Snapdragon (65 kuvaa): tyypit ja hoito

Snapdragon (65 kuvaa): tyypit ja hoito

Snapdragonilla on kymmeniä nimiä ympäri maailmaa. Jossakin he kutsuvat häntä “koiriksi”, jonnekin “purevaksi lohikäärmeeksi”. Kasvitieteilijät käyttävät myös määritelmää “antirrinum” – “kuin nenä”. Kukkakaupat rakastavat sitä kirkkaudestaan, kylläisyydestään ja monipuolisuudestaan. Luonnossa on kymmeniä lajeja, ja niitä on kasvatettu monien vuosien jalostustyön aikana. Snapdragon on ihanteellinen parvekkeiden ja puutarhan taimien maisemointiin, sitä voidaan kasvattaa kukkaruukussa tai kukkapenkissä. Jotkut korkeat lajikkeet ovat erityisen arvokkaita kukkakaupoille, koska jopa leikattu antirrinum kukkii ja kukkii jopa kaksi viikkoa..

Yleiset luonteenpiirteet

Snapdragon on kotoisin Aasiasta, Amerikasta ja Välimereltä. Kukkaviljelyssä sitä alettiin käyttää aktiivisesti jo 1500 -luvulla. Kasvitieteilijät pitävät erityisen suuresta antirrinumista, joka kasvaa Pohjois -Amerikassa ja Etelä -Euroopassa..

Vaikka snapdragon on luonteeltaan monivuotinen kasvi, se istutetaan kotitalouksiin ja puutarhanhoitoon vuosittain, harvemmin kahden vuoden välein. Siinä on korkeat, suorat ja haarautuneet varret, joiden pyöristetyt versot ovat kasvaneet pienillä karvoilla..

Alhaalta lehdet kasvavat vastakkain, yläpuolella – vuorotellen. Suuret värikkäät kukat kerätään klusterin kukintoihin. Ne voivat olla avoimia tai suljettuja, tavallisia tai terry. Väri on täysin erilainen, mukaan lukien kaksisävyiset lajikkeet. Yleisimpiä ovat keltaiset, valkoiset, punaiset ja vaaleanpunaiset antirrinumit..

Antirrinum-kukat ovat kaksipäisiä ja epäsäännöllisiä. Tällä tavalla ne muistuttavat leijonan tai lohikäärmeen avointa suu. Miellyttävä aromi kukinnan aikana ilahduttaa taimien omistajia sekä houkuttelee mehiläisiä ja perhosia.

Jalostustyön huippu tuli Saksassa 10. vuosisadalla. Lajikkeet eroavat pituudesta, kukan muodosta, lehtien muodosta, ulkonäöstä ja kasvuominaisuuksista yleensä. Kukkaviljelijät arvostavat snapdragonia sen monipuolisuudesta ja vaatimattomuudesta..

Snapdragon -kukkia käytetään edelleen kansanlääketieteessä. Niihin perustuvaa infuusiota käytetään lisäaineena suoliston ja joidenkin maksasairauksien, päänsärkyjen ja hengenahdistuksen hoidossa. Väriaineita ja keittämiä käytetään ongelma -ihon hoitoon.

Snapdragon - Yleiset ominaisuudet Snapdragon - Yleiset ominaisuudet

Snapdragon -laji

Snapdragon- tai antirrinum -kasvatusta harrastettiin aktiivisesti jo 1800 -luvulla. Nykyään on noin tuhat kasvilajiketta, jotka luokitellaan eri kriteerien mukaan. Monet niistä ovat erittäin koristeellisia. Kätevin tapa käyttää luokitusta on korkeus..

Korkea tai leikattu – alkaen 70 cm

Jotkut lajit voivat olla yli metrin pituisia. Useimmiten niillä on pyramidin muoto ja kirkkaat tyydytetyt kukat. Nykyaikaisten jalostuslajikkeiden lisäksi on enemmän klassisia lajikkeita: vaaleanvihreä Alaska, vaaleanpunainen Anna German, mehukas keltainen Kanariansaari, syvä Ruby, herkkien sävyjen raketti ja Terry Madame Butterfly. Useimmiten näitä lajikkeita ei käytetä puutarhassa, vaan kukkakimppuihin, mutta joskus ne istutetaan monimutkaisiin koostumuksiin, kuten pystysuuntaisiin aksentteihin..

Snapdragon - korkea tai leikattu

Puolikorkea tai keskikokoinen-40-60 cm

Nämä ovat monipuolisia klassisia lajikkeita ja hybridejä. Tällaisten lajien rakenne on monimutkaisempi: pääverso nousee toisen rivin versojen yläpuolelle. Mielenkiintoisia ja näyttäviä edustajia – kultaisia, viininpunaisia ​​tai valkoisia hallitsijoita, vaaleanpunaista huulipunaa, joka on kyllästetty Rubilla, epätavallista kaksisävyistä Tequila Sunrisea, kirjavaa Bisaria ja epätavallista Saksan päivää ja yötä.

Snapdragon - Semi to Medium Tall

Alhainen – 25-40 cm

Nämä ovat pieniä koristeryhmiä Chimes, Kimozi, Tip-Top, Floral Shers ja muut. Ne istutetaan usein kivipuutarhojen, mattojen kukkapenkkien, parvekkeiden ja harjanteiden koristamiseen. Ne toimivat hyvin säiliöissä ja koristeellisissa ripustuskoreissa.

Snapdragon - Matala

Miniatyyri kääpiö – 15-20 cm

Kääpiölajikkeille on ominaista tiheä, pieni kukinto, joka näyttää siltä, ​​että se oli litistetty päälle. Matalakasvuiset muistuttavat supistettuja universaaleja pensaita, joissa on löysä kukinto..

Snapdragon - pienoiskoossa kääpiö

Snapdragonin hoito

Snapdragon vaatii kevyttä, hedelmällistä maaperää menestymään ja kukoistamaan. Sitä on ruokittava säännöllisesti, ja mikä tärkeintä, kastella sitä säännöllisesti. Mutta älä liioittele sitä, koska liikaa vettä jopa kaikkein kosteutta rakastava kasvi kuolee..

Savimaalle on lisättävä turvetta, hiekkaa ja orgaanista ainetta, jotta se on löysä ja kosteus ei pysähdy. Hiekkaiselle savimaalle lisätään mustaa maata, lehtimaata ja humusta. Rakenteen on oltava sellainen, että se kestää vettä hyvin..

Kastelu tehdään tarpeen mukaan, kun pintamaa kuivuu. Sahanpuru, humus tai juuri leikattu ruoho sopivat silppuamiseen..

Juuri istutettuja kasveja ei saa ruokkia, jotta juurakko ei palaisi. Hivenaineita sisältävät mineraalilannoitteet otetaan käyttöön vasta täydellisen sopeutumisen jälkeen.

Antirrinum sietää pieniä pakkasia -5 ° C asti. Se kukkii ensimmäiseen merkittävään pakkaseen asti. On tärkeää poistaa haalistuneet kukinnot välittömästi. Joten voit venyttää kukinta -aikaa, ja samalla se estää mätäneviä ja sieniprosesseja..

Snapdragonin hoito Snapdragonin hoito

Elinsiirto ja lisääntyminen

Snapdragonien toistamiseen on kaksi tapaa: jakamalla pensas ja käyttämällä taimia. Ainutlaatuinen lajiominaisuus – siementen kyky varastoida maahan useita vuosia ja sitten itää itsestään.

Taimet voivat nopeuttaa merkittävästi kasvuprosessia. Siemenet istutetaan erityiseen laatikkoon, jossa on tyhjennysreiät. Pohjaan kaadetaan pikkukiviä, paisutettua savea tai muuta tyhjennysaineistoa. Pohjana käytetään kevyttä, löysää substraattia, joka perustuu mädään, turpeeseen ja hiekkaan, johon on lisätty tuhkaa ja humusta. Aiemmin maaperä kaadetaan heikolla kaliumpermanganaattiliuoksella.

Desinfioidut siemenet sekoitetaan hiekkaan ja kylvetään tasaisille poluille useiden senttimetrien välein. Ylhäältä ne peitetään pienellä määrällä maaperää ja suihkutetaan vedellä. Säiliö on peitetty kalvolla tai lasilla. Sinun on tuuletettava se päivittäin, kostutettava sitä kuivumisen aikana, säilytettävä se yli + 17 ° C: n lämpötilassa. Ensimmäiset versot näkyvät puolentoista viikon kuluessa. Viikkoa myöhemmin kalvo voidaan poistaa..

Kun pari ensimmäistä lehteä ilmestyy, taimet voidaan jakaa kukkaruukkuihin turveastioilla. Väliaikainen uudelleenistutus edistää pensaikkoa ja parempaa kukintaa.

Kevään loppuun mennessä taimet voidaan istuttaa maahan. Ihanteellinen maaperä on savi- tai hiekkamaata. Siinä on kaksi päävaihtoehtoa: veden läpäisevyys ja ilmanvaihto. Tuhka, monimutkaiset lannoitteet, humus ja turve edistävät kukintaa. Lisäksi intensiiviseen ja pitkäkestoiseen kukintaan tarvitset paljon aurinkoa..

Snapdragon - siirto ja lisääntyminen Snapdragon - elinsiirto ja lisääntyminen Snapdragon - siirto ja lisääntyminen

Tuholaisten ja tautien torjunta

Vahva ja terve snapdragon ei ole altis sairauksille ja tuholaisille. Mutta joskus ongelmia tulee..

Antirrinum pelkää ennen kaikkea varsikoita, kirvoja, punkkeja, trippejä ja kaivosperhoja. Tuholaisten esiintymisen estämiseksi sinun on ensin istutettava kukkia etäisyydelle ja kitkattava ne rikkaruohoista ajoissa..

Stemworms ovat toukat, jotka tuhoavat varren. Jos niitä ilmestyy, sinun on leikattava ja poltettava vaurioituneet kasvit, poistettava kaikki rikkaruohot ja käsiteltävä terveet kukat klorofossilla. Ennaltaehkäisevää hyönteismyrkytystä tehdään syksyyn asti.

Juurijärjestelmään vaikuttavat sukkulamatot ja sienitaudit. Monet ongelmat johtuvat liiallisesta kosteudesta ja maaperän riittämättömästä ilmanläpäisevyydestä. Mosaiikki näkyy täplinä lehdissä ja terälehdissä. Ruoste vaikuttaa koko laitokseen. Ensimmäisessä merkissä käytetään Bordeaux -nestettä ja sen analogeja. Viikon kuluttua hoito on toistettava. Myös sienitautien torjunta -aineita käytetään säännöllisesti..

Snapdragon - tuholaisten ja tautien torjunta Snapdragon - tuholaisten ja tautien torjunta

Snapdragon – valokuva

Olemme koonneet valikoiman snapdragon -valokuvia, joiden avulla voit navigoida valinnassa, täydentää vihreää kulmaasi tai puutarhan taimia ja tehdä harmonisen koostumuksen. Hyvää katselua!

Snapdragon - valokuva Snapdragon - valokuva Snapdragon - valokuva Snapdragon - valokuva Snapdragon - valokuva Snapdragon - valokuva Snapdragon - valokuva Snapdragon - valokuva Snapdragon - valokuva Snapdragon - valokuva Snapdragon - valokuva Snapdragon - valokuva Snapdragon - valokuva Snapdragon - valokuva Snapdragon - valokuva Snapdragon - valokuva Snapdragon - valokuva Snapdragon - valokuva Snapdragon - valokuva Snapdragon - valokuva Snapdragon - valokuva Snapdragon - valokuva Snapdragon - valokuva Snapdragon - valokuva Snapdragon - valokuva Snapdragon - valokuva Snapdragon - valokuva Snapdragon - valokuva Snapdragon - valokuva Snapdragon - valokuva Snapdragon - valokuva