Trikovi za podjelu prostorija: Unutarnji stakleni zidovi

 Neke ideje za staklene pregrade u stanu

Trikovi za podjelu prostorija Unutarnji stakleni zidovi-3

Zahvaljujući svojim prozirnim svojstvima, staklo je savršen materijal za podjelu soba u malim stanovima. Soba kroz koju Stakleni zidovi je podijeljen, ne izgleda kutijasto i ograničeno, ali tamo se osjećate u svom privatnom području i nekako sigurni. Odvojene sobe.

Ali neka svjetlo uđe. To mogu učiniti samo stakleni zidovi. Pomislite na moderne urede, gdje je prostor podijeljen staklenim vratima. Ta su vrata prekrivena zavjesama ili kapcima. Ove staklene stijene bez okvira s kliznim staklenim vratima odlikuje visoka razina transparentnosti i elegantan izgled. Podjela fiksnih bočnih dijelova i elemenata kliznih vrata razlikuje se ovisno o situaciji ugradnje. Stakleni zidovi mogu se u potpunosti realizirati prema vašim osobnim zamislima.

Luksuzna staklena vrata u kuhinji

Trikovi za podjelu prostorija Unutarnji stakleni zidovi-2

Staklene pregradne stijene savršene su za podjelu prostorija u kuhinji ili kupaonici, u dnevnim i blagovaonicama, gdje vizualno smanjuju dnevni boravak. Staklene pregrade funkcionalne su i estetske i čine da podijeljeni prostor izgleda otvoreno i prozračno. Debelo specijalno staklo izvrsno funkcionira kao pregrada u raznim drugim prostorima, uključujući i javne prostore.

Mala kuhinja sa staklenim zidovima

Trikovi za podjelu prostorija Unutarnji stakleni zidovi-4

Ako staklenoj prostoriji u kući treba malo više privatnosti, mogla bi se prikriti zavjesama, roletama ili drugim ukrasima za prozore. Staklo se često koristi i na vanjskim zidovima kako bi se povećala količina svjetla i optički proširilo prostorije.

Žuti stakleni zidovi u kuhinji

Trikovi za podjelu prostorija Unutarnji stakleni zidovi-5

Postoje i mnogi zanimljivi aspekti u smislu dizajna. Sa staklima u boji, sunčevom svjetlošću, umjetnim svjetlom ili čak LED diodama integriranim u staklo, mogu se postići čarobni prostorni efekti i stvoriti arhitektonski naglasi. Ima i prostora za maštu i snove. Ostakljenje ispunjava želju za stvaranjem novih prostornih dimenzija bez žrtvovanja transparentnosti i svjetline. Ostakljenje omogućuje oblik „rada“ u kojem se potreba za privatnošću može skladno kombinirati s osobnom suradnjom.

Lijepa staklena vrata u stanu

Trikovi za podjelu prostorija Unutarnji stakleni zidovi-1

Mala kupaonica sa staklenim pregradama

Trikovi za podjelu prostorija Unutarnji stakleni zidovi-6

www.interiorholic.com