Valkoinen ja vihreä keittiö: 90 suunnitteluideaa (kuva)

Valkoinen ja vihreä keittiö: 90 suunnitteluideaa (kuva)

Keittiö on yksi tärkeimmistä paikoista, joissa vietämme paljon aikaa, valmistamme herkullisia aterioita, tapaamme ystäviä tai yksinkertaisesti aterioimme perheen kanssa. Joka tapauksessa jokainen haluaa nähdä keittiön viihtyisänä ja mukavana huoneena. Usein meluisassa kaupungissa asuva kaupunkilainen, jossa on lukuisia kerrostaloja, värikkäitä vitriinejä ja muita sivilisaation “herkkuja”, haluaa ennen kaikkea päästä lähemmäksi luontoa ja tuoda pienen osan siitä koteihinsa. Tämän toiveen toteuttaminen ei ole vaikeaa – lisää vain vihreät värit. Artikkelissamme tarkastelemme, miten keittiön sisustus voidaan muuttaa, jos otamme valkoisen vihreän paletin suunnittelun perustaksi..

Väriyhdistelmän ominaisuudet

Valkoiset ja vihreät sävyt muodostavat erinomaisen yhdistelmän sisustuksessa. Jokaisessa niistä on laaja valikoima sävyjä, mikä mahdollistaa tällaisen koloristisen suunnittelun soveltamisen eri tyyleissä ja parhaan yhdistelmän valitsemisen huoneen koosta riippuen. Pelkästään vihreää on noin 100 sävyä! Valkoinen puolestaan ​​voi ylpeillä maitomaisesta, helmi-, helmi-, norsunluu-, vaaleasta hiekasta jne..

Vihreä on luonnon väri, joten ihminen tuntuu aina mukavalta ympäristössään. Se on miellyttävä silmille, vaikuttaa myönteisesti henkiseen tilaan, rauhoittaa ja edistää hyvää ruokahalua. Tyydyttyneiden sävyjen käyttö suurina määrinä voi kuitenkin ylikuormittaa tilaa, ja tässä pelastaa valkoinen sävy, joka voi laimentaa kaikki kirkkaat värit, tuoda raikkautta ja keveyttä ilmakehään. Yhdessä tällä yhdistelmällä on seuraavat edut:

– Kyky luoda ainutlaatuinen mukava sisustus mihin tahansa mielialaan: lisätäksesi kodikkuutta, voit yhdistää pistaasipähkinän kevyeen maitoon, ja valkoiset ja kalkkisävyt auttavat tekemään sisustuksesta dynaamisemman ja virkistävämmän;

– Lumivalkoinen paletti edistää tilan visuaalista laajentumista, kun taas vihreät sävyt virkistävät ja lisäävät positiivisuutta.

-Valko-vihreän paletin pätevästi valitut sävyt näyttävät tyylikkäiltä ja erittäin moderneilta, “sopivat” suuriin ja pieniin tiloihin.

Kun valitset tällaista yhdistelmää keittiöösi, kiinnitä huomiota siihen, mihin päin maailmaa ikkunat ovat – huoneen luonnollisen valaistuksen taso riippuu tästä. Jos huone on pohjoiseen päin, kannattaa valita lämpimämpiä sävyjä ja sisällyttää suunnitteluun enemmän valkoisia sävyjä, jotka heijastavat täydellisesti valoa. Ja päinvastoin, etelään päin olevassa keittiössä viileät värit näyttävät paremmilta, mikä ei salli liiallista valaistusta. Tämä vivahde voidaan korjata verhoilla tai kaihtimilla..

Vihreä paletti voi olla läsnä viimeistelymateriaalina, huonekaluina tai yksittäisinä aksentteina, jotka laimentavat tylsää lumivalkoista tunnelmaa. Jälkimmäisessä tapauksessa se esitetään tekstiilien, valaisimien ja koristeellisten kukkaruukkujen muodossa..

Valkoinen ja vihreä keittiön suunnittelu - väriyhdistelmäominaisuudet Valkoinen ja vihreä keittiön suunnittelu - väriyhdistelmäominaisuudet

Yhdistelmä muiden värien kanssa

Riippumatta siitä, kuinka hämmästyttävä kahden paletin liitto on, lisäkumppanit eivät häiritse sitä. On tärkeää valita oikeat sävyt, joita ei pitäisi olla paljon – vain yksi tai kaksi väriä, jotka voivat monipuolistaa ja koristella sisustusta. Jos valkoinen yhdistetään mihin tahansa sateenkaarimaaliin, vihreä on hienompaa, koska se itsessään on varsin värikäs..

Valko-vihreä ja ruskea

Ruskea on hengeltään lähimpänä vihreää, mikä edustaa luonnollista palettia. Tämä on klassinen yhdistelmä, joka voi täyttää tunnelman kodin rauhalla ja lämmöllä. Väriä voi esiintyä huonekaluissa ja viimeistelymateriaaleissa, esimerkiksi puulaudan tai tiiliseinän jäljitelmässä. Usein tällaiseen yhdistelmään lisätään hieman kodikkaita vaaleita beigejä sävyjä..

Valko -vihreä keittiö - yhdistelmä ruskean kanssa Valko -vihreä keittiö - yhdistelmä ruskean kanssa

Valko-vihreä ja oranssi

Oranssi paletti itsessään näyttää melko rohkealta ja omavaraiselta, joten jos haluat sisällyttää sen vihreään ja valkoiseen sisustukseen, on parempi käyttää aksenttitietoja kuin lähikuvia. Täällä kannattaa noudattaa sääntöä: mitä enemmän vihreää, sitä vähemmän oranssia ja päinvastoin. Suhteessa 50×50 tällaiset värit ylikyllästtävät sisustuksen, eikä edes moitteeton valkoisuus voi auttaa. Kaiken kaikkiaan yhdistelmä voi piristää merkittävästi, nostaa mielialaa ja parantaa ruokahalua..

Vihreä ja valkoinen keittiö - yhdistelmä oranssin kanssa Vihreä ja valkoinen keittiö - yhdistelmä oranssin kanssa

Valko-vihreä ja harmaa

Harmaa on melko suosittu väri modernissa sisustuksessa. Yhdessä lumivalkoisen kevyyden ja vihertävän viileyden kanssa se näyttää kunnioitettavalta ja huomaamattomalta. Metallinen, keittiökoneiden, työtasojen tai kuulokkeiden julkisivujen muodossa, luo erityisen tyylikkään ympäristön. Seinien koristeluun suositellaan vaaleampia tuhkasävyjä, jotka eivät “keskeytä” vihreiden maalien raikkautta.

Valko -vihreä keittiö - yhdistelmä harmaata

Valko-vihreä ja vaaleanpunainen

Ensi silmäyksellä vaaleanpunaisen ja vihreän yhdistelmä vaikuttaa järjettömältä, mutta valokuvaa kannattaa katsoa ymmärtääksesi kuinka paljon kauneutta ja armoa tässä liitossa on. Tässä tapauksessa on parempi valita lämpimät vihreät sävyt, esimerkiksi oliivi, pistaasipähkinä, joka lämmittää vaaleanpunaista viileyttä. Luonnollisesti tällaista yhdistelmää ei voi kuvitella ilman valkoista palettia, muuten huone menettää keveytensä ja valonsa.

Valko -vihreä keittiö - yhdistelmä vaaleanpunaista Valko -vihreä keittiö - yhdistelmä vaaleanpunaista

Valko-vihreä ja musta

Musta asteikko liittyy ylellisyyteen ja eleganssiin, mutta sen suuri läsnäolo keittiön sisätiloissa voi ajan myötä aiheuttaa masennusta. Vihreä ja valkoinen paletti on toisaalta kevytmielinen, joten sekoittamalla nämä kolme väriä yhteen on täysin mahdollista tasapainottaa tilanne. Usein suunnittelijat tuovat harmaan paletin kuulokkeiden alempaan kerrokseen, ja ylempi taso on sisustettu vaaleammilla väreillä. Tämä tekniikka auttaa laajentamaan tilaa visuaalisesti..

Valko -vihreä keittiö - yhdistelmä mustaa Valko -vihreä keittiö - yhdistelmä mustaa

Viimeistely ja materiaalit keittiöön

Valko-vihreän keittiön verhousmateriaalit on valittava ottaen huomioon huoneen ominaisuudet: niiden on oltava kosteutta kestäviä, täysin puhdistettavia, kestäviä äärilämpötiloja.

Lattia

Laatat, kosteutta kestävä laminaatti, linoleumi tai itsetasaava lattia sopivat täydellisesti keittiöön. Suurissa huoneissa nämä materiaalit yhdistetään usein, esimerkiksi laatat asetetaan työalueen alueelle, ja ruokapöydän alue on koristeltu lämpimämmillä materiaaleilla, kun taas kaavoitus suoritetaan samanaikaisesti. Voit valita päällysteen värin harkintasi mukaan – vihreä ja valkoinen paletti yhdistyvät täydellisesti eri väreihin sekä puun ja kivin tekstuureihin. Jos asetat keraamisia laattoja vinosti, voit laajentaa keittiöaluetta visuaalisesti..

Vihreä ja valkoinen keittiön suunnittelu - lattian viimeistely Vihreä ja valkoinen keittiön suunnittelu - lattian viimeistely

Seinät

Hyviä materiaaleja keittiön seinäkoristeisiin ovat: laatat (mukaan lukien mosaiikit), pestävä tapetti, maalaus, PVC -paneelit, koristekipsi, tekokivi. Tapetti liimataan useimmiten pois työalueelta – lähemmäs ruokapöytää. Piirustusten monipuolisuuden ansiosta voit korjata keittiötilan geometriaa – laajentaa ja nostaa seiniä pystysuorien, vaakasuorien viivojen vuoksi, lisätä huoneen syvyyttä koristelemalla yksi seinistä tavallisella tummalla tapetilla. Jos olet valinnut kankaita, joissa on kuvioita, on parempi, että ne ovat pieniä, koska suuret kaventavat visuaalisesti tilaa..

Erityistä huomiota on kiinnitettävä esiliinan suunnitteluun – tässä kannattaa valita kestävämpiä materiaaleja. Esiliina toimii usein keittiön sisustuksena, joten sen järjestely vaatii omaperäisyyttä. Patchwork -laatta “patchwork”, mosaiikki, tiilimuurausta jäljittelevä sisustus näyttää hämmästyttävän kauniilta.

Kun valitset seinien viimeistelymateriaaleja, sinun on määritettävä tarkasti värimaailma, joka tulee yhdistää tulevaisuudessa keittiösarjaan. Valkoinen sarja sopii seinien vihreään väriin ja päinvastoin. Jos on tarkoitus asentaa kaksiväriset huonekalut, esimerkiksi alemmat vihreät kerrokset ja ylemmät valkoiset, viimeistelyn päätausta valitaan maitomaisesta, vaaleanvihreästä, harmaasta, beigenvärisestä paletista. Värit ja materiaalit voidaan yhdistää turvallisesti, luoda korostusalueita eri materiaaleista, kuvioiduista pinnoitteista, valokuvataustakuvista.

Vihreä ja valkoinen keittiön suunnittelu - seinäkoristeet Vihreä ja valkoinen keittiön suunnittelu - seinäkoristeet

Katto

Katon pinta voidaan maalata vesipohjaisella tai akryylikoostumuksella ja koristaa joustavalla kankaalla. Kipsilevyrakenteet ovat nyt suosittuja, joiden avulla voit luoda monitasoisia kattoja, piilottaa ruma viestintä ja korostaa tiettyjä alueita. Pienissä keittiöissä on suositeltavaa olla jäämättä mukaan monivaiheisiin rakenteisiin, jotka “varastavat” korkeuden – on parempi käyttää joustavia kiiltäviä kankaita. Värivalikoima voi olla yksivärinen tai yhdistetty huoneen koosta riippuen.

Vihreä ja valkoinen keittiön muotoilu - Katon viimeistely Vihreä ja valkoinen keittiön suunnittelu - katto

Keittiökalusteet

Kun valitset valko -vihreän keittiön sarjaa, sinun on kiinnitettävä erityistä huomiota sen julkisivuihin – vihreän rikkoutuminen voi luoda epämiellyttävän ja masentavan ilmapiirin.

Erinomainen klassinen vaihtoehto on valkoiset huonekalut, jotka näyttävät harmonisilta kaikissa sisätiloissa. Tässä tapauksessa seinille voit valita maalauksen tai tapetin lämpimillä pistaasisävyillä..

Vihreiden julkisivujen sarja vaatii vaaleita viimeistelyjä, enimmäkseen ilman kuvioita. Pieninä aksentteina voit käyttää mustaa palettia työtason, tekniikan muodossa.

Silmää miellyttävintä pidetään sellaisena värinjakautumistapana kuin vaakasuora jako. Tässä versiossa lumivalkoinen ylempi taso yhdistyy täydellisesti minkä tahansa sävyn alempiin vihreisiin julkisivuihin. Esteettisen vetoomuksen lisäksi tämä muotoilu edistää tilan visuaalista laajentamista. Jos haluat siirtyä harmonisesti alemmalta tasolta ylemmälle tasolle, voit tehdä pöytälevystä ja työalueesta kirkkaamman, kuvioidun sävyn..

Epätyypillisten ratkaisujen fanit pitävät varmasti yhdistelmästä, jossa valkoiset ja vihreät julkisivut näyttävät olevan “sekoitettuja” keskenään. Useimmiten tällaiset huonekalut valmistetaan tilauksesta, ja on tärkeää, että et liioittele niitä palettien järjestelyllä, jotta sarja ei aiheuta kaaosta keittiössä.

Vihreä ja valkoinen keittiön suunnittelu - huonekalut Vihreä ja valkoinen keittiön suunnittelu - huonekalut

Sisustustyylit

Jos haluat suunnitella keittiön tilan tietyllä tyylillä, sinun on kiinnitettävä erityistä huomiota viimeistelymateriaalien, kuulokkeiden julkisivujen ja sisustuksen valintaan. Jokaisella suunnalla on omat erityispiirteensä, esimerkiksi:

Valkoinen ja vihreä keittiö klassiseen tyyliin

Klassisen keittiön tunnistaa aina sen tyylikkäästä sisustuksesta, ylellisistä kattokruunuista ja verhoista, oikeista geometrisista mittasuhteista, veistoksista ja kullatusta koristeellisista yksityiskohdista. Poikkeuksellisen kunnioitettavat puukalusteet, joissa on mattapintaiset julkisivut, ovat tervetulleita tänne, ja ne voivat olla joko valkoisia tai vihreitä, ja niissä vallitsee rauhalliset smaragdi-, jade- ja pistaasisävyt..

Valkoinen ja vihreä keittiö klassiseen tyyliin - Sisustussuunnittelu Valkoinen ja vihreä keittiö klassiseen tyyliin - Sisustussuunnittelu

Valkoinen ja vihreä minimalistinen keittiö

Minimalistinen keittiö on esimerkki rationalismista ja käytännöllisyydestä. Tässä ei ole mitään turhaa – kaikki sisustusesineet ovat erittäin toimivia. Minimalismin vuoksi valkoisten, harmaiden ja beigen sävyjen valta on parempi, joten vihreillä maaleilla on usein korostus, vaikka mahdollisuutta koristella kiiltävät julkisivut ruohoisella värillä ei ole suljettu pois.

Valkoinen ja vihreä minimalistinen keittiö - Sisustussuunnittelu Valkoinen ja vihreä minimalistinen keittiö - Sisustussuunnittelu

Valkoinen ja vihreä Provence -tyylinen keittiö

Tyylille on ominaista keveys, maalaismainen yksinkertaisuus, joka rajoittuu ranskalaisen hienostuneisuuden hienostuneisuuteen. Rauhalliset, rauhoittavat värit, massiiviset puukalusteet, tyylikkäät tekstiilit ja tietysti kevyt viimeistely ovat hyväksyttäviä. Seinät on maalattu tai rapattu, pukeutunut valkoiseen, maitomaiseen, kermanväriseen palettiin, tapettiin tai laattoihin, joissa on pieni painatus. Sarjan pitäisi näyttää siltä, ​​kuin se olisi “asunut” keittiössä jo pitkään, joten julkisivujen hieman haalistuneet sävyt, joissa on “ikääntymisen” merkkejä, ovat luontaisia.

Valkoinen ja vihreä Provence -tyylinen keittiö - Sisustussuunnittelu Valkoinen ja vihreä Provence -tyylinen keittiö - Sisustussuunnittelu

Vihreä ja valkoinen ekologinen keittiö

Vihreä ja valkoinen paletti “sopii” täydellisesti tähän suuntaan, jossa luonnolliset sävyt tulevat esiin. Täältä löydät myös puuta, kivirakenteita sisustuksessa ja kalusteissa. Lisää vihreitä värejä voidaan tuoda elävien ja keinotekoisten kasvien, kukkakuvien taustakuvan ja tekstiilien avulla.

Vihreä ja valkoinen ekotyylinen keittiö - Sisustussuunnittelu Vihreä ja valkoinen ekotyylinen keittiö - Sisustussuunnittelu

Keittiön suunnittelu valkoisella ja vihreällä – kuva

Seuraavaksi kutsumme lukijamme käymään galleriassa, jossa esitetään parhaat valkeanvihreän keittiön sisustuksen kuvat. Hyvää katselua!

Valko -vihreä keittiön sisustus - valokuva Valko -vihreä keittiön sisustus - valokuva Valko -vihreä keittiön sisustus - valokuva Valko -vihreä keittiön sisustus - valokuva Valko -vihreä keittiön sisustus - valokuva Valko -vihreä keittiön sisustus - valokuva Valko -vihreä keittiön sisustus - valokuva Valko -vihreä keittiön sisustus - valokuva Valko -vihreä keittiön sisustus - valokuva Valko -vihreä keittiön sisustus - valokuva Valko -vihreä keittiön sisustus - valokuva Valko -vihreä keittiön sisustus - valokuva Valko -vihreä keittiön sisustus - valokuva Valko -vihreä keittiön sisustus - valokuva Valko -vihreä keittiön sisustus - valokuva Valko -vihreä keittiön sisustus - valokuva Valko -vihreä keittiön sisustus - valokuva Valko -vihreä keittiön sisustus - valokuva Valko -vihreä keittiön sisustus - valokuva Valko -vihreä keittiön sisustus - valokuva Valko -vihreä keittiön sisustus - valokuva Valko -vihreä keittiön sisustus - valokuva Valko -vihreä keittiön sisustus - valokuva Valko -vihreä keittiön sisustus - valokuva Valko -vihreä keittiön sisustus - valokuva Valko -vihreä keittiön sisustus - valokuva Valko -vihreä keittiön sisustus - valokuva Valko -vihreä keittiön sisustus - valokuva Valko -vihreä keittiön sisustus - valokuva