Otvoreni ormar – prednosti i nedostaci, trenutne ideje

Otvoreni ormar: zašto odabirete takvo rješenje? Vjerojatno je u većini slučajeva ograničeni proračun glavni razlog. Ponekad nemate financijskih mogućnosti za zatvorenu garderobu. U drugim slučajevima jednostavno imate različite prioritete. Uostalom, možda biste trebali uzeti vremena za dizajn interijera. Neki ljudi žele živjeti duže u stanu prije nego ga namjeste onako kako žele. Želite uštedjeti vrijeme kako biste uštedjeli novac na namještaju iz snova ili želite odvojiti vrijeme za optimalno planiranje uporabe namještaja. Iz tih su situacija proizašla vrlo originalna rješenja s otvorenim ormarima. Izgledaju toliko sjajno da im možete pristupiti s većim proračunom. Kao što ćemo vidjeti u nastavku, takvi ormari imaju nekoliko praktičnih prednosti … Dopustite nam da vas savjetujemo i možda budemo ugodno iznenađeni ukupnim potencijalom otvorenog ormara!

Otvoreni ormar možete sakriti zavjesama

bijela soba otvorena garderoba

Otvorena garderoba: evo prednosti!

Niski troškovi

Mali troškovi velika su prednost otvorenog ormara. U osnovi vam je potreban samo okvir, a neke od njih možete i sami izraditi. Ako ipak želite sakriti ormar, možete koristiti zavjese. Čak se mogu i češće mijenjati, pa možete osvježiti dizajn svake sobe.

  Doista, postoje jeftine inačice “normalnih” ormara. Međutim, u većini slučajeva nisu jako kvalitetni. Neće dugo trajati i neće vašoj sobi dati vrhunski karakter kakav želite. S otvorenim ormarom možete pokazati vlastiti stil i stvoriti vrijedan ambijent unatoč ograničenom proračunu.

Ovaj ormarić također izgleda kao plemeniti zidni ukras

lijepo osvjetljenje - otvorena garderoba

Jednostavna montaža i individualni karakter

Za sastavljanje otvorene garderobe nije vam nužno potrebna pomoć profesionalnog majstora. Također možete sami postaviti konstrukciju jednostavnim DIY vještinama. Dobra stvar je što ovu garderobu možete dizajnirati i individualno, prilagođenu vašem prostoru i tako da pristaje vašoj odjeći. Ragale ili okvir ormara mogu se nadopuniti raznim kutijama i manjim sustavima za pohranu.

Otvorena garderoba motivira vas da stvari održavate urednima

jednostavno nadahnuće otvoreni ormar

Prilagodba vlastitom prostoru

Otvoreni ormar može se postaviti u nezgodne kutove i niše. To vam omogućuje korištenje prostorija u vašem stanu koje je teško koristiti s konvencionalnim namještajem. Zapravo možete dizajnirati nekoliko malih otvorenih ormara i tako svoju odjeću rasporediti u različite kutove vašeg životnog prostora.

Ovako lijepo možete rasporediti odjeću po bojama!

otvorena garderoba bijela odjeća

Nedostaci, koji bi se, međutim, mogli smatrati prednostima!

Sve u životu ima prednosti i nedostatke, ali u našem slučaju negativne strane otvorenog ormara možete pogledati i iz vrlo pozitivne perspektive. Ne mislite li tako? Zatim čitajte i uvjerite se sami!

Možda želite imati otvoreni ormar za svako godišnje doba?

otvorena garderoba - razni odjevni predmeti

Sve u garderobi lako se može zanemariti u cijelosti

Ovo je veliki izazov za ljude koji imaju malo vremena da sve dovedu u red. Slično izgleda i za ljude koji previše kupuju. No cijela se stvar može promatrati i kao izazov. O kupnji ste mogli saznati i kroz otvorenu garderobu Kontrolirajte ponašanje potrošača.  Drugim riječima, bit ćete motiviraniji imati samo ono što vam zaista treba. Također ćete održavati stvari urednim svaki dan! Dokazano je da to ima mnoge praktične prednosti, materijalne i psihološke. Na kraju, ali ne i najmanje važno, uvijek ćete znati koje su vam mogućnosti za odjeću. To će uštedjeti mnogo vremena, posebno za uredske službenike među vama.

 Sada postoje ormari kao dizajnerska rješenja

otvorena garderoba - izvrsna odjeća na zidu

Odjeća će također ukrasiti vaš dom

Otvoreni ormari također imaju dekorativnu vrijednost. Odjeća će svojim različitim bojama oživjeti ambijent i dati mu kreativan osobni karakter. Odjeću možete rasporediti prema boji i postaviti ormar za crne, bijele i obojene komade u stanu.

Ovaj ormar izgleda kao crni naglasak u sobi

otvorena garderoba - crna odjeća

Održavanje dobre kvalitete odjeće

Zrak u zatvorenim ormarima može biti zagušljiv i štetan za odjeću. Tu bi mogli živjeti različiti štetnici i postati prijetnja vašoj omiljenoj odjeći. Otvoreni ormar izbjegava ovaj rizik pružajući dobru ventilaciju i mogućnost da sve nadzire.

Odgovarajući ormar za industrijski prostor

otvorena garderoba - lijepe ideje

Ali postoji stvarni nedostatak …

Međutim, postoji otvoreni nedostatak otvorenog ormara, što se posebno odnosi na male stanove. U ovoj se nalazi soba koja ima nekoliko funkcija. Na primjer, odjeća je u istoj prostoriji u kojoj se kuha. Bez zaključanog skladišnog prostora mogu apsorbirati mnogo mirisa. Možda ćete morati uložiti malo novca u dobar ventilacijski sustav i pravilnim redoslijedom. S jedne strane, trebate prilično dobar odvod zraka u kuhinji ili morate postaviti ormar tako da ostane na neki način zaštićen od kuhinjskih mirisa.

U ovom slučaju, otvorena garderoba također funkcionira kao pregrada

otvorena garderoba - otvoreni tlocrt

Varijanta sa zavjesama

Naravno, mogli biste se odlučiti i za otvoreni ormar sa zavjesama ispred njega. Odabir fine tkanine začinit će i vjerojatno oplemeniti vaš ambijent. Osim toga, mogu se češće mijenjati ako želite promijeniti stil interijera. U određenoj mjeri odjeću biste mogli zaštititi i od glasina i drugih vanjskih utjecaja. U tom slučaju se uklanjaju neki nedostaci!

Zid ove police služi i kao ormar i kao ukrasna polica

otvorena garderoba - industrijski prostor

Otvoreni ormar kao strukturni element

Ormar može strukturirati sobu. Uglavnom se koristi za odvajanje različitih zona u unutrašnjosti jedna od druge. Odlučite li se za pomični okvir, ovu unutarnju strukturu možete mijenjati uvijek iznova.

Otvoreni ormar nije jeftina stvar, već izvrsno rješenje za kreativne ljude s modernim načinom života! Osjećate li se time oslovljenim??

Prilagodite ormar svojim individualnim potrebama!

otvorena garderoba - jednostavna ideja

otvorena garderoba - naglašeni zid

otvorena garderoba - ukras ispred zida

Skele možete kupiti za otvorenu garderobu ili je sami izraditi

otvorena garderoba - šarene ideje za majice

traper odjeća - otvorena garderoba

svijetle boje - otvoreni ormar

Garderobni ormar prekrasna soba interijer ženska odjeća torbe cipele