Køkkendesign 7 kvm. (+100 foto)

Køkkendesign 7 kvm. (+100 foto)

Et lille område i panelhuse er en hård realitet, som mange indbyggere i post-sovjetiske lande skal stå over for. I sådanne rum skal man beskæftige sig med designet af et køkken på 7 kvadratmeter, i stedet for de standardiserede 12 kvadratmeter, hvilket komplicerer designet af et behageligt og smukt interiør, men ikke gør det umuligt. I denne artikel vil vi i detaljer analysere hvert trin i designet af en lille størrelse og også hjælpe dig med at vælge farveskema, materialer og indretning..

Stil muligheder

Det første trin i køkkenprojektet 7 kvm. – valg af stil. Nogle løsninger er i stand til perfekt at tilpasse sig layoutets særegenheder, mens andre skal ændres og korrigeres. Grænserne mellem tendenser i moderne design er ret slørede, så selv et så lille område vil ikke være en begrænsning for interessante ideer..

Køkken 7 kvm. i stil med minimalisme

Hvis du skal “slippe ind” maksimalt lys og plads i 7 kvm. meter, anbefales det at bruge så få dele som muligt i et sådant rum. Minimalisme vil klare dette krav bedst af alt, hvis sammensætning er baseret på renheden af ​​former og linjer, en naturlig palet samt praktisk..

Facaderne på headsettet er lukkede, flade og monolitiske, tiltrækker opmærksomhed med en blank finish eller tekstur af materialet. I et sådant køkken er multifunktionelle genstande ofte til stede, for eksempel stangdiske i form af skillevægge..

Køkken 7 kvm. i stil med minimalisme - Indretning Køkken 7 kvm. i stil med minimalisme - Indretning

Køkken 7 kvm. i skandinavisk stil

De rationelle nordere ved, hvordan man skaber komfort i et værelse med et atypisk layout. Køkkenmøbler i skandinavisk stil kendetegnes ved gennemtænkt design, internt indhold og ergonomi, hvilket begrunder dets brede popularitet i Europa..

Minimalisme er iboende i stilen, kun her er den “fortyndet” med lyse, hyggelige detaljer: smukke sæt, tekstiler og planter. Men bedst af alt, den hvide farve, der er karakteristisk for nordisk interiør, vil klare køkkenets problemer..

Køkken 7 kvm. i skandinavisk stil - indretning Køkken 7 kvm. i skandinavisk stil - indretning

Køkken 7 kvm. hi-tech

Høje teknologier er designet til at gøre livet mere bekvemt, lettere eller mere produktivt. Dette vil ikke blive hjulpet af enheder fra science fiction-film, men af ​​introduktionen af ​​avancerede materialer, tendenser og behagelige genstande..

Et sådant køkkeninteriør er opbygget af dele: for eksempel push-mekanismer til skuffer, hængsler med dørlukkere, der sikrer lydløs lukning af døre og et belysningssystem i flere niveauer. Det tilrådes at vælge indbyggede møbler og farver med en kold undertone..

Køkken 7 kvm. i højteknologisk stil - Indretning Køkken 7 kvm. i højteknologisk stil - Indretning

Køkken 7 kvm. i stil med moderne klassikere

Autentisk klassisk stil bruges sjældent i små størrelser, hvis størrelse ikke vil være nok til en ædel og rigt dekoreret retning. Men du kan realisere det ønskede billede ved hjælp af en moderne fortolkning af klassikerne, som vil hjælpe med at skabe et strengt, men hyggeligt udseende..

For at gøre dette anbefales det at vælge møbler med mere “elegante” facader, materialer, der efterligner naturlige overflader, fremhæver klassiske sæt og tekstiler af høj kvalitet med mønstre. Køkkenet skal have et lille bord med stole som spiseplads.

Køkken 7 kvm. i stil med moderne klassikere - Indretning Køkken 7 kvm. i stil med moderne klassikere - Indretning

Køkken 7 kvm. i provencestil

Stilen i franske landsbyer ser ikke provinsiel ud, men tværtimod giver det køkkenet raffineret luksus og enkelhed. Farveskemaet bør bestå af pastelfarver, der ser ud til at have brændt ud under den brændende sol..

Tidsånden er normalt til stede i møbler af træ, malet i en lys farve og kunstigt ældet. Men der er en dyrere mulighed – at købe et vintage -headset, der forbedrer den ønskede effekt..

Kig efter linned eller bomuldsstoffer med blomstermotiver. Sådanne detaljer vil understrege køkkenets stil..

Køkken 7 kvm. Provence -stil - Indretning Køkken 7 kvm. Provence -stil - Indretning

Farver til køkkenet 7 kvm.

Når der er behov for at korrigere rummet, er det nødvendigt at henvende sig til koloristik for at få hjælp. Faktum er, at kombinationer af nuancer danner et bestemt humør og kunstnerisk billede af et værelse. Overvej de vigtigste muligheder for et lille køkken på 7 meter.

Lys palet

Denne serie betragtes som den mest behagelige og behagelige for menneskelig opfattelse, fordi den består af naturlige nuancer, der er i harmoni med hinanden. De hjælper med at visuelt udvide områdets område ved at fylde det med lys..

Hvid indtager en dominerende stilling i paletten og kan suppleres med en skygge af naturligt træ, dekorativ sten eller grå kulde af teknologien. Det anbefales at følge det grundlæggende princip i køkkenets design: gulvet skal være flere nuancer mørkere end væggene, og loftet skal være det letteste i denne trio..

For at forhindre, at hvide dele bliver snavsede så hurtigt, skal du vælge glatte overflader, der ikke fanger snavspartikler, og som også er lette at rengøre..

Køkkendesign 7 kvm. - Lys palet Køkkendesign 7 kvm. - Lys palet

Pastel nuancer

Hvis der er behov for at dekorere det lyse interiør i køkkenet, kan du vælge farveskemaet mellem pastelfarver. De “fortyndes” med hvide derivater af mere mættede farver, som bevarer en følelse af farvediversitet..

Denne løsning passer perfekt ind i Provence, men den gælder også for andre stilarter. På samme tid kan du fokusere på et roligere monokromt design, der er bygget op omkring toner af samme farve, eller kombinere harmoniske visninger.

Køkkendesign 7 kvm. - Pastel nuancer Køkkendesign 7 kvm. - Pastel nuancer

Levende kontraster

Velegnet til et køkken med et areal på 7 kvm. mættede nuancer vil også se ud, hvis de er afbalanceret med neutrale. For at gøre dette skal du vælge små dele: et forklæde, et køleskab, en væg eller et møbel..

Denne løsning viser, at små rum kan være visuelt interessante og varierede, hvis farvedesignet er smart nok..

Køkkendesign 7 kvm. - Levende kontraster Køkkendesign 7 kvm. - Levende kontraster

Finisher og materialer

Beklædning er en garanti for, at dit interiør holder længe. I det rum, hvor mad tilberedes, bliver overflader konstant “angrebet” af høje temperaturer, fugtighed, madstykker og fedtdråber. Men når du vælger materialer, skal du ikke glemme hovedopgaven – ikke at skade designet af den lille størrelse.

Etage

Den bedste mulighed for et 7 meter køkken er keramiske fliser. Det er billigt, pålideligt, holdbart, let at installere og rengøre og har også en række designløsninger..

På andenpladsen er det porcelæn stentøj, der efterligner den ædle tekstur af natursten. Moderne linoleum vil perfekt passe ind i køkkenet i enhver stil, men dens miljøvenlighed har et dårligt ry, men valget til fordel for dyrere eksemplarer neutraliserer praktisk talt denne ulempe.

Traditionelt træ er ret slidstærkt og æstetisk tiltalende, men det tåler ikke negative påvirkninger i køkkenet. Situationen kan forbedres med en beskyttende lakbelægning, selvom det i nogle tilfælde er bedre at vælge et laminat..

Køkkendesign 7 kvm. - Gulvbehandling Køkken design 7 kvm. - Gulvbehandling

Vægge

Forklædeområdet er den mest sårbare del af køkkenet. Her er det bedre ikke at eksperimentere med visuelt design og fokusere på en rationel form – keramiske fliser. Det samme gælder vægge tæt på madlavningsområdet. Små monokratiske produkter eller dem, der efterligner murværk, ser godt ud.

I spisepladsen kan du bruge fiberdækkende tapet med et diskret mønster eller male væggene i en farve. Det anbefales ikke at skabe lyse belægninger, da accenter i et lille køkken oftere dannes af møbler..

Køkkendesign 7 kvm. - Vægdekoration Køkkendesign 7 kvm. - Vægdekoration

Loft

Hvis i et lille køkken med et areal på 7 kvm. heldig med lofternes højde, kan du installere hvide spændingsstrukturer – de vil skjule overfladefejl, kommunikation og også give dig mulighed for at montere indbyggede lamper. Ellers er det bedre at stoppe med at male..

Køkkendesign 7 kvm. - Loftsdekoration Køkken design 7 kvm. - Loftsdekoration

Køkkenmøbler 7 kvm..

Køkkenet forudsætter tilstedeværelsen af ​​et bestemt sæt møbler og udstyr, uden hvilket rummet ikke er fuldstændigt. Denne liste indeholder følgende emner: opbevaringsområder (skabe, skuffer, væghylder), bordplader som arbejdsområde, komfur, ovn, køleskab, vask. Afhængigt af behovene kan det suppleres med en opvaskemaskine, men i vores lejligheder er en sådan løsning desværre ikke særlig almindelig..

Til at passe et så omfattende sæt på 7 kvm. du kan, du skal bare foretrække kompakte modeller. Møbler med indbyggede husholdningsapparater hjælper med at spare dyrebare centimeter. Sådanne produkter er værd at købe på bestilling, men de passer garanteret til køkkenets geometri..

Uanset hvor meget du vil demonstrere en smuk service, er det bedre at skjule fadene bag lukkede, monolitiske skabsfacader og kun besætte frie overflader med de mest nødvendige apparater.

Ofte indeholder køkkenet en spiseplads, så det er vigtigt at placere et bord med siddepladser i rummet. Selvfølgelig er det ikke designet til overfyldte banketter, men det kan passe til en familie på tre eller fire personer. Vær opmærksom på minisofaer med opbevarings- eller bardiskere, der kan fungere som en skillevæg til en studiolejlighed.

Et andet tip: brug området ved siden af ​​vinduet. For eksempel kan en vindueskarm konverteres til en bordplade eller barbord..

Køkkendesign 7 kvm. - Møbler Køkken design 7 kvm. - Møbler Køkken design 7 kvm. - Møbler Køkkendesign 7 kvm. - Møbler

Planlægningsanbefalinger

Når du installerer en køkkenenhed, er det nødvendigt at tage højde for rummets geometri, ellers vil det være ubelejligt at arbejde i et sådant køkken. I alt er der tre layoutmuligheder:

1. Lineær placering – møbler placeres langs lange vægge. Ofte kan en spisestue placeres parallelt med arbejdsområdet. Oftest brugt med rektangulært layout.

2. Hjørne eller L -formet – det ene hjørne bruges til møbler. Et rundt bord med stole er placeret i det modsatte hjørne. Velegnet til rektangulære eller firkantede køkkener.

3. U -formet type – tre vægge er involveret på én gang, mens der er afsat nok plads til spisestuen. Mulighed for et rektangulært køkken.

På samme tid er det nødvendigt at være opmærksom på rækkefølgen af ​​husholdningsartikler – bekvemmelighed under madlavning afhænger af det. Så det følgende arrangement betragtes som det mest almindelige: køleskab (tag mad), vask (vask), arbejdsområde (forbered) og komfur (kog).

Køkkendesign 7 kvm. - Layout Køkkendesign 7 kvm. - Layout Køkkendesign 7 kvm. - Layout

Indretning og belysning

Antallet af dekorative elementer afhænger direkte af køkkenets stil. For eksempel, hvis lyse farver eller møbler bruges i dets design, bør du kun begrænse dig til praktiske detaljer: bestik, service, tilbehør og tekstiler..

Elementer med en dekorativ funktion kan tilføjes til et minimalistisk interiør for at fortynde dets sværhedsgrad og skabe en følelse af hygge. Billeder med beskyttelsesglas, vaser med blomster, selv de rejsendes magneter, elsket af mange, ser æstetisk tiltalende ud.

Køkkenet er 7 kvm. det er ikke nødvendigt at hænge gardiner, men hvis behovet for at skjule sig for solen og nysgerrige øjne er stort, anbefales det at blive på lyse gardiner, persienner eller cafegardiner. Hvis deres tekstiler er “i harmoni” med dugen, tilføjer dette design integritet..

Belysning bør være på flere niveauer, da en central kilde ikke vil være nok til et arbejds- eller spiseplads. Det er nødvendigt at installere lokale lys: over bordpladen, komfuret, vasken og spisebordet. Indbyggede enheder hjælper med at øge effekten.

Køkkendesign 7 kvm. - Indretning og belysning Køkkendesign 7 kvm. - Indretning og belysning Køkkendesign 7 kvm. - Indretning og belysning

Køkkendesign 7 kvm. – Foto

Et lille køkken på 7 meter vil ikke være en sætning, hvis du kender til layoutmulighederne og omhyggeligt tænker over interiøret. Vi har lavet et udvalg af fotografier, der demonstrerer designmulighederne i små rum. Inspiration og gode ideer til dig!

Køkkenindretning 7 kvm. - Foto Køkkenindretning 7 kvm. - Foto Køkkenindretning 7 kvm. - Foto Køkkenindretning 7 kvm. - Foto Køkkenindretning 7 kvm. - Foto Køkkenindretning 7 kvm. - Foto Køkkenindretning 7 kvm. - Foto Køkkenindretning 7 kvm. - Foto Køkkenindretning 7 kvm. - Foto Køkkenindretning 7 kvm. - Foto Køkkenindretning 7 kvm. - Foto Køkkenindretning 7 kvm. - Foto Køkkenindretning 7 kvm. - Foto Køkkenindretning 7 kvm. - Foto Køkkenindretning 7 kvm. - Foto Køkkenindretning 7 kvm. - Foto Køkkenindretning 7 kvm. - Foto Køkkenindretning 7 kvm. - Foto Køkkenindretning 7 kvm. - Foto Køkkenindretning 7 kvm. - Foto Køkkenindretning 7 kvm. - Foto Køkkenindretning 7 kvm. - Foto Køkkenindretning 7 kvm. - Foto Køkkenindretning 7 kvm. - Foto Køkkenindretning 7 kvm. - Foto Køkkenindretning 7 kvm. - Foto Køkkenindretning 7 kvm. - Foto Køkkenindretning 7 kvm. - Foto Køkkenindretning 7 kvm. - Foto Køkkenindretning 7 kvm. - Foto Køkkenindretning 7 kvm. - Foto Køkkenindretning 7 kvm. - Foto Køkkenindretning 7 kvm. - Foto Køkkenindretning 7 kvm. - Foto Køkkenindretning 7 kvm. - Foto Køkkenindretning 7 kvm. - Foto Køkkenindretning 7 kvm. - Foto Køkkenindretning 7 kvm. - Foto Køkkenindretning 7 kvm. - Foto Køkkenindretning 7 kvm. - Foto Køkkenindretning 7 kvm. - Foto

Video: Køkken 7 kvm. – Interiørideer