Keittiön sisustus: 80 valokuvaideaa

Keittiön sisustus: 80 valokuvaideaa

Keittiö on monien suosikki paikka talossa, jossa voit luoda hienoja kulinaarisia mestariteoksia, maistaa niitä tai vain viettää aikaa rakkaiden kanssa. Tätä varten sinun on luotava mukavin ilmapiiri harkitsemalla paitsi sisustuksen myös sisustuksen käytännöllistä osaa. Tärkeimmät suuntaukset, säännöt ja vinkit keittiön suunnittelun sisustamiseen ovat kaikki artikkelissamme.!

Sisustustyylin valinta

Ensimmäinen askel keittiön suunnittelussa on perustyylin valinta. Vaikka haluat luoda ainutlaatuisen, toisin kuin muut projektit, sinun on noudatettava tietyn suunnittelusuunnan lakeja. Muuten sisustus näyttää naurettavalta, harkitsemattomalta ja epäharmoniselta. Mutta jokainen tyyli tarjoaa laajan kentän luovuudelle, tärkeintä on noudattaa perussuosituksia.

Korkean teknologian keittiön suunnittelu

Tyylin keskeinen periaate on nimessä: huipputeknologia tarkoittaa korkeaa teknologiaa, jota on käytettävä modernissa sisustuksessa. Siksi hi-tech on erinomainen vaihtoehto keittiöön, jossa kodinkoneiden mukavuus ja helppokäyttöisyys ovat etusijalla..

Sisustukseen ja huonekaluihin käytetään nykyaikaisia ​​materiaaleja, kuten muovia, lasia tai metallia. Kiiltävät sileät pinnat antavat huoneelle hieman futuristisen ilmeen. Värivalikoima on hillitty, usein pimeän ja vaalean kontrastin perusteella.

On vaikea kuvitella korkean teknologian keittiösuunnittelua ilman älykkäitä varusteita: kaikenlaisia ​​hissejä, laatikoita, jakajia, jotka yksinkertaistavat elämää ja järkeistävät tilaa.

Kodinkoneiden ostaminen voi maksaa melkoisen pennin, koska etusijalla ovat sisäänrakennetut, nykyaikaisimmat mallit, joissa on kosketusohjaimet ja LED-näytöt. Tämä ei kuitenkaan ole turha hankinta, vaan lisä mukavuutta ja kestävyyttä..

Korkean teknologian keittiön suunnittelu Korkean teknologian keittiön suunnittelu

Klassinen keittiön suunnittelu

Huolimatta tekniikan kehityksestä ja taipumuksesta järkeistää tilaa, klassinen tyyli on edelleen suosittu. Emme tietenkään puhu perinteisistä pompomisista aristokraattisista sisätiloista, jotka ovat täynnä kaunista, mutta hyödytöntä sisustusta. Klassikot sopeutuvat aikamme tarpeisiin, minkä ansiosta ne näyttävät melko moderneilta.

On parempi suunnitella keittiö, jossa on keskikokoinen ja suuri alue tähän tyyliin, jossa se näyttää sopivimmalta. Voit ottaa tumman tai vaalean paletin, vain sävyjen tulisi olla mahdollisimman luonnollisia. Sama sääntö koskee viimeistelymateriaaleja. Puukalusteet, joissa on syvä rakenne, pieni määrä kuvioituja elementtejä, julkisivut kehyksillä ja lasiovet – nämä komponentit riittävät klassisen sisustuksen taiteelliseen täyttämiseen.

Klassinen keittiön suunnittelu Klassinen keittiön suunnittelu Klassinen keittiön suunnittelu

Provence -tyylinen keittiön suunnittelu

Ranskalaisten kylien tyyli kaupunkiasuntojen tilassa on harvoin “puhtaassa” muodossa. Yleensä se yhdistetään nykyaikaisiin klassikoihin, ja itse keittiö pyritään yhdistämään ruokasaliin ja olohuoneeseen. Tämä johtuu Provencen ensimmäisestä säännöstä – niin paljon tilaa kuin mahdollista..

Toinen asia, joka kiinnittää katseesi, ovat vaaleat pastellisävyt, ikään kuin palanut kuumassa Välimeren auringossa. Etusija annetaan valkoiselle, kermalle, siniselle – luonnollisimmille ja huomaamattomille väreille.

Huonekaluilla pitäisi olla antiikkinen ilme, joka saavutetaan keinotekoisen ikääntymisen vaikutuksesta. Etusijalla ovat luonnonmateriaalit tai korkealaatuiset korvikkeet, jotka eivät voi pilata aitoa tunnelmaa.

Keittiössä on suuri määrä avoimia hyllyjä, joissa on astiat, kattilat ja lautasliinat, jotka lisäävät provencelaista viehätystä. Mutta on parempi piilottaa kodinkoneet uteliailta katseilta, joihin sisäänrakennetut mallit selviävät täydellisesti..

Provence -tyylinen keittiön suunnittelu Provence -tyylinen keittiön suunnittelu

Minimalistinen keittiön suunnittelu

Toisin kuin edellinen ratkaisu, minimalismi voidaan sisällyttää sekä tilaviin huoneistoihin että pieniin Hruštšovin huoneistoihin. Tämä tyyli voi muuttaa minkä tahansa tilan painottaen toimivuutta..

Puhtaat linjat ja selkeät lakonisten huonekalujen muodot sisäänrakennetuilla kodinkoneilla näyttävät muodostavan monoliittisen tason – näin minimalismi luo järjestyksen ja puhtauden tunteen, mikä on tärkeää keittiön sisätiloissa. Painopiste ei ole koriste -elementeissä, vaan toiminnoissa, joiden avulla voit järjestää alueen asiantuntevasti.

Täällä käytetään enintään 2-3 sävyä, joista yksi voi olla kirkas. Yleensä etusija olisi annettava neutraaleille väreille tai luonnonmateriaalien esteettiselle rakenteelle..

Minimalistinen keittiön suunnittelu Minimalistinen keittiön suunnittelu Minimalistinen keittiön suunnittelu

Skandinaavinen keittiön suunnittelu

Erinomainen ratkaisu keittiöihin, joissa auringosta on tullut liian usein vieras etelään päin olevien ikkunoiden vuoksi. Skandinaavinen pakkanen, mutta erittäin kodikas, tämä tyyli sopii kaikenkokoisiin sisätiloihin.

Kuten minimalismin tapauksessa, myös tässä muotoilu on toissijaista – käytännöllisyys on etusijalla. Tällaiset keittiöt rakastavat valkoisia, luonnollisia materiaaleja, erityisesti puuta, ja tiukkoja muotoja. Jos joku pitää skandinaavista tyyliä liian yksinkertaisena, olisi tarkoituksenmukaista lisätä muutama kirkas yksityiskohta, jotka laimentavat hieman steriiliä tunnelmaa..

Skandinaavinen keittiö Skandinaavinen keittiön suunnittelu

Väriratkaisut

Riippumatta siitä, mitä tyyliä noudatat, jotta huone näyttää modernilta, on suositeltavaa käyttää 2-3 eri värisävyä, jotka ovat sopusoinnussa keskenään, tai pysyä yksivärisenä.

Valkoinen keittiö

Ehkä paras vaihtoehto keittiön suunnitteluun, joka voi toimia päävärinä tai neutraalina taustana muille. On olemassa mielipide, että vaalea sisustus likaantuu nopeasti, mutta tämä riippuu myös pintojen materiaalista. Toisaalta se näyttää tilavimmalta, mukavimmalta ja vaikuttaa myös positiivisesti psyykeen..

Valkoinen keittiö - Sisustussuunnittelu Valkoinen keittiö - Sisustussuunnittelu Valkoinen keittiö - Sisustussuunnittelu

Harmaa keittiö

Älä ajattele, että keittiön sisustus harmailla sävyillä näyttää tylsältä tai synkältä, päinvastoin – se on erittäin tyylikäs ja moderni. Negatiivisen vaikutuksen välttämiseksi riittää, että keksit hyvän väriyhdistelmän, esimerkiksi valkoiset, mustat, siniset sävyt..

Harmaa keittiö - Sisustussuunnittelu Harmaa keittiö - Sisustussuunnittelu

Beige keittiö

Luonnolliset vaihtoehdot, kuten kerman, pähkinän tai vaalean puun sävyt, sopivat täydellisesti klassiseen, provencelaiseen ja minimalistiseen keittiöön. Yksivärinen muotoilu auttaa luomaan kodikkaan ja lämpimän ilmapiirin.

Beige Keittiö - Sisustussuunnittelu Beige Keittiö - Sisustussuunnittelu

Sininen keittiö

Sininen herättää taivaan ja meren yhteyksiä, ja se on ihanteellinen rauhoittavaan sisustukseen. Parempi käyttää keittiön huonekalujen julkisivujen sisustuksessa yhdistettynä valkoiseen tai ruskeaan.

Sininen keittiö - Sisustussuunnittelu Sininen keittiö - Sisustussuunnittelu Sininen keittiö - Sisustussuunnittelu

Vihreä keittiö

Jos seuraat nykyaikaisia ​​suuntauksia, muista löytää paikka keittiössäsi vuoden 2017 muodikkaimmalle sävylle Pantonen mukaan. Se tuo sinut hieman lähemmäksi luontoa, jopa kaupunkiympäristössä..

Vihreä keittiö - Sisustussuunnittelu Vihreä keittiö - Sisustussuunnittelu

Keittiön sisustus

Jokaisen huoneen sisustus on kuin kehys, joka säilyttää huolellisesti “täytteen” ja korostaa sen kauneutta. Keittiössä materiaalivalinnalla on keskeinen rooli, varsinkin jos haluat sen kestävän mahdollisimman pitkään..

Lattia

Keittiön lattian tulee olla vapaa rasvasta, ruokahiukkasista ja kosteudesta. Tästä on ensinnäkin otettava huomioon materiaalien valinnassa..

Erinomainen ratkaisu on eri alueiden kattavuuden yhdistelmä. Esimerkiksi työalueelle voit laittaa keraamisia laattoja, jotka kestävät ulkoisia vaikutuksia, ja ruokasalissa – parketti tai laminaatti..

Keittiön suunnittelu - Lattian viimeistely Keittiön suunnittelu - lattian viimeistely

Seinät

Keittiön sisätiloissa keraamiset laatat löytyvät useimmiten esiliina -alueelta sekä maalatut tai tapetoidut seinät. Lisäksi käytetään verhousta seinäpaneeleilla ja koristekipsillä, esimerkiksi marmoria jäljittelevillä..

Viimeistelymateriaalien yhdistelmä mahdollistaa paitsi suunnittelun monipuolistamisen myös sen järjestämisen toimivuuden periaatteen mukaisesti. Tasapinnat ovat edelleen etusijalla.

Keittiön suunnittelu - seinäkoriste Keittiön suunnittelu - seinäkoriste

Katto

Materiaalien valinta katon viimeistelyyn keittiössä riippuu huoneen tyylistä tai korkeudesta. Jos jälkimmäinen indikaattori on riittävän alhainen, tasainen valkoinen pinnoite on ulospääsy. Lisäksi se näyttää tyylikkäältä ja sopii mihin tahansa tilaan..

Joustavat katot voidaan asentaa moderniin sisustukseen, jossa on korkeat seinät. Ne auttavat myös järjestämään monimutkaisen valaistusjärjestelmän..

Keittiön suunnittelu - Katon viimeistely

Kuinka valita huonekalut ja kodinkoneet

Tämä valinta riippuu suoraan tarpeistasi: joku viettää suurimman osan elämästään keittiössä valmistellen aamiaista, lounasta ja illallista suurelle perheelle; ja joku tulee kerran päivässä lämmittämään ostettua ruokaa mikroaaltouunissa.

Nykyaikaisiin keittiöihin kuuluu usein paitsi työskentely- ja säilytystilaa, myös ruokailutila – joka voi olla vain tilaa jakava baari tai suuri täysi ruokasali..

Lisäksi keittiösarjat eroavat toisistaan ​​ulkoasultaan, mikä riippuu huoneen geometriasta ja koosta. On olemassa kulmamalleja, U- ja L-muotoisia, suoria sekä saaria. Jälkimmäisiä suositellaan otettavaksi keskikokoisessa tai suuressa huoneessa..

Valitusta tyylistä riippumatta keittiökalusteet valmistetaan nykyään yhä enemmän ergonomian, käytännöllisyyden ja toimivuuden periaatteen mukaisesti. Esimerkiksi laatikot, hyllyt tai modulaariset kaapit.

Kuulokkeisiin sisäänrakennetut kodinkoneet ovat nykyään erittäin suosittuja, mikä mahdollistaa tilan säästämisen lisäksi myös esteettisen ulkonäön..

Mitä tulee sähkölaitteisiin, joita ilman moderni keittiö ei voi tehdä, luettelo tässä vaihtelee. Jotkut omistajat voivat lisätä pesukoneen tai jopa television pakolliseen sarjaan. Toisten on käytettävä koko käyttökelpoista aluetta, mukaan lukien kaapit ja laatikot, vain tärkeimpien tavaroiden järjestämiseksi. Joka tapauksessa jokaisen yksityiskohdan paikka on harkittava etukäteen.!

Keittiösuunnittelu - huonekalut ja kodinkoneet Keittiösuunnittelu - huonekalut ja kodinkoneet Keittiösuunnittelu - huonekalut ja kodinkoneet

Sisustus ja valaistus

Minkä tahansa sisustuksen sisustamisessa noudatetaan aina pääsääntöä – älä vahingoita. Sama koskee keittiöitä. Jos esimerkiksi asetat posliinihahmoja liikaa, vaarannat tai kaatat hauraan osan ruoanlaiton huipentumassa. Viihtyisä ilmapiiri on tietysti täällä erittäin välttämätön, mutta se voidaan luoda muiden ilmaisukeinojen avulla..

Lasiset julkisivut näyttävät esteettisesti miellyttäviltä, ​​joiden ovien läpi näkyy astiasarjoja, pyyhkeitä tai ruokailuvälineitä. Älä unohda perinteisiä lautasliinoja, esiliinoja ja muita tekstiilisiä yksityiskohtia – niistä voi tulla kirkas yksityiskohta hienovaraisessa keittiössä..

Jopa jotkut lautasliinat tai suloiset suolaravistimet voivat sisustaa huoneen tunnistamattomasti, ja kukat ruukussa virkistävät korkean teknologian sisustusta.

Keittiön jokaisen toiminnallisen alueen tulee olla täysin valaistu: työtaso, liesi, pesuallas, baaritiski tai saari, jonka yläpuolelle voidaan asentaa riippuvalaisimet.

Hyvä ratkaisu on LED -upotetut valot taustaväylää pitkin. Huppua voidaan käyttää myös lisävalojen tukena.

Paikallisen valaistuksen lisäksi sinun on ajateltava yleisvalaistusta. Tätä varten perinteiset kattokruunut tai kohdevalot sopivat..

Keittiön suunnittelu - sisustus ja valaistus Keittiön suunnittelu - sisustus ja valaistus Keittiön suunnittelu - sisustus ja valaistus

Pieni keittiö: sisustus

Yllä olevat vinkit sopivat täydellisesti suureen tilaan, mutta mitä pitäisi tehdä pienikokoisten keittiöiden omistajien, jotka ovat maassamme suurin osa, tehtävä? Sinun on yritettävä hieman enemmän, mutta voit ratkaista myös tämän ongelman. Ja tätä varten sinun on vain noudatettava muutamia sääntöjä.!

Ensinnäkin on suositeltavaa turvautua asettelun muuttamiseen yhdistämällä keittiötila olohuoneeseen. Reunojen puuttuminen luo vapauden ja avaruuden tunteen jopa pienessä huoneessa, ja erityyppiset väliseinät auttavat erottamaan kotelon visuaalisesti..

Toiseksi, valitse vaaleat sävyt ja peilipinnat. On toivottavaa, että kuulokkeiden väri ei eroa paljon viimeistelystä.

Kolmanneksi kiinnitä huomiota suoriin tai L-muotoisiin asetteluihin, jotka jättävät vapaata neliömetriä liikkumaan. Jälkimmäisen vaihtoehdon avulla voit käyttää usein inaktiivista aluetta huoneen nurkassa..

Pienen keittiön sisustus Pienen keittiön sisustus Pienen keittiön sisustus Pienen keittiön sisustus

Keittiön suunnittelu – kuva

Toivomme, että artikkeliin kerätyt suositukset auttavat sinua valitsemaan kodin ihanteellisen keittiösuunnittelun. Valikoimastamme löytyy vielä enemmän omaperäisiä ideoita. Inspiraatiota ja kauniit sisätilat!

Keittiön sisustus - kuva Keittiön sisustus - kuva Keittiön sisustus - kuva Keittiön sisustus - kuva Keittiön sisustus - kuva Keittiön sisustus - kuva Keittiön sisustus - kuva Keittiön sisustus - kuva Keittiön sisustus - kuva Keittiön sisustus - kuva Keittiön sisustus - kuva Keittiön sisustus - kuva Keittiön sisustus - kuva Keittiön sisustus - kuva Keittiön sisustus - kuva Keittiön sisustus - kuva Keittiön sisustus - kuva Keittiön sisustus - kuva Keittiön sisustus - kuva Keittiön sisustus - kuva Keittiön sisustus - kuva Keittiön sisustus - kuva Keittiön sisustus - kuva Keittiön sisustus - kuva Keittiön sisustus - kuva Keittiön sisustus - kuva Keittiön sisustus - kuva Keittiön sisustus - kuva Keittiön sisustus - kuva Keittiön sisustus - kuva

Video: Keittiöt – sisustusideoita