Kasettikatot: nykyaikaiset tyypit, luokiteltu ja arvostettu tuotemerkki

Luxalon -kasettikatto 3D -tehosteella

Luxalon -kasettikatto 3D -tehosteella

Ranskalaiset suunnittelijat keksivät kasetti- tai rasterikatot, ja ne saavuttivat maailmanlaajuisen suosion venytyskattojen kanssa niiden kauneuden, toimivuuden ja helpon asennuksen vuoksi. Nykyään niitä käytetään laajalti sekä asuinrakennusten että liiketilojen suunnitteluun – toimisto- tai teollisuusalueille: liikekeskukset, ravintolat, klinikat, supermarketit, lentokentät, rautatieasemat..

Ekotyylinen keittiön sisustus

Ekotyylinen keittiön sisustus

Mitkä ovat kasettikatot?

Kasettikattorakenteet kuuluvat ripustettavien luokkaan: kantava runko kiinnitetään pääkattolaattaan ja paneelit asetetaan runkoprofiileihin muodostaen tasaisen tason. Valjaat koostuvat seuraavista osista:

 1. sarja kasettilevyjä;
 2. oppaat: T-profiilit, U-profiilit, L-profiilit;
 3. minijousitukset, jousen säätimet;
 4. kiinnikkeet.

Jousitusjärjestelmän rakenne

Jousitusjärjestelmän rakenne

Erilaisten paneelien avulla voit valita sopivimman vaihtoehdon

Erilaisten paneelien avulla voit valita sopivimman vaihtoehdon

Huomautuksella! Yleisimmät leikkauskoot ovat 300 x 300 mm; 600 x 600 mm; 600 x 1200 mm.

Kasettikatot eroavat toisistaan ​​värin, kuvion ja pintarakenteen mukaan: kiinteät ja rei’itetyt, metalloidut ja peilatut, kiiltävät ja mattapintaiset. Pintojen koristeellinen valikoima mahdollistaa tuotteiden käytön minkä tahansa tyylin sisustukseen..

Tyypit ja luokittelu

Nykyaikaiset markkinat tarjoavat laajan valikoiman rasterikattoja Länsi -Euroopan ja Venäjän valmistajilta. Ne tulisi valita paitsi ulkonäön lisäksi myös keskittyen muihin merkittäviin tekijöihin:

 1. materiaali, vakiokoko, levyjen muoto;
 2. toiminnallinen tarkoitus;
 3. suunnitteluratkaisujen erityispiirteet – ovatko ohjaimet näkyvissä (avoin tyyppi) vai ovatko ne kokonaan piilotettu kasettien osien alle (piilotettu).

Puupaneelit näyttävät erittäin vaikuttavilta

Puupaneelit näyttävät erittäin vaikuttavilta

Peilikatto olohuoneen sisätiloissa

Peilikatto olohuoneen sisätiloissa

Materiaali

Raaka -aineet, joista kasetit valmistetaan, voivat olla seuraavat:

 1. metalli – sinkitty teräs tai alumiini, koristeellisella polymeerisuojuksella tai ilman;
 2. hienoja kuitulevyjä (mineraali- tai lasikuitu), jossa on selluloosapää;
 3. MDF ja Puukuitulevyä;
 4. palonestoaineilla kyllästetty puu;
 5. solupolykarbonaatti.

neljätoista

Materiaalin laatu ja koostumus määrää paitsi tuotteen ulkonäön myös rakenteen painon ja kestävyyden. Esimerkiksi metallilevyt ovat vahvoja ja kestäviä, mutta riittävän painavia..

Neuvoja! Jos ostajalle on olennaisen tärkeää, että ripustettu rakenne painaa vähän, on parempi ostaa tuotteita, jotka on valmistettu polykarbonaatti- tai mineraalikuitulevyistä, joissa on paperi- tai polymeeripinnoite. Jälkimmäisillä on myös ääntä vaimentavia ja lämpöä eristäviä ominaisuuksia..

Ranskalaiset ikkunat ruokasalin suunnittelussa

Ranskalaiset ikkunat ruokasalin suunnittelussa

Albesin rasterikatot

Albesin rasterikatot

Nimittäminen

Riippuen tilojen omistajan asettamista tehtävistä, tietyn kasettikaton valinta voi vaihdella.

Asiantuntijat jakavat kattorakenteet toiminnon mukaan:

 1. melua vaimentava;
 2. ilmanvaihto;
 3. lämmöneristys;
 4. kosteutta kestävä;
 5. ääntä heijastava;
 6. tulenkestävä;
 7. valaistusmoduuleilla;
 8. monitoiminen.

Keittiö, jossa on kasettikatto

Keittiö, jossa on kasettikatto

Kaunis sisustus pienessä huoneistossa

Kaunis sisustus pienessä huoneistossa

Suunnitteluvaihtoehdot

Tämän luokituksen mukaan järjestelmät on jaettu avoimiin ja suljettuihin, ne eroavat toisiinsa sisältyvien komponenttien muutoksista..

 • Avoimissa sähkökiskoissa ne edustavat T-muotoista profiilia, jonka leveys on 24 mm (T-24) tai 15 mm (T-15), ja niiden muodostama runko näkyy alhaalta.
 • Suljetuissa käytetään U -muotoista profiilia, johon kasetit kiinnitetään klipseillä – säleet eivät näy alhaalta.

Avoimien kasettikattojen asennus

Avoimien kasettikattojen asennus

Suljetun rasterikaton asennus

Suljetun rasterikaton asennus

Jakaminen kasettien-osioiden muodon mukaan

Erota suorakulmaiset, telineelliset, neliömäiset paneelit. Geometristen erojen lisäksi kaseteilla voi olla erilainen reunan käsittely:

 • Lauta – reuna on vain leikattu suoraan;
 • Tegular – leveä portaikko, joka sopii tarkasti T -24 -kiskoprofiiliin asettamista varten
 • Microlook – kapea sivuportti, joka on suunniteltu T -15: lle.

Alakatot tarjoavat monia etuja

Alakatot tarjoavat monia etuja

Räkkityyppiset rasterikatot

Kun kattotaso ei muodostu neliö- tai suorakulmaisista osista, vaan pitkistä alumiini-, muovi- tai teräsliuskoista, tällaisia ​​rakenteita kutsutaan telinerakenteiksi. Säleet voivat olla kapeita – vuorattu jopa 15 cm tai leveitä – paneelit jopa 50 cm.

Huomautuksella! Ero hammas- ja hammaspyörärakenteiden välillä perinteisistä kasettirakenteista ei ole vain eräänlainen “raidallinen” ulkonäkö-kapeiden muovinauhojen käyttö laajentaa mahdollisuuksia luoda monitasoisia rakenteita, joissa on kohokuvioitu S-, V- tai U-muotoinen pyöristys.

neljätoista

Kuuluisten merkkien luokitus

Eri valmistajien katot eroavat laadusta, ympäristöturvallisuudesta ja kustannuksista. Maailman johtavien yritysten tuotteet ovat eniten kysyttyjä kuluttajien keskuudessa:

 • Armstrong (USA);

neljätoista

 • Lumsvet, Cesal, Albes, Arkada, RKTM (Venäjä);
 • OWA (Saksa);
 • Caveen (Ranska).

Kattokasetti Caveen 300x300 H005 peili + puuefekti

Kattokasetti Caveen 300 x 300 H005: peili + puuefekti

OWA -tuotteet näyttävät erittäin tyylikkäiltä

OWA -tuotteet näyttävät erittäin tyylikkäiltä

Armstrong

Armstrongia pidetään kattoteollisuuden suunnannäyttäjänä. Hänen kokoelmissaan on tuhansia näytteitä, jotka on kätevästi jaettu useisiin sarjoihin toiminnallisten ominaisuuksien mukaan:

 1. taloudellinen vaihtoehto Baikal “,” Oasis “;
 2. kosteutta kestävä Prima “;
 3. akustinen Ultima “;
 4. hygieeninen Biogard “, jossa on antibakteerinen pöly.

Albes

Huomautuksella! Venäläisen Albes -yrityksen tuotteet erottuvat eurooppalaiseen verrattavaan laatuun ja samalla alhaiseen hintaan.

 • Alkuperäisistä malleista, jotka eroavat muista ja ovat kysyttyjä, voidaan nimetä “Grilyato”. Tämä puusta tai alumiinista valmistettu ristikkokangas voi antaa sisätiloille epätyypillisen ilmeen.
 • Lisäksi solurakenteensa vuoksi kosteus, höyry ja savu eivät jää huoneeseen – ne tunkeutuvat helposti kattoalustalle ja poistuvat sitten ilmanvaihdon kautta. Samaan aikaan Grilyato -moduulit yhdistetään muiden ripustettujen näytteiden kanssa – ne voidaan helposti yhdistää.

Alakatto Grilyato CL-G T15

Alakatto “Grilyato” CL-G T15

Grilyato -paneelimallit auttavat muuttamaan sisustuksesi

Grilyato -paneelimallit muuttavat sisätiloja

OWA (OBA)

Saksalainen yritys tarjoaa yli 7 tuhatta mallia, jotka täyttävät täysin nykyaikaiset suunnittelutrendit ja ympäristöystävällisyyden, palonkestävyyden ja akustisten parametrien vaatimukset. OVA -tuotelinja sisältää tuotteita edulliseen hintaan ja kalliita näytteitä..

Caveen

Näiden ranskalaisten tuotteiden erityispiirteitä ovat hieno sisustus ja integroitu lähestymistapa kattovalmisteiden muodostamiseen. Valmistajat täydentävät rasterijärjestelmää valaistuksella, tuuletusmoduuleilla, ilmastointilaitteilla ja tuulettimen lämmittimillä, jotka on valmistettu samalla tyylillä ja sopivat kooltaan..

 • Rakentava huomaavaisuus, täydellinen täydellisyys, yksinoikeus muotoiluun mahdollistavat Caveen -tuotteiden luokittelun luksustuotteiksi, joten ne ovat kalliimpia.

Mielenkiintoinen rasterikatto

Mielenkiintoinen rasterikatto

Alakatto valopaneeleilla

Alakatto valopaneeleilla

Edut

Monet ostajat – yksityishenkilöistä organisaatioiden ja kaupallisten rakenteiden edustajiin – valitsevat ripustettuja rakenteita näiden tuotteiden vaikuttavan edun vuoksi:

 1. Helppo asentaa ja purkaa. Asennus ei vaadi monimutkaisia ​​laitteita – vain lasertaso ja vakiotyökalut kiinnikkeiden ja kiinnitysosien asettamiseen.

  Kasettikaton voi asentaa käsin

  Kasettikaton voi asentaa käsin

 2. Vahvuus. Asennusjärjestelmän käyttöikä on pitkä, verrattavissa rakennuksen käyttöaikaan.
 3. Estetiikka. Jopa tyypilliset valkoiset tai metalliset kasetit näyttävät siistiltä ja edustavalta. Käyttämällä eri värejä ja tekstuureja voit luoda ainutlaatuisia suunnittelukoostumuksia, jotka eivät ole huonompia houkuttelevuuden suhteen venyville kankaille.
 4. Käytännöllisyys. Niiden alle voit piilottaa kaikki puutteet, viat, epätasaisuudet lattiassa, kaapelointi, putkistot, tekninen viestintä.

  Alakattojen erityispiirteiden vuoksi niihin voidaan piilottaa erilaisia ​​viestintöjä.

  Alakattojen erityispiirteiden vuoksi niihin voidaan piilottaa erilaisia ​​viestintöjä.

 5. Ääntä vaimentava vaikutus. Erityisominaisuuksilla varustetun rakenteen käyttö parantaa huoneen akustiikkaa tai poistaa melun – käyttötarkoituksesta riippuen.

  Jos paneelit eivät pysty tarjoamaan vaadittua ääntä vaimentavaa vaikutusta, sitä voidaan parantaa erikoismateriaalien avulla.

  Jos paneelit eivät pysty tuottamaan vaadittua ääntä vaimentavaa vaikutusta, sitä voidaan parantaa erikoismateriaaleilla.

 6. Kosteudenkestävyys. Riippuu materiaalista, josta laatat on valmistettu, ja voi saavuttaa 100%, mikä mahdollistaa niiden asentamisen kylpyhuoneisiin, saunoihin, suihkuihin, keittiöihin.
 7. Valaistuksen järkevä organisointi. Suunnittelu tarjoaa monia mahdollisuuksia upotettujen valonlähteiden asentamiseen.

  Valaistuksen järjestäminen yksityisen talon olohuoneen sisätiloissa

  Valaistuksen järjestäminen yksityisen talon olohuoneen sisätiloissa

 8. Helppo huoltaa. Kulutusta kestävät paneelit eivät vaadi säännöllistä uusimista tai vuosihuoltoa, niiden huolto koostuu säännöllisestä pesusta.

Pistä muistiin! Rasterikaton asentamisesta päätettäessä on otettava huomioon, että järjestelmä pienentää huoneen korkeutta 10–20 cm. Korkeiden kattojen ansiosta niiden asennuksen tarkoituksenmukaisuus on ilmeistä ja kiistatonta.

Asennus

Kasettirakenteiden asennus on yksinkertaista hyvin harkitun paketin ja komponenttien kätevän telakoinnin ansiosta. Asentaja ei voi suorittaa asennusta, paitsi tapauksissa, joissa valaisimien integroiminen kattoon ja niiden liittäminen edellyttää ammattitaitoisten sähköasentajien osallistumista.

Kokoonpanoprosessi on samanlainen kuin kokonaisten tuotteiden kokoaminen yksittäisistä osista rakentajaan. Se sisältää pienen määrän toimintoja:

 1. Sijainnin korkeuden määrittäminen, merkintä seinien varrella. Tarvittavien materiaalien määrän laskeminen

  Tarvittavien materiaalien määrän laskeminen

  Laseritason avulla voit tehdä erittäin tarkkoja merkintöjä

  Laseritason avulla voit tehdä erittäin tarkkoja merkintöjä

 2. Seinäkulmien kiinnitys (L-profiilit).
 3. Kattokannattimien kiinnitys.

  Väärät kattoasennusvaihtoehdot

  Väärät kattoasennusvaihtoehdot

 4. Tukiprofiilien asennus jousitusjärjestelmään. Korkeuden säätäminen jousipidikkeillä.

  Tukiprofiilien asennus

  Tukiprofiilien asennus

 5. Osien-kasettien asettaminen tapahtuu ilman kiinnikkeitä, koska ne sopivat tiukasti säleisiin oman painonsa alla.

  Osien-kasettien asettaminen

  Osien-kasettien asettaminen

 6. Lamppujen, ilmastointilaitteiden asennus.

  Valaisimien asennus

  Valaisimien asennus

Huomautuksella! Tilanteessa, jossa tarvitaan pääsy suunnittelu- ja tietoliikenneyhteyksiin, jousitusjärjestelmää ei ole vaikea purkaa ja koota uudelleen – poista vain laatat.

Tiedot kasettikatoista, niiden tyypeistä ja tuotemerkeistä auttavat sinua valitsemaan tarkoitukseen sopivan rasteri- tai telinerakenteen, asentamaan sen virheettömästi itse tai hallitsemaan asentajien toimia.