Køkken i loftstil: 40 ideer til design og renovering

Køkken i loftstil: 40 ideer til design og renovering

I de senere år har avantgarde-loftet fået enorm popularitet blandt beboere i megabyer. Kombinationen af ​​rummelighed og funktionalitet, der er forbundet med denne stil, giver et behageligt byliv. I denne artikel viser vi dig, hvordan du tilføjer et lofts funktioner til et almindeligt køkken..

Hovedtrækkene i loftstil

Oprindeligt blev lofts (engelsk “loft”) kaldet loftsrum over fabrikken og fabriksværksteder. De første sådanne lokaler blev valgt af fattige kunstnere, musikere og forfattere, der ikke havde råd til rigtige boliger. Men tiderne har ændret sig, og nu efter et halvt århundrede købes loftslejligheder i tidligere industribygninger af de rigeste mennesker, og denne designretning betragtes som elite og boheme..

I betragtning af den meget usædvanlige historie med dens udseende er loftsstilen let at skelne fra alle sine “konkurrenter”. Det er tilstrækkeligt at forestille sig indstillingen af ​​en forladt fabrik med sine bare vægge, bjælker, støttesøjler, umaskerede rør og ledninger og et enkelt betongulv. Kun i stedet for arbejdsbænke i dette dystre interiør skulle enkle utilitaristiske genstande i menneskelivet dukke op: en sofa, et bord, en garderobe og et par surrealistiske malerier.

Der er altid meget metal på loftet; mursten, beton og ældet træ hersker fra dekorationen. De tidligere erhvervslokaler er præget af højt til loftet, enorme vinduer, som der kommer meget naturligt lys ind i, og store døråbninger. Alt dette afspejles på en eller anden måde i loftstil, men dens hovedtræk er maksimal ledig plads. Måske er det netop på grund af den lette åbenhed, at denne designmulighed er så populær blandt byboerne, der er trætte af at trænges..

Køkken i loftstil - foto

Køkkenfarver i loftstil

Inden dekoration af køkkenet er det vigtigt at bestemme paletten af ​​nuancer, der skal bruges. Til loftsstilen vælges oftest en akromatisk skala, ispedd teksturer af rust, rød mursten, træ.

Hvidt køkken

Den rene skygge af sne vil give dit køkken et frisk og ryddeligt look. Denne farve kan bruges til at male helt eller delvist facaderne på headsettet, bordplader, møbler i spisepladsen..

På væggene er der ofte murværk (eller efterligning) af silikatsten, nogle gange med kalkning oven på det. Lofterne på loft er næsten altid hvide, hvilket gør dem visuelt højere. I små rum er det fornuftigt at bruge denne farve til gulvdekoration..

Hvidt køkken i loftstil - foto Hvidt køkken i loftstil - foto

Gråt køkken

Metal er det mest naturlige miljø for et industrielt interiør. Alle gråtoner, fra spejlet poleret stål til mørk mat grafit, er passende til loftet. På grund af denne farves neutralitet kan den blandes i enhver mængde og påføres enhver overflade..

Gråt køkken i loftstil - foto

Sort køkken

Kulsort, som skal bruges sparsomt i andre interiører, opfattes organisk og let på et loft. Det er ideelt til store rum, hvilket gør dem komplette. Mørke møbler, apparater, tonet glas vil perfekt supplere dette lidt brutale køkkendesign.

Sort loft stil køkken - foto

Træ farve

Et karakteristisk træk ved loftets indretning er gamle massivt træmøbler, de samme loftsbjælker og undertiden et plankegulv. Ulakerede køkkenfronter samt andre elementer med et karakteristisk træsnitmønster vil gøre et koldt industrielt interiør til et hyggeligt og hjemligt..

Køkken i træ i loftstil - foto Køkken i træ i loftstil - foto

Brunt køkken

Den okerbrune farve af fyret ler er en væsentlig egenskab af murstensvægge. I gamle bygninger, hvor hvert rektangel blev dannet i hånden for over hundrede år siden, er murværket bevidst frigjort fra gips for at se dets oprindelige udseende i al sin herlighed..

Loft -stil brunt køkken - foto

Køkkenmaterialer og finish

I det tyvende århundrede, som, faktisk, nu, var produktionsfaciliteterne ikke særlig sofistikerede. Hastigt opførte vægge, økonomiske gulve, gulve uden markering, nogle møbler – alt dette blev skabt ikke for skønhed eller komfort, men udelukkende med det formål at levere arbejdsbetingelser. Og selvom naturlige materialer, som tidligere var tilgængelige, nu er værdsat meget højere – kan de altid erstattes med en slags konstruktionsnyheder..

Etage

Klassikerne i loftstil er betongulve, der var allestedsnærværende på værksteder, og neutralt massivt parket, lakeret eller malet med emalje. Men der er andre variationer..

Så køkkengulvet kan lægges ud med fliser eller porcelænsstentøj under en grå sten; læg linoleum; arrangere et selvnivellerende gulv. Det er uønsket at bruge laminat i kogezonen, da det ikke kan modstå virkningerne af fugt og deformeres.

I små loftkøkkener foretages gulvet bedst i en lys skygge – hvid, stål, med en blank ensartet overflade. Parket lagt vinkelret på vinduet vil visuelt strække rummet.

Gulvdesign - loftstil køkken

Vægge

Ved omtale af industrielt design er de første, der dukker op, helt nøgne vægge lavet af mursten (rød, hvid, grå, sort), revet sten eller beton. De behøver ikke at være ægte – efterligning er fint. Det kan gøres med teksturerede keramiske fliser, dekorative stenfiner, plastpaneler eller vinyltapet..

En innovativ idé til et køkken i loftstil er skifermaling. Efterfølgende får du en sort mat væg, der ligner en tavle. Det er let at tegne på det med kridt, skrive noter, opskrifter, lave lister over produkter og menuer. Sådan en overflade ser meget stilfuld ud, desuden rengøres den hurtigt af tidligere kreativitet med en fugtig svamp, og papirkridt efterlader ingen ridser på malingen.

Vægdekoration - loftstil køkken Vægdekoration - loftstil køkken

Loft

I et køkken i loftstil kan du helt glemme alt om at afslutte loftet! Betongulv passer perfekt ind i det overordnede design. Hvis rummets højde tillader det, kan de suppleres med træbjælker, metalkasse, brandslukning og ventilationsrør.

I små køkkener er det bedre at justere loftet, kalket eller strække en hvid pvc -film.

Loft design - loft stil køkken

Tekstil

I et industrielt interiør er tekstiler praktisk talt fraværende. Som en sidste udvej er vinduerne lukket om natten med lyse hvide, brune eller beige gardiner. Også lejlighedsvis bruges lodrette persienner (de vil hæve køkkenets højde), rullegardiner eller romerske persienner.

Tekstil - køkken i loftstil

Møbler og apparater til køkkenet i loftstil

Da ledig plads spiller hovedrollen på loftet, skal møblerne være så lette som muligt og næsten usynlige. I store rum vil det ikke være svært at arrangere ting, og valget af teksturer er bredere, men når du arrangerer et lille køkken, skal du følge nogle regler for at visuelt udvide det.

Køkken sæt

Industrielle køkkensæt fås normalt i to typer – lige og vinklede. Om nødvendigt kan du bestille et individuelt design under hensyntagen til rummets arkitektoniske træk (nicher, karnapper, afsatser).

Facaderne kan udføres som groft forarbejdet træ, dækket med en neutral farve emalje eller lamineret metallignende film. En interessant finish er stenfiner – et 1 mm tykt klippesnit på en fleksibel bund, der ligner en rigtig sten.

For et lille køkken er det bedre at vælge en let model af et headset uden håndtag og fremtrædende fragmenter, med en højde til loftet.

Køkken sæt i loftstil

Middagszone

Til en spiseplads i et køkken i loftstil er enkle og kompakte møbler velegnede. For eksempel krystal trådstole, tynde A-formede metalben, træ-, metal- eller glasbord med parallellepiped stativer.

I et lille rum kan de erstattes med en smal skillevæg og høje afføring.

Spiseplads - loftstil køkken Spiseplads - loftstil køkken

Lagersystemer

I modsætning til de fleste andre stilarter tillader den rummelige hems åbne hylder, hylder eller kroge. Dette er praktisk på sin egen måde, fordi du umiddelbart kan se, hvor alt er..

Hvis køkkenet er lille, er det bedre at skjule redskaber og produkter bag dørene på headsettet. For at gemme forskellige småting i det er det umagen værd at tilvejebringe skuffer, folde- og foldestrukturer, hjørne, roterende hylder, rister og magneter. Teknikken kan efterlades i almindeligt syn, men det er tilrådeligt at samle den op i samme stil..

Lagersystemer - køkken i loftstil

Køleskab

Højdepunktet i loftets køkkenindretning kan være et rødt retro-køleskab med afrundede hjørner. Det vil fungere som en lys accent og skille sig ud mod den achromatiske baggrund. Og for et mere afslappet look vil en moderne model med en ståloverflade gøre..

Køleskab - køkken i loftstil

Indretning og tilbehør

Loftstilen kræver ikke særlige dekorationer, men for at gøre køkkenet mere behageligt kan du hænge et vægur og flere malerier af samtidskunstnere (eller malet med din egen hånd), lave indskrifter på skiferoverfladen, arrangere små indendørs planter, stilfulde retter og interessante brædder til opskæring af mad.

En fri del af væggen er velegnet til et usædvanligt stativ i form af et bøjet rør. En god tilføjelse kan foretages med forskellige vintageartikler – et rundt vækkeur, en petroleumslampe osv..

Køkkenindretning i loftstil

Korrekt belysning i køkkenet

I loftstil bruges simple typer belysning – som i de dage, hvor elektricitet lige dukkede op. Hængelamper i sorte fatninger og uden skærme (en efter en eller i grupper); sorte, røde eller stållysekroner i metal i form af bordlamper; spotdiodelamper på små beslag; spotlights og lamper på stativer – et stort nok valg til at give den nødvendige lysstyrke i køkkenet i mørket.

Køkkenbelysning i loftstil

Køkkener i loftstil – foto

I nedenstående udvalg har vi samlet fotos af de bedste designløsninger til køkkener i loftstil. Disse billeder hjælper dig med at finde interessante ideer til renovering, se hvordan forskellige former for finish ser ud, beslutte valg af møbler og andre interiørartikler..

Design af et lille køkken (Khrushchev) i loftstil

Design af et lille køkken (Khrushchev) i loftstil - foto Design af et lille køkken (Khrushchev) i loftstil - foto Design af et lille køkken (Khrushchev) i loftstil - foto Design af et lille køkken (Khrushchev) i loftstil - foto Design af et lille køkken (Khrushchev) i loftstil - foto

Loft-stil køkken-stue design

Loft-stil køkken-stue design-foto Loft-stil køkken-stue design-foto Loft-stil køkken-stue design-foto Loft-stil køkken-stue design-foto Loft-stil køkken-stue design-foto Loft-stil køkken-stue design-foto

Loft -stil hjørne køkken design

Loftstil hjørne køkken design - foto Loftstil hjørne køkken design - foto Loftstil hjørne køkken design - foto Loftstil hjørne køkken design - foto

Køkkenforklæde i loftstil

Forklæde til køkkenet i loftstil - foto Forklæde til køkkenet i loftstil - foto Forklæde til køkkenet i loftstil - foto Forklæde til køkkenet i loftstil - foto

Video: Køkken i loftstil – indvendige ideer