Kombinerer plads: vi planlægger et stilfuldt design til en soveværelse-stue på 16 kvm. meter

Multifunktionelt interiør i en lille lejlighed

Multifunktionelt interiør i en lille lejlighed

Ikke alle har luksus til at placere hvert separat funktionelt værelse i sit eget værelse. Du skal kombinere. En af de mest almindelige muligheder er et soveværelse i stuen. En sådan kombination er ganske acceptabel, og det er ret kreativt at indse omfanget af designfantasi for dem. Men vanskeligheden ligger i, at soveværelset er et ret intimt sted, mens stuen er et offentligt. Overvej hvordan du kan slå denne situation..

En interessant løsning af partitionen som zoneinddeling

Partition som en måde at zonere på

Opmærksomhed på zoneinddeling

Selvfølgelig vil hovedvægten være på det, fordi du skal fremhæve de funktionelle områder. Dette er meget vigtigt for både værten og gæsterne. Mulighederne for at løse situationen er en lang række partitioner. Forskellige elementer kan fungere som skillevægge..

 1. Konstruktion af gipsplader, træ, andre materialer. Det kan også bære dobbelt funktionalitet – det kan bruges i stedet for hylder. Og det er ikke nødvendigt at gøre det i hele rummets højde – 1,5 meter er ganske nok.
 2. Glidesystem. “Døre” til soveområdet er udstyret med en rullemekanisme, om nødvendigt vil det ikke være svært at fjerne adskillelsen.
 3. Gardiner. Tekstilversionen af ​​zonering slører tilstedeværelsen af ​​sengen, men kan ikke helt give trøst til den sovende. Hvis kun nære venner og slægtninge besøger, kan en lignende løsning bruges. 13
 4. Glas. Dette er en glimrende løsning, fordi naturligt lys vil trænge ind i begge rum, men der er selvfølgelig ingen, der taler om privatlivets fred..
 5. Skab. Dette er måske den mest praktiske og yderst funktionelle løsning. Desuden kan sengen placeres direkte under den – dette vil hjælpe med at skjule næsten alt, hvad der sker for nysgerrige øjne. Det eneste man skal tænke på er, hvordan hylderne vil se ud..

15

Afsondret hjørne til soveområdet

Afsondret hjørne til soveområdet

Vigtig! Det er bedre at placere et sted for hvile og søvn i det fjerne hjørne, denne mulighed er mere behagelig.

Moderne studiolejlighed, hvor hylderne fungerer som en skillevæg mellem de to hovedområder i boligen

Moderne studiolejlighed, hvor hylderne fungerer som en skillevæg mellem de to hovedområder i boligen

Soveområde i det fjerneste hjørne af rummet, indhegnet af en glasskærm

Soveområde i det fjerneste hjørne af rummet, indhegnet med en glasskærm

Modtagelse af lodret zonering

En uventet, men moderne løsning. Vi vil overveje det, men det er muligt at implementere dette under visse betingelser:

 1. Loftshøjde ikke mindre end 3 m.
 2. Mangel på små børn og ældre.
 3. Ønsket om at gøre designet af soveværelset-stuen originalt.

Duplex lejlighed takket være højt til loftet

Duplex lejlighed takket være højt til loftet

Dens essens er, at zonering opdeler rummet ikke efter etage, men i 2 etager. Soveområdet er ofte placeret på anden etage, fordi der ikke er behov for for meget plads. Desuden er der mange teknikker til implementering af en sådan metode. Mere specifikt:

 1. Køjeseng med sofa.
 2. Fuld anden række.
 3. Hylde til madras og noget sengetøj.

Højt til loftet hjælper med at skabe et unikt interiør

Højt til loftet hjælper med at skabe et unikt interiør

Dette er meget praktisk, fordi sengen er skjult for nysgerrige øjne og samtidig forbliver i sigte. Desuden ser sådanne designprojekter meget originale og moderne ud..

Vigtig! Det er umuligt at kalde en sådan budgetzonemetode, da det andet niveau eller den pågældende sengetype vil koste meget.

Vinderplanlægning for et soveplads i stuen

Vinderplanlægning for et soveplads i stuen

Brug af tilstødende værelser

I moderne nye bygninger er altaner og loggier gjort meget mere rummelige end før. Og det kan også bruges. Selvfølgelig har ikke alle en to eller flere meter bred altan, men denne mulighed kan også overvejes.

Et soveplads er arrangeret på en sådan balkon. Selvfølgelig skal det først være meget godt isoleret og passe på tykke gardiner eller persienner. Det er værd at bemærke, at en sådan ombygning kræver tilladelser fra tilsynsmyndighederne og bør udføres i henhold til det oprettede projekt..

fjorten

Praktiske møbler

Et vigtigt punkt er indretning. 16 kvm. meter, især for at accelerere vil ikke fungere, og det er ikke særlig bekvemt at bruge en seng i stedet for et hvilested for gæster. Exit – transformere.

Råd! Den mest almindelige teknik er en foldesofa, som bruges som seng om natten..

Men denne metode er heller ikke særlig praktisk. Det er kun værd at rode rundt med sengelinned 2 gange om dagen. Derudover kan sofaen ikke kaldes en behagelig og fuld seng..

Cabriolet møbler giver bekvemmelighed og komfort

Cabriolet møbler giver bekvemmelighed og komfort

Hvis vi overvejer at transformere møbler, så er dette en god løsning, og her er årsagen:

 1. Sengen fylder ikke.
 2. Et intimt sted er skjult for nysgerrige øjne.
 3. Det er ikke nødvendigt at samle og folde sengelinned ud hver dag.
 4. Det er ikke svært at omdanne en simpel garderobe, skab, væg til et fuldt ud sovende sted for to.
 5. Ingen grund til at flytte andre interiørartikler.

Fantastisk mulighed for små områder

Fantastisk mulighed for små områder

Råd! Hvis lofterne er høje, fra 3 meter, kan sengen skjules under podiet, oven på hvilken der er et fuldt udbygget opholdsområde. Fordelene ved denne mulighed ligner dem, der er angivet ovenfor, kun det er endnu mere bekvemt.

En usædvanlig løsning bliver et højdepunkt i interiøret

En usædvanlig løsning bliver et “højdepunkt” i interiøret

Andre zonemuligheder

Værelset er 16 kvm. meter, kan du bruge andre zoneteknikker, herunder følgende:

 • Efterbehandling. En fremragende løsning, der ikke kræver brug af forskellige partitioner osv. I opholdsrummet skabes en stil, og der bruges en vis behagelig tone i dekorationen. I soveværelset – forskellige farver, tapet osv. Ved at gøre en sådan zoneindstilling kontrasterende, kan du formidle budskabet om, at fremmede kommer ind i soveværelset uden unødvendige genstande og ord..
 • Brug af møbler. Vi har allerede talt om kabinettet. Men adskillelse kan også gøres med en sofa. Den placeres med ryggen til sovepladsen, og gæsterne vendes sådan set væk med ryggen. Selvfølgelig vil det ikke være muligt at beskytte sengen fuldt ud, men dette er en glimrende mulighed, hvis der ikke er fremmede på besøg.

Plads og komfort vil bringe blød belysning og original vægdekoration

Plads og komfort vil bringe blød belysning og original vægdekoration

 • Lette tricks. Soveområdet er udstyret med belysning, der er forskellig fra resten af ​​rummet. Ofte bruges denne teknik i kombination med dekoration..

Designtips til en 16 kvm. m

Der er følgende designfunktioner i det multifunktionelle rum, der overvejes:

 1. Brug af lyse farver i dekoration: creme, hvid, pink.
 2. Tilstedeværelsen af ​​spejloverflader. Det bruges oftest i boligarealet..
 3. Overbelast ikke begge rum med lille tilbehør – dette overbelaster.
 4. Det er bedst at udføre begge værelser i samme stil, du kan dele dem mellem hinanden ved hjælp af kontrastfarver i dekoration, tekstiler.
 5. Det er bedre at vælge møbler med afrundede elementer..
 6. Belysning i høj kvalitet til hvert område. Optimal brug af lokale spotlights; derudover er der monteret et centralt belysningselement.
 7. Der må ikke være stukstøbning eller nogen form for præget dekoration på loftet. Optimalt – en glat overflade og endnu bedre stræklofter.

13

Valg af stil

Der er faktisk hvor man skal vende om, men selvfølgelig skal du måle den valgte retning med dine ønsker og præferencer..

Minimalisme

Den optimale løsning for en moderne person i et lille, hyggeligt rum. Der er intet overflødigt, men der er praktisk. Farver i minimalisme, ligesom alt hvad der omgiver lejeren, er enkle, ofte bruges der ikke mere end to eller tre.

Minimalistisk stil med tilstødende områder

Minimalistisk stil af tilstødende områder

Ethno

Original, men kan kede sig hurtigt nok. Den afrikanske kolonistil tiltrækker særlig opmærksomhed. Faren er, at sådan et rum hurtigt kan kede sig, så du ikke skal blive for fanget af etno. Selvom det er i denne stil, du kan lave en stue.

Farverig og ædel designstil

Farverig ædel designstil

Klassisk

Intet er opfundet bedre end dette endnu, så hvis der ikke er særlige præferencer, så er det bedre at skabe et klassisk interiør. Beherskede farver, ganske standardmøbler. Du kan fortynde alt dette med originale tekstiler, malerier.

Traditionel indretning af et klassisk interiør

Traditionel indretning af et klassisk interiør

Lav en original kombineret stue og soveværelse på 16 kvm. meter er ganske reel. Men vi må ikke glemme mådehold, for det er meget lettere at rode et værelse end at gøre det hyggeligt..