Pienen keittiön suunnittelu (100 kuvaa)

Pienen keittiön suunnittelu (100 kuvaa)

Pieniä kuvamateriaalia keittiöistä esiintyy usein vanhojen rakennusten taloissa. Vanhoina aikoina etusijalla oli asuntojen lukumäärä eikä niiden viihtyisä pohjaratkaisu. Tällainen perintö kummittelee tähän päivään asti Hruštšovin ja paneelitalojen omistajia, joissa keittiötilan osuus on enintään 5-6 neliömetriä. Mutta kun aloitat remontin, älä kiirehdi epätoivoon, koska on olemassa monia tapoja muuttaa pienikin keittiö mukavaksi, tyylikkääksi ja toimivaksi huoneeksi. Artikkelissamme jaamme erilaisia ​​suunnittelutemppuja, jotka auttavat sinua tässä vaikeassa tehtävässä..

Mistä aloittaa keittiön remontti?

Ennen kuin aloitat pienen keittiön peruskorjauksen, sinun tulee miettiä monia vivahteita, piirtää luonnos tai piirtää se valitsemalla jokin Internetissä saatavilla olevista erikoissuunnitelmista (esimerkiksi BPlanner -keittiösuunnittelija, joka voit suunnitella ulkoasun 15 minuutissa).

Suunnitteluvaiheessa on tarpeen valita tuleva värivalikoima, viimeistelymateriaalit ja tehdä tarkat laskelmat. Tärkeä vaihe on huonekalujen valinta. Pieni keittiö vaatii kaikkein välttämättömimpien esineiden asentamista, jotta jätetään mahdollisimman paljon tilaa, joten päätä heti, mitä voit kieltäytyä.

Hyvä vaihtoehto olisi huonekalujen muuttaminen sekä sellainen, joka voi piilottaa erilaisia ​​keittiövälineitä suolistoonsa jättäen näkyviin vain kauniit siistit julkisivut (lue lisää huonekalujen valitsemisesta pieneen keittiöön).

Jos haluat lisätä tilaa, voit yhdistää keittiön seuraavaan huoneeseen purkamalla osion. Joskus sitä ei pureta kokonaan, vaan vain osittain, jolloin alaosasta tulee baaritiski tai ruokapöytä. Joka tapauksessa tällaisen uudistuksen seurauksena saat lisää neliömetriä..

Ennen korjauksen aloittamista sinun on päästävä eroon vanhasta viimeistelystä, järjestettävä putket ja sähköjohdot (on parempi vaihtaa ne kokonaan, jotta vältetään epämiellyttävät “yllätykset”).

Pienen keittiön suunnittelu - Mistä aloittaa remontti Pienen keittiön suunnittelu - Mistä aloittaa remontti

Väriratkaisut pieneen keittiöön

Mikä tahansa pieni tila näyttää tilavammalta valoisassa ympäristössä. Keittiössä valkoinen, beige, sininen, vaaleanvihreä, tuhkasävy on erinomainen vaihtoehto. On parempi valita viileitä sävyjä ja täydentää niitä lämpimämmillä yksityiskohtaisilla sävyillä..

Julkisivujen ja yksittäisten elementtien keltaiset ja oranssit värit tuovat enemmän iloa pienen keittiön sisustukseen. Vihreä paletti tuo harmonian ja rauhan muistiinpanoja, tuo ihmiset lähemmäksi luontoa. Vaaleanharmaasta seinäkoristeesta tulee ihanteellinen kangas, jota voidaan täydentää millä tahansa värimaailmalla. Tämä väri on nyt suosituin, mutta ilman värikkäitä roiskeita se voi aiheuttaa epätoivoa ja ärtyneisyyttä. Jos pidät iloisesta värikkäästä suunnittelusta, laimenna se valkoisella maalilla, joka lisää valon heijastuksia..

Muista, että viimeistelymateriaalien avulla voit helposti säätää tilaa suuntaan tai toiseen. Korkeat pystysuorat kappaleet tekevät keittiöstä visuaalisesti korkeamman. Raidallisia taustakuvia ei tarvitse liimata – ne voivat olla erilaisia ​​kuvioita, mutta ne on sijoitettava pystysuoraan. Samaa tekniikkaa käytetään seinien laajentamiseen, mutta vain kuviot sijaitsevat vaakatasossa. Yhden seinän koristaminen tummalla värillä pystyy “erottamaan” sen hieman halutun aksentin aikaansaamiseksi. Useimmiten tämä malli löytyy ruokailutilasta tai työseinältä..

Sinun ei pitäisi ostaa taustakuvaa pienelle keittiölle, jossa on suuret piirustukset, jotka kaventavat seiniä. Jos et pidä yksivärisestä suunnittelusta ollenkaan, käytä pienikokoisia kankaita, yhdistä materiaaleja, niiden tekstuureja ja sävyjä. Toinen tekniikka, jonka avulla voit lisätä tilaa visuaalisesti, on seinien vaakasuora erottaminen: seinän tumma pohja muuttuu vaaleammaksi, joka lopulta sulautuu valkoiseen kattoon.

Pienen keittiön suunnittelu - värit Pienen keittiön suunnittelu - värit

Viimeistelyt ja materiaalit

Viimeistelymateriaalien valinta on nykyään yksinkertaisesti valtava, mutta on kiinnitettävä huomiota paitsi tämän tai toisen materiaalin esteettiseen vetovoimaan, myös sen kykyyn kestää kosteutta ja erityisiä lämpötilaolosuhteita. Ota huomioon myös se, että ruoka valmistetaan joka päivä keittiössä ja pinnat ovat alttiita erilaisille epäpuhtauksille, joten ne on valmisteltava jatkuvaan puhdistukseen..

Lattia

Voit valita pienen keittiön lattian värin oman harkintasi mukaan – pienistä mitoista huolimatta jopa musta muotoilu sopii tähän. Tilan laajentamiseksi voit asettaa viimeistelymateriaalin diagonaalikuvion muodossa, jota käytetään usein keraamisten laattojen ja laminaatin kanssa..

Keittiössä, jonka pinta-ala on 4-5 neliömetriä, ei todennäköisesti ole mahdollista yhdistää erilaisia ​​pintoja, kuten tehdään tilavissa keittiöissä-olohuoneissa, mutta voit valita kalliimman ja laadukkaamman viimeistelytyypin esimerkiksi itsetasaava lattia, jonka hinta on melko edullinen pienen materiaalin vuoksi.

Pienen keittiön suunnittelu - lattian viimeistely Pienen keittiön suunnittelu - lattian viimeistely

Seinät

Seinien koristelu pienessä keittiössä on tärkein remontin vaihe. Aluksi pinnat on tasoitettava huolellisesti, koska kipsilevyllä ei tässä tapauksessa ole merkitystä – se varastaa jo pienen tilan raon. Seinät voidaan maalata vesipohjaisilla akryylimaaleilla, liimata pestävällä tapetilla, käsitellä koristekipsillä. Mielenkiintoinen moderni vaihtoehto on PVC -paneelit – materiaalilla on monia tulkintoja, mukaan lukien mallit, jotka jäljittelevät tiilimuurausta, kivi- tai puupinnoitetta.

Erityistä huomiota kiinnitetään työalueen seinään, nimeltään esiliina, koska se altistuu useiden tekijöiden aggressiivisimmille vaikutuksille. Samalla esiliina pienessä keittiössä on usein ainoa täysimittainen koriste-elementti, joka tuo vaihtelua yksitoikkoisuuteen. Se voidaan tehdä yksiväriseksi käyttämällä muovipaneeleja, nahkoja, laattoja tai mielenkiintoisempia muunnelmia. Työalueen muotoilu näyttää kauniilta mosaiikeilla, koristekivillä, valokuvatulostuksella, valkoista tiilimuurausta tai luonnonkiveä jäljittelevillä paneeleilla.

Pienen keittiön suunnittelu - seinäkoriste Pienen keittiön suunnittelu - seinäkoriste

Katto

Pienen keittiön kattoon optimaalinen väri on valkoinen, ja sen eri sävyjä käytetään myös. Ei ole suositeltavaa käyttää kirkkaita värejä, edes niitä, jotka ovat sopusoinnussa viimeistelyn kanssa, koska katto näyttää visuaalisesti paljon alhaisemmalta. Pinta voidaan maalata tai venyttää. Keittiöön on parempi valita kiiltävä pinta, joka heijastaa täydellisesti valoa ja on helppo puhdistaa..

Toinen trendikäs vaihtoehto on kipsilevykatto. Se voi olla yksivaiheinen tai monitasoinen (pienessä huoneessa on parempi olla rakentamatta yli kahta tasoa). Yksittäisiä kipsilevyelementtejä voidaan käyttää keittiön tietyn alueen voittamiseen, esimerkiksi ääriviivojen luomiseen ruokapöydän tai työtason yläpuolelle.

Pienen keittiön suunnittelu - katto Pienen keittiön suunnittelu - katto

Huonekalut pieneen keittiöön

Jokaisen keittiön kalusteiden pääelementti on sarja, johon mahtuu erilaisia ​​säilytysjärjestelmiä, työtaso, pesuallas ja liesi. Kun valitset, kannattaa harkita keittiön muotoa – jos se on neliö, kulmikas muotoilu on paras vaihtoehto. Suorakulmaiselle pienelle keittiölle on kaksi päävaihtoehtoa: tilava kulmasarja tai melko kompakti lineaarinen sarja – tässä kannattaa arvioida tiettyjen kaappien tarvetta kotitalouksien lukumäärästä alkaen.

Ruokailutilaa varten on parempi valita ikkunaistuin, mieluiten kulma -alueelle. Vaihtoehtoisesti voit harkita taitettavia pöytä- ja tuolimalleja, voit järjestää ruokailutilan tai työtason ikkunalaudalla. Kiiltävät lasiset julkisivut, avoimet hyllyt, vaaleat värit auttavat tekemään tilasta ilmavamman ja kevyemmän..

Pienen keittiön suunnittelu - huonekalut Pienen keittiön suunnittelu - huonekalut

Valaistus ja sisustus

Jotta pienikokoinen keittiö näyttäisi aina tuoreelta ja tilavalta, sinun on järjestettävä korkealaatuinen valaistus. Pienessä huoneessa sinun ei pitäisi asentaa kattokruunuja – on parempi antaa etusija siisteille lampuille, esimerkiksi kattolaitteille, kohdevaloille, täplille. Joskus ruokapöydän yläpuolelle asennetaan lisävalaisin, joka korostaa tätä aluetta tällä tavalla. Lisävalaistus pöytälevyn yläpuolella ei myöskään häiritse..

Pienen keittiön pääkoristeena ovat yksityiskohdat, kuten esiliina alkuperäisessä suunnittelussa, tapetti ruokailutilassa, tekstiilit (pöytäliinat, verhot), kauniit astiat ja erilaiset koristeelliset pikkutavarat, jotka on valittu huoneen tyylin mukaan.

Pienen keittiön suunnittelu - valaistus ja sisustus Pienen keittiön suunnittelu - valaistus ja sisustus

Sisustustyylin valinta

Tyylivalinta riippuu yksinomaan asunnon omistajien henkilökohtaisista mieltymyksistä. Muista, että korjauksia tehdään yli vuoden ajan, joten sinun on valittava sopivin suunta kaikille kotitalouksille. Älä pyri muotiin – se on vaihteleva, on parempi tehdä valinta henkilökohtaisen käsityksen perusteella kauneudesta ja mukavuudesta.

Pieni keittiö minimalismin tyyliin

Valitsemalla minimalistisen suunnan, saat siistin, järjestetyn ympäristön, jossa hallitsee tiukkuus ja yksinkertaisuus yhdistettynä jokaisen sisustuksen toimivuuteen. Valkoisten, harmaiden, beigen sävyjen lomitus, suljetut kiiltävät julkisivut, kuulokkeet sisäänrakennetuilla kodinkoneilla, lähes täydellinen sisustuksen ja tekstiilien puuttuminen – mikä voisi olla parempi pienelle keittiölle?

Pieni keittiö minimalismin tyyliin - Sisustussuunnittelu Pieni keittiö minimalismin tyyliin - Sisustussuunnittelu

Pieni keittiö klassiseen tyyliin

Modernissa suunnittelussa klassinen sisustus on yhdistelmä ikivanhoja perinteitä ja muodin suuntauksia. Siellä on luonnonmateriaaleja, puukalusteita, joissa on pieniä veistoselementtejä, kultausta, kukkakuvioita, ylellisiä mukavia ruokailutilatuoleja, kattokruunu, yksi arvostetun klassikon pääominaisuuksista.

Samaan aikaan nykyaikainen kotitaloustekniikka, joustavat kiiltävät katot ja kohdevalot ovat täysin sopusoinnussa tilanteen kanssa. Värivalikoima pysyy muuttumattomana, mikä tarkoittaa erilaisia ​​pastellivärejä, mieluiten maitomaista, beigeä ja valkoista.

Pieni keittiö klassiseen tyyliin - Sisustussuunnittelu Pieni keittiö klassiseen tyyliin - Sisustussuunnittelu

Pieni keittiö Provencen tyyliin

Pienen Provence -tyylisen keittiömallin koristamiseksi sinun on mietittävä yksityiskohtia, kuten: antiikki puiset huonekalut, joissa on avoimet tai lasitetut kaapit, joissa on kauniita keraamisia astioita, viimeistelymateriaalien vaaleat värit, mahdollisesti kukka-, kasvipainatukset, älykkäät tekstiilit ja hyvä valaistus . Täältä löydät suojaa erilaisilta koriste -elementeiltä, ​​mukaan lukien käsintehdyt, suloiset kukkakimput ja kukkaruukut, temaattiset kellot, valokuvat ja maisemakuvat..

Pieni Provence -tyylinen keittiö - Sisustussuunnittelu Pieni Provence -tyylinen keittiö - Sisustussuunnittelu

Pieni keittiö loft -tyyliin

Vaikka teollinen suunta edellyttää tilavien huoneiden suunnittelua ja viimeistelymateriaalien pätevää yhdistelmää, se voidaan helposti sovittaa pieneen keittiöön. Tiiliseinät voidaan yhdistää rapattujen pintojen vaaleisiin sävyihin, suuri määrä valaisimia, koristeiden puute ja lämpimät huonekaluäänet auttavat lisäämään tilaa visuaalisesti. Kaikki tehdashuoneiden elementit – avoin kommunikaatio, sähköjohdot, karkeat kaihtimet ikkunoissa tulevat sisustuksen “kohokohdaksi”..

Pieni keittiö loft -tyyliin - Sisustussuunnittelu Pieni keittiö loft -tyyliin - Sisustussuunnittelu

Ekotyylinen pieni keittiö

Jos päätät muuttaa pienestä keittiöstäsi luonnollisen keitaan, kiinnitä huomiota luonnonmateriaaleihin, jotka ovat välttämätön osa ekologista sisustusta. Puu, kivi (nykyaikaisissa olosuhteissa niiden jäljittely muilla materiaaleilla on sallittua), lasi, luonnolliset kankaat – kaikki tämä luo upean harmonian, jota ympäröivät silmään miellyttävät beigen ja vihreän sävyt. Sisustukseen ja lisävarusteisiin käytetään luonnonkasveja, kukkamaalauksia, luonnonmateriaaleista valmistettuja koruja..

Ekotyylinen pieni keittiö - Sisustussuunnittelu Ekotyylinen pieni keittiö - Sisustussuunnittelu

Pienen keittiön sisustus – valokuva

Yhteenvetona kutsumme sinut katsomaan laajaa valokuvavalikoimaamme, joka sisältää monia inspiroivia esimerkkejä pienen keittiön suunnittelusta. Hyvää katselua!

Pienen keittiön sisustus - valokuva Pienen keittiön sisustus - valokuva Pienen keittiön sisustus - valokuva Pienen keittiön sisustus - valokuva Pienen keittiön sisustus - valokuva Pienen keittiön sisustus - valokuva Pienen keittiön sisustus - valokuva Pienen keittiön sisustus - valokuva Pienen keittiön sisustus - valokuva Pienen keittiön sisustus - valokuva Pienen keittiön sisustus - valokuva Pienen keittiön sisustus - valokuva Pienen keittiön sisustus - valokuva Pienen keittiön sisustus - valokuva Pienen keittiön sisustus - valokuva Pienen keittiön sisustus - valokuva Pienen keittiön sisustus - valokuva Pienen keittiön sisustus - valokuva Pienen keittiön sisustus - valokuva Pienen keittiön sisustus - valokuva Pienen keittiön sisustus - valokuva Pienen keittiön sisustus - valokuva Pienen keittiön sisustus - valokuva Pienen keittiön sisustus - valokuva Pienen keittiön sisustus - valokuva Pienen keittiön sisustus - valokuva Pienen keittiön sisustus - valokuva Pienen keittiön sisustus - valokuva Pienen keittiön sisustus - valokuva Pienen keittiön sisustus - valokuva

Video: Pieni keittiö – todellisia valokuvia sisätiloista