DIY -puutarhakoristeet: 103 ideaa

DIY -puutarhakoristeet: 103 ideaa

Kesämökki on paikka rentoutumiseen, luonnosta nauttimiseen tai terveelliseen liikuntaan, mutta myös luovuuteen. Oman tontinsa omistajat pyrkivät aina jalostamaan sitä niin paljon kuin mahdollista ja tuomaan osan itsestään. Tärkeintä tässä liiketoiminnassa on löytää mielenkiintoinen idea, jonka jopa aloittelija voi toteuttaa. Tänään puhumme kuinka luoda koristeita puutarhaan omilla käsillämme, koska jopa kukat tarvitsevat sisustusta!

Mistä aloittaa?

Pieni tontti, jolla kasvatetaan useita kukkapenkkejä. Ruusujen tai tulppaanien korkeiden varsien joukossa lepää kirkkaat lelu-tontut, joilla on aina hymyilevät kasvot. Todennäköisesti jotain tällaista näyttää koristetulta puutarhalta ihmisten esityksissä, jotka imevät kuvia amerikkalaisista elokuvista. Todellisuudessa, kummallista kyllä, kaikki on paljon mielenkiintoisempaa ja vaihtelevampaa korujen suhteen, erityisesti niitä, jotka voit tehdä itse.

Kotitekoisten käsitöiden kauneus on, että niiden luomiseen ei tarvita paljon rahaa. Lisäksi alkuperäiset ja esteettiset elementit toteutetaan usein improvisoiduista esineistä, joita olet pitkään pitänyt roskakorina. Käytetään vanhoja tukkeja, kuluneita renkaita, muovipulloja – joitain näistä materiaaleista löytyy varmasti maan ruokakomeroista..

Puutarhan koristaminen ei ole sisustuksen koristamista. Täällä ei ole tiukkoja tyylillisiä ja kokoonpanosääntöjä. Mutta tämä voi vain monimutkaistaa tehtävää, koska sinun on luotettava omaan kauneuden tunteeseesi ja vältettävä liioittelua sisustuksen kanssa. Silti kasvit ovat alueesi päähenkilöitä..

Sinun on kuitenkin otettava huomioon sivuston yleinen tyyli sekä talon rakentaminen. Esimerkiksi värikäs ruusukimppu näyttää epäasianmukaiselta minimalistisen rakennuksen ympärillä, jossa on geometrinen koostumus, ei kuten muovipullojen veistokset. Mutta kodikkaalle puutalolle voit kävellä ja luoda söpöjä käsitöitä.

Kiinnitä huomiota kukkapuutarhan palettiin. Jos maa on täynnä kirkkaita silmuja, on parempi valita koristeet, joissa on hillittyjä värejä – tällä tavalla ne eivät sulaudu taustaan ​​tai näyttävät liian värikkäiltä.

Se, mitkä tavarat mahtuvat tilaan, riippuu sen koosta, makuista ja vaatimuksista. Loppujen lopuksi puutarhan täyttäminen voi täyttää paitsi esteettisen tehtävän myös palvella käytännön tarkoituksia. Joka tapauksessa, jos haluat, voit aina löytää paljon mielenkiintoisia ratkaisuja.!

DIY -puutarhakoristeet - mistä aloittaa DIY -puutarhakoristeet - mistä aloittaa DIY -puutarhakoristeet - mistä aloittaa DIY -puutarhakoristeet - mistä aloittaa DIY -puutarhakoristeet - mistä aloittaa DIY -puutarhakoristeet - mistä aloittaa DIY -puutarhakoristeet - mistä aloittaa

Käytännöllisiä esineitä puutarhaan

Näyttää siltä, ​​että nämä eivät ole täysimittaisia ​​koriste-elementtejä, mutta niiden sijoittaminen voi muuttaa dramaattisesti puutarhan ulkonäköä ja muuttaa sen miellyttäväksi rentoutumispaikaksi..

Aidat ja aidat

Sinun on huolehdittava tästä yksityiskohdasta, jotta kukkivat kukkapenkit eivät ole koristeltu siisteillä tonttuilla ja aita koostuu kasvottomista vanhoista laudoista..

Aita voidaan maisemoida tyttömäisillä rypäleillä, muratilla tai ruusuilla. Tällainen sisustus näyttää luonnolliselta ja romanttiselta. Kiinteä aita voidaan maalata kirkkailla väreillä tai kuvioilla – jos taiteelliset taitosi sallivat.

Takorauta-aita, jossa kasvit kietoutuvat yhteen, näyttää tyylikkäältä. Ja jaa alue vyöhykkeiksi käyttämällä matalaa kiharaverkkoista aitaa.

DIY puutarhakoristeet - aidat ja aidat DIY puutarhakoristeet - aidat ja aidat DIY -puutarhakoristeet - aidat ja aidat DIY puutarhakoristeet - aidat ja aidat DIY -puutarhakoristeet - aidat ja aidat DIY -puutarhakoristeet - aidat ja aidat

Keinu

Oletko koskaan ajatellut, että pienestä keinusta voi tulla paitsi ilon lepo lapsellesi, myös esteettinen sisustuselementti puutarhassa? Hedelmäpuiden ympäröimänä tai käyttämällä niitä tukena ne tuovat varmasti sateenkaaren tunnelman sivustoosi..

Yksinkertaisin ja tuskallisesti tuttu ratkaisu lapsuudesta on puuhun sidottu rengaskeinu. Tai vaihtoehtoisesti pieni lauta köysillä. Voit mennä hieman pidemmälle ja rakentaa riippumaton – tätä varten tarvitset tiheän yksiosaisen kankaan.

Tuskin pystyt selviytymään monimutkaisemmista keinuista ilman taitoja työskennellä puun kanssa. Mutta tulos on kaiken vaivan arvoinen: yhden tai kahden mallit tyynyillä ja peitolla ovat jokaisen kesäasukkaan unelma..

DIY puutarhakoristeet - Swing DIY puutarhakoristeet - Swing DIY puutarhakoristeet - Swing

Lintuhuoneita

Jos haluat täyttää puutarhan lintujen sirinällä, sinun on varmistettava, että linnut haluavat olla alueellasi. Kätevät ja mikä tärkeintä, esteettiset lintuhuoneet auttavat tässä.

On parempi tehdä ilman muovipulloja syöttölaitteena ja tehdä täysimittainen talo, mieluiten puusta. Mutta voit myös aina luoda alkuperäisen esineen romumateriaaleista, esimerkiksi kuivatusta kurpitsasta tai jopa astioista..

DIY -puutarhakoristeet - lintuhuoneita DIY -puutarhakoristeet - lintuhuoneita DIY -puutarhakoristeet - lintuhuoneita DIY -puutarhakoristeet - lintuhuoneita DIY -puutarhakoristeet - lintuhuoneita

Valaistus

Jos haluat puutarhan, jolla on suuri alue, sinun on huolehdittava keinotekoisista valonlähteistä, jotta et vaella sen ympärillä illalla, ikään kuin syvässä metsässä.

Korkeat katuvalot näyttävät sopivilta vain huvimajan tai rentoutumispaikan vieressä. Ripustettavat lyhdyt voidaan asentaa muualle. Myös nurmikolla tai kasvien väliin piilotetut lamput näyttävät romanttisilta. Keinu voidaan varustaa monivärisellä seppeleellä.

DIY puutarhakoristeet - valaistus DIY puutarhakoristeet - valaistus DIY puutarhakoristeet - valaistus DIY puutarhakoristeet - valaistus DIY puutarhakoristeet - valaistus

Keidas puutarhassa: lammen luominen

Lampi on paras koriste puutarhaan. Jos huomaat, että pohjavesi sijaitsee lähellä pintaa dachassa, pidä itseäsi onnekkaana – tämä antaa sinulle mahdollisuuden istuttaa istutuskelvotonta maata..

Vähemmän onnekkaille omistajille on vaihtoehto keinotekoisella säiliöllä. Ihannetapauksessa se on hieman kaukana nurmikosta. Lammen luomiseksi voit ostaa erityisen säiliön tai peittää kaivetun reiän polyeteenillä.

Valmis säiliö itsessään on todellinen luovuuden kenttä. Voit tuoda kaloja, kelluvan kukkapenkin jne..

DIY puutarhakoristeet - Lampi DIY puutarhakoristeet - Lampi DIY puutarhakoristeet - Lampi DIY puutarhakoristeet - Lampi DIY puutarhakoristeet - Lampi DIY puutarhakoristeet - Lampi DIY puutarhakoristeet - Lampi DIY puutarhakoristeet - Lampi DIY puutarhakoristeet - Lampi DIY puutarhakoristeet - Lampi

Ideoita puutarhapolulle

Jokaisen itseään kunnioittavan kesäasukkaan, joka valvoo sivustonsa estetiikkaa, tulisi huolehtia kauniiden ja siistien polkujen luomisesta. Loppujen lopuksi pensaiden läpi tallatut polut näyttävät erittäin epäpuhtailta ja vaikeuttavat myös liikettä puutarhassa. Onneksi tämän ongelman ratkaiseminen itse on varsin realistista ja varsin jännittävää, kun otetaan huomioon eri vaihtoehdot..

Valinnan monimutkaisuus johtuu vain monista materiaaleista: puusta, muovista, kumista tai päällystyslevyistä. Luonnonkivi näyttää ylelliseltä, mutta se on oudosti yhdistetty esimerkiksi muovipulloista valmistettuihin tuotteisiin. Mutta sopii hyvin maisemaan, jossa on lampi.

Puiset kujat näyttävät erittäin kodikkailta syvän tekstuurin ansiosta. Jotta ne voivat palvella pitkään, pinta on päällystetty suojalakalla..

Tiilitalojen omistajilla on varmasti materiaalia vastaavia polkuja varten. Yhdistämällä eri sävyjen yksityiskohtia voit luoda geometrisia kuvioita, kuten mosaiikkia. Kuitenkin tätä vaikutusta varten myös kivilaatat, kivet tai sora ovat sopivia – halvin vaihtoehto..

Jotkut käsityöläiset kuitenkin onnistuvat luomaan epätavallisia kujia jätemateriaaleista – soodahattuista tai viinikorkista..

DIY puutarhakoristeet - Puutarhapolut DIY -puutarhakoristeet - Puutarhapolut DIY -puutarhakoristeet - Puutarhapolut DIY -puutarhakoristeet - Puutarhapolut DIY -puutarhakoristeet - Puutarhapolut DIY puutarhakoristeet - Puutarhapolut DIY -puutarhakoristeet - Puutarhapolut DIY -puutarhakoristeet - Puutarhapolut DIY -puutarhakoristeet - Puutarhapolut DIY -puutarhakoristeet - Puutarhapolut

Puutarhan koristeet muovipulloista

Voi kuinka paljon upeita tuotteita muovipullot valmistavat meille! Ja älä pelkää heidän kadehdittavaa ympäristömaineansa. Ne toimivat koristeena puutarhassa erinomaisesti. Muovi on riittävän vahvaa, kestävää ja tarjoaa monia käyttömahdollisuuksia ulkoisesta epämiellyttävyydestä huolimatta.

Lemmikkipullot ovat loistava pohja hahmojen luomiseen. Tätä varten tarvitset säiliöiden lisäksi liimaa, saksia ja akryylimaalia, jos alkuperäinen pinta ei sovi sinulle. No, sitten sinun on käytettävä mielikuvitustasi, koska tällaisesta astiasta tulee mikä tahansa hahmo. Tässä tapauksessa voit käyttää sekä kiinteää astiaa että leikata siitä pois monia pieniä osia..

Muovipullot sopivat erinomaisesti hyödyllisten koriste -esineiden, kuten kukkapenkkien luomiseen. Tätä varten riittää leikata pieni pystysuora osa munakoisosta ja peittää se maalla. Säiliön “nenästä” tulee eläinhahmon kasvot, jotka voidaan koristaa millä tahansa tavalla.

Toinen vaihtoehto on halvat kukkapenkit. Tätä varten sopivat pienemmät säiliöt – ne on täytettävä hiekalla tai muulla painopohjalla ja “istutettava” halutun tontin ympärille. Jotta tämä kaikki ei näytä tylsältä, reunus voidaan maalata.

DIY muovipullon puutarhakoristeet DIY muovipullon puutarhakoristeet DIY muovipullon puutarhakoristeet DIY muovipullon puutarhakoristeet DIY muovipullon puutarhakoristeet DIY muovipullon puutarhakoristeet DIY muovipullon puutarhakoristeet DIY muovipullon puutarhakoristeet DIY muovipullon puutarhakoristeet DIY muovipullon puutarhakoristeet DIY muovipullon puutarhakoristeet DIY muovipullon puutarhakoristeet

Puutarhan koristeet kivistä

Sen lisäksi, että puutarhakäytävät voidaan valmistaa kivistä, se on myös erinomainen materiaali monenlaisiin käsitöihin..

Kukkapenkeissä ja kukkapenkeissä käytetään suurta kiveä, joka asetetaan haluttuun järjestykseen – esimerkiksi eräänlaiseksi rajaksi. Rakenteen vakauden vuoksi kiviä voidaan levittää sementtilaastiin ja samalla välttää halkeamien muodostumista. Tällä tavalla se luo korkeita rakenteita..

Perinteisesti maisemasuunnittelussa luonnonkiveä käytetään vesistöjen koristeluun, joka on asetettu ääriviivoja pitkin, vuorotellen eri kokoisia kiviä. Hyvin hoidettu lampi on jokaisen puutarhan keskeinen piirre.

Jotkut ihmiset käyttävät kiviä puutarhaelementtien päällystemateriaalina. Niiden avulla voit jopa luoda todellisia taide -esineitä, jotka täyttävät tietyn muodon runkorakenteet tällä materiaalilla..

Mutta suosituin tapa käyttää kiveä on kuvitettu koristelu. Kivet ovat erinomainen kangas monimutkaisille ja yksinkertaisille taideteoksille, jotka koristavat ihanasti minkä tahansa puutarhan. Heidän avullaan voit luoda esimerkiksi leppäkertun tai suuren kissan – kaikki riippuu taitosi tasosta.

DIY kivipuutarhakoristeet DIY kivipuutarhakoristeet DIY kivipuutarhakoristeet DIY kivipuutarhakoristeet DIY kivipuutarhakoristeet DIY kivipuutarhakoristeet DIY kivipuutarhakoristeet DIY kivipuutarhakoristeet DIY kivipuutarhakoristeet DIY kivipuutarhakoristeet DIY kivipuutarhakoristeet DIY kivipuutarhakoristeet DIY kivipuutarhakoristeet DIY kivipuutarhakoristeet DIY kivipuutarhakoristeet DIY kivipuutarhakoristeet

Renkaan puutarhakoristeet

Mihin laittaa vanhoja autonrenkaita? Ei ole väliä, lisää ne puutarhaan. Yksinkertaisten käsittelyjen ansiosta renkaat muuttuvat erittäin esteettisiksi ja joskus hyödyllisiksi tuotteiksi, jotka koristavat mitä tahansa aluetta.

Tästä materiaalista valmistettu suosikki sisustustyyppi on eläinhahmot. Vain niiden luomiseksi sinun on ymmärrettävä, kuinka tehdä joutsen tai alligaattori pyörästä, jolla on täysin erilainen muoto. Tai voit vakoilla mestarikursseja ja varmistaa, ettei siinä ole mitään monimutkaista. Akryylimaalilla on keskeinen rooli suunnittelussa, joka “elvyttää” hahmosi.

Jotkut käsityöläiset tekevät jopa kokonaisia ​​puutarhakalusteita renkaista, joissa on pöytä ja tuolit. Voit myös kokeilla sitä rakentamalla ensin leikkipaikan lämmittelyksi. Lapsesi rakastaa hyppäämistä pyörän yli tai pitää hauskaa tottelevassa seeprassa.

Käytännössä mitään muuta työtä kuin maalausta ja kukkapenkin tekemistä autonrenkaista ei tarvita. Riittää, kun asennat ne oikeaan paikkaan, ne voivat olla useilla tasoilla ja täyttää sitten kaiken tarvitsemasi, kuten kattilan. Halpaa ja vihaista!

DIY rengaspuutarhan koristeet DIY rengaspuutarhakoristeet DIY rengaspuutarhakoristeet DIY rengaspuutarhan koristeet DIY rengaspuutarhan koristeet DIY rengaspuutarhan koristeet DIY rengaspuutarhakoristeet DIY rengaspuutarhan koristeet DIY rengaspuutarhan koristeet DIY rengaspuutarhan koristeet DIY rengaspuutarhan koristeet

Video: DIY -käsitöitä puutarhaan tai kesäasuntoon