Kulmakaapit käytävällä: tyypit ja mallit (kuva)

Kulmakaapit käytävällä: tyypit ja mallit (kuva)

Kulmavaatekaappi käytävällä on erinomainen ratkaisu pieniin ja epätyypillisiin huoneisiin. Tilavassa salissa tällainen rakenne voi muuttua todelliseksi pukuhuoneeksi. Kulmakalusteet auttavat merkittävästi parantamaan asunnon sisustusta jakamalla järkevästi tilaa. Sen kiistaton etu on tilavuuden ja kompaktiuden yhdistelmä, ja tyylikkäästi valittu muotoilu tekee varastosta arvokkaan sisustuksen..

Materiaalit valmistukseen

Luotettavien kestävien huonekalujen (ja juuri tämän haluamme nähdä) valmistuksessa käytetään materiaaleja, kuten lastulevyä, puukuitulevyä, MDF -levyä sekä massiivipuulajeja. Jokaisella niistä on positiiviset ja negatiiviset puolensa, kun olet tutkinut, mikä on paljon helpompaa tehdä valinta..

Kulmavaatekaappi lastulevystä

Joten yleisin materiaali huonekalujen valmistuksessa on lastulevyä, jota lyhyesti kutsutaan lastulevyksi. Tästä raaka -aineesta valmistettujen kaapien tärkein etu on niiden alhaiset kustannukset, mikä selittyy valmistusprosessin yksinkertaisuudella. Pohjimmiltaan levyt on muodostettu sahanpurusta, joka on puristettu puristimen vaikutuksesta lisäämällä sideaineita (liimaa, hartseja).

On syytä huomata, että tällä tekniikalla valmistetuilla levyillä on erilaisia ​​värejä ja melko houkutteleva ulkonäkö, minkä ansiosta huonekalut sopivat mihin tahansa muotoiluun. Levyille levitetään erityinen laminaattipinnoite, joka lisää niiden vastustuskykyä kosteudelle ja äärilämpötiloille, joten lastulevystä valmistettu kulmakaappi on hyvä ratkaisu käytävän sijoittamiseen. Et voi myöskään pelätä, että vahingossa tapahtuvan törmäyksen sattuessa (esimerkiksi suuria huonekaluja siirrettäessä) pinnalle jää lommoja – näin ei tapahdu, koska kotelo on riittävän vahva.

Haittoja ovat koostumuksessa olevat hartsit, jotka voivat vapauttaa ihmiselle vaarallisia myrkyllisiä aineita, mutta tämä ei ole tyypillistä läpivientikaapille, koska se on mahdollista vain korkeissa lämpötiloissa.

Kulmavaatekaappi lastulevystä käytävällä Kulmavaatekaappi lastulevystä käytävällä

Kuitulevystä valmistettu vaatekaappi

Kuitulevyä (puukuitulevyä) valmistetaan märkäpuristustekniikalla. Ne ovat hyvin ohuita, joten niitä ei käytetä kehon osina. Ne sopivat erillisiksi osiksi, esimerkiksi takaseinäksi, laatikoksi tai pohjaksi. Kuitulevyn sivut käsitellään eri tavoin: toisella on karkea rakenne ja toisella sileä, koska se on laminoitu. Tämä materiaali on erittäin suosittu kaappivalmistajien keskuudessa alhaisen hinnan vuoksi..

Kulmavaatekaappi kuitulevystä käytävällä

Kulmakaappi, valmistettu MDF -levystä

Luotettavampi ja samalla kallis vaihtoehto on MDF – tiheämpi levy, jolla on samanlainen valmistusmenetelmä, mutta parafiinia lisätään sahanpurun massaan tahmeana materiaalina. Tämä materiaali on täydellinen kestävien huonekalujen, mukaan lukien kuulokkeet ja kaapit, valmistukseen..

Käytävän kaappiin tämä on erittäin hyvä vaihtoehto, koska MDF -levyllä on erittäin korkea kosteudenkestävyys ja sen erinomainen plastisuus mahdollistaa alkuperäisten julkisivujen tekemisen mutkilla ja veistetyillä kuvioilla. Haittapuolena on materiaalin nopea syttyvyys, mutta käytävällä, jossa pääsääntöisesti ei ole vaarallisia sähkölaitteita, tämä tekijä ei ole vaarallinen.

Kulmavaatekaappi MDF: stä käytävällä Kulmavaatekaappi MDF: stä käytävällä

Massiivipuinen kulmakaappi

Epäilemättä puukalusteet ovat erityisen arvokkaita. Ensinnäkin se näyttää melko kauniilta, rikkaalta, korostaen omistajien korkeaa asemaa, koska sen hinta on melko suuri. Useimmiten käytävällä oleva puukaappi valmistetaan tilauksesta suunnittelutyylin mukaisesti. Se on loistava lisä klassiseen trendiin, Provenceen, jugendiin jne. Lehtipuiden valmistukseen käytetään harvemmin – havupuita, koska niillä on vähemmän voimaa.

Puusta valmistettu kulmavaatekaappi, joka on valmistettu puusta, huolehtii asianmukaisella hoidolla omistajia pitkään ja täyttää huoneen miellyttävällä tuoksulla. Kaikilla eduillaan puulla on kuitenkin yksi merkittävä haitta – vastenmielisyys korkean kosteuden ja äärilämpötilojen olosuhteissa. Käytävällä tällainen mikroilmasto on melko yleinen. Siksi, kun ostat puisia huonekaluja, sinun on ehdottomasti kysyttävä, kuinka huolehtia siitä oikein..

Massiivipuinen kulmavaatekaappi käytävällä Massiivipuinen kulmavaatekaappi käytävällä

Eteisen kulmakaappien tyypit

Jotta kulmakaappi sopisi harmonisesti käytävän pienelle alueelle ja siitä tulisi todella oikea ratkaisu tilan säästämiseksi, on tärkeää valita oikea muoto. Nykyään löydät tällaisia ​​kaappeja sisätiloista, kuten:

Sädekaappi – erinomainen ratkaisu neliömäiseen käytävään. Sen sileät puoliympyrän muotoiset julkisivut liukuovineen näyttävät kauniilta ja epätavallisilta. Tämä muotoilu tarjoaa maksimaalisen turvallisuuden pienessä huoneessa, koska osumia ei ole. Suurissa käytävissä sädevaatekaappi voi olla koko pukuhuoneen rooli, koska siinä on suuri syvyys;

Suorakulmainen vaatekaappi – käytetään parhaiten samankaltaisissa käytävissä. Sen pitkä sektori sijaitsee suuren seinän varrella ja lyhyt on viereisen seinän vieressä. Tämä muoto sopii klassisiin huoneisiin;

Kolmion muotoinen kaappi On esimerkki sisäänrakennetusta vaatekaapista, joka on haudattu nurkkaan ja jossa on rakenteeltaan vain yksi ovi, joka yhdistää viereiset seinät. Tällaisen kulmakaapin julkisivu kruunataan usein peilipinnalla;

Puolisuunnikkaan muotoinen kaappi – siinä on ulkonevat päätypuolet, jotka voidaan koristaa peilillä, tarroilla tai asentaa niihin lisähyllyjä erilaisille pienille asioille. Tämä malli on loistava vaihtoehto neliömäisille käytäville. Kaappi asennetaan usein seinän kulmaan, jossa on sisäänkäyntiovi..

Eteisen kulmakaappien tyypit Eteisen kulmakaappien tyypit Eteisen kulmakaappien tyypit Eteisen kulmakaappien tyypit

Kulmakaappi ja eteisen sisustustyyli

Nykyään on varsin muodikasta sisustaa tiloja rakastamasi tyylin mukaan. Huonekalut ovat kalusteiden pääelementti, joten niiden tyylikäs muotoilu on erittäin tärkeää. Harkitse joitain esimerkkejä siitä, kuinka valita kulmavaatekaappi käytävään tietyllä tyylillä.

Klassikko

Klassiseen tyyliin tehdyt sisätilat erottuvat tyylikkäästä ja rikkaasta muotoilusta. Tässä puukalusteet näyttävät parhaalta. Tyylikäs kulmakaappi voi olla suuri, tumma, koska klassinen tyyli edellyttää tilavaa tilaa. Täällä etusija annetaan massiivisille perinteisille malleille, joissa on oikeat geometriset mittasuhteet ja saranoidut ovet, vaikka voit asentaa nykyaikaisemman vaatekaapin valitsemalla sopivan kokoonpanon.

Kulmavaatekaappi käytävällä klassiseen tyyliin Kulmavaatekaappi käytävällä klassiseen tyyliin

Provence

“Maalaismaisessa” sisustuksessa kulmakaappi, jossa on keinotekoisesti vanhennettu pinnoite ja ristikko, näyttää hyvältä, mikä tekee siitä tyylikkäämmän. Se voidaan koristaa siistillä veistoksella tai maalauksella, mutta ilman liiallista teeskentelyä. Värivalikoiman osalta tässä ovat sopivia vaaleita puun sävyjä, jotka täyttävät käytävän poikkeuksellisen kevyesti ja tekevät hyvän vaikutuksen vieraisiin..

Kulmavaatekaappi eteisessä Provencen tyyliin Kulmavaatekaappi eteisessä Provencen tyyliin

Minimalismi

Kulmahuonekalumalleja käytetään usein minimalististen sisätilojen suunnittelussa. Pääsuunnittelukonsepti on linjojen yksinkertaisuus, huoneen vapauttaminen kaikesta, mikä ei kanna toiminnallista kuormitusta, maksimaalinen määrä vapaata tilaa. Täällä paras vaihtoehto olisi vaatekaappi, varsinkin jos sen ovissa on peilipintoja, mikä lisää visuaalisesti käytävän pinta -alaa. Säderakenteista, joissa on yksiväriset mattajulkisivut, tulee tämän tyylin alkuperäinen koriste..

Kulmavaatekaappi käytävällä minimalismin tyyliin Kulmavaatekaappi käytävällä minimalismin tyyliin

Moderni

Epäsymmetriset huonekalut sopivat täydellisesti art nouveau -käytävään. Täällä sinun tulee mahdollisuuksien mukaan suosia L-muotoisia malleja tai kaarevia säteitä, joiden julkisivut ovat alkuperäisiä. Modulaarinen kulmakaappi olisi myös hyvä vaihtoehto..

Kulmavaatekaappi käytävällä modernilla tyylillä Kulmavaatekaappi käytävällä modernilla tyylillä

Parvi

Parvi -eteiseen sopivat massiiviset rakenteet – se voi olla klassinen vaatekaappi, jossa on saranoidut ovet, jotka muistuttavat suunnan etäisyyttä, tai osasto, jossa on liukuovipaneelit. Yleensä he valitsevat puusta tai sitä jäljittelevistä materiaaleista valmistetut huonekalut. Tällaiset kaapit on yhdistetty täydellisesti tiiliseinään, joka on eräänlainen tyylin symboli..

Kulmavaatekaappi käytävällä loft -tyyliin Kulmavaatekaappi eteisessä loft -tyyliin

Kuinka valita kulmavaatekaappi käytävällä

Kulmakaapin valinta käytävälle tulisi perustua ensisijaisesti huoneen kokoon. Ennen ostamista sinun on mitattava huolellisesti seinät, joihin huonekalut on tarkoitus asentaa, ja päätettävä niiden onnistuneimmasta kokoonpanosta. Jos käytävä on pitkä, voit asentaa suorakulmaisen kulmakaapin, neliömäiseen käytävään, jossa on aukot sisäoville, on parempi valita kompakti kolmio- tai sädekaappi.

Seuraava asia, joka vaatii huomiota, on kaapin suunnittelun harmoninen yhdistelmä ympäröivään ympäristöön. Sinun on valittava huonekalut, jotka yhdistetään viimeistelymateriaaleihin. Julkisivujen suunnittelulla on tärkeä rooli – niitä voidaan täydentää peilipinnoilla, piirustuksilla, pienillä tulosteilla, maalauksilla abstraktioiden muodossa. Useimmiten valitaan vaalea paletti, koska se tekee huoneesta tilavamman..

Kuinka valita kulmavaatekaappi käytävällä Kuinka valita kulmavaatekaappi käytävällä Kuinka valita kulmavaatekaappi käytävällä

Kulmakaapit käytävällä – kuva

Valokuvagalleriassamme näet erilaisia ​​malleja kulmakaappeja pienten käytävien ja ylellisten eteisten sisätiloissa. Tässä esitetään malleja, jotka on valmistettu eri tyylisuunnissa ja joissa on yksilöllisiä suunnitteluominaisuuksia. Hyvää katselua!

Kulmakaapit käytävällä - kuva Kulmakaapit käytävällä - kuva Kulmakaapit käytävällä - kuva Kulmakaapit käytävällä - kuva Kulmakaapit käytävällä - kuva Kulmakaapit käytävällä - kuva Kulmakaapit käytävällä - kuva Kulmakaapit käytävällä - kuva Kulmakaapit käytävällä - kuva Kulmakaapit käytävällä - kuva Kulmakaapit käytävällä - kuva Kulmakaapit käytävällä - kuva Kulmakaapit käytävällä - kuva Kulmakaapit käytävällä - kuva Kulmakaapit käytävällä - kuva Kulmakaapit käytävällä - kuva Kulmakaapit käytävällä - kuva Kulmakaapit käytävällä - kuva Kulmakaapit käytävällä - kuva Kulmakaapit käytävällä - kuva Kulmakaapit käytävällä - kuva Kulmakaapit käytävällä - kuva Kulmakaapit käytävällä - kuva Kulmakaapit käytävällä - kuva Kulmakaapit käytävällä - kuva Kulmakaapit käytävällä - kuva Kulmakaapit käytävällä - kuva Kulmakaapit käytävällä - kuva Kulmakaapit käytävällä - kuva Kulmakaapit käytävällä - kuva