Køkkenhylder: smart organisering af køkkenrum og 75 løsninger, hvor alt er på plads

Køkkenhylder - funktionelle og praktiske

Køkkenhylder – funktionelle, praktiske og mere end æstetisk tiltalende

Køkkenvægreoler er en funktionel og effektiv detalje, der bør være i hvert køkkensæt. For nylig bliver åbne hylder i køkkenet mere og mere populære. Sådanne modeller ser friske, interessante og relevante ud. De gør køkkenet mere åbent, og lyse og flotte tallerkener, lys, krukker og kasser placeret på hylderne giver rummet hygge og komfort. Køkkener med hylder bruges mest i amerikanske lejligheder. Europæiske husmødre er imidlertid ikke modvillige til at drage fordel af denne idé. Billederne i artiklen hjælper dig med at navigere til, hvordan du bedst arrangerer åbne hylder i dit køkken.

Hylder i træ kombineret med murværk

Hylder i træ kombineret med murværk

Åbn hylder som en del af et køkkenskab

Åbn hylder som en del af et køkkenskab

Typisk amerikansk køkken med små åbne hylder

Typisk amerikansk køkken med små åbne hylder

Fordele ved åbne hylder i køkkenet

Installation af åbne hylder kan løse flere problemer på én gang. Som du ved, er køkkenet det dyreste køb for en lejlighed. En af måderne at reducere omkostningerne ved et køkkensæt uden mærkbart tab af kvalitet og funktionalitet er at bruge åbne hylder. På grund af at du har brug for færre døre (og derfor mindre materiale), vil dette gøre købet billigere. Desuden matcher vægmonterede hylder i køkkenet perfekt til moderne indretningstendenser. Så de vil passe perfekt ind i køkkener designet i skandinavisk stil, i højteknologi, minimalisme, landlige stilarter og endda i en så streng stil som den klassiske.

Moderne køkken med et strejf af fransk chic, i ånden fra

Moderne køkken med et strejf af fransk chic, i ånden fra “Provence”

En anden utvivlsom fordel ved åbne hylder er, at de visuelt udvider rummet, hvilket gør det mere gratis. Med dette kan du stadig placere alle de nødvendige ting på hylderne. Disse hylder er blandt andet mobile, så de let kan skilles ad..

Ved hjælp af åbne hylder kan du gøre selv et lille køkken funktionelt og rummeligt. Derudover vil alle de nødvendige ting i dette tilfælde altid være lige ved hånden. Alt dette tyder på, at hylder i køkkenet i stedet for skabe er en interessant løsning til et moderne interiør..

Installer åbne hylder i et lille køkken, og alt hvad du har brug for vil altid være lige ved hånden

Installer åbne hylder i et lille køkken, og alt hvad du har brug for vil altid være lige ved hånden

Ulemper ved at bruge åbne strukturer i køkkenet

Efter at have besluttet at installere åbne hylder i dit køkken, bør du gøre dig bekendt med de mulige ulemper, der kan gøre deres brug ubelejligt..

Blandt de største ulemper er følgende:

 • genstande placeret på åbne hylder vil have tendens til at blive dækket af pinde og sod hurtigere;
 • behovet for konstant at bevare indholdet i åbne hylder i perfekt stand, da det altid er i sigte;
 • vanskeligheden ved at placere sådanne hylder i nogle køkkensæt.

I betragtning af alle fordele og ulemper ved sådanne modeller ville den bedste løsning være at kombinere både åbne og lukkede hylder..

polki-na-kuxnyu_15

Kombination af åbne og lukkede hylder

Hyldelayout

Hvis du beslutter, at du helt sikkert vil have dit køkken til at have et så moderne og interessant element som åbne hylder, bør du nøje overveje, hvordan du sætter dem ind i headsettet, så symmetrien ikke brydes..

Den bedste mulighed er placeringen af ​​hylderne over håndvasken

Den bedste mulighed er placeringen af ​​hylderne over håndvasken

Efter at have besluttet installationen af ​​sådanne hylder, skal du først og fremmest beslutte stedet. Hovedreglen at følge her er ikke at placere åbne hylder direkte ved siden af ​​komfuret. Ellers risikerer du simpelthen, at indholdet i hylderne konstant sprøjtes med fedt..

Symmetrisk placering af hylder nær pladen

Symmetrisk placering af hylder nær pladen

En af de bedste muligheder for placeringen af ​​hylderne er at installere dem direkte over kogezonen i en vis afstand fra ovnen..

Hylder i et lille køkken giver dig mulighed for at bruge pladsen effektivt

Hylder i et lille køkken giver dig mulighed for at bruge pladsen effektivt

Betydningen af ​​den korrekte installation af hylderne bestemmes også af det faktum, at den stilistiske opfattelse af hele rummet vil afhænge af denne faktor. Åbne hylder kan være en glidende overgang fra madlavningsområdet til spisepladsen eller endda stuen i et kombineret rum..

Placering af hylder over spisebordet deler køkkenet i to.

Placering af hylder over spisebordet deler køkkenet i to.

Brug af hjørnehylder i det indre af køkkenet

Hyldernes placering afhænger af køkkenets størrelse, madlavningsområdet, antallet af skuffer og rummets stil. I nogle tilfælde vil hjørnehylder i køkkenet se passende ud..

Hjørnehylder er ideelle til at spare plads. Interessante designideer kan anvendes perfekt på dem. Så en genial løsning ville være at installere hjørne træhylder næsten til loftet. Som et resultat vil hylderne visuelt ligne dekorative bjælker, som desuden har et funktionelt formål..

Hyldehylder i alle vægge

Hyldehylder i alle vægge

Tip: køkkener med hjørnehylder er den bedste løsning for at spare plads.

Den originale løsning vil være brugen af ​​asymmetriske hylder. Det skal dog tages i betragtning, at en sådan designfantasi er velegnet til design i landlige, Provence, skandinaviske stilarter, men ikke passer ind i minimalismens strenge retninger..

Indretning af hylder på forskellige niveauer

Indretning af hylder på forskellige niveauer

Hylder i country og provence stilarter

Måske er det umuligt at genskabe en rustik stil i køkkenet uden brug af et så dekorativt og funktionelt element som åbne hylder. Til dette er det at foretrække at bruge naturligt træ..

For at fremhæve stilen skal du bruge hylder lavet af tykt, ældet træ. Det er også bedre at vælge det mest naturlige farveskema: beige, hvid, grå.

Overvægten af ​​beige og pastelfarver i Provence -køkkenet

Overvægten af ​​beige og pastelfarver i Provence -køkkenet

En god løsning ville være at dekorere individuelle åbne hylder med blomstergardiner. I første omgang. Dette vil understrege køkkenets stilistiske orientering. For det andet forhindrer denne løsning indholdet af hylderne i at blive forurenet udefra. For det tredje giver det dig mulighed for at eksperimentere: i nogle tilfælde kan du holde gardinerne lukkede, i andre åbne. Det vigtigste er at observere en følelse af proportioner.Det er mest optimalt at dekorere kun et par hylder med gardiner..

Placering af åbne hylder rundt om vinduet - opretholdelse af symmetri i køkkenet

Placering af åbne hylder rundt om vinduet – opretholdelse af symmetri i køkkenet

Prøv at lege med kontraster. Køkkenet ser originalt og stilfuldt ud med kontrasterende hylder, hvoraf nogle er i lyse farver, og de andre i mørke. For eksempel kan den nederste del af et headset med lukkede skuffer opbevares i mørke farver, og den øverste del med åbne skuffer kan være i lyse farver eller omvendt. En anden mulighed er at bruge hvide retter på mørke hylder. Med denne løsning vil du opdatere køkkenet..

Kontrast kan også opnås ved at placere mørke hylder mod en lys baggrund, eller omvendt..

Hvidt service på hylder i mørkt egetræ tilføjer kontrast til interiøret

Hvidt service på hylder i mørkt egetræ tilføjer kontrast til interiøret

Køkkenhylder i skandinavisk stil

For at implementere den skandinaviske stil bør du først og fremmest hovedsageligt bruge naturlige materialer. For hylder bør dette være træ. En fantastisk effekt kan opnås ved at kombinere åbne og lukkede reoler. På samme tid er det bedre at opbevare tallerkener og de ting, du ikke bruger så ofte på hylder med lukkede døre. Og på åbne hylder er det bedre at sætte de ting, du har brug for, til daglig brug..

Derudover kan forskellige dekorative genstande placeres på åbne hylder, der understreger rummets stilistiske orientering. Det kan for eksempel være:

 • små malerier og fotografier med billeder af nordlige dyr: rådyr, får osv.;
 • dekorative grønne planter;
 • dekorative sten og stearinlys;
 • volumetriske bogstaver, der danner inskriptioner;
 • kogebøger.

Alle disse elementer understreger rummets nordiske karakter..

Bøger og blomster på hylder i et skandinavisk køkken

Bøger og blomster på hylder i et skandinavisk køkken

For at genskabe denne interiørstil er det bedre ikke at rode op af hylderne. Læg kun de mest nødvendige ting på dem, der altid skal være ved hånden. En anden mulighed er kun at placere dekorativt tilbehør (stearinlys, souvenirs, vaser, fotorammer) på åbne strukturer. I dette tilfælde er det bedre at opbevare funktionelle genstande i lukkede kasser..

Højteknologiske hylder

Hvis hi-tech stil er tættere på dig, så er det i stedet for træhylder bedre at foretrække mere moderne materialer, for eksempel glas eller jern. I dette tilfælde bør hylderne kun indeholde genstande, der har et direkte funktionelt formål – ikke mere.

I stedet for åbne glashylder kan du bruge en rigtig stor reol. Det er praktisk at arrangere retter på det.

Hvis du bruger andre materialer til hylderne, er det bedre at foretrække rene naturlige toner. Sort og hvid fungerer bedst..

Tip: Bemærk, at der i højteknologisk stil ikke bør være noget overflødigt på hylderne. Derfor er det tilrådeligt at tænke sig om en ekstra gang, før du beslutter dig for at installere åbne hylder i sådan et interiør – trods alt skal du hele tiden holde orden.

Designet af højteknologiske køkkenhylder kræver streng overholdelse af regler og kanoner..

Åbne hylder er mere en indretning end funktionelle møbler i et højteknologisk køkken

Åbne hylder er mere en indretning end funktionelle møbler i et højteknologisk køkken

Hylde materialer

Valg af materiale afhænger af dine præferencer, rummets stil og funktionerne i køkkenets layout..

En lang række materialer kan bruges til åbne hylder. Blandt dem er sådanne klassiske muligheder som:

 • træ;
 • plast;
 • Spånplade;
 • MDF;
 • laminat.

Træhylder i køkkenet er den mest almindelige mulighed

Træhylder i køkkenet er den mest almindelige mulighed

Der er dog også mere originale løsninger. Så hylder kan være lavet af glas og endda jern. Disse løsninger er bedst egnet til køkkener designet i minimalisme eller højteknologiske stilarter..

Tip: glashylder ser særligt smukke ud, når du installerer baggrundsbelysning på dem. I dette tilfælde vil du ikke kun understrege hyldernes skønhed, men også give ekstra belysning i rummet..

Køkkenhylder: fotos af usædvanlige muligheder for brug af køkkenhylder

Åbne hylder i køkkenet kan danne en hel struktur. Du kan endda lave dem selv. Dette gælder især for rustikke køkkenhylder. Jo enklere hylderne ser ud, jo bedre..

Åbne hylder kan omdannes til tallerkenopbevaring. På samme tid bør det for skønhed og bekvemmelighed ikke placeres oven på hinanden, men smukt anbragt i træk med forsiden fremad. Og for at pladerne ikke skal falde, giver dette design særlige krydsbjælker. Dette arrangement af retter er både praktisk og smukt..

Lyse hvide fade på åbne hylder - køkkenindretning

Lyse hvide fade på åbne hylder – køkkenindretning

Åbne hylder kan også bruges som flaskeholdere. I dette tilfælde laves der huller på hylderne, hvor flaskerne placeres med nakken nedad. I dette tilfælde vil de blive gemt diagonalt. Eller du kan lave specielle minikasser til opbevaring af flasker i opretstående position..

Med en lignende brug af flasker vil et sådant design blive til et dekorativt element..

Sådan laver du hylder med dine egne hænder

Køkkenhylder kan laves med egne hænder. Til fremstilling af det enkleste design kan du bruge færdige forarbejdede plader, som kan købes i enhver isenkræmmer. Derefter kan disse hylder fastgøres til væggen og placere den ene over den anden.

Den enkleste og mest succesrige løsning til gør-det-selv-hylder er brugen af ​​træplader

Den enkleste og mest succesrige løsning til gør-det-selv-hylder er brugen af ​​træplader

Hvis du vil henvende dig til fremstilling af hylder med al omhu, skal du først beslutte dig om rummets stil. Udformningen af ​​den fremtidige struktur vil afhænge af dette. Giv plads til hylden og foretag de nødvendige målinger. Det tilrådes at afslutte produktets projekt. Bemærk, at hyldernes farve skal være identisk med skyggen på bordpladen, bagsiden, headsettet eller væggen..

Harmonisk kombination af smedede elementer og træ

Harmonisk kombination af smedede elementer og træ

Beslut, hvad du vil gemme på hylden. Dens dimensioner skal svare til de ting, du vil placere på den. For eksempel, hvis du har brug for hylder til opbevaring af små ting som kasser med krydderier, flasker, indretningsartikler, tilbehør, kan de placeres næsten overalt. Dette kan være rummet over bordet, bardisk, under de øverste skuffer osv..

Bar med åbne hylder i køkkenet

Bar med åbne hylder i køkkenet

Det er bedre for begyndere håndværkere at vælge fremstilling af enkle strukturer. Så den enkleste til egenproduktion er en åben hylde, der har en rektangulær form..

hylder i køkkenet: foto - hængende hylde i det indre af køkkenet

Hængende hylde i det indre af køkkenet

En god idé ville være at udskifte headsettet med de åbne hylder i de øverste skuffer. I dette tilfælde kan strukturen gøres lang og massiv. I dette tilfælde kan de resulterende hylder optage plads fra væg til væg..

Åbn hylder på hele væggen

Åbn hylder på hele væggen

Gør-det-selv køkkenhylder er en fantastisk måde at skabe et originalt design på og samtidig spare penge.

Køkkeninteriør med hylder er en original og funktionel løsning til en moderne lejlighed. Et foto af et ægte interiør hjælper dig med at navigere ved hjælp af åbne hylder i dit køkken.