Køkkendesign 3 x 4 meter (80 billeder)

Køkkendesign 3 x 4 meter (80 billeder)

Køkkenet er et af de mest funktionelle lokaler, hvor ikke kun madlavningsprocesser finder sted, men også familiemåltider, slægtningsmøder og venlige sammenkomster. Når du planlægger en renovering, skal du tænke over alt til mindste detalje for at gøre rummet så behageligt som muligt, placere alle de nødvendige zoner og efterlade nok ledig plads. Det rektangulære layout har mange fordele, som du skal bruge korrekt. I vores artikel vil vi overveje, hvad designet af et 3 x 4 meter køkken kan være, og også give et fotogalleri af de mest succesrige projekter..

Fordele ved et 3 x 4 meter køkken

Hvis køkkenområdet er 12 kvm. – dette er helt nok til at udføre mange designideer. Naturligvis er der ikke herreboliger, som ofte findes i private huse, men stadig et ret stort værelse. Det rektangulære layout gør det muligt rationelt at fordele rummet, udstyre komfortable og funktionelle områder til madlavning, hvilket efterlader masser af plads til at flytte mellem dem. I tilfælde af et langstrakt layout kan du udføre vellykket zonering ikke kun ved hjælp af forskellige finish, belysning på flere niveauer, men også ved hjælp af stangtællere, podietrin, gipsplader eller glasskillevægge.

Køkkendesign 3 x 4 meter - Fordele Køkkendesign 3 x 4 meter - Fordele

Sådan justeres køkkenrummet

Køkkenet er et multifunktionelt rum, hvor mange møbler er placeret i et lille område, så det er værd at bruge nogle designtriks, der hjælper med til visuelt at korrigere geometrien og udvide området på det visuelle niveau, nemlig:

1. Køkkensæt. Et køkkensæt med åbne hylder på den øverste etage eller skabsdøre med glasindsatser hjælper med at gøre køkkenrummet mere rummeligt. En god løsning ville også være at installere et tofarvet headset, hvor det nederste lag er lavet i mørke farver, og det øverste niveau er i lyse farver..

2. Blanke overflader. I et lille køkken er det værd at foretrække blanke overflader, der er i stand til at afspejle det omgivende rum og skabe den ønskede volumen. Disse kan være blanke headsetfacader, strækloft eller selvnivellerende gulv. Spejle, især dem, der er placeret overfor vinduerne, klarer ikke mindre effektivt en arealstigning..

3. Efterbehandlingsmaterialer. Foretrækker lyse væg- og loftsfinisher. En god mulighed er stribet tapet, som giver dig mulighed for at justere rummet i den ønskede retning. For eksempel vil “lodrette striber på væggene” visuelt “hæve” loftet, og vandrette striber vil udvide rummet, hvilket kan ses på de følgende fotos.

4. Forklæde. Selv en så tilsyneladende ubetydelig detalje som vægdekoration nær arbejdsområdet kan skabe en meget betydelig effekt. Forklædet, der er lavet i mørke farver, kombineret med lyse møbler, vil headsettet skabe en fantastisk følelse af uendelig dybde. Du kan også installere skind med et 3D -billede eller en spejloverflade.

For at korrigere det langstrakte område tyer designere ofte til design af krøllede lofter, asymmetri i placeringen af ​​belysningsarmaturer.

Køkkendesign 3 x 4 meter - Sådan justeres køkkenrummet Køkkendesign 3 x 4 meter - Sådan justeres køkkenrummet

Farveløsninger til køkkenet 3 x 4 meter

Valget af en farvepalet afhænger i høj grad af ejernes personlige præferencer – nogen er mere sympatiske over for en lys monokromatisk palet, og nogen foretrækker lyse farver. I et eller andet tilfælde er det bedre at dekorere væggene i en lyspalet, mod hvilken du kan installere et lyst sæt og et spiseensemble. Vi tager også højde for det faktum, at mørke overflader er i stand til at bringe genstande tættere på, så der burde være få af dem.

Hvis køkkenvinduerne vender ud mod sydsiden, hvor der er meget lyst dagslys, kan du vælge koldere nuancer, og for nordsiden er det tilrådeligt at blive på de varme. Den gule palet vil spille godt her, hvilket tilføjer varme og munterhed til rummet, den kan kombineres med grønne, orange toner..

Hvis der vælges hvidt som grundlag, gør det ikke ondt at tilføje lidt variation til designet. For eksempel kan du lyst dekorere et køkkenforklæde, tekstiler eller en af ​​væggene, fylde rummet med indretning i form af grønne urtepotter, vinylklistermærker, farvede vaser. Det vigtigste er ikke at overdrive det med dekorationer, for ikke at skabe en følelse af overdreven “napiness”.

Køkkendesign 3 x 4 meter - Farver Køkkendesign 3 x 4 meter - Farver Køkkendesign 3 x 4 meter - Farver Køkkendesign 3 x 4 meter - Farver

Dekorationsmaterialer

Valget af efterbehandlingsmaterialer på det moderne marked er meget stort, men ikke alle vil passe til køkkenforholdene. Det er nødvendigt at vælge dem, der er mest modstandsdygtige over for forhold med høj luftfugtighed, ekstreme temperaturer. Det er vigtigt, at materialet vaskes let og ikke absorberer de aromaer, der ledsager madlavningsprocessen..

Etage

For et 3 x 4 meter køkkengulv kan belægninger såsom keramiske fliser, laminat eller selvnivellerende gulve være de bedste muligheder. Lidt billigere vil beklædningen af ​​gulvet med linoleum, ufortjent glemt på baggrund af moderne materialer. Han er også i stand til at håndtere alle køkkenrester ganske godt og have mange variationer i udseende. Ganske ofte kombineres materialer, for eksempel er arbejdsområdet dekoreret med fliser, der er lette at rengøre for snavs, og spisepladsen er dekoreret med et varmt laminat, hvilket giver ekstra komfort..

Køkken Design 3 x 4 meter - Gulvfinish Køkken Design 3 x 4 meter - Gulvfinish

Vægge

Der er mange efterbehandlingsmaterialer til vægge, og valget afhænger ofte af det overordnede designkoncept. Til moderne tendenser, såsom minimalisme, bruges ofte højteknologisk, moderne, loft, PVC-paneler, der kan danne både glatte blanke overflader og teksturerede, efterligne murværk, beton, kunststen osv..

For den klassiske, skandinaviske stil samt landdistrikter (Provence, land) vil pudsning eller maling være en fordelagtig løsning. Tapet er en universel mulighed, hvis moderne modeller kan vælges til enhver stil. Ofte kombineres efterbehandlingsmaterialer, hvilket understreger visse områder positivt. For eksempel kan vægge i nærheden af ​​arbejdsfladen dekoreres med let vaskbare keramiske fliser, og spisepladsen kan dekoreres med dekorativt gips eller fototapet..

Køkkendesign 3 x 4 meter - Vægdekoration Køkkendesign 3 x 4 meter - Vægdekoration

Loft

Den bedste måde at dekorere loftet på i dag er gipspladestrukturer og strækbare lærreder. Fra gipsvæg kan du lave omkredsen af ​​køkkenet eller en trinvis sammensætning, der vil zonere rummet, opdele det i madlavningsområdet og dets accept. Stræklærreder gemmer sig let under eventuelle defekter i loftet, hvilket giver dig mulighed for at slippe af med den omhyggelige proces med udjævning. Design kan være blank eller mat, have forskellige farver.

Køkkendesign 3 x 4 meter - Loftsdekoration Køkkendesign 3 x 4 meter - Loftsdekoration

Køkkenmøbler 3 x 4

Køkkenets rektangulære layout 3 x 4 meter gør det muligt at installere et køkkensæt i enhver konfiguration. Ydermere viser billedet forskellige muligheder for at arrangere møbler, som giver dig mulighed for rationelt at bruge rummet, gøre køkkenet så bekvemt og behageligt som muligt. Lineært og L-formet design giver dig mulighed for at efterlade den maksimale mængde ledig plads til at organisere et spiseensemble.

To-rækker med bogstavet “P” og C-formet er bekvemme konfigurationer for en stor familie, da du skal lave mad ofte og meget, hvilket betyder, at du får brug for rummelige opbevaringssystemer til køkkenredskaber. Små borde er nok til at spise. Ofte i sådanne headsets fungerer bardisken som et bord, der bringer et strejf af modernitet til det overordnede design. Du kan også bruge vindueskarmen og tildele den rollen som et arbejdsområde eller spisebord..

Et sæt med en ø er meget mindre almindeligt i små rum, men det kan være den mest rentable løsning for en stor familie, hvis et smalt langbord spiller rollen som en ø.

Transformerende møbelelementer hjælper med at spare plads – bordplader glider ud af tarmen, stativer -stativer.

En nyhed er det roterende køkkensæt, der for nylig blev udviklet af designeren Alfred Averbeck. Dette cylindriske køkken rummer den fulde funktionalitet af et almindeligt headset og er udstyret med opbevaringssystemer, en vask, en opvaskemaskine, en mikrobølgeovn og en kogeplade. Alle systemer er modulopbyggede, hvilket gør det muligt at udskifte dem til andre behov. Den øverste del af headsettet kan drejes 360 grader, og den nederste del – 180 grader, hvilket gør det muligt at tilberede mad praktisk talt stående på ét sted. Diameteren på bunden af ​​det runde headset er omkring 180 cm, så systemet kan installeres mod den fjerne væg, og der kan stadig passe et køleskab eller sideskabe ved siden af ​​det. Resten af ​​rummet (ca. 6-7 kvm) kan sikkert bruges til spisestueudstyr.

Køkkendesign 3 x 4 meter - Møbler Køkkendesign 3 x 4 meter - Møbler Køkkendesign 3 x 4 meter - Møbler Køkkendesign 3 x 4 meter - Møbler

Belysning og indretning

Køkkenet skal have belysning i høj kvalitet, så hvert hjørne er i sigte. En moderne løsning er et punktbelysningssystem, som kan placeres rundt om hele omkredsen eller lige over arbejdsområdet. Spisebordet er ofte toppet med en vedhængslampe eller loftlysekrone. En glimrende mulighed ville være baggrundslyset indbygget direkte i headsettet..

Glem ikke at fylde dit køkken med dekorative elementer, der kan sætte liv i selv den mest monokratiske atmosfære. Oftest er hoved accentelementet et køkkenforklæde, hvis design svarer til køkkenets design. Det kan være farverige fliser, skind med 3D-billeder, spejloverflader, PVC-paneler, der efterligner murværk osv. Afhængigt af stilen, smukke retter (Provence), luksuriøse lysekroner og tekstiler (klassisk), lodret havearbejde på væggen (øko-stil) , plakater (loft), flere elementer af møbler, der skiller sig ud i rige farver, nuancer (højteknologisk, minimalisme), samt fototapeter, originale ure, malerier eller fotografier.

Køkkendesign 3 x 4 meter - belysning og indretning Køkkendesign 3 x 4 meter - belysning og indretning

Køkkenindretning 3 x 4 meter – foto

I det yderligere galleri har vi samlet mange fotos, der viser designet af et 3 x 4 meter køkken. Her vil du se en række designløsninger, der hjælper dig med at skabe et stilfuldt, praktisk og vigtigst af alt behageligt miljø. Glad udsigt!

Køkkenindretning 3 x 4 meter - foto Køkkenindretning 3 x 4 meter - foto Køkkenindretning 3 x 4 meter - foto Køkkenindretning 3 x 4 meter - foto Køkkenindretning 3 x 4 meter - foto Køkkenindretning 3 x 4 meter - foto Køkkenindretning 3 x 4 meter - foto Køkkenindretning 3 x 4 meter - foto Køkkenindretning 3 x 4 meter - foto Køkkenindretning 3 x 4 meter - foto Køkkenindretning 3 x 4 meter - foto Køkkenindretning 3 x 4 meter - foto Køkkenindretning 3 x 4 meter - foto Køkkenindretning 3 x 4 meter - foto Køkkenindretning 3 x 4 meter - foto Køkkenindretning 3 x 4 meter - foto Køkkenindretning 3 x 4 meter - foto Køkkenindretning 3 x 4 meter - foto Køkkenindretning 3 x 4 meter - foto Køkkenindretning 3 x 4 meter - foto Køkkenindretning 3 x 4 meter - foto Køkkenindretning 3 x 4 meter - foto Køkkenindretning 3 x 4 meter - foto Køkkenindretning 3 x 4 meter - foto Køkkenindretning 3 x 4 meter - foto Køkkenindretning 3 x 4 meter - foto Køkkenindretning 3 x 4 meter - foto Køkkenindretning 3 x 4 meter - foto