Kulmakaappi keittiöaltaan pesualtaalle: koot, tyypit ja yli 90 vaihtoehtoa kätevään sijoittamiseen

Kulmakaappi pesualtaan alla vaaleanbeigessä keittiössä

Kulmakaappi pesualtaan alla vaaleanbeigessä keittiössä

Kulmakaappi keittiöaltaalle on moderni ja kätevä vaihtoehto mihin tahansa asuntoon. Tilastojen mukaan vietämme paljon aikaa keittiössä, emmekä ota sitä vakavasti. Lisäksi on tärkeää, että huone on sisustettu kauniisti ja tyylikkäästi, mutta myös asiantuntevasti toiminnallisesta näkökulmasta..

Kulmikas kulmakaappi kaapin alla pesualtaan lähellä

Kulmikas kulmakaappi kaapin alla pesualtaan lähellä

Moderni keittiö teräksen värisenä ja kulmakaappi kaapissa pesualtaan alla, johon voit piilottaa astianpesukoneen

Moderni keittiö teräksen värisenä ja kulmakaappi kaapissa pesualtaan alla, johon voit piilottaa astianpesukoneen

Tilava klassinen keittiö, jossa kulmakaappi pesualtaan alla

Tilava klassinen keittiö, jossa kulmakaappi pesualtaan alla

Valkoinen keittiösarja klassiseen sisustukseen

Valkoinen keittiösarja klassiseen sisustukseen

Keittiötä suunniteltaessa on kiinnitettävä erityistä huomiota pesualtaan ja sen alla olevan kaapin sijaintiin. Yleensä pienen modernin keittiön tilan säästämiseksi pesuallas sijaitsee kulmassa. Tässä tapauksessa herää kysymys kulmajalustan valinnasta ja asennuksesta.

Kulma -pesuallaskaapin edut ja haitat

Kulma -altaan ja kaapin valinnasta saat useita etuja:

 • Huomattava tilan säästö: oikein asennettuna voit käyttää kirjaimellisesti jokaista senttimetriä järkevästi. Samaan aikaan et menetä muotoilua: tällaisen rakenteen ulkonäkö voi olla tyylikäs ja alkuperäinen. Et menetä suunnittelun käytettävyyttä.

 • Korkea toimivuus. Ergonomiansa ansiosta tällaisessa kaapissa voit helposti sijoittaa kaikki tarvitsemasi asiat kotitalouteen.
 • Lisää käytännöllisyyttä ja korkeaa mukavuutta. Tämä pätee erityisesti L-muotoisiin malleihin. Tässä tapauksessa löydät helposti kaikki tarvittavat kohteet, koska näkyvyysalue kasvaa. Tämä saavutetaan siksi, että laatikon sisäpuoli näkyy paremmin, kun ovi avataan. Jos olet valinnut puolisuunnikkaan mallin, se sopii ihanteellisesti pyöriviin “autoihin”. Tässä tapauksessa, jos vedät kahvasta, useat laatikot “menevät ulos” sinulle kerralla.
 • Nykyaikaiset säilytysjärjestelmät, jotka mahdollistavat laitteiden, kotitalouskemikaalien jne..

Kompakti keittiö, joka on sisustettu beigen sävyillä

Kompakti keittiö, joka on sisustettu beigen sävyillä

Maalaistyylinen keittiö, jossa kulma -pesuallas ja kaappi

Maalaistyylinen keittiö, jossa kulma -pesuallas ja kaappi

Vapaasti seisova keittiönurkka, jossa viistetty kulmakaappi pesualtaan alla

Vapaasti seisova keittiönurkka, jossa viistetty kulmakaappi pesualtaan alla

Kun otetaan huomioon kulmarakenteiden edut, ei voi olla huomaamatta niiden haittoja. On huomattava, että kapeaan kulmakaappiin mahtuu vain pieni jätesäiliö. Tämä on hankalaa suurelle perheelle. Lisäksi tällaisia ​​malleja pidetään vähemmän luotettavina kuin suorat jalat. Tällaiset mallit ovat alttiimpia murtumiselle. Toinen haittapuoli on korkeampi hinta..

Kun tiedät kaikki kulmarakenteiden edut ja haitat, voit tehdä oikean valinnan.

Kulmakaapin vaihtoehdot

Kun harkitset vaihtoehtoa, jossa on kulmakaappi, sinun tulee valita sen kahden päälajikkeen välillä:

 • suorassa kulmassa;
 • viistetty.

Suorakulmaisessa reunakivessä on periaatteessa kaksi ovea. Ja viime aikoina niin sanotut kaksoiskaapit ovat yhä suositumpia. Tarkemmin tarkasteltuna saatat ajatella, että nämä ovat kaksi erillistä kaappia. Mutta kun rakenne vedetään ulos, se osoittautuu tilavaksi säilytystilaksi pienille asioille..

Nostettavat järjestelmät ovat olleet viime aikoina suuressa kysynnässä. Niiden mekanismin ansiosta koko vetolaatikko- ja hyllyjärjestelmä “rullaa ulos”, kun ovi avataan.

Viistetty kulmainen reunakivi katsotaan vielä käytännöllisemmäksi. Monet eivät kuitenkaan pidä sen liian massiivisesta ulkonäöstä. Koska sen kaukaisiin kulmiin pääseminen on ongelmallista, sinun on valittava oikea täyte. Nykyaikaiset kotiäidit valitsevat yhä enemmän “karusellia”, joka sisältää suuren määrän jokapäiväisessä elämässä tarvittavia esineitä..

neljätoista

Vaihtoehdot kaapin käyttämiseen pesualtaan alla

Jalustan kulmajärjestely voi olla hieman hankala, mutta tällaisen mallin toiminnalliseen käyttöön on monia vaihtoehtoja. Useimmissa tapauksissa keittiön pesualtaan kulmakaappia (kuva) käytetään roskakorin säilyttämiseen. Se on selkeä ja käytännöllinen..

Viime aikoina ympäristöongelmista johtuvan yleisen kasvavan huolen vuoksi erityisastiat, joissa on osastoja erilaisten jätteiden – paperin, lasin, orgaanisen aineen – säilyttämiseksi, ovat kuitenkin saaneet yhä enemmän suosiota..

Monet perheet kuitenkin aliarvioivat kulmakaapin mahdollisuudet. Roskasäiliön sijaan voit säilyttää siellä muita tarvittavia tavaroita. Joten tämä paikka on ihanteellinen laitteiden sijainnille. Hyödyllisiä tekniikoita ovat esimerkiksi:

 • ruokajätteen silppuri;
 • vaatimaton kokoinen vedenlämmitin;
 • vedenpuhdistusjärjestelmä.

Pesualtaan alla oleva kaappi on myös täydellinen kotitalouskemikaalien sijoittamiseen – tässä tapauksessa ne ovat aina käsillä. Tämä koskee erityisesti niitä kotiäitejä, jotka ovat asettaneet pesukoneen keittiöön. Tässä tapauksessa jauheet ja huuhteluaineet sijoitetaan ihanteellisesti pesualtaan alle..

Vedettävät elementit ovat myös erittäin käteviä kotitaloudessa, mikä yksinkertaistaa huomattavasti elämää. Kiinnitä huomiota IKEAn valmistamaan kulmakaappiin pesualtaan alle.

Pieni valkoinen IKEA -keittiö, pieni kulma -pesuallas ja kapea kaappi sen alla

Pieni valkoinen IKEA -keittiö, pieni kulma -pesuallas ja kapea kaappi sen alla

Luonnonpuusta valmistettu keittiösarja näyttää erittäin kauniilta

Luonnonpuusta valmistettu keittiösarja näyttää erittäin kauniilta

Asiantunteva tilan organisointi reunakiven sisällä

Useimmiten kulmakaappeja käytetään tilan säästämiseen. Siksi on tärkeää noudattaa ergonomian periaatetta järjestettäessä tilaa tämän rakenteen sisällä..

         Vaihtoehtoisia vaihtoehtoja reunakiven “sisäpuolen” käyttämiseen ovat seuraavat:

 • eläinten rehun varastointi;
 • vihannesten (erityisesti perunoiden) varastointi;
 • ylisuurten astioiden sijoittaminen.

Kaikki nämä asiat voidaan tallentaa samanaikaisesti, jos käytät viisaasti ergonomian periaatetta. Tätä varten on suunniteltu erityisiä malleja. Kaikki tarvittavat asiat ovat esimerkiksi kätevästi sijoitettu avoimille hyllyille, jotka sijaitsevat suoraan pesualtaan alla. Sillä voit kauniisti järjestää koriste -astioita ja muodikkaita suunnittelija -viskoja: kynttilöitä, hahmoja, kattiloita jne..

Vedä ulos säilytysastiat pesualtaan alla olevassa kaapissa

Vedä säilytysastiat pesualtaan alla olevassa kaapissa

Roskakori pesualtaan alla olevassa kaapissa on melko yleinen vaihtoehto.

Roskakori pesualtaan alla olevassa kaapissa on melko yleinen vaihtoehto.

Kätevä moderni paikka pienten tavaroiden säilyttämiseen on reunakiven alla olevat ulosvedettävät lokerot. Heidän läsnäolonsa siirtää keittiön eliitin luokkaan.

Neuvoja! Sisäänvedettävien elementtien sijoittamisessa tärkeintä on keskittyä rakennus- ja viestintäjärjestelmien sijaintiin.

Tällä vaihtoehdolla on merkittävä etu analogisiin verrattuna – kaapin sisällä olevan tilan järjestämisen ergonomia. Tämä saavutetaan, koska ei ole tarvetta kiivetä laatikkoon päätä etsien tarvittavaa. Lisäksi tämä säilytysmenetelmä on ihanteellinen suurien tavaroiden säilyttämiseen..

Kätevät kulmahyllyt kotitalouksien kemikaalien säilyttämiseen pesualtaan alla olevassa kaapissa

Kätevät kulmahyllyt kotitalouksien kemikaalien säilyttämiseen pesualtaan alla olevassa kaapissa

Reunakivet suljetuilla julkisivuilla

Yleisempi säilytysvaihtoehto on kuitenkin suljetut julkisivut: tässä tapauksessa voit sijoittaa lisää tarvitsemiasi esineitä, ja lisäksi sinun ei tarvitse ylläpitää jatkuvasti täydellistä järjestystä kaapissa. Tässä tapauksessa vältät tilan visuaalisen sotkun..

On pidettävä mielessä, että kuuroja yksitoikkoisia lastulevyjä sisältäviä julkisivuja on suositeltavaa laimentaa lasimaalauksilla ja koristelasilla. Tämä päivittää rakenteen merkittävästi ja tekee siitä kevyemmän. Sokeiden rakenteiden tärkein etu on niiden vaurioiden kestävyys ja helppo huolto..

Jotta kaikki sopisi

Kaikista kulmakaappien ergonomisista ominaisuuksista huolimatta on yksi tapa järjestää säilytystilaa vieläkin optimaalisemmin. Tätä varten suosittelemme kaapin valmistamista tilauksesta. Tässä tapauksessa kaikki keittiön ominaisuudet ja toiveesi otetaan huomioon. Voit tietysti ostaa sopivan kulmakaapin keittiöön pesualtaan alta vastaavasta kaupasta, mutta tässä tapauksessa kaikkia yksityiskohtia ei oteta huomioon..

Kontrastinen valoisa keittiö, jossa musta työtaso ja kulmakaappi pesualtaan alla

Kontrastinen valoisa keittiö, jossa musta työtaso ja kulmakaappi pesualtaan alla

Luonnonpuukalusteet korostavat maalaistyyliä

Luonnonpuukalusteet korostavat maalaistyyliä

Voit luoda harmonisimman taustan käyttämällä seuraavia temppuja:

 • Asenna saranoitu ovi yöpöydän yläosaan. Tämä tila on ihanteellinen sienien, pesuaineiden ja muiden kotitalouskemikaalien säilyttämiseen. Nämä tavarat on parasta sijoittaa erityisesti suunniteltuihin astioihin..
 • Kiinnitä kapeat hyllyt kaapin oven sisäpuolelle. Ne auttavat sinua säilytettäessä pieniä keittiövälineitä, joita tarvitset joka päivä..
 • Käytä pieniä laatikoita, jotka eivät ole näkyvissä. Ne sopivat keittiöpyyhkeiden, pesuaineiden sijoittamiseen.

Lopuksi moderni ratkaisu keittiöön on yhdistelmäkaapin käyttö. Tämä muotoilu sopii tavaroiden, ruokailuvälineiden ja muiden pienien tavaroiden kätevään säilyttämiseen. Se käyttää sekä avoimia että suljettuja laatikoita. Tarvitaan taitettava säiliö ja kaikenlaiset osat.

Nämä temput auttavat myös naamioimaan erilaisia ​​tarvittavia esineitä, jotka sijaitsevat keittiössä..

Kulmakaappi keittiön pesualtaan alla: mitat

Pesualtaan alla olevat kulmakaapit ovat pääsääntöisesti kooltaan 900 mm x 900 mm. Tällainen reunakivi ei ole vain tilava, vaan myös vakaa..

Tällaiset mitat sopivat seuraaville jalustatyypeille:

 • Kaappi, jonka ulkoseinät ovat 520 mm. Sisäseinien koko on 450 mm. Moduulin pohja on kuusikulmainen. Kehyksessä ei ole takaseinää ja hyllyjä.

 • Kaappi, jonka ulkoseinät ovat 520 mm. Sisäseinien koko on 838 ja 854 mm. Pohja on viisikulmainen. Mallin haittana on, että on tarpeen leikata erityisesti paikka veden syöttöön.

Nykyaikaisen nurkkakaapin keittiön pesualtaalle voi ostaa edullisesti verkkokaupasta. Yksilöllisellä tilauksella saat kuitenkin keittiöösi sopivimman suunnittelun..