Suunnitteluideoita pieneen keittiöön Hruštšovissa (65 kuvaa)

Suunnitteluideoita pieneen keittiöön Hruštšovissa (65 kuvaa)

Useimmissa 1950- ja 1970-luvuilla Neuvostoliitossa rakennetuissa huoneistoissa on hyvin pieni keittiö. Tyypillisiä paneeli- ja kerrostaloja – noiden aikojen Hruštšovit – pidettiin työntekijöiden väliaikaisena asuntona – valtio maksoi ne ja ne purettiin 25 vuoden käytön jälkeen. Erilaisista taloudellisista ja poliittisista syistä johtuen tällaiset rakennukset muodostavat kuitenkin suurimman osan jokaisen entisen Neuvostoliiton alueen kaupungin arkkitehtuurista, ja niiden asukkaat etsivät jatkuvasti uusia tapoja parantaa kodin suunnittelua ja lisätä tilaa..

Hruštšovin keittiön uusiminen

Ensimmäinen asia, joka sinun on tiedettävä kunnostamisesta, on se, että siihen kuuluu asunnon väliseinien sijainnin muuttaminen. Joidenkin seinien holtiton tuhoaminen voi johtaa hätätilanteeseen, joten tällaiset toimet (asunnon omistuksesta riippumatta) edellyttävät etukäteissopimusta asianomaisten viranomaisten kanssa, joiden on hyväksyttävä muutosluonnos ja annettava kirjallinen lupa. Yksityiskohtaisia ​​tietoja asiakirjojen käsittelystä paikkakunnallasi saat ottamalla yhteyttä asianajajaan.

Hruštšovin keittiötilaa on usein mahdollista laajentaa yhdistämällä se olohuoneeseen tai eteiseen. Tuloksena on viihtyisä yksiö. Joskus riittää, että poistat vain osan väliseinästä kauniin kaarevan aukon tekemiseksi, tai järjestä vanhan tiiliseinän (jos se ei ole kantava) tilalle tilava kipsilevystä tai puusta valmistettu seinähylly. Kylpyhuoneiden, kaasuliesi, pesuallas, lämmitysparistojen sijainnin muuttaminen ei ole sallittua tiedonsiirtoputkilla ja -aukkoilla, jotka tällaisissa taloissa on yhdistetty yhdeksi järjestelmäksi.

Keittiön ja olohuoneen yhdistäminen kahden huoneen Hruštšovissa Keittiön ja olohuoneen yhdistäminen kahden huoneen Hruštšovissa Keittiön ja olohuoneen yhdistäminen kahden huoneen Hruštšovissa

“Hruštšov” -keittiön sisustustyyli

Kun suunnittelet pienen keittiön sisustusta, sinun tulee suosia niitä suunnitteluratkaisuja, jotka auttavat lisäämään käyttökelpoista aluetta. Moderni, klassinen ja skandinaavinen tyyli sekä Provence sopivat täydellisesti Hruštšovin keittiötilan järjestämiseen.

Moderni keittiö

Nykyaikainen, moderni on lakonismi, selkeät linjat ja maksimaalinen toimivuus. Tilavan “antediluvian” liesi sijasta – sähköliesi ja sisäänrakennettu uuni; siisti työtaso yhdistettynä ikkunalautaan tai toimii samalla baaritiskinä; suljetut hyllyt ja laatikot lattiasta kattoon; kohdevalo; hillityt huonekalut, harmonisesti yhdistettynä tekniikan metallipintoihin; mukavat kaihtimet.

Keittiön suunnittelu Hruštšovissa - moderni sisustustyyli

Klassinen keittiö

Klassikot osoittavat moitteetonta makua ja perinteiden noudattamista. Tällainen sisustus muistuttaa jonkin verran jalojen aatelisten tai kauppiaiden taloja: puiset sarjat, jotka on päällystetty lakalla tai maitomaisilla sävyillä vaalealla emalilla; kulta- ja hopea -aksentti; kipsi -stukkomuovaus; korkeat pehmeät tuolit; satiiniverhot. Ei ole vaikeaa valita kalusteisiin sopivia keittiölaitteita – kauniisti sisustettu liesi, liesituuletin ja jääkaappi voidaan ostaa mistä tahansa suuresta myymälästä. Kaikki tämä auttaa unohtamaan asunnon Neuvostoliiton menneisyyden ja muuttamaan sen ylellisyyden keidas..

Keittiön suunnittelu Hruštšovissa - klassinen sisustustyyli

Provence -tyylinen keittiö

Tämä tyyli yhdistää maalaistalon yksinkertaisuuden ja kaupungin elämän mukavuudet. Provence on ominaista pastellisävyille, pitsi -insertteille, luonnon tekstiileille (chintz -verhot ja pöytäliinat pienessä kukassa, pilkkuja, rauhallinen häkki). Pienessä Hruštšovin keittiössä tämä muotoilu luo raikkauden ja keveyden ilmapiirin..

Keittiön suunnittelu Hruštšovissa - Provence -tyyli Keittiön suunnittelu Hruštšovissa - Provence -tyyli

Skandinaavinen keittiö

Skandinaavinen minimalismi heijastaa Islannin vuonojen puhtautta lumihuippuisilla vuoristoalueilla. Seinien, kattojen, huonekalujen kristallivalkoisella taustalla sallitaan lähes läpinäkyvien sinertävänharmaiden elementtien tai valkaistun puun vähäiset sulkeumat. Tämän tyylisen Hruštšovin keittiön muotoilu suurentaa visuaalisesti tilaa ja antaa rentouttavan rauhan kaikille asukkaille..

Hruštšovin keittiö - skandinaavinen tyyli

Väriratkaisut Hruštšovin keittiöön

5-6 neliömetriä varten keittiösi ei näyttänyt liian ahtaalta, sinun on valittava oikeat sävyt. Vaaleat värit ja sileät peilit sopivat parhaiten optiseen laajentumiseen..

valkoinen väri

Puhdas valkoinen sävy heijastaa valoa parhaiten. Se näyttää hyvältä muiden värien kanssa ja antaa niille kontrastin. Tämä on hyvä vaihtoehto keraamisille laattoille, kuulokkeille, seinille, kattoille. Useimmat liesit ja jääkaapit on myös maalattu valkoiseksi. Mutta lattialle, työtasolle, pesualtaan ja keittotason ympärille on parempi valita mykistettyjä värejä..

Valkoinen keittiö kahden huoneen Hruštšovin huoneistossa - sisustus Valkoinen keittiö Hruštšovissa - sisustus

Luonnon puun väri

Ainutlaatuinen rakenne ja jalo puun sävyt ovat mitä tarvitset kodikkaaseen keittiön sisustukseen Hruštšovissa. Jopa mänty, lehmus, pähkinä, tammi luonnollisen pinnan jäljitelmä tekee keittoalueesta mukavan ja sielukkaan. Luonto tarjoaa kauniita lisäyksiä puuhun: nämä ovat ruohoisia vihreitä, harmahtavia kivisävyjä, sinisiä veden ja taivaan sävyjä, syksyinen paletti meripihkan keltaisesta suklaaseen.

Puukeittiö Hruštšovissa - sisustus Puukeittiö Hruštšovissa - sisustus

Keltainen

Tämä väri valaisee ja lämmittää pienen keittiön lämmöllä, jos auringon säteet tulevat harvoin sen ikkunaan. Yhdessä kevään oranssin, vaaleanvihreän, vaaleanpunaisen ja valkoisen kanssa tämä sävy voi olla sekä tausta että kirkas aksentti. Keltainen näyttää hienolta violettien ja harmaiden sisustuselementtien joukossa.

Keltainen keittiö Hruštšovissa - sisustus

Vihreä väri

Nuorten lehtien elämää vahvistava sävy on yksi parhaista vaihtoehdoista pienen keittiön suunnitteluun Hruštšovissa. Voit maalata seinät tällä värillä tai käyttää sitä koriste -elementteihin. Lakatulla puulla, oranssilla, harmaalla, vaaleanpunaisella ja ruskealla pinnalla se näyttää virheettömältä..

Vihreä keittiö Hruštšovissa - sisustus

punainen väri

Tämä rikas väri herättää huomiota, mutta samalla visuaalisesti vie paljon tilaa. Siksi Hruštšovin keittiössä sitä on käytettävä varovasti pienenä lisäyksenä tai kontrastina..

Punainen keittiö Hruštšovissa - sisustus

Pastellivärit

Jos jokin väri sekoitetaan valkoiseen, se saa herkän vaaleuden. Pastellivärien ympäröimänä on rauhallisuuden, harmonian ja puhtauden tunne. Se on täydellinen valinta pieneen tilaan ja antaa sille ilmavan tunnelman..

On parempi täydentää valkaistuja sävyjä tyydyttyneillä väreillä, mutta ei kirkkailla. Voit esimerkiksi yhdistää vaalean violetin purppuraan; läpinäkyvä sininen ja turkoosi; maitomainen kahvinvärinen.

Keittiö Hruštšovissa - pastellivärit

Viimeistely ja materiaalit Hruštšovin keittiöön

Jokaisen keittiön sisustuksessa on tärkeää löytää tasapaino materiaalien kauneuden ja käytännöllisyyden välillä. Niiden on oltava kosteutta kestäviä, helppo pestä ja joidenkin on kestettävä myös voimakasta mekaanista rasitusta..

Lattia

Edullisin vaihtoehto lattian viimeistelylle tällaisessa huoneessa on linoleumi. Se on edullinen, näyttää esteettiseltä ja on erittäin helppo puhdistaa. Kehittyneempään keittiösuunnitteluun Hruštšovissa sopivat suuret vaaleat keraamiset laatat (muuten tarvitset sitä hyvin vähän). Pienistä, huomiota herättävistä elementeistä valmistettu lattia voi visuaalisesti vähentää tilaa. Keittiön laminaatti ei kestä kauan – vahingossa roiskunut kiehuva vesi tai tipat kuumaa öljyä paistinpannulta voivat helposti vahingoittaa sen pintaa.

On myös epäkäytännöllistä laittaa luonnollinen puuparketti keittoalueelle – likaa pääsee elementtien välisiin rakoihin ja jälkiä voi jäädä kuumalta pannulta tai vesilätäkköstä.

Laattalattia Hruštšovin keittiössä Keraaminen lattia - keittiön suunnittelu Hruštšovissa

Seinät

Koska kondenssivesi voi kerääntyä seinille, on parasta maalata ne vettä hylkivällä emalilla tai tahna pestävällä vinyylitapetilla.

Kallein, mutta ympäristöystävällinen tapa on jälleen keraamiset laatat. On parempi valita kiiltävä, keskikokoinen, ilman kontrastisia yksityiskohtia. Vaaleat värit ja melkein huomaamattomat pienet kuviot (esimerkiksi kultaiset kukat, joissa on kiharat hiekkarannalla; hopeinen hohto valkoisella; tiilen tai muurauksen jäljitelmä) auttavat lisäämään keittiön äänenvoimakkuutta. Seinissä olevat pystysuorat viivat nostavat katon visuaalisesti korkeammaksi kuin se todellisuudessa on. Ja paremman valonheijastumisen vuoksi kannattaa käyttää peilejä..

Laatta ja tapetti - keittiösuunnittelu Hruštšovissa Peililevy seinällä - keittiön suunnittelu Hruštšovissa

Katto

Riittää, kun tasoitat Hruštšovin keittiön katon kipsillä tai ohuella kipsilevyllä ja maalaat sen kosteutta kestävällä vaalealla maalilla (tumma tai kylläinen vähentää tilaa). Vaihtoehdot, joissa on venytyskalvo, ripustetut palkit, pvc -paneelit tällaisissa huoneistoissa, vähentävät vain korkeutta ja muuttavat jo pienestä huoneesta kaapin.

Katto - keittiön suunnittelu Hruštšovissa

Tekstiili

Keittiön verhot, pöytäliinat, pyyhkeet ja lautasliinat vaativat usein pesua. Tahrat on helppo poistaa synteettisistä kankaista, joten laadukas polyesteri on paras valinta jokapäiväiseen käyttöön. Se ei ole huonompi kuin puuvilla- tai pellavatuotteet, ja lisäksi se kuivuu nopeasti ja näyttää kauniilta myös ilman silitystä.

Esteettisestä näkökulmasta katsottuna pienessä keittiössä on parempi käyttää yksinkertaisia ​​kaihtimia, jotka sopivat huonekalujen tai seinien väriin, lyhyitä verhoja (tylli), valoverhoja, roomalaisia, japanilaisia, bambu- tai rullaverhoja. Ja massiiviset verhot on parasta jättää makuuhuoneeseen ja olohuoneeseen..

Verhot - keittiön suunnittelu Hruštšovissa Roomalaiset kaihtimet - keittiön suunnittelu Hruštšovissa

Huonekalut pieneen keittiöön Hruštšovissa

Hruštšovin keittiön pääkalusteet ovat sarja, ruokapöytä ja tuolit. Näitä asioita koskevat tärkeimmät vaatimukset ovat kompakti, luotettava ja esteettinen ulkonäkö..

Keittiösarja

Sarja on valmistettu puusta, joka on päällystetty vedenpitävällä lakalla tai lastulevyillä, ulkopuolelta pvc -kalvo tai viilu, johon on lisätty metalli-, muovi-, lasielementtejä. Tummat mattapinnat sopivat paremmin tilaviin huoneisiin, mutta loistavat kiiltävät ovat ihanteellinen ratkaisu pienen keittiön sisustukseen..

Tilan optimoimiseksi on parempi ostaa ensin sisäänrakennetut laitteet ja tilata sitten huonekalut, joissa on liittimet liesi, uuni, jääkaappi, pesuallas. Hupun peittävä esiliina voidaan sovittaa laitteen värin tai kuulokkeen tyyliin.

Keittiösarja - keittiön suunnittelu Hruštšovissa

Illallisalue

Täysimittaisen pöydän sijoittaminen 5-metriseen Hruštšovin keittiöön on lähes mahdoton tehtävä. Studiohuoneistossa se voidaan korvata baaritiskillä, joka toimii samanaikaisesti osiona. Taitettavat huonekalut, leveät ikkunalaudat, pöydät, joissa on säädettävä korkeus, taitettavat pöydät voivat myös olla hyvä ratkaisu..

Ruokailutila - keittiön suunnittelu Hruštšovissa Baaritiski - keittiön suunnittelu Hruštšovissa

Varastointijärjestelmät

Ennen kuin ostat tai tilaat keittiötarvikkeita, sinun on mietittävä, mihin astiat, pienet kodinkoneet ja ruoka säilytetään. Tämä auttaa tarjoamaan sopivan kokoisia osia, opastaa valmistajaa tekemään tarvittavan määrän laatikoita, hyllyjä ja aukkoja. On erittäin tärkeää, että huonekalut eivät ime kosteutta ja ovat helposti puhdistettavia.

Mitä tulee tilan säästöön, se voidaan saavuttaa nostamalla kaappien korkeus katon tasolle ja hyödyntämällä kulma -aluetta parhaalla mahdollisella tavalla. Niihin on kätevää sijoittaa pyöriviä karusellihyllyjä. Keittokirjat, valokuvat ja matkamuistot ovat hienoja, jos ne sijoitetaan ruokapöydän yläpuolella oleville avoimille hyllyille. Tällainen koostumus toimii samanaikaisesti vapaan seinän koristeena..

Varastointijärjestelmät - pieni keittiö Hruštšovissa Varastointijärjestelmät - pieni keittiö Hruštšovissa

Jääkaappi Hruševkan keittiössä – minne sijoittaa?

Kysymys siitä, minne laittaa suurikokoinen jääkaappi ahtaaseen keittiöön ja miten se sijoitetaan niin, että ovet on kätevä avata, on päänsärky useimmille Hruštšovin asukkaille. Paras tapa päästä ulos tilanteesta olisi sisäänrakennettu malli.

Mielenkiintoinen ratkaisu olisi sijoittaa matala jäähdytyskammio (tai jopa kaksi) vapaalle raolle ikkunalaudan alle sen jälkeen, kun vanha valurautaakku on poistettu sieltä. Pienikokoinen jääkaappi mahtuu myös pesualtaan tai työtason alle.

Oikea keittiön valaistus

Mitä sinun ei todellakaan pitäisi tehdä pienessä keittiössä, on ripustaa suuri kattokruunu. 2-4 kattoon asennettua kohdevaloa näyttää paljon paremmalta. Muita LED -valoja voidaan asentaa ruokailutilan, työtason ja keittotason yläpuolelle.

Jos sielu edelleen pyytää roikkuvia lampunvarjostimia, on parempi sijoittaa ne baaritiskin tai työtason keskiosan yläpuolelle.

Valaistus - keittiön suunnittelu Hruštšovissa

Keittiön suunnittelu Hruštšovissa – valokuva

Kuvagalleriamme auttaa sinua löytämään inspiraatiota ja tuoreita ratkaisuja keittiön sisustukseen Hruštšovissa. Nämä ovat ideoita, jotka on jo toteutettu pienissä huoneissa, jotka voidaan ottaa käyttöön ja muuttaa tylsä ​​Neuvostoliiton elämä kirkkaana modernina satuina.

Hruštšovin keittiön sisustus

Hruštšovin keittiön sisustus Hruštšovin keittiön sisustus Hruštšovin keittiön sisustus Hruštšovin keittiön sisustus Hruštšovin keittiön sisustus Hruštšovin keittiön sisustus Hruštšovin keittiön sisustus Hruštšovin keittiön sisustus Hruštšovin keittiön sisustus Hruštšovin keittiön sisustus Hruštšovin keittiön sisustus Hruštšovin keittiön sisustus Hruštšovin keittiön sisustus Hruštšovin keittiön sisustus Hruštšovin keittiön sisustus Hruštšovin keittiön sisustus Hruštšovin keittiön sisustus Hruštšovin keittiön sisustus Hruštšovin keittiön sisustus Hruštšovin keittiön sisustus Hruštšovin keittiön sisustus Hruštšovin keittiön sisustus Hruštšovin keittiön sisustus Hruštšovin keittiön sisustus Hruštšovin keittiön sisustus Hruštšovin keittiön sisustus Hruštšovin keittiön sisustus

Hruštšovin keittiön sisustus Hruštšovin keittiön sisustus

Video: Pienen keittiön suunnittelu Hruštšovissa 4-5-6 neliömetriä.