Køkkendesign i Khrushchev: 80 interiørideer (foto)

Køkkendesign i Khrushchev: 80 interiørideer (foto)

Som du ved, har lejligheder i Khrushchev nogle af de mest ubelejlige layout med små værelser. Af en eller anden grund faldt køkkener især i unåde hos de daværende arkitekter, der tildelte dem et lille område på højst 6 kvadratmeter, og hvis du ejer et sådant værelse, bliver du nødt til at svede meget for at gøre det så rummeligt og funktionelt som muligt. Moderne designere kender mange måder, der hjælper med at planlægge rummet korrekt, installere de nødvendige møbler og skabe en behagelig atmosfære. Vi vil dele alle disse tricks med dig i vores artikel..

Hvor skal man begynde at renovere et køkken i Khrushchev?

Den første ting, du skal gøre, når du starter en køkkenrenovering i Khrushchev, er at planlægge alle faser af processen, beslutte designets stil og farveskema, vælge efterbehandlingsmaterialer til alle overflader og møbler. Til at begynde med er det værd at overveje muligheden for at øge området ved hjælp af ombygning. I dag har mange mennesker en tendens til at kombinere køkkener med naborum ved at demontere væggen. Og et sådant trin retfærdiggør sig selv fuldstændigt, da det gør det muligt at få en mere rummelig køkken-stue, hvor du kan skære plads til at organisere en fuldgyldig spiseplads. Men dette er muligt, hvis væggen mellem køkkenet og rummet ikke er bærende, ellers er demontering forbudt..

Du kan også prøve at få tilladelse til delvis nedrivning – i denne version er vægskillevæggen delvist nedrevet, som regel dens øverste del, og siden og bunden er lavet til en bardisk eller en spisegruppe. Ombygning kan udføres i en anden retning, for eksempel at kombinere et badeværelse med et toilet og flytte væggen ved siden af ​​køkkenet mod badeværelset. Selvfølgelig får du ikke en stor afstand fra dette, men endda 1-2 kvm. spiller en vigtig rolle i denne sag, så du f.eks. kan placere en spiseplads. En god teknik ville være at installere en spejloverflade over bordet, som vil afspejle det modsatte vindue og visuelt øge rummet..

Hvis muligheden for ombygning af en eller anden grund er udelukket, vil vi gå ud fra det, vi har: vi tegner på papir en plan for placeringen af ​​de nødvendige zoner. Det er vigtigt straks at beslutte, hvilken af ​​dem der skal prioriteres. Hvis familien er stor, og det er sædvanligt at lave mad meget, skal et køkkensæt med et arbejdsområde være komplet, og i tilfælde af at der bor en eller to personer, der kan lide at modtage gæster, skal du sørge for at arrangere spisekomplekset . Efter at have besluttet, hvor og hvilken slags møbler der står, vælger og beregner vi mængden af ​​efterbehandlingsmaterialer. Nedenfor giver vi mange nyttige tips til, hvordan du vælger alt, hvad du har brug for til renovering..

Køkkendesign i Khrushchev - Hvor skal man starte renovering Køkkendesign i Khrusjtjov - Hvor skal man starte renovering Køkkendesign i Khrushchev - Hvor skal man starte renovering

Interiørets farver og stilarter

For et lille køkken i Khrushchev foretrækkes en lys palet, hvilket giver rummet en atmosfære af lethed og luftighed. Dette design er karakteristisk for moderne stilarter som minimalisme, hi-tech, skandinavisk retning og selvfølgelig klassisk. Det betyder ikke, at køkkenet skal være klædt i et snehvidt farveskema – så det vil se helt øde ud og ligne et hospitalsrum frem for et hyggeligt ildsted. Du kan vælge lyse pastelfarver til dekoration eller møbelsæt. For eksempel vil et køkken, der er lavet i en minimalistisk retning, perfekt kombinere hvide og grå paletter, og introduktion af sand eller brunt kan gøre en overgangs accent. Et sådant køkken er altid kendetegnet ved linjernes sværhedsgrad og fraværet af dekorative elementer – alt er ekstremt enkelt og smagfuldt..

Et højteknologisk køkken vil se godt ud, selv i et monokromatisk design, for her understreges hovedideen af ​​tilstedeværelsen af ​​moderne teknologi, metalinteriørdetaljer samt originale lamper, der vil se ganske fordelagtige ud på en hvid baggrund.

Lyse træmøbler i klassisk stil vil perfekt spille på baggrund af flødevægge, især hvis det er tapet med et lille mønster. Luksus og elegance i retningen vil blive bekræftet af de pæne udskårne detaljer i headsettet, tilstedeværelsen af ​​forgyldning eller bronze i beslagene..

Hvis du ikke er bange for lyse accenter, glans af blanke overflader lavet i kontrastfarver, kan du risikere at dekorere et lille køkken i jugendstil. Der er et stort antal metal- og plastmøbler her, ofte med buede, asymmetriske former..

Et lille køkken i en Khrushchev -bygning med blanke facader kan dekoreres i røde, gule, grønne, blå toner, skiftevis med lyse fly. Kombinationer af farver er nu relevante: beige -brun, sort og hvid, hvor en mørk nuance oftest er til stede i designet af det nederste niveau, og en lys – i den øverste. En sådan trinvis overgang fra et mørkt gulv til et lyst loft bidrager til den visuelle ekspansion af et lille område..

Khrushchev Køkken Design - Indvendige farver og stilarter Khrushchev Køkken Design - Indvendige farver og stilarter Khrushchev Køkken Design - Indvendige farver og stilarter

Dekorationsmaterialer

Renovering af ethvert rum begynder med overfladebehandling. I betragtning af at vi taler om et køkken, hvor dets eget individuelle mikroklima hersker, kræves en særlig omhyggelig tilgang til valg af materialer – trods alt reparationer udføres i mere end et år, bør vægge, gulv og loft beholde deres originale attraktivitet over en længere periode.

Etage

Til køkkengulvet i Khrushchev er det bedre at foretrække fliser, da de er holdbare, pålidelige og yderst modstandsdygtige over for fugt og ekstreme temperaturer. Laminatgulve er også en moderne mulighed, men i betragtning af at fugt konstant vil ophobes i et lille rum, holder det ikke så længe. Alternativt kan du lægge linoleum. For nylig har det ikke været meget efterspurgt, da det betragtes som en forældet finish, men linoleum kan i køkkenet være en rentabel løsning, desuden har moderne modeller et ret attraktivt udseende..

Køkkendesign i Khrusjtjov - Gulvbehandling Køkkendesign i Khrusjtjov - Gulvbehandling

Vægge

Der er mange flere muligheder for at dekorere væggen i køkkenet, og hver af dem har sine egne fordele. Maleri betragtes som det mest berømte siden sovjettiden, kun køkkener males ikke længere som før og deler væggen vandret i to farver (den øverste er hvid, og den nederste er blå, grøn osv.). Designere er kommet med mange variationer af, hvordan man maler et lille rum for at få det til at se smukt og stilfuldt ud. Og et stort udvalg af maling giver dig mulighed for at vælge den mest holdbare sammensætning, der ikke vil være bange for de særlige forhold i køkkenet..

Keramiske vægfliser er også bemærkelsesværdige. Med hensyn til dets tekniske egenskaber er den flere gange bedre end andre former for finish. Det er ikke sædvanligt at klæde nutidens interiør fuldstændigt med fliser – som regel dekorerer de arbejdsområdets vægge. Til et lille køkken er det at foretrække at vælge små fliser, som giver mere frihed til rummet eller en sjov mosaik.

Brugen af ​​dekorativt gips giver enorme muligheder med hensyn til valg af farver og teksturer. Den vasker godt, er støvfri og holder længe. Hvis du bruger rigtige fagfolk i dit arbejde, kan du få et unikt vægdesign, der skaber ægte beundring, men omkostningerne ved sådan en fornøjelse vil ikke være små..

PVC -paneler kan samles selv. Deres plus er, at du ikke behøver at justere væggene perfekt – materialet vil skjule alle manglerne nedenunder. De er ikke dyre, men de ser meget attraktive ud..

Tapet bør vælges udelukkende vaskbart. Selvom du har til hensigt at lime dem på en væg væk fra arbejdsområdet, i et komprimeret rum, vil der på en eller anden måde komme kontaminering på væggene. Ved hjælp af tapet kan du ikke kun skabe et smukt design, men også justere rummet. For eksempel ved at indsætte tapet i en vandret strimmel, vil du visuelt udvide rummet, og lodrette striber vil “hæve” loftet. Hvad du helt sikkert bør undgå er store tegninger. Hvis almindeligt tapet ikke passer dig, kan du købe lærreder med et lille diskret tryk, for ikke at overbelaste et lille rum..

Køkkendesign i Khrusjtjov - Vægdekoration Køkkendesign i Khrusjtjov - Vægdekoration

Loft

Den bedste mulighed for et lille køkken i Khrusjtjov ville være at dekorere loftsoverfladen med et blankt strækbart lærred. Dens skinnende overflade er reflekterende for en ekstra rummelig effekt. Sengetøj er let at rengøre og tåler godt alle de vanskeligheder ved køkkenprocesser. Det er bedre at vælge materialet i en lys palette – hvid, creme, som vil “vaske væk” grænserne for leddene med væggene.

Du kan dække loftet med maling eller gips, men det er værd at overveje, at det skal jævnes med høj kvalitet, hvilket vil tage meget tid og kræfter.

Afhængige gipsplader er en populær moderne designmulighed. Men for et lille køkken skal du vælge den nemmeste mulighed. For eksempel kan du kun designe omkredsen på denne måde og køre skjult belysning langs konturen, hvilket vil udjævne manglen på ti centimeter stjålet af strukturen. I dette tilfælde er gipsplader udstyret med et spotbelysningssystem..

Køkkendesign i Khrushchev - Loftsdekoration Køkkendesign i Khrushchev - Loftsdekoration

Møbler til køkkenet i Khrushchev

Møbler bør vælges ud fra familiens behov. Da køkkenet er lille, skal du tænke grundigt over, hvad der virkelig er nødvendigt her, og hvad du kan nægte. Du kan installere et lille lineært sæt langs en fjern væg eller et større hjørne, som vil have flere skabe og skuffer til opbevaring af køkkenredskaber. Køleskabet er som regel installeret ved vinduet, og vindueskarmen kan bruges til at forlænge arbejdsområdet eller lave et spisebord ud af det. Vær opmærksom på at transformere møbler, som vil være den bedste mulighed for et lille køkken – dette kan være et foldbart spisebord og stole, udtrækkelige bordplader indbygget i sættet..

Køkkendesign i Khrushchev - Møbler Køkkendesign i Khrushchev - Møbler Køkkendesign i Khrushchev - Møbler

Belysning og indretning

Køkkenet i Khrushchev skal være godt oplyst, men det er bedre at nægte store lysekroner og lavt loft lamper. Det er bedst at bruge et spotbelysningssystem ved at placere pærer omkring rummets omkreds og give ekstra belysning til området over bordpladen. Nogle moderne køkkensæt har indbyggede sensorer, der reagerer, når døren åbnes – så tænder den hemmelige belysning automatisk.

Mættet indretning er ikke velkommen her, da “oppustethed” af lyse farver vil rodet op i rummet. Hoveddekorationen kan være vægdekorationen i arbejdsområdet. Her kan du lægge fliser med små ornamenter, mønstre, for eksempel i patchwork -stil, installere plastpaneler, der efterligner det nu populære murværk. En glimrende mulighed ville være at designe hudens overflade med et lyst volumetrisk mønster eller en spejloverflade – dette vil give en vis dybde til arbejdsområdet og øge dets volumen. Indretningen kan være tekstiler på vinduer, små billeder, paneler, yndefulde vinylklistermærker..

Køkkendesign i Khrushchev - Belysning og indretning Køkkendesign i Khrushchev - Belysning og indretning Køkkendesign i Khrushchev - Belysning og indretning

Køkken design i Khrushchev – foto

Vi håber, at vores artikel hjalp dig med at finde ud af, hvad designet af et køkken i en Khrushchev kan være. Og nu, for at støtte alt det ovenstående, foreslår vi at besøge vores galleri, hvor vi forsøgte at samle de bedste fotos af færdige interiører. Glad udsigt!

Indretning af køkkenet i Khrushchev - foto Indretning af køkkenet i Khrushchev - foto Indretning af køkkenet i Khrushchev - foto Indretning af køkkenet i Khrushchev - foto Indretning af køkkenet i Khrushchev - foto Indretning af køkkenet i Khrushchev - foto Indretning af køkkenet i Khrushchev - foto Indretning af køkkenet i Khrushchev - foto Indretning af køkkenet i Khrushchev - foto Indretning af køkkenet i Khrushchev - foto Indretning af køkkenet i Khrushchev - foto Indretning af køkkenet i Khrushchev - foto Indretning af køkkenet i Khrushchev - foto Indretning af køkkenet i Khrushchev - foto Indretning af køkkenet i Khrushchev - foto Indretning af køkkenet i Khrushchev - foto Indretning af køkkenet i Khrushchev - foto Indretning af køkkenet i Khrushchev - foto Indretning af køkkenet i Khrushchev - foto Indretning af køkkenet i Khrushchev - foto Indretning af køkkenet i Khrushchev - foto Indretning af køkkenet i Khrushchev - foto Indretning af køkkenet i Khrushchev - foto Indretning af køkkenet i Khrushchev - foto Indretning af køkkenet i Khrushchev - foto Indretning af køkkenet i Khrushchev - foto Indretning af køkkenet i Khrushchev - foto