15 hladnih zidnih polica za knjige postavljenih u kut sobe

cool knjige zidne police soba ugao radna soba kućni ured

15 hladnih zidnih polica za knjige postavljenih u kut sobe

Iako većina nas troši previše vremena na uređenje doma i planiranje učinkovitijih rješenja interijera, često se događa da mali kutni prostori prođu nezapaženo. Mnogi od nas jednostavno se pomire s činjenicom da s tim malo možemo učiniti i da radimo ukrasni podvig ili nešto apsolutno nepotrebno.

Razigran aranžman u vrtiću

cool knjige zidne police soba kut šareni okviri za slike narančasta

Postoji dovoljno dizajnerskih rješenja za zidne police koje mogu dosadni kutak pretvoriti u fascinantno mjesto za prikaz ili skladištenje. Prilagođene police u kutovima pomoći će povećati raspoloživi prostor; pomične police po mjeri u kutu mogu pomoći u povećanju dostupnog prostora.

Blistavi ljubičasti zidovi i crne zidne police

cool knjige zidne police soba kut ljubičasta zid crne police vaze

Sve što trebate učiniti je potražiti inspiraciju u vlastitoj kuhinji! Fascinantno je vidjeti kako se ergonomske police dodaju tom osjetljivom kutu u kuhinji. Jednostavno radimo istu stvar kada je u pitanju naša spavaća soba ili dnevna soba. Evo nekoliko ideja koje će vas, nadamo se, nadahnuti da ugradite neke sjajne ideje za police za kutne zidove.

 Popravi zaboravljeni kutak

cool knjige zidne police soba kut dječja soba bež

 Kućna knjižnica je nešto o čemu većina nas misli, ali se zapravo nikada ne dotiče. Mala i tiha čitaonica prekrasan je dodatak svakom domu i možete upotrijebiti pažljivo izrađenu policu za knjige u obliku slova L u kutu kako biste je pretvorili u sofisticiranu kućnu biblioteku. Dodajte malo plišanih sjedala i gotovo ste gotovi.

Suvremeni kućni ured s kvadratnim policama za knjige za zgodnu žarišnu točku

cool knjige zidne police soba ugao dnevni boravak moderan

 Bilo u blagovaonici ili dnevnoj sobi, uvijek postoji zaboravljeni ili zanemareni kutak. Inteligentno postavljena polica poput one prikazane gore može se odmah pretvoriti u fascinantan izložbeni prostor koji je primjer kreativnog dizajna. Odabir i postavljanje takvih polica zahtijeva malo truda, jer sve što trebate učiniti je odabrati nešto što svojim oblikom i dizajnom odgovara već postojećoj temi. Ovdje je primjer divan ako želite postići “orijentalni dodir”.

Moderan način da začinite taj tmurni kutak

cool knjige zidne police soba kutna kuhinja blagovaonica

Gore prikazani kućni ured posebno je dizajniran za ljubitelje bejzbola. Iako se cijela soba čini vrlo uobičajenom u smislu dizajna, police u pokretu u uglovima su “osvijetljene” ponosno izloženim baseball suvenirima. Pa to je ono što mi zovemo “potpuno korištenje” ugla. Na sličan način možete upotrijebiti “osvijetljene” kutne police za prikaz vlastitih vrijednih stvari.

 Kućni ured – drvene policecool knjige zidne police soba kutna blagovaonicaVećina modernih spavaćih soba ostavlja kutni prostor netaknutim (ponekad radi dodavanja minimalističkog osjećaja), ali ako ste netko tko voli ispuniti obrazac funkcionalnošću, ovaj dizajn najbolje funkcionira. Posebno učinkovito rješenje za male stanove za uštedu prostora.

Slika: Police za knjige u obliku slova L učinkovit su dodatak modernoj spavaćoj sobi. Spavaća soba savršeno je mjesto za postavljanje elegantnog kutnog pravila koje može poslužiti i kao površina za prikaz i kao mjesto za slaganje knjiga.

cool knjige zidne police soba kutna spavaća soba

Proširite područje radnog prostora kućnog ureda dodavanjem par pokretnih polica u kutu.

Čak i ako imate prozor s jedne od strana u prostoriji, još uvijek možete koristiti područje susjednog zida. Inteligentne i uštede prostora za noge, pomične police su izvrsno rješenje.

  Slika: Moderan kućni ured s kutnim policama koje stvaraju prekrasan prostor za prikaz

cool knjige zidne police soba ugao kućni ured

Vanjske kutne police čarobni su dodatak dnevnom boravku ili dnevnom boravku. Lako se integriraju i mogu biti izvrstan dodatak vašim postojećim policama.

Iako bi moglo biti malo teško integrirati ih u male stanove, oni mogu smisleno ispuniti prostor velikim sobama.

Slika: Otvorene police na vanjskim uglovima oduzimaju dah!

cool knjige zidne police soba kutak moderno rafinirano drvo

Zakrivljene police u kutu estetski su dodatak jer dodaju geometrijski dizajn koji se razlikuje od svih kvadrata i pravokutnika.

Čak i trokutaste police koje stanu točno u kut daju prostoriji potpuno novi izgled. Osim osvjetljavanja slobodnog kuta, ovo stvara novo područje prikaza.

Kreativne kutne police unose dodatni prostor za izlaganje u blagovaonicu

cool knjige zidne police soba kutna blagovaonica

Dodavanje male radne stanice u mali kutak osjetljivo je malo rješenje koje može uštedjeti prostor. Ovo odlično funkcionira u stanovima i kućama u kojima se borite za osvajanje malo više prostora. Obilje resursa možete učiniti korak dalje dodavanjem pokretnih zidnih polica iznad radnog prostora kućnog ureda. Ovo je sjajan način da se riješite svih nereda u svom domu.

 Slika: Ugaoni prostor u spavaćoj sobi koji je pretvoren u kompaktni kućni ured s velikim prostorom za pohranu.

cool knjige zidne police soba kutak bijela

Staklo je materijal koji postaje sve popularniji jer ga većina modernih arhitekata i dizajnera široko koristi u projektiranju različitih struktura. U modernim kućama koje imaju široke prozore od poda do stropa ima smisla koristiti pomične staklene police u kutu. Staklene police imaju “laganu i prozračnu” privlačnost, paralelnu s različitim elementom teksture.

 Slika: Ergonomske staklene police u kutu za savršen, suvremeni ambijent kod kuće

cool knjige zidne police soba kutni ugrađeni kamin mozaik

Samo zato što postižete minimalistički ili čak polu-minimalistički izgled, ne znači da ste prisiljeni smanjiti prostor na policama. Ovaj dnevni boravak koristi kompaktne, pomične police u kutu, koje su elegantne, ergonomske i koje stvaraju suptilan vizualni kontrast uobičajenom izgledu. Zaista prekrasna strategija koja vam omogućuje slaganje naslova o kleveti na prikladno mjesto.

Nevjerojatne police u pokretu u kutu – minimalistički stil

cool knjige zidne police soba ugao dnevni boravak tepih

Ovo je prekrasan primjer kako svaka soba u vašem domu može imati jedinstvene i nezamislive police koje se razlikuju jedna od druge.

Police u obliku kutije u blizini dječjeg krevetića u dječjoj sobi ističu se u ostatku sobe.

Ističu se kao iznimno privlačni i ohrabrujući dodaci jer će vaše malo dijete biti oduševljeno predmetima koji se tamo nalaze.

 Šareni, razigrani dizajn dječje sobecool knjige zidne police soba ugao šareni namještaj dječja soba

Stvaranje prostora za sjedenje blizu prozora u spavaćoj sobi dat će nam priliku da uronimo u slike i zvukove vani.

Ova spavaća soba ide malo dalje s kutnom policom za knjige koja također prikazuje površinu u obliku ploče. Time se stvara integrirano i kompaktno područje u koje možete staviti vlastite ideje na papir i uživati ​​u nekim trenucima razmišljanja tijekom dana.

 Slika: Kompaktne police za knjige u kutu s integriranom platformom i prostorom za sjedenje

cool knjige zidne police soba ugao krevet s baldahinom spavaća soba

 Ove police od oraha po mjeri dodaju suvremeni izgled svakoj prostoriji koju ukrašavaju. Pokretne police stvaraju veliki zaslon ili spremište u koje možete pohraniti sve svoje knjige i pribor.

Povećanjem broja polica i povećanjem udaljenosti između njih, svaki put možete postići novi izgled.

 Slika: Elegantne, pomične police od orahovog drveta, savršene za svaku sobu

cool knjige zidne police sobni kut masivno drvo komoda

Dječji vrtić također može biti savršeno mjesto za ugradnju nekoliko kutnih polica. Što se tiče djece, bez obzira na veličinu sobe, uvijek će biti potrebno više prostora za pohranu. Čak i male pomične kutne police mogu sakriti nered.

Slatke košare i pametno dizajnirane kutije koje prikrivaju nered mogu popuniti ovaj prostor na policama. U ovom slučaju to se događa u sobi lijepe djevojke, koja je prikazana gore.

Djevojački ružičasti vrtić

cool knjige zidne police sobni ugao slatka šarena ružičasta djevojačka

Staklene, pomične police u kupaonici

cool knjige zidne police soba kutna kupaonica staklo

Cik -cak drvene kutne police    cool knjige zidne police soba ugao hodnik drvo        cool knjige zidne police soba ugao crna ideja zanimljiva

 napisala i uredila Radomira