Kaunis aita yksityistalolle: 80 valokuvaa ja ideaa

Kaunis aita yksityistalolle: 80 valokuvaa ja ideaa

Jokainen yksityisen talon omistaja haluaa houkuttelevan aidan omalle tontilleen. Aita suojaa aluetta ohikulkijoiden katseilta, joten voit tuntea olosi vapaaksi ja esteettömäksi pihallasi. Kotelon sijainnin perusteella aita pystyy ratkaisemaan yksittäisiä tehtäviä ja ilmentämään erilaisia ​​kokoja, muotoilua, kokoonpanoja ja olemaan myös valmistettu eri materiaaleista.

Puiset aidat

Puusta valmistetut aidat yhdistävät suotuisasti houkuttelevan ulkonäön, suhteellisen alhaisen hinnan ja vaatimattoman asennuksen. Tämän vaihtelun tärkeimpiä etuja on valikoiman monipuolisuus. Voit pysähtyä tukin, aidan, lohkon tai baarin kohdalla. Koristeelliset ja filigraaniset yksityiskohdat tai suoraviivaiset kiinteät levyt – kunkin vaihtoehdon käsittelyn helppous mahdollistaa alkuperäisen aidan, joka on lähes mikä tahansa rakenne ja muotoilu. Tällainen rakenne on melko helppo asentaa ja korjata. Puu voidaan maalata tai sen alkuperäinen ulkonäkö voidaan säilyttää vain lakkaamalla. Ympäristöystävällisyys ja neutraali luonnollinen sävy antavat sille mahdollisuuden täydentää sivuston suunnittelua.

Toisaalta puuaidalla ei ole suurta turvallisuuspotentiaalia, koska se on melko helppo tuhota. Lisäksi puu- ja kiviversiot ovat suhteellisen lyhytikäisiä kivi- ja metallivasteisiin verrattuna. Nämä haitat eivät kuitenkaan ole kriittisiä, ja materiaalin edut kompensoivat ne täysin..

Suosituimpia puuaidatyyppejä ovat seuraavat:

1. Picket -aidat ovat erittäin kysyttyjä. Se on helppo pystyttää, siinä on selkeät geometriset viivat ja se pystyy palvelemaan pitkään. Sen rakentamiseen käytetään saman kokoisia levyjä, jotka on kiinnitetty vaakasuoriin tukiin.

Picket -aidat puolestaan ​​on jaettu alalajeihin – välein ja ilman. Kun rakennat ensimmäistä vaihtoehtoa, sinun on jätettävä pienet raot levyjen väliin. Se sopii useiden pihan toiminnallisten alueiden, esimerkiksi puutarhan ja leikkipaikan, jakamiseen. Jos haluat luoda esteen koko alueen ympärille, käytä muunnelmaa, jossa levyt ovat tiukasti toisiaan vasten..

2. Amerikkalainen muutos edellisestä lajista – karjatila. Niiden välinen ero on levyjen asennossa – käytä pystysuuntaisen sijoittelun sijasta vaakatasoa. Tällainen aita löytyy amerikkalaisilta tiloilta, mutta ei-triviaalinen ulkonäkö sopii orgaanisesti ja koristaa myös asuinrakennuksen ympärillä olevaa tilaa..

Puinen osa voidaan vaihtaa kiviin ja betoniin. Tämä luo erittäin mielenkiintoisen koristeellisen ilmeen. Laadukkaassa asennuksessa kiinnitä erityistä huomiota tukipilareiden lujaan kiinnitykseen, koska massiiviset vaakasuorat levyt vaativat erityisen luotettavan kiinnityksen.

3. Viehättävä ulkonäkö yhdessä korkean lujuuden kanssa – nämä ominaisuudet erottavat palisadeja. Se on kokoelma pieniä tukkeja, jotka on kiinnitetty toisiinsa terävillä päillä.

Tämä on perinteinen aitaustyyppi. Sen avulla ihmiset eivät niin paljon pyrkineet rajaamaan oman alueensa rajoja kuin he halusivat kuvata pahantahtoisten hyökkäyksiä. Palisadin vaikuttava muoto lisää saavutettomuuden ja majesteettisuuden tunteen. Tällaisen aidan rakentaminen kestää vain muutaman päivän. Käytä tukkia, joiden halkaisija on 10-15 cm, korkeus 2 metriä tai enemmän, suojarakenteen luomiseksi sivustosi rajoille.

4. Tikkaat – suoja, joka on tehty pystysuunnassa järjestetyistä laudoista, jotka ovat päällekkäin. Usein rakenne on valmistettu leikkaamattomista puulevyistä, mutta on tärkeää valita oikea muotoilu, jotta vältetään ruma ulkonäkö..

Aita voi olla kuuro tai aukkoinen, toteutusvaihtoehdon valinta riippuu aidalle määritetystä toiminnosta. Tämän tyypin tärkein etu on sadeveden vähimmäismäärä väleihin, mikä pidentää tikkaiden käyttöikää..

5. Jos pidät esteettisestä vetovoimasta käytännöllisyydestä, arvostat varmasti säleikköjen suojausta. Tämän aidan tärkein toiminnallinen kuorma on koristelu.

Suunnittelu on melko yksinkertainen, joten kenenkään omistajan ei ole vaikea rakentaa tällaista aitaa. Riittää, että varastoit pieniä säleitä ja kiinnität ne ristikkäisellä tavalla päätukeen, joka on valmistettu vahvimmista levyistä.

Puiset aidat omakotitalolle - valokuva Puiset aidat omakotitalolle - valokuva Puiset aidat omakotitalolle - valokuva Puiset aidat omakotitalolle - valokuva Puiset aidat omakotitalolle - valokuva Puiset aidat omakotitalolle - valokuva Puiset aidat omakotitalolle - valokuva Puiset aidat omakotitalolle - valokuva Puiset aidat omakotitalolle - valokuva Puiset aidat omakotitalolle - valokuva Puiset aidat omakotitalolle - valokuva Puiset aidat omakotitalolle - valokuva Puiset aidat omakotitalolle - valokuva Puiset aidat omakotitalolle - valokuva Puiset aidat omakotitalolle - valokuva Puiset aidat omakotitalolle - valokuva Puiset aidat omakotitalolle - valokuva Puiset aidat omakotitalolle - valokuva Puiset aidat omakotitalolle - valokuva Puiset aidat omakotitalolle - valokuva

Kiviaita

Kiviaita on vankka ja edustava vaihtoehto. Kestävä materiaali säilyttää laadunsa monien vuosien palvelun aikana. Se on täydellisessä sopusoinnussa koko rakennuksen tai sen pohjan kiviverhouksen kanssa..

Kiviaidalle tarvitaan perusta, se itse voidaan käsitellä koristetiileillä tai yksinkertaisesti rapattu. Nämä esteet ovat erittäin houkuttelevia yhdistettynä koristeellisiin väärennettyihin yksityiskohtiin. Kuitenkin, jos haluat varmistaa yksityisen alueen yksityisyyden, on tärkeää rakentaa kaikkein kuuloisin aita. Kivitalo on kestävä eikä vaadi määräaikaishuoltoa ottamatta huomioon maalattuja ja rapattuja vastineita.

Mitä tulee kielteisiin näkökohtiin, on pidettävä mielessä, että tällainen rakenne edellyttää melko pitkää rakentamisaikaa ja korkeaa ammattitaitoa kehittäjältä. Lisäksi materiaalin hintaa ei aina eroteta demokraattisella hinnoittelupolitiikalla. Samaan aikaan, jos aidan kokonaispituus on pieni, käytettyjen varojen ja saadun tuloksen suhde pysyy varsin hyväksyttävänä..

Tiilimuuraus on halvempaa ja helppo asentaa. Tämä vaihtoehto on vakaa ja perustavanlaatuinen. Se pystyy täydentämään ja korostamaan arkkitehtuurin kokonaisideaa, jos sitä käytetään muiden rakenteiden koristeluun. Lisäksi tällainen aita soveltuu erilaiseen sisustukseen: voit valita materiaaleja monipuolisesta värivalikoimasta, koristella portin paikan kaarilla, pienillä torneilla ja pylväillä.

Kiviaita yksityiselle talolle - valokuva Kiviaita yksityiselle talolle - valokuva Kiviaita yksityiselle talolle - valokuva Kiviaita yksityiselle talolle - valokuva Kiviaita yksityiselle talolle - valokuva Kiviaita yksityiselle talolle - valokuva Kiviaita yksityiselle talolle - valokuva Kiviaita yksityiselle talolle - valokuva Kiviaita yksityiselle talolle - valokuva Kiviaita yksityiselle talolle - valokuva Kiviaita yksityiselle talolle - valokuva Kiviaita yksityiselle talolle - valokuva Kiviaita yksityiselle talolle - valokuva Kiviaita yksityiselle talolle - valokuva Kiviaita yksityiselle talolle - valokuva Kiviaita yksityiselle talolle - valokuva

Teräsbetoninen aita

Teräsbetonirakenteet ovat edullisimpia nykyaikaisten aitojen luotettavimpien muutosten joukossa. IVY -maiden laajuudessa tällaiset aidat ovat melko yleisiä. Tällainen suosio selittyy paitsi alhaisilla hinnoilla, myös nopeudella sekä minkä tahansa kokoonpanon ja pituuden lisävarusteen asennusprosessin yksinkertaisuudella..

Nykyään rakennusmarkkinat tarjoavat laajan valikoiman tuotteita, joista on helppo löytää tarvittava analogi, joka vastaa yksityisen talon omistajien makuasetuksia. Teräsbetoni voi jäljitellä tiilen, liuskekiven, puun tekstuureja monenlaisissa väreissä. Lisäksi aidan rikkaan värin tuottaville pigmenteille on ominaista korkea haalistumisen ja kellastumisen kestävyys. Asennuksen jälkeen sinun ei tarvitse huolehtia säännöllisistä maalauspäivityksistä ja materiaalin kemiallisesta käsittelystä..

Teräsbetoninen aita yksityiselle talolle - valokuva Teräsbetoninen aita omakotitalolle - kuva Teräsbetoninen aita yksityiselle talolle - valokuva Teräsbetoninen aita yksityiselle talolle - valokuva Teräsbetoninen aita omakotitalolle - kuva Teräsbetoninen aita omakotitalolle - kuva Teräsbetoninen aita yksityiselle talolle - valokuva Teräsbetoninen aita omakotitalolle - kuva Teräsbetoninen aita omakotitalolle - kuva Teräsbetoninen aita omakotitalolle - kuva Teräsbetoninen aita yksityiselle talolle - valokuva Teräsbetoninen aita yksityiselle talolle - valokuva Teräsbetoninen aita omakotitalolle - kuva Teräsbetoninen aita omakotitalolle - kuva Teräsbetoninen aita omakotitalolle - kuva Teräsbetoninen aita omakotitalolle - kuva Teräsbetoninen aita yksityiselle talolle - valokuva

Aita materiaaliyhdistelmiä

Eri rakennusmateriaalien yhdistelmät yksityisen talon aidan valmistuksessa mahdollistavat erinomaisen tuloksen. Yhdessä ne luovat vahvan ja kestävän aidan, jolla on ainutlaatuinen ulkonäkö..

Profiloidut levyt. Metalliprofiilien ja betonilohkojen yhdistelmä muodostaa erittäin luotettavan rakenteen, joka suojaa kotitaloutta ohikulkijoiden uteliailta katseilta. Rakenteen kaunis ulkonäkö saadaan maalaamalla aaltopahvi sävyllä, joka toistaa betonin värin.

Aaltopahvista tai metalliprofiilista valmistettu aita, joka on asetettu kiviperustalle, kuten betonin tapauksessa, toimii pitkään menettämättä laatu- ja lujuusindikaattoreitaan.

Ennen kuin teet valinnan materiaalin hyväksi, suosittelemme kuitenkin tutustumaan joihinkin vivahteisiin. Säännöllisen mekaanisen rasituksen sattuessa metallilevyt altistuvat muodonmuutoksille. Lisäksi naarmuvauriot aiheuttavat usein ruostevaurioita, mikä lyhentää aidan käyttöikää..

Aita polykarbonaattia ja metallia. Tämä aita näyttää erittäin tyylikkäältä ja hieman futuristiselta. Polykarbonaatti voi olla läpikuultava-kuuro, tällaisen rakenteen korkea versio suojaa sivustoa luotettavasti luvattomien henkilöiden tunkeutumiselta, ja samalla se päästää auringonvaloa eikä siksi luo rikasta varjoa sen läheisyyteen. häiritse kasvien normaalia kasvua.

Aita puusta ja polykarbonaatista. Puuaidan klassinen ilme voidaan laimentaa moderneilla synteettisillä materiaaleilla, joista korostamme polykarbonaattilevyjä. Aidan mielenkiintoinen ja epätavallinen ulkonäkö ei vähennä ollenkaan puuaidalle ominaisia ​​lujuusindikaattoreita, mutta samalla saat alkuperäisen lisäyksen sivustosi suunnitteluun.

Takorauta -aita. Taotut väliseinät ovat erittäin kestäviä, luotettavia ja vahvoja. Samaan aikaan tämä aita pystyy osoittamaan kaiken, mitä pihallasi tapahtuu, koska se on avoimen muotoilun ydin, johon liittyy suuria aukkoja. Siksi on järkevää tehdä tämäntyyppinen suojarakenne alueen sisällä eikä sen rajoilla; tai pitkälle katsottuna, istuta kiipeilykasveja sen lähelle, mikä luo tiheän elävän verhon. Saman tavoitteen saavuttamiseksi voit myös täydentää rakennetta polykarbonaatilla..

Aita omakotitalon materiaalien yhdistelmistä - valokuva Aita omakotitalon materiaalien yhdistelmistä - valokuva Aita omakotitalon materiaalien yhdistelmistä - valokuva Aita omakotitalon materiaalien yhdistelmistä - valokuva Aita omakotitalon materiaalien yhdistelmistä - valokuva Aita omakotitalon materiaalien yhdistelmistä - valokuva Aita omakotitalon materiaalien yhdistelmistä - valokuva Aita omakotitalon materiaalien yhdistelmistä - valokuva Aita omakotitalon materiaalien yhdistelmistä - valokuva Aita omakotitalon materiaalien yhdistelmistä - valokuva Aita omakotitalon materiaalien yhdistelmistä - valokuva Aita omakotitalon materiaalien yhdistelmistä - valokuva Aita omakotitalon materiaalien yhdistelmistä - valokuva Aita omakotitalon materiaalien yhdistelmistä - valokuva Aita omakotitalon materiaalien yhdistelmistä - valokuva Aita omakotitalon materiaalien yhdistelmistä - valokuva Aita omakotitalon materiaalien yhdistelmistä - valokuva Aita omakotitalon materiaalien yhdistelmistä - valokuva Aita omakotitalon materiaalien yhdistelmistä - valokuva Aita omakotitalon materiaalien yhdistelmistä - valokuva Aita omakotitalon materiaalien yhdistelmistä - valokuva

Aidan sisustus

Kun olet luonut korkean esteen oman asuntosi ympärille satunnaisten ohikulkijoiden ja naapureiden uteliaiden katseiden tielle, voit usein jäädä ajattelemalla, että olet lukittu epämiellyttäviin seiniin. Käytä tässä tapauksessa yksinkertaisia ​​tekniikoita, jotka koristavat aidan ja muuttavat sen eläväksi ja jopa viihtyisäksi rakenteeksi..

Aidan päätehtävänä on rajata alue. Samalla siitä voi myös tulla kaunis lisä maisemasuunnittelun yleiseen ajatukseen. Ensinnäkin sinun on kiinnitettävä huomiota koristeluun kiharoilla kukilla. Tämä käsittely soveltuu melkein mihin tahansa puu-, metalli- tai kiviaitaan. Kestävistä materiaaleista punotut kasvit näyttävät erityisen herkiltä, ​​hienostuneilta ja luonnollisilta. Ja mikä on erityisen miellyttävää, asunnon omistajan ei ole vaikea rakentaa tällaista koristetta. Riittää, kun istutetaan Bostonin muratti tai kolmikärkiset, tyttömäiset, viisilehtiset koristeelliset viinirypäleet-ja ajan myötä saat upean suojan. Jos haluat nauttia kauniista kukista, suosii kiipeilyruusuja tai klematisia. Myös kasvoton muotoilu voidaan muuttaa värikkäillä kukilla ruukuissa..

Toinen tapa tehdä aidastasi alkuperäinen ja erottua yleisestä taustasta on koristella se mosaiikeilla. Tämä ei vaadi suuria taloudellisia kustannuksia, koska osat on valmistettu lasinsiruista, peileistä, tiilistä ja laatoista..

Edellä mainittujen pensasaidan “elvyttämismenetelmien” lisäksi on toinen vaikuttava liike – istuttaa koristeellinen pensas kehän ympärille, josta tulee looginen jatko hedelmätarhaan tai kukkapenkkiin. Älä rajoitu tavallisiin menetelmiin, mielikuvituksesi auttaa luomaan todella epätavallisen aidan, värilliset lasit ja kivet, riippuvat purkit kynttilöillä, seppeleet, mielenkiintoiset graffitit auttavat herättämään sen elämään. Jopa kaikkein poikkeuksellisesta aidasta voi tulla kangas luovaa ajattelua varten.!

Aidan sisustus yksityistalolle - valokuva Aidan sisustus yksityistalolle - valokuva Aidan sisustus yksityistalolle - valokuva Aidan sisustus yksityistalolle - valokuva Aidan sisustus yksityistalolle - valokuva Aidan sisustus yksityistalolle - valokuva Aidan sisustus yksityistalolle - valokuva Aidan sisustus yksityistalolle - valokuva Aidan sisustus yksityistalolle - valokuva Aidan sisustus yksityistalolle - valokuva Aidan sisustus yksityistalolle - valokuva Aidan sisustus yksityistalolle - valokuva Aidan sisustus yksityistalolle - valokuva Aidan sisustus yksityistalolle - valokuva Aidan sisustus yksityistalolle - valokuva Aidan sisustus yksityistalolle - valokuva Aidan sisustus yksityistalolle - valokuva Aidan sisustus yksityistalolle - valokuva