Ovale borde til køkkenet: finesser valgt og 80+ komfortable modeller til hjemmet

Hvidt ovalt bord i et skandinavisk køkken

Hvidt ovalt bord i køkkenet i skandinavisk stil

Ovale køkkenborde er en stilfuld, praktisk og billig løsning for dem, der leder efter nye ideer og muligheder for at dekorere et køkkenrum. Overvej funktionerne ved valget af ovale borde og deres sorter. Møblerne i vores lejlighed formidler i al hemmelighed vores smag og vaner til hele verden og understreger vores tilbøjeligheder og ønsker, og ovale køkkenborde gør dette perfekt. De giver mulighed for at slippe af med skarpe hjørner, hvilket sandsynligvis er enhver moderne persons indre aspiration..

Oval bord i det indre af det skandinaviske køkken

Ovalt bord i det indre af det skandinaviske køkken

Hvidt ovalt bord med blank finish på det ene ben

Hvidt ovalt bord med blank finish på det ene ben

Ovalt træbord i det indre af køkkenet

Oval træbord i det indre af køkkenet

Fordele ved ovale og runde borde

 • Manglen på hjørner gør det muligt at bruge disse elementer i små køkkener og i hjem, hvor der er små børn, samt i lokaler, hvor et stort antal mennesker samles.
 • Afrundet bordplade – evnen til at skabe et originalt interiør i huset, som altid vil se elegant og attraktivt ud.

Sort ovalt køkkenbord med afrundet bordplade

Sort ovalt køkkenbord med afrundet bordplade

 • Der er ingen gener under måltidet, da alle retter på bordet flyttes til midten og er i lige afstand fra hvert familiemedlem.
 • Det psykologiske aspekt indikerer, at runde overflader er designet til at skabe komfort i kommunikationen..

Fraværet af hjørner i bordet kan med fordel slåes i køkkenets design

Fraværet af hjørner i bordet kan med fordel slåes i køkkenets design

 • Markedet tilbyder en bred vifte af dekorationer og materialer, så det vil ikke være svært at finde den passende mulighed, der passer til enhver indretning..
 • Bordet har ingen forpligtelser over for bestemte kontaktpunkter, det vil sige, det viser sig, at det “lever sit eget liv” og ikke bør stramme op ad visse overflader.
 • Et produkt af denne form giver dig mulighed for let at rumme et stort antal gæster i køkkenet, mens rummets ledige plads ikke påvirkes..

Ovale borde til køkkenet, hvis fotos præsenteres i en lang række, er en mulighed for at dekorere et værelse med noget nyt og skabe noter af originalitet i det.

Spisebord med hylder til ting og et opholdsområde i køkkenet

Spisebord med hylder til ting og et opholdsområde i køkkenet

Materialer brugt

Runde og ovale køkkenborde tilbydes nu i en lang række og er traditionelt fremstillet af forskellige materialer. Overvej de mest populære og efterspurgte muligheder på markedet..

Hvid bordplade

Hvidt sidebord med marmoreret plade

Glas

Materialet er ikke i stand til at absorbere lugt, og dets modstandsdygtighed over for ydre miljøer sikrer praktisk og lang levetid. Ulempen er behovet for dobbelt vedligeholdelse af dette møbelelement, da pletter dannet af fedt og andre produkter vil være meget mærkbare. Men disse faktorer stopper ikke folk, der vil spise og nyde køkkenets harmoni og æstetiske udseende. Det ovale glasbord ser godt ud i køkkenet og udvider desuden rummet visuelt.

Gennemsigtigt ovalt bord i glas med to ben

Gennemsigtigt ovalt bord i glas med to ben

Træ

Køkkenborde og stole i træ er oftest fremstillet af bøg eller eg. Enhver af de præsenterede muligheder vil have et attraktivt win-win-look, uanset den indvendige stil, du selv vælger. Ved brug har borde lavet af naturligt træ ingen begrænsninger, med undtagelse af den eneste ulempe, som er lav slidstyrke, henholdsvis ved fremstilling af strukturer, bør træ traditionelt være dækket med beskyttende forbindelser. Sådanne produkter er ikke billige, men den høje pris stopper ikke elskere af praktisk og elegance..

Oval træbord i et hvidt køkken

Oval træbord i et hvidt køkken

ShDSP / MDF

Det er et almindeligt materiale, der er blevet berømt for sin praktiske og originalitet. Det er relativt billigt, og bordpladen af ​​spånplader, der er underlagt forarbejdning af høj kvalitet, er vanskelig at skelne fra naturligt træ.

Spånpladebord - en praktisk og billig mulighed i køkkenet

Spånpladebord – en praktisk og billig mulighed i køkkenet

Lamineret spånplade / MDF

Den største fordel ved materialet er dets lave omkostninger og en lang række farvedesign og -løsninger. Hvis bordpladen er lavet af det pågældende materiale, skal den beskyttes af understøtninger eller en dug, der ikke ødelægger det overordnede design af møblerne. MDF -materiale er i spidsen hvad angår dets styrke- og holdbarhedsindikatorer, derfor er det dyrere end lamineret spånplader.

Hvidt lamineret bord i køkkenet i Provence -stil

Hvidt lamineret bord i køkkenet i Provence -stil

Sten

Naturlig og kunstig sten bruges. Det første produkt ser originalt og meget æstetisk tiltalende ud, men dets høje omkostninger er en alvorlig begrænsning for gennemførelsen af ​​ideerne fra mange ejere af huse og lejligheder. Derfor er et godt alternativ et bord og en kunststen, som er lettere i vægt, billigere i omkostninger, mere praktisk med hensyn til levetid end natursten..

Hvid bordplade med dekorativ sten - ser elegant og dyr ud

Hvid bordplade med dekorativ sten – ser elegant og dyr ud

Hvis du beslutter dig for at købe et ovalt bord til køkkenet, er det første, du skal være opmærksom på, tilgængeligheden af ​​dets omkostninger og fremstillingsmaterialet. Det moderne marked for produkter indebærer brug af nogle andre materialer i produktionen..

Valg af farve og model

Et ovalt bord i køkkenet skal opfylde et grundlæggende krav, nemlig at se harmonisk ud med andre møbler. Det skal matche dem i stil, farveskema. Det, der betyder noget, er det design, hvor bordets ben er lavet, fordi møblernes generelle udseende og køkkenets indretning afhænger af deres kvalitet og stil. Hvis køkkenet er udført i en klassisk stil, er det passende at sætte et bord i det på “balusters”, og også bruge buede ben i designet. De nyeste designs kan være rotting eller smedejern.

Oval bord med udskårne ben og stenplade i et klassisk køkken

Oval bord med udskårne ben og stenplade i et klassisk køkken

Et rundt bord med enkle ben af ​​metal eller træ passer perfekt ind i køkkenets indre, lavet i en moderne stil. Antallet af ben på et traditionelt rundt bord er fra 1 til 4 stykker, den mest bekvemme mulighed er at bruge en massiv støtte, da alle familiemedlemmer kan sidde ved bordet og komme ud af det på samme tid som følge af hvor måltidet bliver enklere og mere afslappet.

Det ovale glidebord til køkkenet er et element i interiøret, som er skabt til dekoration med en dug. Antallet af tekstilelementer til dekoration er udelukkende begrænset af din fantasi, men princippet “jo mere jo bedre” bruges aktivt i typiske køkkener. Duge kan være ceremonielle, hverdagslige, til forskellige årstider. På grund af de mange forskellige nuancer vil dit køkken ikke “kede” hvad angår monotoni og vil altid kunne have et andet udseende.

Udtrækkeligt ovalt træbord i klassisk interiør

Udtrækkeligt ovalt træbord i klassisk interiør

Kapacitet på runde og ovale borde

Hvis rummet har en rektangulær form, passer det ovale bord let ind i det og skaber særlige noter af charme. Et ovalt bord til et rektangulært køkken er en kompakt og praktisk løsning, der har den korrekte funktionalitet. Selv en lille model af møbelkonstruktion kan passe til cirka 5-6 personer. For en klassisk bordmodel vil der kræves lidt mere ledig plads, men det vil samtidig ikke rumme så mange mennesker, men færre (3-4 personer). 5 personer kan frit sidde ved et bord med en diameter på 100 cm, og 9 personer kan sagtens sidde ved en enhed med 150 cm i længden..

Oval bord med marmorplade og wenge træben

Oval bord med marmorplade og wenge træben

Bord til et lille køkken: hvor relevant

For et lille køkkenrum er et ovalt bord den mest ideelle mulighed, og hvis det er et ovalt klapbord til køkkenet, behøver du ikke bekymre dig om dets praktiske egenskaber: det bliver ikke kun et uundværligt møbel, men det vil let passe 6-8 personer rundt, hvilket er meget behageligt. Hvis din familie er stor, og køkkenet er lille, er valget til fordel for et ovalt møbel indlysende: resultatet af at bruge det kan let overstige alle forventninger..

Ovalt bord i det indre af et lille hvidt køkken

Ovalt bord i det indre af et lille hvidt køkken

Psykologiske faktorer

Køkkenet er et sted, hvor en kvinde tilbringer en betydelig del af sin tid. Derudover er dette et værelse, hvor alle familiemedlemmer slapper af, nyder aftensmad eller frokost, tager imod gæster, deler begivenheder fra deres nuværende liv, og derfor er der ved den design af dekorationen særlig opmærksomhed på den psykologiske faktor. Små borde, der mangler hjørner, kan let formidle en flydende og passende stemning. Ifølge psykologer medfører brugen af ​​glatte linjer i interiøret appeasement..

Fraværet af hjørner og det hvide farveskema gør køkkenet særligt hyggeligt.

Fraværet af hjørner og det hvide farveskema gør køkkenet særligt hyggeligt.

På grund af ovenstående faktorer har borde med en rund eller oval bordplade særlige indikationer for brug..

 • Mennesker, der har en eksplosiv karakter og har en reaktiv psyke;
 • I det indre, hvor der er mange tekniske innovationer;
 • Hvis der er små børn eller handicappede voksne i familien.

Det er vigtigt at vide: det faktum, at skarpe vinkler medfører skade er indlysende og uomtvistelig, men i virkeligheden er situationen mere alvorlig end “i ord”, fordi hvis du falder uden held, kan du beskadige dit tempel, øjne eller andre dele af kroppen.

Så ovale spiseborde til køkkenet er en mulighed for at glæde dig selv og dine kære med en raffineret, ubeskrivelig atmosfære og skabe en vidunderlig stemning.

Oval træbord i det indre af et klassisk køkken

Oval træbord i det indre af et klassisk køkken

Valg af bord på det ene ben

Hvis du er en kender af praktiske og funktionelle løsninger, så er denne designvariation det, du har brug for. Faktum er, at når man køber et bord, står alle over for valgproblemer. Hvilken mulighed vil mest ideelt passe ind i interiøret, skabe en generel atmosfære? Hvor mange ben skal et godt bord have? Hvis vi overvejer fagfolkets mening, kan vi fremhæve flere værdifulde anbefalinger..

Hvidt ovalt bord på det ene ben

Hvidt ovalt bord på det ene ben

Hvis vi betragter det smalleste sted i rummet, skal bordpladens ydre område indrykkes fra andre genstande med ca. 60 cm. Hvis personen, der sidder ved bordet, har en gennemsnitlig kropsvægt, eliminerer dette problemer med en gratis tilgang til møblet.

Når du vælger et bord og dets dimensionelle parametre, tages der hensyn til “passabilitet” for de mennesker, der sidder ved det. Der lægges også vægt på andre faktorer, såsom hvor ofte gæster og familiemedlemmer samles ved bordet. Hvis der ikke er støjende fester, er modellen langs akserne 80 * 1,45 en glimrende mulighed..

Overvej parametrene for selve køkkenet. Hvis det er trangt, bør du undgå overdimensionerede bordmodeller, da dette vil medføre gener ved betjening af møbler..

Et ovalt bord i køkkenet i stuen adskiller madlavning og opholdsområde

Et ovalt bord i køkkenet i stuen adskiller madlavning og opholdsområde

Så ovale borde i køkkenet på et ben er dokumenterede muligheder, der kan gøre dit ophold i køkkenet hyggeligt og sammenkomster med venner – så behageligt som muligt..

Ovale borde til køkkenet: dekoration

 • En gennemsigtig bordplade i neutralt design vil have perfekt kompatibilitet med alle designelementer, da transparente elementer af kvalitetsglas er alsidige.

Oval bord på et hvidt ben med en gennemsigtig top

Oval bord på et hvidt ben med en gennemsigtig top

 • Hvis der er tegninger og mønstre på bordpladen, forpligter denne kendsgerning dig til nøje at følge stilorienteringen og kompatibiliteten, tag denne nuance i betragtning.
 • Antallet af ben, der er et bredt diskussionsemne, spiller en vigtig rolle i valg af møbler..

Oval træbord på fire ben - den mest stabile løsning

Oval træbord på fire ben – den mest stabile løsning

Nogle ejere af etværelses lejligheder tvivler på det praktiske ved møbler på et ben. Men dette er intet mere end en fiktion, da bekvemmeligheden ved sådanne strukturer er blevet bekræftet i praksis af mange mennesker, der bruger sådanne løsninger. For at forhindre alle former for frygt fra forbrugerens side tager producenterne desuden iværksætter skridt til at forbedre møbeldesign. For at gøre dette bruger de usædvanligt stærke briller, der er modstandsdygtige over for slag og slid..

Oval aflangt ovalt askebord i det indre af køkken-stuen

Ovalt aflangt ovalt askebord i det indre af køkken-stuen

Så hvis du har brug for at købe og vælge billige ovale borde til køkkenet, skal du kontakte specialforretninger, hvor konsulenter fortæller dig, hvilken af ​​mulighederne der passer bedst til dig. Moderne producenter tilbyder en bred vifte af interessante løsninger, der giver dig mulighed for at skabe en særlig stemning i køkkenet og bringe ejernes designideer til virkelighed uden at ofre praktisk og funktionalitet..