Mosaiikkikeittiöesiliina: 70 valokuvaideaa

Mosaiikkikeittiöesiliina: 70 valokuvaideaa

Työskentelyalue ansaitsee erityistä huomiota keittiön sisustamisessa, koska se on alttiimpi negatiivisille vaikutuksille. Täällä vallitsevat monimutkaisimmat keittiöprosessit, joihin liittyy keittotason säteilevä lämpötila, kosteus ja saastuminen paitsi työtasosta myös viereisestä seinästä. On tärkeää valita kunnollinen, käytännöllinen materiaali, joka ei ainoastaan ​​suojaa seiniä, vaan toimii myös upeana sisustuksena. Mosaiikki on yksi suosituimmista esiliinatyypeistä, joka toimii erinomaisesti. Artikkelissamme tarkastelemme erityyppisiä mosaiikkeja sekä ideoita työalueen sisustamiseen moderneissa tyylikkäissä sisätiloissa..

Mosaiikkiominaisuudet: hyvät ja huonot puolet

Mosaiikkilevy on valmistettu eri materiaalien hiukkasista, jotka levitetään sitten erityiselle pohjalle. Nykyään suosituimpia ovat lasi- ja keraamiset mosaiikit, on myös vaihtoehtoja moniväristen kivien, smaltin, puun käyttämiseen. Näiden materiaalien avulla voit luoda ainutlaatuisia paneeleja, joilla on paljon etuja, esimerkiksi:

– Monet väriratkaisut, joten voit valita mosaiikkiesiliinan mihin tahansa keittiön väriin, siirtyä alemmasta tasosta ylempään kaksiväriseen kuulokkeeseen tai luoda kirkkaan aksentin huoneeseen;

– Kestävyys ulkoisille vaikutuksille – mosaiikilla on lisääntynyt kosteus- ja lämmönkestävyys, kyky kestää kemikaaleja, happoja, minkä seurauksena puhdistus on yksinkertaisempaa;

– Helppo toipuminen, jos kuva vahingoittuu;

– Korkeat taiteelliset mahdollisuudet – pienten katkelmien esiintyminen koostumuksessa mahdollistaa erilaisten koristekuvioiden luomisen yksinkertaisesta kuviosta tai koristeesta monimutkaiseen monimutkaiseen koostumukseen;

– Pitkä käyttöikä – mosaiikkia pidetään yhtenä kestävimmistä materiaaleista, joka ei menetä ominaisuuksiaan vuosia ja joskus vuosikymmeniä;

– Materiaalin soveltuvuus arkkitehtonisten ominaisuuksien suunnitteluun: pienet ulkonemat, mutkat, kulmat, pienet yksityiskohdat.

Monista eduista huolimatta mosaiikilla on edelleen joitain haittoja. Ensinnäkin tämä koskee useita saumoja, jotka vaativat huolellista saumausta. Ompeleidesi säännöllinen hoito voi viedä jollekin aika paljon aikaa. Esiliinan koristelu mosaiikista maksaa huomattavasti enemmän kuin laattojen koristelu, emmekä puhu materiaalin hinnasta, vaan asiantuntijoiden työn kustannuksista, joita ilman et voi tehdä tätä huolellista liiketoimintaa. Helpottaa huomattavasti mosaiikkimatriisien käsittelyä, jotka ovat 30×30 cm: n kokoisia paneeleja, joihin levitetään materiaalikerros.

On otettava huomioon, että mosaiikki on asetettu virheettömästi tasaisille seinille, mikä vaatii myös lisäponnisteluja ja taloudellisia kustannuksia. Jos et pelkää näitä vaikeuksia, harkitse, millaisia ​​mosaiikkeja voidaan käyttää esiliinan keittiössä..

Mosaiikkikeittiöesiliina - Mosaiikin ominaisuudet, edut ja haitat Mosaiikkikeittiöesiliina - Mosaiikin ominaisuudet, edut ja haitat

Mosaiikkisuunnittelu

Yksi materiaalin eduista on sen monipuolisuus. Ensinnäkin tämä koskee kankaan muodostavien hiukkasten kokoa. Pienimpien mitat ovat 1×1 cm, ja suurimpia – 10×10 cm voidaan verrata keraamisiin laattoihin. Neliönmuotojen lisäksi tesserae voi olla rombien, kolmioiden, ympyröiden tai katkoviivojen muodossa. Käyttämällä erilaisia ​​yhdistelmiä voit luoda monenlaisia ​​mestariteoksia työalueelle.

Värin valitseminen

Kuten kaikki modernit viimeistelymateriaalit, mosaiikissa on monia värejä. Joissakin tapauksissa se jopa ylittää muuntyyppiset työalueiden verhoukset värikkäillä yhdistelmillään ja kuvioillaan. Yleisimpiä ovat tällaiset värien tulkinnat:

1. Yksivärinen. Tässä tapauksessa mosaiikkikangas on järjestetty elementteistä, joilla on sama koko ja väri. Tämä muotoilu sopii täydellisesti nykyaikaisiin sisätiloihin minimalismin hengessä ja on kyllästetty kirkkailla väreillä..

2. Kaltevuus. Erottuva piirre on suorakulmaiset tesserat, jotka näyttävät venytetyiltä työpintaa pitkin. Sävyjen sekoittaminen luo alkuperäisiä visuaalisia tehosteita laajentamalla tai nostamalla esiliinan tasoa.

3. Sekoita. Esiliinan suunnitteluun valitaan yksi johtava väri ja useat sen puolisävyt, neutraalien valkoisten ja mustien laikkujen läsnäolo on mahdollista kuvion luomiseksi. Tämän muotoilun keittiön esiliina tulee merkittäväksi sisustukseksi mihin tahansa tyyliin, jos valitset oikean hallitsevan tonaalisuuden. Se tuo mukanaan dynamiikkaa ja “herättää” sisätilojen tylsistyneen lakonismin.

4. Paneeli. Erinomainen vaihtoehto maalausten ja kuvioiden ystäville. Mosaiikki on valmis joukko matriiseja, joista tietty kuva koostuu. Tämäntyyppinen viimeistely vaatii kiireetöntä muotoilua, mutta tämä haitta on täysin perusteltu sen erinomaisella ulkonäöllä..

On huomattava, että niiden hinta riippuu usein mosaiikkimatriisien värien määrän ja kirkkauden valinnasta. Taloudellisin vaihtoehto on yksivärinen, jonka tuotantotekniikka ei ole niin monimutkainen kuin muissa vaihtoehdoissa, esimerkiksi paneelin tapauksessa.

Mosaiikki keittiön esiliina - Valitse väri Mosaiikki keittiön esiliina - Valitse väri Mosaiikki keittiön esiliina - Valitse väri

Mosaiikkimatriisien tyypit

Jos haluat yksinkertaistaa mosaiikin koristamisprosessia ilman vaivaa kunkin elementin huolellisen asennuksen kanssa, voit valita sopivimman mosaiikkimatriisin. On olemassa useita tyyppejä, jotka eroavat periaatteesta liittää tesserae ja kiinnittää pintaan. Työhön käytetyn ajan ja liiman kulutuksen kannalta tämä on edullisin vaihtoehto. Lisäksi verkko on eräänlainen vahvike, joka estää elementtejä hajoamasta..

On paperipohjaisia ​​matriiseja, joihin tesserae on liimattu etupuolella. Kun olet liimaillut mosaiikin esiliinalle, paperi poistetaan yksinkertaisesti.

Itseliimautuvat paneelit ovat samanlaisia ​​kuin kaksipuolinen teippi, lisäliimaa ei tarvita asennukseen. Tällaiset kankaat tarttuvat täydellisesti esiliinan muovi- ja lasipintoihin, mutta eivät sovellu täysin rapattuihin pintoihin..

On myös matriiseja, joissa on polymeerisiltoja, jotka poistetaan asennuksen aikana. Tällaisia ​​yhdisteitä pidetään kuitenkin epäluotettavina, joten tällaisilla matriiseilla ei ole suurta kysyntää..

Mosaiikkikeittiöesiliinan suunnittelu - Mosaiikkimatriisityypit Mosaiikkikeittiöesiliinan suunnittelu - Mosaiikkimatriisityypit

Mosaiikki keittiöesiliinan suunnitteluideoita

Nykyään mosaiikkien valmistuksen raaka -aineet ovat erilaisia ​​materiaaleja, mutta sinun on otettava huomioon keittiön erityisolosuhteet, joissa kosteus ja lämpötila putoavat. Lisäksi työskentelyalueella viimeistely altistuu jatkuvasti lialle, joten on tarpeen valita pinnoite, joka pesee hyvin. Käytännön ominaisuuksien lisäksi kannattaa harkita sisustuksen tyyliä – loppujen lopuksi esiliinan vuori on yksi keittiön suunnittelun osista, jonka pitäisi näyttää harmoniselta.

Keramiikka esiliinan suunnittelussa

Tämä tyyppi muistuttaa meitä kaikkia tuttuja laattoja, mutta hinta on huomattavasti erilainen ylöspäin. Tämä on välttämätön tyyppi itämaiseen teemaan sisustetuissa keittiöissä, vaikka jos valitset oikean paletin ja pinnoitustyypin, voit valita keraamisen mosaiikin mihin tahansa muuhun tyyliin. Skandinavian ja maaseudun alueille sopii työseinä, joka on valmistettu mattapintaisista mosaiikkilaastareista, jotka jäljittelevät tilkkutäkkilaattoja, ja harmaa-beige-sävyjen kalteva mosaiikki koristaa minimalistisen sisustuksen.

Mosaiikki keittiöesiliinan suunnitteluideoita - Keraaminen esiliina Mosaiikki keittiöesiliinan suunnitteluideoita - Keraaminen esiliina

Lasi- ja peilimosaiikit

Lasi on modernin sisustuksen halutuin materiaali. Koostumuksen identiteetistä huolimatta mosaiikki eroaa lasilevyistä korkeammilla lujuusasteilla pienten mittojen vuoksi. On olemassa useita päätyyppejä, kuten:

Homogeeninen (venetsialainen) lasimosaiikki, joka on valmistettu erillisistä pienistä lohkoista. Fragmentit voivat olla yksivärisiä tai värikkäitä, sisältävät glitteriä, kalvonpalasia ja muita koristeellisia pilkkuja;

Smalt on puristettu lasi, joka prosessin aikana muodostaa homogeenisen väriseoksen. Koostumus sisältää eri metallien oksideja (kupari, rauta, hopea), minkä vuoksi mosaiikilla on vertaansa vailla oleva kaunis ulkonäkö, joka hohtaa sävyillä, joilla on sisäinen hehku. Tämä on loistava vaihtoehto ylellisiin klassisiin sisätiloihin. Materiaalin lujuus on niin suuri, että sitä voidaan käyttää lattian pinnan koristamiseen;

Peilimosaiikki-näyttää erittäin houkuttelevalta ja dynaamiselta, ihanteellinen huippumoderniin korkean teknologian tyyliin. Erityisen kimaltelevan vaikutuksen luomisen lisäksi hän osallistuu usein tilan säätämiseen ja tekee siitä visuaalisesti leveämmän. Peilin ja helmiäismosaiikkien yhdistelmä näyttää upealta.

Mosaiikki keittiöesiliina suunnitteluideoita - lasi- ja peilimosaiikki Mosaiikki keittiöesiliina suunnitteluideoita - lasi- ja peilimosaiikki Mosaiikki keittiöesiliina suunnitteluideoita - lasi- ja peilimosaiikki

Koristamme esiliinan kivimosaiikilla

Luonnonkivellä on ainutlaatuinen jäljittelemätön ulkonäkö ja korkeimmat suorituskykyominaisuudet.Kivimosaiikin eri värien, muotojen ja tekstuurien ansiosta voit valita sen mihin tahansa sisustustyyliin. Valmistusprosessin aikana rakenteeseen lisätään mineraali- ja kivilastuja, mukaan lukien marmori, onyx -palaset, joten tällainen viimeistely väittää olevansa eliitti ja sillä on huomattavat kustannukset..

Pinnoite voi olla täysin sileä tai siinä voi olla tahallisia ikääntymisen merkkejä, jotka on saatu hiekkapuhallusprosessin aikana. Pienet nuhjuiset tiilet backsplashissa korostavat loft -keittiön luonnollisuutta, ja kiillotetut marmorimosaiikit koristavat riittävästi kaikki kunnioitettavat sisätilat..

Mosaiikki keittiöesiliinan suunnitteluideoita - Koristamme esiliinan kivimosaiikilla Mosaiikki keittiöesiliinan suunnitteluideoita - Koristamme esiliinan kivimosaiikilla

Mosaiikki keittiöesiliina – valokuva

Yhteenvetona, kutsumme lukijamme käymään kuvagalleriassa, joka sisältää monia esimerkkejä kauniista mosaiikkikeittiöesoista. Täältä näet kuinka houkutteleva ja helppo näyttää tyylin tyylikäs muotoilu pienillä laattoilla ja saat paljon mielenkiintoisia ideoita. Hyvää katselua!

Mosaiikki keittiöesiliina - valokuva Mosaiikki keittiöesiliina - valokuva Mosaiikki keittiöesiliina - valokuva Mosaiikki keittiöesiliina - valokuva Mosaiikki keittiöesiliina - valokuva Mosaiikki keittiöesiliina - valokuva Mosaiikki keittiöesiliina - valokuva Mosaiikki keittiöesiliina - valokuva Mosaiikki keittiöesiliina - valokuva Mosaiikki keittiöesiliina - valokuva Mosaiikki keittiöesiliina - valokuva Mosaiikki keittiöesiliina - valokuva Mosaiikki keittiöesiliina - valokuva Mosaiikki keittiöesiliina - valokuva Mosaiikki keittiöesiliina - valokuva Mosaiikki keittiöesiliina - valokuva Mosaiikki keittiöesiliina - valokuva Mosaiikki keittiöesiliina - valokuva Mosaiikki keittiöesiliina - valokuva Mosaiikki keittiöesiliina - valokuva Mosaiikki keittiöesiliina - valokuva Mosaiikki keittiöesiliina - valokuva Mosaiikki keittiöesiliina - valokuva Mosaiikki keittiöesiliina - valokuva Mosaiikki keittiöesiliina - valokuva Mosaiikki keittiöesiliina - valokuva Mosaiikki keittiöesiliina - valokuva Mosaiikki keittiöesiliina - valokuva