Yhden hengen vuode (70 kuvaa): tyypit, miten valita

Yhden hengen vuode (70 kuvaa): tyypit, miten valita

Yhden hengen vuoteet ovat yksi monipuolisista ja pienikokoisista huonekaluvaihtoehdoista pieniin makuuhuoneisiin ja lastenhuoneisiin. Niitä tarvitaan eniten poikamies -elämäntapaa harjoittavien ihmisten keskuudessa, vanhusten keskuudessa ja myös nuorten keskuudessa. Niiden tärkein etu on, että tällaiset huonekalut eivät vie paljon tilaa, ja asentamalla muuttuva rakenne voit vapauttaa tilaa mahdollisimman paljon. Artikkelissamme tarkastelemme nykyaikaisia ​​yhden sängyn kenkiä ja annamme käytännön vinkkejä niiden valitsemiseksi..

Yhden hengen vuoteiden tyypit ja mallit

Nykypäivän huonekaluvalmistaja voi ylpeillä valtavasta valikoimasta yhden hengen makuulaatikoita. Huolimatta siitä, että ne ovat vähemmän kysyttyjä kuin parivuoteet, sopivan vaihtoehdon valitseminen ei ole vaikeaa. Sängyt eroavat valmistusmateriaalista ja suunnittelusta..

Materiaaleista riippuen

Jos päätät ostaa yhden hengen sängyn, sinun on ensin kiinnitettävä huomiota materiaaliin. Nykyaikaisten huonekalujen valmistuksessa käytetään neljää pääraaka -ainetyyppiä – luonnonpuuta, lastulevyä, MDF -levyä ja metallia. Tarkastellaan niiden tärkeimpiä etuja ja haittoja..

1. Array. Puinen sänky on ollut vuosikymmenien ja jopa vuosisatojen ajan muodikas ja tärkeä huonekalu, joka voi luoda mukavuuden ja lämmön ilmapiirin mihin tahansa makuuhuoneeseen. Puukalusteilla uskotaan olevan erityistä energiaa, täyttövoimaa, mielialan parantamista ja rauhoittamista. On huomattava, että puu ei käytännössä sisällä haitallisia hiukkasia, joten sitä pidetään perustellusti ympäristöystävällisenä materiaalina. Lisäksi puisia sänkyjä pidettiin aina merkkinä omistajien rikkaudesta ja erinomaisesta mausta. Puurakenteiden lujuuden osalta tähän kysymykseen ei voida vastata yksiselitteisesti. Kyse on tietyn puun eri ominaisuuksista. Esimerkiksi mäntypeti ei voi ylpeillä korkeilla kulutuskestävyysparametreilla, koska mänty itsessään on melko pehmeää materiaalia. Toisin kuin tammi tai pyökki, on paljon vahvempi, joten niiden perusteella valmistetut huonekalut kestävät pitkään..

2. lastulevyä. Lastulevyjen suurin etu on niiden alhainen hinta verrattuna muihin materiaaleihin. Lautojen valmistuksessa lastuista, liimakomponentteja ja liimahartseja lisätään koostumukseen, joten lastulevyllä on suuri lujuus, se ei ole altis vaurioille ja homeille. Tällä materiaalilla on kuitenkin myös haittansa – lisääntyneellä lämmityksellä lastulevy voi päästää formaldehydiä, joka on vaarallista terveydelle..

3. MDF. Tällä materiaalilla on joitain yhtäläisyyksiä lastulevyjen kanssa, mutta se ei sisällä hartseja. MDF -sängyillä on suurempi kestävyys (vastaavasti ne kestävät paljon pidempään), erilaisia ​​muotoja ja kokoja. Ne näyttävät tyylikkäiltä minkä tahansa tyylin sisätiloissa. Rakenteiden haittana on niiden syttyvyys, joten niitä ei saa sijoittaa huoneisiin, joissa on takka, liesi tai liesi..

4. Metalli. Metallisängyt ovat nykyään erittäin suosittuja. Tämä on suurelta osin perusteltua korkeilla lujuusominaisuuksilla sekä ympäristöturvallisuudella, haitallisten komponenttien puuttumisella koostumuksessa. Modernien huoneistojen suunnittelussa on yhä enemmän taipumus suunnitella “kodikkaita” tyylejä, kuten Provence, country, shabby chic, joten väärennettyjä tuotteita kohtaan on suuri kiinnostus. Ja tämä on varsin perusteltua, koska taontaelementit antavat aina sisustukselle jonkin verran viehätystä ja rikkautta..

Yhden hengen vuoteet - riippuen materiaalista Yhden hengen vuoteet - riippuen materiaalista Yhden hengen vuoteet - riippuen materiaalista

Suunnittelun ominaisuuksista riippuen

Sänkyä valittaessa on tärkeää kiinnittää huomiota sen suunnittelutietoihin. Tämä pätee erityisesti pieniin huoneistoihin ja lastenhuoneisiin, joissa pieneen tilaan on asennettava sängyn lisäksi paljon erilaisia ​​asioita. Seuraavaksi tarkastelemme nykyaikaisia ​​yhden hengen vuoteita, jotka eroavat lisäominaisuuksistaan..

Yhden hengen vuode laatikoilla. Tässä tapauksessa puhumme oikeastaan ​​tavallisesta pienestä yhden hengen sängystä, jossa on pääty ja reunat. Sen erityispiirre on kuitenkin laiturien sijainti laiturin alla. Useimmiten tällaisissa liinavaatteiden ja muiden tarvikkeiden säilytysosastoissa on sisäänvedettävä mekanismi, mutta on myös kääntörakenteita..

Sängytyypit - Yhden hengen sänky laatikoilla Sängytyypit - Yhden hengen sänky laatikoilla

Sänky, jossa nostomekanismi. Vähintään merkityksellistä pienille huoneille ovat yhden hengen vuoteet, joissa on nouseva vuode, jonka alla laatikko sijaitsee. Toisin kuin laatikot, nostomekanismi säästää huomattavasti tilaa, koska se ei vaadi vapaata tilaa lähellä.

Yhden hengen vuoteet - hissivuode Yhden hengen vuoteet - hissivuode

Vuodesohva. Suurin ero sohvan välillä on selkänoja. Se voi olla jäykkä, mutta useimmiten valmistaja peittää sen materiaalilla, esimerkiksi keinonahalla tai muulla kankaalla. Lisäksi sohvalla varustetussa setissä on pehmeät koristetyynyt, jotka lisäävät nukkumistilan mukavuutta. Malli, jossa on ulkoneva kihara sivuseinä, näyttää erityisen kauniilta.

Yhden hengen vuode - vuodesohva Yhden hengen vuode - vuodesohva

Huonekaluihin rakennettu sänky. Toinen vaihtoehto, joka auttaa säästämään tilaa merkittävästi huoneessa. Tässä tapauksessa erilaiset kaapit, kaapit ja hyllyt näyttävät kasvavan sängyn ympärille luoden yhden kokonaisuuden sen kanssa..

Yhden hengen vuoteet - huonekaluihin rakennettu sänky Yhden hengen vuoteet - huonekaluihin rakennettu sänky

Yhden hengen vuodesohva. Nykyaikaisia ​​vaihdettavia vuoteita löytyy monista sisätiloista, jotka eivät voi ylpeillä suurella alueella. Tällä osaamisella on todella suuri etu verrattuna perinteisiin makuuhuoneen huonekaluihin. Yksittäinen muunneltava sänky voidaan taittaa helposti ja helposti, jolloin siitä tulee vaatekaappi tai osa kuulokkeita, joissa on saranoidut hyllyt. Tällainen sänky asennetaan usein lastenhuoneeseen, jossa on kipeästi tilaa pienille fidgeteille. Tämä on myös hyvä vaihtoehto studiohuoneistoille, kun olohuone on myös makuuhuone. Päivällä sänky voidaan piilottaa helposti taittamalla se vaakasuoraan tai pystysuoraan.

Yhden hengen vuoteet - Laadittava yhden hengen vuode Yhden hengen vuoteet - Laadittava yhden hengen vuode

Parvisänky. Hyvä vaihtoehto lastenhuoneeseen, vaikka se löytyy myös pienistä poikamies -studio -huoneistoista. Tärkeintä on, että sänky sijaitsee rakenteen ylimmässä kerroksessa, jonka alle työalue, leikkihuone tai erilaiset kaapit sijoitetaan. Nämä sängyt myydään yleensä ilman patjaa – se on valittava erikseen. On parasta tehdä tällainen huonekalu tilauksesta – silloin valmistajalla on mahdollisuus ottaa huomioon kaikki asiakkaan toiveet, jotka liittyvät kokoonpanoon ja mittoihin. Suunnittelua valittaessa on ehdottomasti otettava huomioon sen korkeus ja huoneen mitat, jotta nukkumapaikka ei ole aivan katon alla.

Tyypit yhden hengen vuoteista - parvisänky Tyypit yhden hengen vuoteista - parvisänky

Yhden hengen vuode lisävuoteella. Vähintään mielenkiintoinen on malli, jossa on ulosvedettävä makuualusta, joka täydentää yhden hengen vuodetta. Tässä tapauksessa toinen taso rullaa vapaasti päälavan pohjasta. Tällaisen sängyn ostaminen on hyvä apu pienille huoneille, joissa on paljon huonekaluja ja sinun on jätettävä tilaa vapaalle liikkumiselle..

Yhden hengen vuoteet - Yhden hengen vuode ja lisävuode Yhden hengen vuoteet - Yhden hengen vuode ja lisävuode

Puhallettavat mallit. Ilmatäytteisen sängyn avulla voit järjestää nopeasti yöpymispaikan, jos asiakas tarvitsee yöpymisen. Se on hyvin samanlainen kuin meille tunnetut patjat, mutta eroaa niistä suuremman paksuuden vuoksi, minkä vuoksi se kestää jopa 120 kg: n painon. Ilmatäytteisen sängyn pinta on usein peitetty parvella, mikä estää vuodevaatteiden liukumisen pois. Mukana on myös puhallettava selkänoja, jotta voit istua mukavasti ja maata.

Yhden hengen vuoteet - Ilmatäytteiset mallit Yhden hengen vuoteet - Ilmatäytteiset mallit

Kuinka valita yhden hengen vuode

Sänky on suunniteltu tarjoamaan mukavimmat olosuhteet hyvälle levolle, joten sinun on lähestyttävä sen valintaa äärimmäisen tarkasti. Ensinnäkin sinun on päätettävä laiturin koosta. Yhden hengen vuoteet voivat olla erikokoisia.

Kun ostat sängyn koululaiselle, on otettava huomioon, että ostat sen yli vuoden, joten on parempi ostaa suurempi malli – kasvua varten. Yksittäisten liitosten tärkeimmät nykyiset koot vaihtelevat 2 metrin pituudesta (plus tai miinus 15 cm) ja 1 metrin leveydestä (myös plus tai miinus 15 cm). Sen lisäksi, että sängyn tulee sopia ympäristöön, sen on oltava myös mukava nukkua. On yksi temppu, kuinka valita yhden hengen vuode – sinun täytyy maata sen päällä, sulkea kämmenet vatsassa ja levittää kyynärpäät sivuille. Nyt katsomme kyynärpäistä sivuihin jäljellä olevaa etäisyyttä – sen tulisi olla vähintään 10 cm, sama rako on pidettävä kehon ylä- ja alapuolella.

Valittaessa huonekaluja monet kysyvät itseltään niiden ympäristöystävällisyydestä. Vuoteiden osalta paras vaihtoehto tältä osin olisi metallisänky, mutta sen pitäisi “sopia” sisustuksen tyyliin. Metallisänky on sopiva vintage -muotoiluun, Provencen tyyliin, parvi. Ylelliset takorautaiset selkät täydentävät klassisia malleja. Puusta valmistetut huonekalut (lastulevy, puukuitulevy) voivat olla missä tahansa sisätiloissa – tässä sen muotoiluominaisuuksilla on jo tärkeä rooli.

Yhden hengen sänky - miten valita Yhden hengen sänky - miten valita

Patjan valinta

Tärkeimmät mukavuuden parametrit riippuvat suurelta osin patjasta, sen jäykkyydestä ja tuuletuksesta. Valmistajat tarjoavat usein yhden hengen vuoteita, joissa on patja, mutta on myös malleja, jotka vaativat erillisen oston. Joka tapauksessa ensimmäinen asia, johon sinun tulee kiinnittää huomiota, on täyttö.

On olemassa useita tyynyjä “täytteitä”, jotka tarjoavat erilaisia ​​mukavuustasoja, nimittäin:

1. Patjat jousissa, joissa on toisiinsa kytketyt tai irrotetut järjestelmät. Ensimmäisessä versiossa jouset ovat kietoutuneet toisiinsa, ja toisessa ne sijaitsevat erillisissä kudotuissa pesissä. Patja, jossa on erikseen istuvat jouset, on mukavampi – se mukautuu paremmin ihmisen anatomisiin ominaisuuksiin;

2. Jousiton, jossa täyteaine on luonnon- tai synteettikuituja.

On myös yksipuolisia ja kaksipuolisia malleja eri pinnoitteilla. Demikauden patjat ovat suosittuja. Niiden toisella puolella on eristetty kerros, ja toisessa on hygroskooppinen kangas, joka varmistaa paremman ilmanvaihdon lämmössä..

Hyväksyttävintä vaihtoehtoa voidaan kutsua ortopedisiksi patjoiksi, jotka pystyvät tukemaan paremmin selkärankaa ja tuomaan suuria etuja kehon tuki- ja liikuntaelimistölle. Tällaisen patjan ostamista suositellaan erityisesti ihmisille, jotka kärsivät nivelten ja selkärangan sairauksista..

Kun valitset patjaa, sinun on otettava huomioon myös paino ja ikä. Ylipainoisille henkilöille on parempi pysyä kovissa malleissa ja ohuissa – pehmeämmissä malleissa. Vanhuksille lääkärit eivät suosittele kovia pintoja, jotka voivat aiheuttaa verenkierto -ongelmia. Koululaisille päinvastoin on parempi valita patja, jolla on korkea lujuus, jotta vältetään selkärangan ongelmat. Pienet lapset voivat etsiä lisää voimaa, koska he varmasti leikkivät ja hyppäävät patjan päälle.

Yhden hengen vuode - patjan valitseminen Yhden hengen vuode - patjan valitseminen

Yhden hengen vuoteet – kuva

Lisägalleriassa sinulla on mahdollisuus tutustua erilaisiin yhden hengen vuoteisiin, arvioida yhden tai toisen vaihtoehdon etuja. Toivomme, että vinkkimme ja valokuvat auttavat sinua tekemään oikean valinnan. Hyvää katselua!

Yhden hengen vuoteet - kuva Yhden hengen vuoteet - kuva Yhden hengen vuoteet - kuva Yhden hengen vuoteet - kuva Yhden hengen vuoteet - kuva Yhden hengen vuoteet - kuva Yhden hengen vuoteet - kuva Yhden hengen vuoteet - kuva Yhden hengen vuoteet - kuva Yhden hengen vuoteet - kuva Yhden hengen vuoteet - kuva Yhden hengen vuoteet - kuva Yhden hengen vuoteet - kuva Yhden hengen vuoteet - kuva Yhden hengen vuoteet - kuva Yhden hengen vuoteet - kuva Yhden hengen vuoteet - kuva Yhden hengen vuoteet - kuva Yhden hengen vuoteet - kuva Yhden hengen vuoteet - kuva Yhden hengen vuoteet - kuva Yhden hengen vuoteet - kuva Yhden hengen vuoteet - kuva Yhden hengen vuoteet - kuva Yhden hengen vuoteet - kuva Yhden hengen vuoteet - kuva Yhden hengen vuoteet - kuva Yhden hengen vuoteet - kuva