den omgivende natur, men tilføjer samtidig nogle hyggelige teksturer – let unisoleret træ, vævede tæpper, keramiske fliser dekoreret med en patchwork -teknik.

På den snehvide baggrund af køkkenindretningen ser headsets og dekorative elementer af lyseblå pæne og fastholdte på en nordlig måde. Her er turkis ikke den ubekymrede farve af havblå i de solrige troper, men derimod en overskyet og lidt trist sky på himlen før et snefald. I skandinavisk interiør suppleres mat træoverflader normalt med en subtil glans af hvid marmor, blank keramik og rustfrit stål..

Turkis køkken i skandinavisk stil - Indretning Turkis køkken i skandinavisk stil - Indretning

Turkis køkken i moderne stil

Den moderne stil udmærker sig ved lakonisk funktionalitet og tolererer ikke overdrev eller uagtsomhed i køkkenets design. Facaderne på headsettet, bordpladerne, møblerne i spisepladsen i denne designretning skal være helt glatte, monokromatiske og rene. De anvendte materialer er slagfast glas (normalt tonet eller farvet), poleret træ, forkromet stål, blank kunststen.

Hvis der vælges en turkis farve til møbelvæggen, vil den højst sandsynligt få et spejl til at skinne eller ligne en LCD -tv -skærm. Akromatiske farver fungerer normalt som baggrund og forskellige tilføjelser (bordplader, apparater, tallerkener) – hvid, stålgrå og blank sort..

Moderne turkis køkken - Indretning Moderne turkis køkken - Indretning Moderne turkis køkken - Indretning

Turkis Art Nouveau køkken

Det er meget let at genkende Art Nouveau -stilen ved de afrundede hjørner og glatte møbler, hvis overflade i de fleste tilfælde er indsat med en lys blank film. Den turkise farve i denne version vil se usædvanligt lys ud og ligne bølgerne i det tropiske hav.

I overensstemmelse med dette tema er forklædet ofte dekoreret med fototryk med marine tryk – fisk, koraller, skaller, palmer. Den mest vellykkede baggrund for et blåt køkkensæt i jugendstil er enkle hvide vægge, et gråt gulv og et blankt PVC -loft. Bordplader i dette design er normalt akryl, teknikken er valgt med en “metallisk” belægning.

Turkis Art Nouveau Køkken - Indretning Turkis Art Nouveau Køkken - Indretning

Finisher og materialer

Af alle husets værelser er køkkenet mest modtageligt for destruktive faktorer som fugtighed, temperaturændringer og hyppig forurening. Alt dette skal tages i betragtning ved valg af materialer: i kogezonen skal de være vand- og varmebestandige, ikke blive ubrugelige ved hyppig vask og ikke samle støv. Derudover er stil af afgørende betydning – i etniske og landlige stilarter bruges normalt naturlige teksturer, mens moderne og højteknologisk er svært at forestille sig uden polymerer..

Etage

En passende løsning til et turkis køkken ville være grå, hvide, beige, mørkebrune gulvfarver. Afhængigt af interiørets stil kan den være mat eller med en lille glans. Det tilrådes at dæmpe lysstyrken på det himmelske headset lidt med en neutral-monokromatisk baggrund; hvis møblerne er malet med pastelblå, kan det understøttes med mønstre, der matcher – for eksempel ved hjælp af patchwork -fliser.

Til landinteriør anbefales det at bruge porcelænsstentøj under natursten og parketbræt i kolde nuancer. I et “tropisk” eller højteknologisk tema vil et selvnivellerende gulv og store blanke fliser se mest passende ud.

Turkis køkkendesign - gulvfinish Turkis køkkendesign - gulvfinish

Vægge

Da de fleste vægge i køkkenområdet normalt er optaget af møbler og store apparater, er det ret let at justere dem og male dem i en rolig grundfarve. En god mulighed for efterbehandling af lodrette overflader ville være vaskbart tapet eller glasdug. Hvis køkkenet er rummeligt, kan væggen i nærheden af ​​spisepladsen indsættes med fototapet, hvis plot harmonisk kombineres med farven på headsettet. Så havbilledet vil være en god tilføjelse til den azurblå glans, og den kølige blå nuance vil understrege storheden i de snedækkede bjerge..

Turkis køkkendesign - Vægdekorationer Turkis køkkendesign - Vægdekorationer

Forklæde

I de fleste tilfælde er forklædet på den turkisblå væg i køkkenet dekoreret til at matche, selvom der undertiden tilføjes et kedeligt mønster. Forskellige materialer til den beskyttende belægning kan bruges – små keramiske fliser, tonet glas, plast. Det sandbeige murværk, patchworkmosaik samt fotoudskrivningselementer ser ganske interessante ud.

Turkis køkkendesign - forklæde Turkis køkkendesign - forklæde

Loft

Der er få muligheder for at afslutte loftet i det blå køkken – dette er enten hvidt maleri eller den samme PVC -film. I Provence -stil er det undertiden muligt at dekorere med bjælker hvidkalket med pasteller for at matche hovedbelægningen. Hvis rummet er højt, kan du lave en to-etages gipsvægskonstruktion med en spændingsindsats, der gentager farven på headsettet..

Turkis køkkendesign - loftsfinish Turkis køkkendesign - loftsfinish Turkis køkkendesign - loftsfinish

Belysning og køkkenmaskiner

For at et turkis køkken skal se lige så attraktivt ud om natten som om dagen, er det nødvendigt at organisere god belysning i det. Skærmen på lamperne i dette tilfælde skal være neutralhvid, selvom kold hvid kan være egnet til blanke facader. Varm har imidlertid et gulligt skær, og under sine stråler vil den blå farve få en grønlig farvetone..

Ud over LED -strimler og spotlights over bordplader er der normalt placeret en stor og lys lysekrone i midten af ​​køkkenet. Det kan vælges med fokus på interiørets stil, men hvad angår farverne, er det at foretrække at fokusere på hvid, sølv, guld eller blå (for at matche designet). Den samme regel bør følges ved køb af lysekroner til spisepladsen..

I et turkis køkken vil hvide, stål eller sorte apparater se mest naturlige ud – alt afhænger af designretningen. I “rustikt” interiør er det bedre kun at efterlade en let ovn lavet i retrostil og en emhætte i form af en hvidkalket skorsten i almindeligt syn.

Turkis køkkendesign - belysning og køkkenmaskiner Turkis køkkendesign - belysning og køkkenmaskiner

Køkkendesign i turkise farver – foto

I fotogalleriet herunder finder du mange eksempler på smukt dekorerede køkkener i blå toner. Færdiglavede designprojekter hjælper dig med at beslutte valg af finish, apparater, indretning, tekstilelementer og bordservice til et turkis headset i enhver stil. Legemliggør dine yndlingsideer, komplementér dem med dine egne kreative løsninger, og den nye kogezone bliver et af de mest komfortable rum i huset..

Køkkenindretning i turkise farver - foto Køkkenindretning i turkise farver - foto Køkkenindretning i turkise farver - foto Køkkenindretning i turkise farver - foto Køkkenindretning i turkise farver - foto Køkkenindretning i turkise farver - foto Køkkenindretning i turkise farver - foto Køkkenindretning i turkise farver - foto Køkkenindretning i turkise farver - foto Køkkenindretning i turkise farver - foto Køkkenindretning i turkise farver - foto Køkkenindretning i turkise farver - foto Køkkenindretning i turkise farver - foto Køkkenindretning i turkise farver - foto Køkkenindretning i turkise farver - foto Køkkenindretning i turkise farver - foto Køkkenindretning i turkise farver - foto Køkkenindretning i turkise farver - foto Køkkenindretning i turkise farver - foto Køkkenindretning i turkise farver - foto Køkkenindretning i turkise farver - foto Køkkenindretning i turkise farver - foto Køkkenindretning i turkise farver - foto Køkkenindretning i turkise farver - foto Køkkenindretning i turkise farver - foto Køkkenindretning i turkise farver - foto Køkkenindretning i turkise farver - foto Køkkenindretning i turkise farver - foto Køkkenindretning i turkise farver - foto Køkkenindretning i turkise farver - foto

Video: Turkis køkkener – Interiørideer