Petunia (65 kuvaa): kasvatus ja hoito

Petunia (65 kuvaa): kasvatus ja hoito

Poikkeuksellisen kirkkautensa ansiosta petuniasta on jo pitkään tullut useimpien kukkaviljelijöiden suosikki. Koko kesän ajan hän koristaa kukkapenkkejä ja polkuja, parvekkeita, verantoja ja ikkunalaudoja, puutarhoja ja puistoja. Kukkiva petunia muistuttaa kirkkaita pörröisiä punaisen-vaaleanpunaisen, lilan, violetin, kelta-oranssin sävyisiä pilviä, on myös eksoottisia mustia, sinisiä, kastanjanruskeita lajikkeita. Värien monipuolisuuden ja rikkauden ansiosta voit luoda ihastuttavia sävellyksiä jopa yhdistämättä muihin kasveihin. Petunia-pensaat ovat omavarainen sisustus esikaupunkialueille, kaupungin nurmikoille, terasseille ja muille alueille, jotka saavat tällaisella maisemoinnilla heti tyylikkään ilmeen.

Kukan yleiset ominaisuudet

Vierailija Etelä-Amerikan tropiikista, petunia kuuluu kevyisiin ja lämpöä rakastaviin yksivuotisiin satoihin. Lajikkeesta riippuen se voi olla 10-100 cm korkea, kukkien halkaisija 5-10 cm.Pensaslajikkeissa varsi on pystyssä ja aikuinen kasvi on pallomainen. On myös ampelous petunioita hiipivillä versoilla – ne ripustetaan ruukkuihin, ne koristavat pystysuoria rakenteita ja korkeita kukkaruukkuja.

Runsaasti kukkivat pensaat ovat täynnä kirkkaita kukkia, jotka voivat olla joko yksivärisiä tai kontrastisia laskimoita, keskellä tai reunalla. Sekoitetut sävyt näyttävät hyvin epätavallisilta. Yleensä petunioille on ominaista runsas violetti-violetti paletti, mutta on myös pastellipunertava-lila, persikka, valkoisia sävyjä..

Petunia - Yleiset ominaisuudet Petunia - Yleiset ominaisuudet Petunia - Yleiset ominaisuudet

Petunian hoito

Petunioiden elinympäristö luonnossa on päiväntasaajan ja subekvatoriaaliset vyöhykkeet, joilla Latinalaisen Amerikan maat sijaitsevat (Brasilia, Uruguay, Paraguay, Bolivia, Argentiina). Se on alue, jossa on lämmin ja kostea ilmasto. Koko vuoden ajan ilman lämpötila on 30–33 ° C, eikä se koskaan laske alle + 10 ° C. Tällaisissa olosuhteissa kasvi ilmenee monivuotisena, mikä lisää kirkkautta tropiikin alemmille tasoille, mutta alueilla, joilla on luminen talvi, sitä on viljelttävä uudelleen joka kausi. Eteläisen vieraan hoitaminen on helppoa – sinun tarvitsee vain tietää perussäännöt ja antaa kasveille mitä he tarvitsevat.

Kasvava

Petunian kukkien lisääntyminen suoritetaan siemenistä, jotka ovat erittäin pieniä. Ei ole suositeltavaa kylvää niitä suoraan avoimeen maahan – kylmässä maassa ja ilman asianmukaista hoitoa ne eivät juuri koskaan itä, mutta ne kehittyvät hyvin aurinkoisella ikkunalaudalla “kasvihuone” -olosuhteissa.

Siemenet heitetään astiaan kostealla maaperällä, mutta eivät nukahda päälle. Ennen 1-2 lehden ilmestymistä tulevien taimien säiliö on peitettävä kalvolla tai muovikannella, mutta aina läpinäkyvä, jotta valo pysyy käytettävissä. 20–25 päivän kuluttua itut sukeltuvat erillisiin kuppeihin, ja kun todellinen lehti ilmestyy, purista yläosaa vahvistamaan varsia.

Nuorten taimien ruokintaan käytetään heikkoa kaliumhumaattiliuosta (3-5 tippaa 250 ml: aan vettä) kerran viikossa. Noin kahden kuukauden kuluttua kasvit ovat valmiita siirrettäväksi ulkoilmaan, mutta vähintään viikko tai kaksi ennen sitä ne on vähitellen mukautettava ulko -olosuhteisiin, esimerkiksi altistamalla ne parvekkeelle aamulla ja illalla..

Petunia - kasvaa Petunia - kasvaa

Maaperä

Petuniat tarvitsevat kevyttä, mutta kosteutta sitovaa maaperää. Lehtipuustoinen maaperä (60%), jossa on hiekkaa ja turvetta (kumpikin 20%), on ihanteellinen. Hapan maaperän voi tasapainottaa lisäämällä hieman kalkkia. Jos pensas kasvaa ruukussa tai ruukuissa, on suositeltavaa tehdä viiden sentin tyhjennyskerros ja lisätä maaperään hydrogeeli.

Petunia - maaperä Petunia - maaperä

Lannoitteet

Lannoitteita levitetään istutettaessa taimia ulkopuolelle. Ei ole tarpeetonta lisätä orgaanista ainetta maaperään – humusta, kompostia tai humiinia, mutta tuore lanta on hävitettävä. Sitten kerran viikossa voit kastella kukkia kahdesti kevyellä kaliumhumaattiliuoksella, mikä lisää silmien syntymistä.

Petunia - lannoitteet Petunia - lannoitteet

Kosteuttava

Maaperän kostutuksen tulee olla säännöllistä, mutta kohtalaista. Petuniat kestävät lyhytaikaista kuivuutta ja lyhyttä kastumista kesäsateiden aikana, mutta pysähtynyt vesi, erityisesti kylmällä säällä, voi vaikuttaa negatiivisesti juurijärjestelmään ja vähentää kasvin koristeellista vaikutusta. Kastelun lisäksi kukan alla oleva maa on ajoittain nukutettava, jotta ilma pääsee sisään.

Petunia - Kosteuttava Petunia - Kosteuttava

Valaistus

Petunioita varten kirkas ja pitkäaikainen valaistus on välttämätön, joten on suositeltavaa valita alueet etelä-, lounais- tai kaakkoispuolelle välttäen varjoisia ja kylmiä kulmia. Tämä kasvi sopii parhaiten avoimelle alueelle kaukana puista, pensaista ja aidoista. Kuitenkin verannan tai huvimajan katoksen alla petunia kehittyy sekä suorassa auringonvalossa..

Petunia - Valaistus Petunia - Valaistus

Petunia kukkapenkissä

Petunian värikäs ja houkutteleva ulkonäkö määrää hänen soolo -osansa kukkayhtyeissä. Kaikki muut kasvit tällaisessa naapurustossa ovat hieman kadonneet tai näyttävät olevan paikoillaan. Ainoa poikkeus on pienet maanpeitteet, joiden tulisi olla alempia ja sijoittaa koostumuksen reunoille..

Ja silti, huolimatta trooppisen vieraan erikoisesta egoismista, kukkapenkit kukkivilla pensaillaan näyttävät epätavallisen kirkkailta ja havaittavissa kaukaa. Voit valita kontrastivärisiä tai vastaavia värejä eri sävyissä, leikkiä pienimmilläkin siirtymillä tai maalata maiseman värikkäillä roiskeilla ja vedoilla.

Muuten, petuniat valitaan useimmiten epätyypillisten kukkapenkkien suunnitteluun. Ne istutetaan erilaisiin esineisiin, jotka voidaan täyttää vain maaperällä, olipa kyseessä sitten vanha kylpyamme, kärry, kengät tai jopa polkupyörä. Lisäksi nämä värikkäät ja rehevät pensaat ovat upeasti kehystettyjä polkuja tai harjanteita pitkin, ja ne myös tekevät ihastuttavia seppeleitä puiden pohjoista..

Petunia kukkapenkissä Petunia kukkapenkissä

Ampel petunia

Suspendoituja petunioita käytetään laajalti pystysuorassa puutarhanhoidossa. Tavallisten parvekkeiden, aitojen, seinien, talon sisäänkäynnin markiisien, huvimajojen ja kesäterassien lisäksi on kokonaisia ​​kukkivien pensaiden sarakkeita ja pyramideja. Tällaisten rakenteiden pohjana toimivat erityiset putket, joiden sivuilla on reikiä, jotka ovat täynnä maata ja joiden kautta kauniit kasvit kasvavat.

Laskeutuvat näkymät näyttävät erittäin vaikuttavilta korkeudessa – pudotessaan ikkunalaudoilta, kaareilta tai kukkaruukkuilta, ne näyttävät ihastuttavilta tuoreista kukista tehdyistä vesiputouksista. Tällaisten kasvien Lianan kaltaiset oksat voivat saavuttaa 1 metrin pituuden muodostaen eräänlaisia ​​kirkkaita verhoja tai trooppisia seppeleitä.

Kaiken kaikkiaan petunia on täydellinen kaikkein uskomattomille maisemointihankkeille. Yhdellä silmäyksellä nämä värikkäät kukkapilvet luovat juhlatunnelman ja lisäävät kesän kirkkautta. Voit paitsi istuttaa tällaisen mielenkiintoisen kasvin kukkapenkkiin tai talon julkisivuun, mutta myös koristella sen kanssa kaupunginpuistoa, sisäpihaa, nurmikkoa toimiston, kahvilan tai ravintolan vieressä, kauppaikkunaa. Kokeile ja maailma ympärilläsi muuttuu!

Ampel petunia Ampel petunia Ampel petunia

Petunia – valokuva

Valikoimamme valokuvista näyttää selvästi, miltä erilaiset petuniatyypit ja lajikkeet näyttävät. Katso, vertaa ja valitse! Hyvää katselua!

Petunia - valokuva Petunia - valokuva Petunia - valokuva Petunia - valokuva Petunia - valokuva Petunia - valokuva Petunia - valokuva Petunia - valokuva Petunia - valokuva Petunia - valokuva Petunia - valokuva Petunia - valokuva Petunia - valokuva Petunia - valokuva Petunia - valokuva Petunia - valokuva Petunia - valokuva Petunia - valokuva Petunia - valokuva Petunia - valokuva Petunia - valokuva Petunia - valokuva Petunia - valokuva Petunia - valokuva Petunia - valokuva Petunia - valokuva Petunia - valokuva Petunia - valokuva Petunia - valokuva Petunia - valokuva