Køkkenindretning 6 kvm. meter: nyttige tips til valg af møbler og 80+ fotos af stilfulde layout

Giv præference for naturlige materialer, når du dekorerer et lille køkken

Giv præference for naturlige materialer, når du dekorerer et lille køkken

Ethvert rum kan organiseres bekvemt og eftertænksomt, dette er især vigtigt, når det kommer til køkkenet. Og hvis du kun har seks kvadratmeter til rådighed, så er dette ikke den letteste opgave, men ganske gennemførlig. Derudover vil det under sådanne forhold være praktisk at lave mad, for alt er altid lige ved hånden i bogstavelig forstand.

Stilfuldt køkkenindretning med et areal på 6 kvm. meter

Stilfuldt køkkenindretning med et areal på 6 kvm. meter

Når man designer et så kompakt rum, er det vigtigt at maksimere dets udnyttelse. Og det gælder alt – vægge, gulve, åbninger, hvis nogen. Det vil sige, at hver kvadratcentimeter skal fungere til gavn for værtinden..

Bemærk! For at det tænkte skal realiseres, skal du omhyggeligt vælge møblerne. Det er bedst at lave det på bestilling – i dette tilfælde vil alt, hvad du har brug for, passe på en lille firkant i køkkenet og endnu mere..

Stilfuldt hvidt interiør ser godt ud med naturligt træ

Stilfuldt hvidt interiør ser godt ud med naturligt træ

Åbn hylder i stedet for at hænge køkkenskabe

Åbn hylder i stedet for at hænge køkkenskabe

Uanset størrelse skal du passe til følgende:

 1. Køleskab og fryser – de kan være i et fælles modul eller adskilt.
 2. Gaskomfuret / kogepladen er også væsentlige elementer. Valget af en eller anden mulighed og størrelse afhænger af behovet for madlavning og økonomiske ressourcer. Det er sandsynligt, at for en lille familie vil to brændere være nok uden en ovn..
 3. Emhætte – dens bredde er den samme som kogepladen og placeres direkte over den. Der er teleskopmodeller, der er ganske bekvemme bare i et lille rum..
 4. Vask – i det mindste single.
 5. Arbejdsflade – den må ikke være mindre end 60 cm i længden.
 6. Afløb.
 7. Væg- og gulvskabe til opbevaring af mad og fade.

Klassikere i det indre af et privat hus

Klassikere i det indre af et privat hus

Ikke obligatorisk, men mulige varer selv for 6 kvm. m: ovn, opvaskemaskine, mikrobølgeovn, multicooker.

Vigtig! Hvis pladsen er så begrænset, er det irrationelt at installere andre enheder til skade for de vigtigste. Du kan placere brødristere, vaffelmaskiner og andet udstyr, når der er plads til dem..

Farveskema til køkkendesign 6 kvm. m

Værelset er lille, så du kan straks glemme mørke farver – vi bruger dem ikke. Det gælder også gulvet, facader på møbelsæt, tekstiler, vægdekoration. Hvis du forsømmer denne anbefaling, kan du befinde dig i ubehagelige forhold, og rummet vil “knuse”.

Råd! Et lyst farveskema hjælper med at udvide rummet. Særligt relevante er ikke klare, men slørede billeder på vægge, møbelfacader. Dette vil skabe en illusion af plads, hvilket er meget vigtigt under sådanne forhold. En god mulighed – tapet med uklare konturer.

Brug ikke lyse kontraster, de reducerer også rummet. I dette tilfælde er farveskemaet passende uden skarpe dråber..

Lille køkken 6 meter: layoutmuligheder

Denne eller den beslutning i layoutet afhænger af forholdet mellem væggenes længde og dine egne præferencer. Mulighederne er:

 1. Lineær er et godt valg til lange køkkener. Alle de nødvendige attributter placeres langs en linje i træk.
 2. L -formet – et lille køkkensæt er placeret nær to tilstødende vægge. Møbler kan være i fuld længde eller kun delvist. I det andet tilfælde er det muligt at bruge siden med en døråbning.
 3. U -formet – i dette tilfælde fylder køkkensættet 3 vægge. Dette er ikke den bedste mulighed, fordi gangen mellem møbelelementerne vil være for lille, hvilket vil forårsage vanskeligheder ved madlavning..

Layoutmuligheder til et rektangulært rum

Layoutmuligheder til et rektangulært rum

Uanset det valgte layout skal det huskes, at der skulle være nøglepunkter i køkkenet med placering i en bestemt rækkefølge. Det er mest praktisk at sige det sådan: køleskab – vask – komfur. I dette tilfælde er det let at få mad – vaske – lave mad. Når man bestemmer placeringen af ​​husholdningsapparater, skal man huske på, at afstanden til vægge eller skabe skal være mindst 5 cm.

Orientalsk stil med et mosaikforklæde

Orientalsk stil med et mosaikforklæde

Indbyggede apparater i et minimalistisk interiør

Indbyggede apparater i et minimalistisk interiør

Råd! Inden layoutet godkendes, bør det præciseres, om et sådant arrangement af alt nødvendigt fra et teknisk synspunkt er muligt, det vil sige om det vil være muligt at bringe al kommunikation.

Specifikke layoutmuligheder for køkkenet 5, 6 – 8 kvm.

Køkkenet er kun 6 kvm. m findes i boligkvarterer ret ofte, og placeringen af ​​nøgleelementer i det er ret typisk:

Højre indre hjørne

Denne type er mest almindelig. På grund af det faktum, at det indre hjørne er frit, er det muligt at fjerne møbler og apparater fra kortsiden og tilpasse det som en arbejdsflade.

Råd! Hjørnet på headsettet ved siden af ​​døren kan afrundes – dette vil undgå vanskeligheder med at komme ind i rummet.

På langsiden kan du installere:

 • Køleskab.
 • Kogeplade.
 • Ovn.
 • Vask – den kan stadig omarrangeres på kortsiden, men dette vil ikke være særlig bekvemt for værtinden under tilberedningen.

Det er praktisk at hænge skabe på den modsatte væg.

16

Vask i hjørnet

Her er der brug for glatte, afrundede linjer. Vasken vil se godt ud på en skrå bordplade. Muligheden for en sådan placering er kun reel, hvis kortsiden er indsnævret. Der bliver plads til køleskab / komfur / lille arbejdsflade.

Dobbelt vask placeret i hjørnet af køkkenet

Dobbelt vask placeret i hjørnet af køkkenet

Strandstil til et landsted

Strandstil til et landsted

Råd! Til et sådant køkken skal du bestille radiusdøre, hvis anvendelse vil lette adgangen til vasken..

Hjørne (uden køleskab)

Køleskabet fylder ret meget i rummet, og det er ganske muligt at tage det ud på gangen – i dette tilfælde frigøres nyttig plads til gulvhængende skabe. Denne løsning giver dig mulighed for at “lege” med bundtet af headsettet og gøre det mere praktisk..

Hyggeligt køkken med skandinavisk interiør

Hyggeligt køkken med skandinavisk interiør

Valg af køkkensæt til et lille køkken

I en butik vil du sandsynligvis ikke kunne vælge et passende headset. Når du bestiller individuel produktion, skal du ringe til målerne i det firma, der skal lave møblerne. Nøjagtighed og proportioner er vigtige her. Facetten på headsettet, ligesom væggene, skal være lys, ikke kontrasterende med finishen.

I et så kompakt køkken ser afrundede hjørner og facetter fordelagtige ud. Det er værd at være opmærksom på beslagene. Mest sandsynligt bliver de standardhængslede døre til skabene nødt til at opgives – skydedøre er mere optimale her..

Bemærk! En praktisk og praktisk løsning er brugen af ​​foldemøbler. Konvertible borde, der glider ind i bordpladen. Stole, der trækker sig ind i eller bag en væg og andre lignende muligheder.

Køleskab og andre apparater i et lille køkken

Mange spørgsmål rejses af problemet med placeringen af ​​stort udstyr, såsom et køleskab eller en gasvandvarmer. Der er muligheder, men du bør nøje overveje dette eller det valg for ikke at gentage det senere.

Praktisk løsning: køleskabet er placeret i en niche

Praktisk løsning: køleskabet er placeret i en niche

Kompakt, men samtidig bekvemt layout af et lille køkken

Kompakt, men samtidig bekvemt layout af et lille køkken

Det er værd at starte med køleskabet. Selvfølgelig er det nødvendigt, men det er ganske muligt at tage det uden for køkkenet ind på gangen eller gangen, men denne løsning vil ikke være særlig praktisk. Det er bedre at være mere forsigtig, når du vælger en model. Der er mange smalle og høje til salg, der vil optage et lille område. Hvis det var muligt at finde en vellykket mulighed, er det mest bekvemt at placere enheden nær skærebordet eller vasken..

Bemærk! Køleskabet kan blive mere funktionelt ved at fastgøre kroge med magneter til dets metaloverflade. Det er praktisk at hænge grydelapper, håndklæder, lette retter og andre småting på dem..

Hvad angår gasvandvarmeren, hænger den ofte i køkkenet, fordi der er adgang til det generelle ventilationssystem. Dette tilsyneladende fremmede objekt er svært at passe, men det er det ikke. Kolonnen kan maskeres med succes:

 1. Installer i et hjørne, hvor det er mindst iøjnefaldende.
 2. Skjul dig bag facaden på et af overskabene.

Utraditionelt spisebord med stole

Utraditionelt spisebord med stole

Nyttige designtip

Da pladsen er begrænset, skal den bruges så effektivt som muligt. Nogle tips hjælper dig med at gøre dette:

 • Du kan prøve at forstørre køkkenet ved at bruge gangen eller kombinere det med rummet..
 • Det er bedre at bruge foldemodeller som bord til spisepladsen..
 • Installer en bordplade i stedet for en vindueskarm – dette vil hjælpe med at frigøre plads under væggen til møbler. Det bliver både en arbejdsflade og et spisebord på samme tid..

Med små dimensioner er funktionaliteten af ​​hver detalje vigtig.

Med små dimensioner er funktionaliteten af ​​hver detalje vigtig.

Store vinduer giver meget lysindfald

Store vinduer giver meget lysindfald

 • Når du bestiller et headset, bør du bede om at foretage dybden af ​​skabene ikke på standard 60 cm, men med 40 – dette vil frigøre tiltrængt plads.
 • Hoveddøren til rummet kan fjernes eller laves, så den åbner udad. En anden mulighed er et glidesystem.
 • Du bør vælge apparater i en størrelse på 55 cm. For eksempel kan en mikrobølgeovn eller et vægskab fastgøres på beslag over køleskabet, da sådanne modeller ofte er lave.

U-formet layout er en god mulighed for et lille køkken

U-formet layout er en god mulighed for et lille køkken

 • Det er bedre at bestille vægskabe med en højde til loftet. På de øverste hylder kan du placere det, du ikke bruger hver dag, men hvad du har brug for i køkkenet.
 • Forklædet er bedre lavet af lille mosaik.
 • Belysning, på trods af rummets beskedne dimensioner, burde være meget – dette vil også visuelt udvide rummet.

Valg af stil til et lille køkken

Valget af denne eller den stil afhænger af rummets egenskaber. I dette tilfælde er det lille, hvilket betyder, at stilen skal være sådan, at disse beskedne størrelser ikke falder endnu mere. Mulige muligheder:

 1. Provence – lyse farver, ømhed og lethed. Det er præcis det, du har brug for.
 2. Loft – enkelhed og mangel på prætentiøse detaljer. Også velegnet, fordi rummet ikke bliver overbelastet.
 3. Klassikere i lyse farver er relevante når som helst og hvor som helst.
 4. Minimalisme – hvid og grå – er et glimrende valg. Det er kun vigtigt ikke at overdrive det med hvidhed, for ikke at gøre rummet til en steril hospitalsafdeling..

Råd! Det er ganske muligt at skabe et korrekt og harmonisk design i et køkken med et beskedent område, men du skal prøve at gøre det. Og en vigtig rolle i dette spilles af omtanke og maksimal udnyttelse af hele områdets område..

17