Designideer til et lille køkken i Khrushchev (65 billeder)

Designideer til et lille køkken i Khrushchev (65 billeder)

De fleste sovjetbyggede lejligheder i 1950’erne og 1970’erne har meget små køkkener. Typiske panel- og blokhuse – Khrusjtjovs fra dengang blev opfattet som midlertidige boliger for arbejdere – leveret af staten gratis og genstand for nedrivning efter 25 års drift. På grund af forskellige økonomiske og politiske årsager udgør sådanne bygninger stadig det meste af arkitekturen i hver by på det tidligere Sovjetunionens område, og deres indbyggere finder konstant nye måder at forbedre designet og øge rummet i deres hjem..

Ombygning af køkkenet i Khrusjtjov

Det første du skal vide om ombygning er, at det indebærer at ændre placeringen af ​​skillevægge i lejligheden. Uhensigtsmæssig ødelæggelse af nogle vægge kan føre til en nødsituation, derfor kræver sådanne handlinger (uanset ejendomsret til boligen) forudgående aftale med de relevante offentlige tjenester, som skal godkende udkastet til ændringer og udstede skriftlig tilladelse. Du kan finde oplysninger om proceduren for behandling af dokumenter i din lokalitet ved at kontakte en advokat.

Det er ofte muligt at udvide køkkenområdet i Khrushchev ved at kombinere det med stuen eller gangen. Resultatet er en komfortabel studiolejlighed. Nogle gange er det nok kun at fjerne en del af skillevæggen for at lave en smuk buet åbning, eller i stedet for den gamle murstensvæg (hvis den ikke er bærende), skal du arrangere et rummeligt vægstativ af gipsplader eller træ. Ændring af badeværelsernes placering, gaskomfur, vask, varmebatterier er ikke tilladt af kommunikationsrør og åbninger, som i sådanne huse er forbundet til et enkelt system.

Kombination af køkken og stue i en to-værelses Khrushchev Kombination af køkken og stue i en to-værelses Khrushchev Kombination af køkken og stue i en to-værelses Khrushchev

Interiørstil til “Khrushchev” køkken

Når du planlægger indretningen af ​​et lille køkken, bør du foretrække de designløsninger, der hjælper med at øge det anvendelige areal. Moderne, klassiske og skandinaviske stilarter samt Provence er perfekte til indretning af køkkenområdet i Khrushchev.

Moderne køkken

Moderne, moderne er lakonisme, klare linjer og maksimal funktionalitet. I stedet for en omfangsrig “antediluvian” komfur – en elektrisk komfur og en indbygget ovn; pæn bordplade kombineret med vindueskarmen eller samtidig fungerer som en stangdisk; lukkede hylder og skuffer fra gulv til loft; spotbelysning; behersket toner af møbler, harmonisk kombineret med metaloverflader af teknologi; behagelige persienner.

Køkkendesign i Khrushchev - moderne interiørstil

Klassisk køkken

Klassikerne viser upåklagelig smag og overholdelse af tradition. Et sådant interiør minder lidt om husene hos ædle adelige eller købmænd: træsæt dækket med lak eller let emalje af mælkeagtige nuancer; guld og sølv accenter; støbning af gips; høje bløde stole; satin gardiner. Det vil ikke være svært at vælge køkkenmaskiner, der matcher de dyre møbler – en smukt dekoreret komfur, emhætte og køleskab kan købes i enhver stor butik. Alt dette vil hjælpe med at glemme den sovjetiske fortid i lejligheden og gøre den til en oase af luksus..

Køkkendesign i Khrushchev - klassisk interiørstil

Køkken i Provence stil

Denne stil kombinerer enkelheden i et landsted med bylivets bekvemmeligheder. Provence er præget af pastelfarver, blondeindlæg, naturlige tekstiler (chintz gardiner og duge i en lille blomst, prikker, et roligt bur). I det lille køkken i Khrushchev vil dette design skabe en atmosfære af friskhed og lethed..

Køkkendesign i Khrushchev - Provence -stil Køkkendesign i Khrushchev - Provence -stil

Køkken i skandinavisk stil

Skandinavisk minimalisme afspejler renheden af ​​de islandske fjorde blandt de snedækkede bjergkæder. På den krystalhvide baggrund af vægge, lofter, møbler er minimale indeslutninger af næsten gennemsigtige blågrå elementer eller bleget træ tilladt. Designet af Khrushchev -køkkenet i denne stil vil visuelt forstørre rummet og give afslappende fred til alle beboere..

Køkkendesign i Khrushchev - skandinavisk stil

Farveløsninger til køkkenet i Khrushchev

Til 5-6 kvm. dit køkken virkede ikke for trangt, du skal vælge de rigtige nuancer. Lyse farver og glatte spejle fungerer bedst til optisk ekspansion..

hvid farve

En ren hvid tone afspejler lyset bedst. Det ser godt ud med andre farver, hvilket giver dem kontrast. Dette er en god mulighed for keramiske fliser, headset, vægge, lofter. De fleste ovne og køleskabe er også malet hvide. Men til gulv, bordplader, rummet omkring vasken og kogepladen er det bedre at vælge dæmpede farver..

Hvidt køkken i en to -værelses Khrushchev lejlighed - indretning Hvidt køkken i Khrushchev - indretning

Naturlig træfarve

Den unikke tekstur og ædle nuancer af træ er, hvad du har brug for til et hyggeligt køkkenindretning i Khrusjtjov. Selv efterligningen af ​​den naturlige overflade af fyr, lind, valnød, eg vil gøre madlavningsområdet behageligt og sjælfuldt. Smukke tilføjelser til træ tilbydes af naturen selv: Det er græsgrønne, gråtoner af sten, blå nuancer af vand og himmel, en efterårspalet fra ravgul til chokolade.

Trækøkken i Khrushchev - indretning Trækøkken i Khrushchev - indretning

Gul

Denne farve vil oplyse og varme dit lille køkken med varme, hvis solens stråler sjældent kommer ind i vinduet. I kombination med forårsorange, lysegrøn, lyserød, hvid kan denne nuance både være en baggrund og en lys accent. Gul ser udsøgt ud blandt lilla og grå indvendige detaljer.

Gult køkken i Khrushchev - indretning

Grøn farve

Den livsbekræftende tone i ungt løv er en af ​​de bedste muligheder for at designe et lille køkken i Khrushchev. Du kan male vægge i denne farve eller bruge den til dekorative elementer. Med lakeret træ, orange, grå, pink og brune overflader vil det se fejlfrit ud..

Grønt køkken i Khrushchev - indretning

rød farve

Denne rige farve fanger opmærksomhed, men optager samtidig meget plads visuelt. Derfor skal det i Khrusjtjovs køkken bruges omhyggeligt som en lille tilføjelse eller kontrastfinish..

Rødt køkken i Khrushchev - indretning

Pastel nuancer

Hvis en farve blandes med hvid, får den en sart lethed. Omgivet af pastelfarver er der en følelse af ro, harmoni, renhed. Det er det perfekte valg til et lille rum, hvilket giver det en luftig følelse..

Det er bedre at supplere blegede nuancer med mættede farver, men ikke lyse. For eksempel kan du kombinere lysviolet med lilla; gennemsigtig blå med turkis; mælkeagtig med kaffefarve.

Køkken i Khrushchev - pastelfarver

Efterbehandling og materialer til køkkenet i Khrushchev

I indretningen af ​​ethvert køkken er det vigtigt at finde en balance mellem materialernes skønhed og praktiske egenskaber. De skal være fugtbestandige, lette at vaske, og nogle skal også modstå kraftig mekanisk belastning..

Etage

Den mest overkommelige løsning til efterbehandling af gulvet i et sådant værelse er linoleum. Det er billigt, ser æstetisk tiltalende ud og er meget let at rengøre. For et mere sofistikeret køkkendesign i Khrushchev er store keramiske fliser med lyse farver egnede (i øvrigt får du meget lidt brug for det). Et gulv lavet af små, opsigtsvækkende elementer kan visuelt reducere rummet. Laminat i køkkenet holder ikke længe – ved et uheld spildt kogende vand eller dråber varm olie fra en bradepande kan let ødelægge overfladen.

Det er også upraktisk at lægge naturlig træparket i kogepladen – snavs kommer ind i hullerne mellem elementerne, og der kan være spor fra en varm pande eller en vandpyt.

Klinkegulv i køkkenet i Khrushchev Keramisk gulv - køkkendesign i Khrushchev

Vægge

Da kondens kan lægge sig på væggene, er det optimalt at male dem med vandafvisende emalje eller lime over med vaskbart vinyltapet.

Den dyreste, men miljøvenlige måde er igen keramiske fliser. Det er bedre at vælge en blank, mellemstor størrelse uden kontrasterende detaljer. Lyse farver og næsten umærkelige små mønstre (for eksempel gyldne blomster med krøller på en sandet baggrund; sølvskim på hvidt; efterligning af mursten eller murværk) vil bidrage til at tilføje volumen til køkkenet. Lodrette linjer på væggene vil visuelt gøre loftet højere, end det egentlig er. Og for bedre lysrefleksion er det værd at bruge spejle..

Flise og tapet - køkkendesign i Khrushchev Spejlindsats på væggen - køkkendesign i Khrushchev

Loft

Det er nok at udjævne loftet i køkkenet i Khrushchev med gips eller tynd gipsvæg og male det med fugtbestandig lys maling (mørkt eller mættet reducerer rummet). Muligheder med en strækfilm, ophængte bjælker, PVC -paneler i sådanne lejligheder reducerer kun højden og gør et allerede lille rum til et skab.

Loft - køkkendesign i Khrushchev

Tekstil

Køkkengardiner, duge, håndklæder og servietter kræver ofte vask. Pletter fjernes lettest fra syntetiske stoffer, så en polyester af høj kvalitet er det bedste valg til daglig brug. Det ser ikke værre ud end bomulds- eller linnedprodukter, desuden tørrer det hurtigt og ser smukt ud uden at stryge.

Fra et æstetisk synspunkt er det i et lille køkken at foretrække at bruge simple persienner, der matcher farven på møbler eller vægge, korte slør (tulles), lyse gardiner, romerske, japanske, bambus- eller rullegardiner. Og massive draperede gardiner er bedst tilbage til soveværelset og stuen..

Gardiner - køkkendesign i Khrushchev Romersk persienner - køkkendesign i Khrushchev

Møbler til et lille køkken i Khrushchev

Hovedmøblerne i køkkenet i Khrushchev er et sæt, et spisebord og stole til det. Hovedkravene til disse ting er kompakthed, pålidelighed og æstetisk udseende..

Køkken sæt

Sættet er lavet af træ dækket med vandtæt lak eller spånplader med PVC film eller finer på ydersiden, med tilføjelse af metal, plast, glaselementer. Mørke matte overflader er mere velegnede til rummelige værelser, men lysende blanke er en ideel løsning i det indre af et lille køkken..

For at optimere rummet er det bedre at købe først indbyggede apparater og derefter bestille møbler med stik i henhold til standarderne for komfur, ovn, køleskab, vask. Forklædet, der dækker hætten, kan matches med udstyrets farve eller i stil med selve headsettet.

Køkkensæt - køkkendesign i Khrushchev

Middagszone

Det er en næsten umulig opgave at placere et fuldt bord i et 5-meter Khrushchev-køkken. I en studiolejlighed kan den udskiftes med en bardisk, som samtidig vil fungere som en skillevæg. Foldemøbler, brede vindueskarme, bordplader med justerbar højde, klapborde kan også være en god løsning..

Spiseplads - køkkendesign i Khrushchev Bardisk - køkkendesign i Khrushchev

Lagersystemer

Inden du køber eller bestiller et køkkensæt, skal du tænke over, hvor fade, små husholdningsapparater og mad skal opbevares. Dette vil hjælpe med at give sektioner i passende størrelser, instruere producenten i at lave det nødvendige antal skuffer, hylder og nicher. Det er meget vigtigt, at møblerne ikke optager fugt og er lette at rengøre.

Med hensyn til pladsbesparelse kan det opnås ved at øge skabets højde til loftets niveau og få mest ud af hjørneområdet. Det er praktisk at placere roterende karruselhylder i dem. Kogebøger, fotografier og souvenirs er gode, hvis de placeres på åbne hylder over spisebordet. En sådan sammensætning vil samtidig tjene som dekoration til en fri væg..

Lagersystemer - lille køkken i Khrushchev Lagersystemer - lille køkken i Khrushchev

Køleskab i køkkenet i Khrushevka – hvor skal man placere det?

Spørgsmålet om, hvor man skal sætte et stort køleskab i et trangt køkken, og hvordan man placerer det, så det er praktisk at åbne dørene, er en hovedpine for de fleste beboere i Khrusjtjov. Den bedste vej ud af denne situation ville være – den indbyggede model.

En interessant løsning ville være at placere et lavt kølekammer (eller endda to) i en fri niche under vindueskarmen efter at have fjernet det gamle støbejernsbatteri derfra. Et lavt køleskab kan også passe under en vask eller bordplade.

Korrekt køkkenbelysning

Hvad du bestemt ikke bør gøre i et lille køkken, er at hænge en stor lysekrone. 2-4 spotlights monteret i loftet vil se meget bedre ud. Yderligere lysdioder kan installeres over spisepladsen, bordpladen og kogepladen.

Hvis sjælen stadig beder om at hænge lampeskærme, så er det bedre at placere dem over bardisken eller den centrale del af bordpladen.

Belysning - køkkendesign i Khrushchev

Køkken design i Khrushchev – foto

Vores fotogalleri hjælper dig med at finde inspiration og friske løsninger til køkkenindretning i Khrushchev. Disse er ideer, der allerede er implementeret i små rum, der kan tages i brug og gør et kedeligt sovjetisk liv til et lyst moderne eventyr.

Indretning af køkkenet i Khrushchev

Indretning af køkkenet i Khrushchev Indretning af køkkenet i Khrushchev Indretning af køkkenet i Khrushchev Indretning af køkkenet i Khrushchev Indretning af køkkenet i Khrushchev Indretning af køkkenet i Khrushchev Indretning af køkkenet i Khrushchev Indretning af køkkenet i Khrushchev Indretning af køkkenet i Khrushchev Indretning af køkkenet i Khrushchev Indretning af køkkenet i Khrushchev Indretning af køkkenet i Khrushchev Indretning af køkkenet i Khrushchev Indretning af køkkenet i Khrushchev Indretning af køkkenet i Khrushchev Indretning af køkkenet i Khrushchev Indretning af køkkenet i Khrushchev Indretning af køkkenet i Khrushchev Indretning af køkkenet i Khrushchev Indretning af køkkenet i Khrushchev Indretning af køkkenet i Khrushchev Indretning af køkkenet i Khrushchev Indretning af køkkenet i Khrushchev Indretning af køkkenet i Khrushchev Indretning af køkkenet i Khrushchev Indretning af køkkenet i Khrushchev Indretning af køkkenet i Khrushchev

Indretning af køkkenet i Khrushchev Indretning af køkkenet i Khrushchev

Video: Design af et lille køkken i Khrushchev 4-5-6 kvm.