Keittiösuunnittelu Hruštšovissa: 80 sisustusideaa (kuva)

Keittiösuunnittelu Hruštšovissa: 80 sisustusideaa (kuva)

Kuten tiedätte, Hruštšovin huoneistoissa on joitain hankalampia ulkoasuja, joissa on pienet huoneet. Jostain syystä keittiöt jäivät etenkin arkkitehtien suosioon, ja he antoivat heille pienen, enintään 6 neliömetrin alueen, ja jos omistat tällaisen huoneen, sinun on hikoiltava paljon, jotta se olisi yhtä tilava ja toimiva kuin mahdollista. Nykyaikaiset suunnittelijat tietävät monia tapoja, jotka auttavat suunnittelemaan tilaa oikein, asentamaan tarvittavat huonekalut ja luomaan mukavan ilmapiirin. Jaamme kaikki nämä temput kanssasi artikkelissamme..

Mistä aloittaa keittiön kunnostaminen Hruštšovissa??

Ensimmäinen asia, joka on tehtävä, kun aloitat keittiön remontoinnin Hruštšovissa, on suunnitella prosessin kaikki vaiheet, päättää suunnittelun tyylistä ja värimaailmasta, valita viimeistelymateriaalit kaikille pinnoille ja huonekaluille. Aluksi kannattaa harkita mahdollisuutta laajentaa aluetta uudisrakentamisen avulla. Nykyään monet ihmiset yhdistävät keittiöt viereisiin huoneisiin purkamalla seinän. Ja tällainen askel oikeuttaa täysin itsensä, koska se mahdollistaa tilavamman keittiö-olohuoneen, jossa voit leikata tilaa täysimittaisen ruokailutilan järjestämiseksi. Mutta tämä on mahdollista, jos keittiön ja huoneen välinen seinä ei ole kantava, muuten sen purkaminen on kielletty..

Voit myös yrittää saada luvan osittaiseen purkamiseen – tässä versiossa seinäosio puretaan osittain, yleensä sen yläosa, ja sivu- ja alaosat on valmistettu baaritiskille tai ruokailuryhmälle. Uudistaminen voidaan tehdä eri suuntaan, esimerkiksi yhdistää kylpyhuone ja wc ja siirtää keittiön vieressä oleva seinä kohti kylpyhuonetta. Tietenkään et saavuta suurta etäisyyttä tästä, mutta jopa 1-2 neliömetriä. tärkeä rooli tässä tapauksessa, jolloin voit sijoittaa esimerkiksi ruokailutilan. Hyvä tekniikka olisi asentaa peilipinta pöydän yläpuolelle, joka heijastaa vastakkaista ikkunaa ja lisää tilaa visuaalisesti..

Jos uudistusvaihtoehto on jostain syystä poissuljettu, jatkamme siitä, mitä meillä on: piirrämme paperille suunnitelman tarvittavien vyöhykkeiden sijoittamisesta. On tärkeää päättää heti, kumpi heistä antaa etusijan. Jos perhe on suuri ja on tapana kokata paljon, keittiön, jossa on työskentelyalue, tulisi olla valmis, ja jos asuu yksi tai kaksi ihmistä, jotka haluavat vastaanottaa vieraita, sinun on huolehdittava ruokailukompleksin järjestämisestä . Kun olemme päättäneet, missä ja millaisia ​​huonekaluja seisomme, valitsemme ja laskemme viimeistelymateriaalien määrän. Alla on monia hyödyllisiä vinkkejä siitä, kuinka valita kaikki mitä tarvitset kunnostamiseen..

Keittiön suunnittelu Hruštšovissa - Mistä aloittaa remontti Keittiön suunnittelu Hruštšovissa - Mistä aloittaa remontti Keittiön suunnittelu Hruštšovissa - Mistä aloittaa remontti

Sisätilojen värit ja tyylit

Pienessä Hruštšovin keittiössä suositellaan vaaleaa palettia, joka antaa huoneelle keveyden ja ilmavuuden ilmapiirin. Tämä muotoilu on ominaista sellaisille moderneille tyyleille kuin minimalismi, hi-tech, skandinaavinen suunta ja tietysti klassinen. Tämä ei tarkoita sitä, että keittiö olisi pukeuduttava lumivalkoiseen värimaailmaan – joten se näyttää täysin autiolta ja muistuttaa sairaalan huonetta kuin viihtyisää tulisijaa. Voit valita vaaleita pastellivärejä sisustukseen tai huonekalusarjaan. Esimerkiksi minimalistiseen suuntaan valmistettu keittiö yhdistää täydellisesti valkoiset ja harmaat paletit, ja hiekan tai ruskean lisääminen voi tehdä siirtymäkauden aksentin. Tällainen keittiö erottuu aina linjojen vakavuudesta ja koriste -elementtien puuttumisesta – kaikki on erittäin yksinkertaista ja tyylikästä..

Korkean teknologian keittiö näyttää hyvältä jopa yksivärisessä suunnittelussa, koska tässä pääideaa korostavat nykyaikaisen tekniikan läsnäolo, metalliset sisätilojen yksityiskohdat sekä alkuperäiset lamput, jotka näyttävät melko edullisilta valkoisella taustalla.

Vaaleat puukalusteet klassiseen tyyliin toimivat täydellisesti kermanväristen seinien taustalla, varsinkin jos se on taustakuva, jossa on pieni kuvio. Suunnan ylellisyyttä ja tyylikkyyttä vahvistavat kuulokkeiden siistit veistetyt yksityiskohdat, kullattu tai pronssi varusteissa..

Jos et pelkää kirkkaita aksentteja, kontrastiväristen kiiltävien pintojen kiiltoa, voit ottaa riskin koristella pienen keittiön jugendtyyliin. Täällä on suuri määrä metalli- ja muovikalusteita, usein kaarevia, epäsymmetrisiä muotoja..

Pieni keittiö Hruštšovin rakennuksessa, jossa on kiiltävät julkisivut, voidaan sisustaa punaisella, keltaisella, vihreällä, sinisellä sävyllä vuorotellen vaaleiden lentokoneiden kanssa. Värien yhdistelmät ovat nyt merkityksellisiä: beige -ruskea, musta ja valkoinen, joissa tumma sävy on useimmiten alemman tason suunnittelussa ja vaalea – ylemmässä. Tällainen porrastettu siirtyminen tummasta lattiasta vaaleaan kattoon edistää pienen alueen visuaalista laajentumista..

Hruštšovin keittiösuunnittelu - sisätilojen värit ja tyylit Hruštšovin keittiösuunnittelu - sisätilojen värit ja tyylit Hruštšovin keittiösuunnittelu - sisätilojen värit ja tyylit

Koristemateriaalit

Minkä tahansa huoneen remontti alkaa pinnan viimeistelyllä. Ottaen huomioon, että puhumme keittiöstä, jossa vallitsee oma yksilöllinen mikroilmasto, materiaalien valinnassa on noudatettava erityisen huolellista lähestymistapaa – loppujen lopuksi korjauksia tehdään yli vuoden ajan, seinät, lattia ja katto säilyttävät alkuperäisen houkuttelevuutta pitkäksi aikaa.

Lattia

Hruštšovin keittiön lattialle on parempi antaa etusija laattoille, koska ne ovat kestäviä, luotettavia ja kestävät hyvin kosteutta ja äärilämpötiloja. Laminaattilattia on myös moderni vaihtoehto, mutta koska kosteus kerääntyy jatkuvasti pieneen huoneeseen, se ei kestä niin kauan. Vaihtoehtoisesti voit laittaa linoleumin. Viime aikoina sille ei ole ollut suurta kysyntää, koska sitä pidetään vanhentuneena viimeistelytyyppinä, mutta keittiössä linoleumi voi olla kannattava ratkaisu, lisäksi nykyaikaisilla malleilla on melko houkutteleva ulkonäkö..

Keittiön suunnittelu Hruštšovissa - Lattian viimeistely Keittiön suunnittelu Hruštšovissa - Lattian viimeistely

Seinät

Keittiön seinän koristeluun on paljon muita vaihtoehtoja, ja jokaisella niistä on omat etunsa. Maalausta pidetään tunnetuimpana Neuvostoliiton ajoista lähtien, vain keittiöt eivät ole enää maalattu kuten ennen, jakaen seinän vaakasuoraan kahteen väriin (ylempi on valkoinen ja alempi sininen, vihreä jne.). Suunnittelijat ovat keksineet monia muunnelmia siitä, miten maalata pieni huone, jotta se näyttää kauniilta ja tyylikkäältä. Ja valtava valikoima maaleja antaa sinun valita kestävimmän koostumuksen, joka ei pelkää keittiön erityisolosuhteita..

Myös keraamiset seinälaatat ovat huomionarvoisia. Teknisiltä ominaisuuksiltaan se on useita kertoja parempi kuin muut viimeistelytyypit. Ei ole tapana pukea nykypäivän sisätiloja kokonaan laattoihin – ne koristavat pääsääntöisesti työalueen seinät. Pienessä keittiössä on parempi valita pienet laatat, jotka antavat tilaa enemmän vapautta, tai hauska mosaiikki.

Koristelaastin käyttö tarjoaa valtavat mahdollisuudet värien ja tekstuurien valinnassa. Pesee hyvin, on pölytön ja kestää pitkään. Jos käytät todellisia ammattilaisia ​​työssäsi, voit saada ainutlaatuisen seinärakenteen, joka herättää aitoa ihailua, mutta tällaisen nautinnon hinta ei ole pieni..

PVC -paneelit voidaan koota itse. Niiden plus on, että sinun ei tarvitse kohdistaa seinät täydellisesti – materiaali piilottaa kaikki puutteet alla. Ne eivät ole kalliita, mutta näyttävät erittäin houkuttelevilta..

Taustakuva tulee valita yksinomaan pestäväksi. Vaikka aiot liimata ne seinälle, joka ei ole työalueella, puristetussa tilassa, saastuminen pääsee jotenkin seiniin. Taustakuvan avulla voit paitsi luoda kauniin suunnittelun, myös säätää tilaa. Esimerkiksi liittämällä taustakuvan vaakasuoraan nauhaan laajennat tilaa visuaalisesti ja pystysuorat raidat “nostavat” kattoa. Sinun tulisi ehdottomasti välttää suuria piirustuksia. Jos tavallinen taustakuva ei sovi sinulle, voit ostaa kankaita pienellä huomaamattomalla painatuksella, jotta et ylikuormita pientä tilaa..

Keittiön suunnittelu Hruštšovissa - Seinäkoriste Keittiön suunnittelu Hruštšovissa - Seinäkoriste

Katto

Paras vaihtoehto pienelle Hruštšovin keittiölle olisi katon pinnan koristaminen kiiltävällä venytyskankaalla. Sen kiiltävä pinta on heijastava ja tarjoaa erittäin tilavan vaikutelman. Liinavaatteet on helppo puhdistaa ja kestävät hyvin kaikki keittiöprosessien vaikeudet. On parempi valita materiaali vaaleassa paletissa – valkoinen, kermanvärinen, joka “pesee” seinien liitosten rajat.

Voit peittää katon maalilla tai laastilla, mutta kannattaa harkita, että se on tasoitettava korkealaatuisesti, mikä vie paljon aikaa ja vaivaa.

Kipsilevyistä ripustetut rakenteet ovat suosittu moderni muotoiluvaihtoehto. Mutta pienessä keittiössä sinun on valittava helpoin vaihtoehto. Voit esimerkiksi suunnitella vain kehän tällä tavalla ja käyttää piilotettua valaistusta ääriviivaa pitkin, mikä tasoittaa rakenteen varastaman kymmenen senttimetrin puutteen. Tässä tapauksessa kipsilevypaneelit on varustettu pistevalaistusjärjestelmällä..

Keittiön suunnittelu Hruštšovissa - Katon koristelu Keittiön suunnittelu Hruštšovissa - Katon koristelu

Kalusteet Hruštšovin keittiöön

Huonekalut tulee valita perheen tarpeiden mukaan. Koska keittiö on pieni, sinun on harkittava huolellisesti, mitä täällä todella tarvitaan ja mistä voit kieltäytyä. Voit asentaa pienen lineaarisen setin kaukaista seinää pitkin tai suuremman kulmakappaleen, jossa on enemmän kaappeja ja laatikoita keittiövälineiden säilyttämistä varten. Jääkaappi asennetaan pääsääntöisesti ikkunan viereen, ja ikkunalaudalla voidaan pidentää työaluetta tai tehdä siitä ruokapöytä. Kiinnitä huomiota huonekalujen muuttamiseen, mikä on paras vaihtoehto pienelle keittiölle – tämä voi olla taitettava ruokapöytä ja tuolit, sarjaan sisäänrakennetut pöytälevyt..

Keittiösuunnittelu Hruštšovissa - Huonekalut Keittiösuunnittelu Hruštšovissa - Huonekalut Keittiösuunnittelu Hruštšovissa - Huonekalut

Valaistus ja sisustus

Hruštšovin keittiön tulisi olla hyvin valaistu, mutta on parempi kieltäytyä suurista kattokruunuista ja matalista kattolampuista. On parasta käyttää pistevalaistusjärjestelmää asettamalla lamput huoneen kehän ympärille ja tarjoamaan lisävalaistusta työtason yläpuolelle. Joissakin moderneissa keittiösarjoissa on sisäänrakennetut anturit, jotka reagoivat oven avaamisen jälkeen – sitten salainen valaistus syttyy automaattisesti.

Kyllästynyt sisustus ei ole tervetullut tänne, koska kirkkaiden värien “turvotus” sotkee ​​tilan. Pääkoriste voi olla työalueen seinäkoriste. Täällä voit laittaa laattoja, joissa on pieniä koristeita, kuvioita, esimerkiksi patchwork -tyyliin, asentaa muovipaneeleja, jotka jäljittelevät nyt suosittua tiilimuurausta. Erinomainen vaihtoehto olisi suunnitella ihon pinta kirkkaalla tilavuuskuviolla tai peilipinnalla – tämä antaa jonkin verran syvyyttä työalueelle ja lisää sen tilavuutta. Sisustus voi olla tekstiilejä ikkunoissa, pieniä kuvia, paneeleja, tyylikkäitä vinyylitarroja..

Keittiön suunnittelu Hruštšovissa - Valaistus ja sisustus Keittiön suunnittelu Hruštšovissa - Valaistus ja sisustus Keittiön suunnittelu Hruštšovissa - Valaistus ja sisustus

Keittiön suunnittelu Hruštšovissa – valokuva

Toivomme, että artikkelimme auttoi sinua selvittämään, mikä voi olla Hruštšovin keittiön suunnittelu. Ja nyt kaiken edellä mainitun tukemiseksi suosittelemme vierailemaan galleriassamme, josta yritimme kerätä parhaat kuvat valmiista sisätiloista. Hyvää katselua!

Hruštšovin keittiön sisustus - valokuva Hruštšovin keittiön sisustus - valokuva Hruštšovin keittiön sisustus - valokuva Hruštšovin keittiön sisustus - valokuva Hruštšovin keittiön sisustus - valokuva Hruštšovin keittiön sisustus - valokuva Hruštšovin keittiön sisustus - valokuva Hruštšovin keittiön sisustus - valokuva Hruštšovin keittiön sisustus - valokuva Hruštšovin keittiön sisustus - valokuva Hruštšovin keittiön sisustus - valokuva Hruštšovin keittiön sisustus - valokuva Hruštšovin keittiön sisustus - valokuva Hruštšovin keittiön sisustus - valokuva Hruštšovin keittiön sisustus - valokuva Hruštšovin keittiön sisustus - valokuva Hruštšovin keittiön sisustus - valokuva Hruštšovin keittiön sisustus - valokuva Hruštšovin keittiön sisustus - valokuva Hruštšovin keittiön sisustus - valokuva Hruštšovin keittiön sisustus - valokuva Hruštšovin keittiön sisustus - valokuva Hruštšovin keittiön sisustus - valokuva Hruštšovin keittiön sisustus - valokuva Hruštšovin keittiön sisustus - valokuva Hruštšovin keittiön sisustus - valokuva Hruštšovin keittiön sisustus - valokuva