Keittiön kaappikotelo (yli 70 kuvaa): miten valita monitoiminen keittiökaappi eikä maksaa liikaa?

Tyylikkäät pastellinsiniset keittiökalusteet

Tyylikkäät keittiökalusteet huomaamattomalla sinisellä värillä

Keittiö on talon erityinen alue. Huolimatta siitä, että nykyajan naiset harjoittavat aktiivista elämäntapaa, tulisijan säilyttäminen on edelleen enemmistön ensisijainen tavoite. Tässä suhteessa he viettävät suuren osan vapaa -ajastaan ​​keittiössä. Todellinen taikuus tapahtuu tässä huoneessa. Tavallinen ruoka muuttuu siellä epätavalliseksi. Se mahdollistaa myös kokoontumisen lounaalle ja illalliselle koko perheen kanssa ja lomien aikana vastaanottaa vieraita, joten on erittäin tärkeää luoda viihtyisyyttä ja mukavuutta..

Valkoiset huonekalut sopivat täydellisesti sisustukseen, ja ne on sisustettu skandinaaviseen tyyliin

Valkoiset huonekalut sopivat täydellisesti sisustukseen, ja ne on sisustettu skandinaaviseen tyyliin

Kontrastien leikki keittiön suunnittelussa

Kontrastien leikki on aina trendissä

Upea muotoilu modernismin tyyliin

Upea jugendtyylinen muotoilu

Pylväs, jossa on sisäänrakennettu uuni

Pylväs, jossa on sisäänrakennettu uuni

Tilan järjestämiseen käytetään erilaisia ​​malleja. Se on tarkoitettu säilytykseen, koska tänne on tarpeen sijoittaa samanaikaisesti työvälineitä, astioita ja ruokaa. Yksi vaihtoehdoista on korkea, pystysuora kaappi. Kutsutaan myös sarakkeeksi.

Se on kätevä käyttää erityisesti pienen tilan järjestämiseen. Useimmiten pylväs ei ole leveä, joten se on kätevä sovittaa yleiseen ympäristöön..

Näkymät

Mustan ja keltaisen värin yhdistelmä modernissa sisustuksessa

Mustan ja keltaisen värin yhdistelmä modernissa sisustuksessa

Ensinnäkin, kun valitset huonekaluja, sinun on kiinnitettävä huomiota niiden materiaaliin. Joissakin tapauksissa kannattaa kiinnittää huomiota sen kosteudenkestävyyteen. Mutta jos uuni, jolla ruokaa valmistetaan, on varustettu liesituulettimella, ilmankosteus on alhainen. Tässä tapauksessa huonekaluja käytetään mistä tahansa sinulle sopivasta vaihtoehdosta. Se voi olla puuta, laminoitu lastulevyllä, MDF: llä ja muilla, huonekalut voidaan peittää emalilla tai kalvolla tai yhdistää. Sen valmistukseen käytetään useita materiaaleja samanaikaisesti..

Tietenkin sarakkeet vaihtelevat muodoltaan, kooltaan ja suunnittelultaan. Saraketta valittaessa on kiinnitettävä erityistä huomiota kokoon. Jotta se ei erottuisi kuulokkeiden yleiskuvasta, sen syvyyden tulisi olla sama kuin muiden sisustusesineiden mitat. Sama koskee korkeutta. Pylvään yläkannen on oltava tämän ripustuskaapin elementin tasolla.

neljätoista

Sarakkeen muoto riippuu mieltymyksistäsi ja sen toiminnallisuudesta. Sarakkeet ovat:

  • avoin – varustettu vain hyllyillä;
  • suljettu – varustettu etupaneelilla;
  • yhdistettynä.

Toinen ero on muoto. Tässä tapauksessa kaikki vaihtoehdot voidaan jakaa suoriin ja kulmikkaisiin. Jälkimmäiset on yleensä varustettu pyöristetyillä päillä varustetuilla hyllyillä. Tällaiset pylväät voidaan sijoittaa kohtisuoraan toisiinsa asennettujen huonekalujen risteykseen. Ne näyttävät myös hyviltä kuulokkeiden päissä. Suora malli voidaan asentaa mihin tahansa paitsi nurkkaan.

Ikkunan ja keittiökalusteiden mielenkiintoinen sijoitus

Mielenkiintoinen keittiökalusteiden ja ikkunoiden järjestely

Penaali lasiovella

Penaali lasiovella

Suljetut on varustettu ovilla tai laatikoilla. Niiden määrä ja koko riippuvat henkilökohtaisista mieltymyksistäsi. Julkisivu voidaan valmistaa eri materiaaleista ja koristella sisustuksella. Ovet voivat olla kiinteitä tai sisäänrakennetulla lasilla, läpinäkyvällä muovilla. Ne voivat olla myös yhden tai kahden hengen. Suljettujen pyöristettyjen kulmapylväiden muotoilu on monimutkaisin. Tässä tapauksessa julkisivu on puolipyöreä. Tämän vuoksi käytetään muovia tai pehmeää metallia..

Nimittäminen

Pieni keittiö skandinaaviseen tyyliin

Pieni keittiö skandinaaviseen tyyliin

Jokaisen sisätilojen elementin on täytettävä tehtävänsä. Kapean kaapin sijoittaminen ratkaisee useita ongelmia kerralla:

  • keittiövälineiden säilytystilan järjestäminen;
  • vapauttaa tilaa liikkumiseen avaruudessa;
  • alkuperäisen ja houkuttelevan suunnittelun luominen.

Tämä tyyppi on kätevä ja käytännöllinen. Sitä käytetään paitsi tähän huoneeseen myös käytävään, olohuoneeseen, makuuhuoneeseen, lastentarhaan ja jopa kylpyhuoneeseen. Kapea kaappi voi toimia sisäänrakennettujen laitteiden perustana. Voit asentaa siihen uunin, mikroaaltouunin tai jopa jääkaapin..

Pylväs pystysuoralla ulosvedettävällä laatikolla

Pylväs pystysuoralla ulosvedettävällä laatikolla

Puinen katto keittoalueen yläpuolella

Puinen katto keittoalueen yläpuolella

Suljetun tyyppisissä malleissa, joissa on kiinteät ovet, kodinkoneet, kattilat ja muut astiat sijoitetaan. Tämä auttaa suojaamaan esineitä pölyltä ja lialta. Täällä voit myös säilyttää viljaa, kotitekoisia säilöjä ja jopa vihanneksia..

Jos julkisivu on varustettu lasilevyllä, siihen sijoitetaan jotain houkuttelevaa ja toimivaa samanaikaisesti. Se voi olla lasiesineitä, sarjoja, kauniita purkkeja irtotavarana..

Laatikoiden avulla voit kätevästi säilyttää keittiötekstiilejä, kuten pyyhkeitä, kattiloita ja lautasliinoja. Myös esimerkiksi leivinpaperi, folio tai leivinholkki ja paljon muuta.

neljätoista

Etupaneeli suojaa luotettavasti keittiön esineitä pölyltä ja lialta. Jos käytät avoimia hyllyjä, niihin mahtuu jotain, jonka pitäisi sisustaa keittiösi, mutta ei samalla pelkää pölyä, esimerkiksi kukkamaljakkoa. On myös suositeltavaa laittaa niiden päälle asioita, jotka ovat käytössä koko ajan ja joiden pitäisi olla käsillä..

Mitä sijoittaa kaappiin, riippuu sen sijainnista. Jos se sijaitsee lähellä työaluetta, on parempi laittaa sinne ruoanlaittoon tarvittavat ruoat ja astiat. Jos kaappi sijaitsee ruokapöydän vieressä, voit sijoittaa siihen kaiken tarvitsemasi.

Kaappi ulosvedettävillä hyllyillä kodinkoneiden säilyttämistä varten

Kaappi ulosvedettävillä hyllyillä kodinkoneiden säilyttämistä varten

Jos osastoja on useita, yhteen niistä mahtuu työssä tarvittavat kotitalouskemikaalit. Nämä ovat pesuaineita, sieniä, rättejä ja paljon muuta..

Design

Tyylikäs sisustus pastelliväreillä

Tyylikäs sisustus pastelliväreillä

Keittiö on paikka paitsi työhön myös perheen lomille. Siksi on tärkeää, että sen järjestely ei ole vain toimiva, vaan myös houkutteleva. Oikean valinnan ansiosta voit luoda huoneeseen erityisen mukavuuden. Kun ostat erilaisia ​​huonekaluja, on suositeltavaa valita yksi tyyli, jolloin muotoilu näyttää harmonisemmalta.

Ulkonäkö riippuu sisustuksen tyylistä. Katsotaanpa yleisimpiä vaihtoehtoja:

  • Moderni tyyli sisältää yksiväristen emästen käytön, jotka on peitetty emalilla, muovilla tai kalvolla. Nykyään kirkkaat värit ovat erityisen suosittuja, ja useita sävyjä voidaan yhdistää. Suunnittelijat suosittelevat keltaista, vihreää, oranssia, punaista, violettia ja muita.

Kontrastilattia keittiön sisustuksessa, sisustettu moderniin tyyliin

Kontrastilattia keittiön sisustuksessa, sisustettu moderniin tyyliin

Musta keittiö, jossa on valkoiset työtasot, näyttää erittäin mielenkiintoiselta

Musta keittiö, jossa on valkoiset työtasot, näyttää erittäin mielenkiintoiselta

  • High-tech tarjoaa huomaamattomia värejä, kuten valkoista, harmaata, sinistä, beigeä ja muita. Siinä on alumiiniprofiili, joskus käytetään kromiliittimiä.
  • Ranskan Provence -tyyliin kuuluu puun käyttö kupariliittimillä. Valkoiset, siniset ja vaaleansiniset värit voivat koristella decoupage -elementtejä. On avoimia hyllyjä, joissa on maustepurkkeja, yleensä lasia tai posliinia.

Harmoninen muotoilu ranskalaisen Provencen tyyliin

Harmoninen muotoilu ranskalaisen Provencen tyyliin

Suunnittelijat arvostavat sinistä sen kyvystä virkistää ja hioa liian tylsää sisustusta.

Suunnittelijat arvostavat sinistä sen kyvystä virkistää ja ihastuttaa tylsää sisustusta.

  • Luonnonpuusta valmistettu malli sopii täydellisesti maalaistyyliin. Se voi olla joko auki tai kiinni. Mikä parasta, kun penaali on peitetty kirkkaalla lakalla.

Tee se itse

neljätoista

Jos haluat asentaa penaalin, mutta sinulla ei ole mahdollisuutta ostaa sitä, voit tehdä rakenteen itse. Materiaalit, joita voidaan käyttää tähän tarkoitukseen, on lueteltu edellä. Sinun on tehtävä kaksi seinää, yläkansi, pohja, jalat tai “keula” hyllystä ja tarvittaessa ovet. Kuitulevyä käytetään takaseinässä. Jos haluat varustaa kynäkotelon laatikoilla, sinun on ostettava erityisiä liikkuvia rakenteita, tarvitset myös kahvoja. Hyllyt voidaan irrottaa ja pitää erityisillä säleillä tai olla paikallaan. Tarvitset markiisit oven asentamiseen.

DIY keittiön kynäkotelon asennuskaavio

DIY keittiön kynäkotelon asennuskaavio

Kaikki ulkoiset ominaisuudet riippuvat mieltymyksistäsi. Jos sinulla on palapeli, voit tehdä pyöristetyt hyllyt. Jos käytät laminoitua lastulevyä, se ei tarvitse erityistä sisustusta. Nykyään värimaailma on monipuolinen, mikä yksinkertaistaa työtäsi. Olemassa olevalla taustalla voit käyttää haluttua kuviota tai kuviota. Voit tehdä tämän käyttämällä akryylimaalia tai decoupage -tekniikkaa..