Vesipohjainen maali seinille ja kattoille: ominaisuudet, valinta, levitys

Vesipohjainen maali seinille ja kattoille: ominaisuudet, valinta, levitys

Maalaustyöt ovat pakollinen vaihe melkein missä tahansa remontissa. Viimeistely vesipohjaisella maalilla on erittäin suosittua. Tämä johtuu sen erinomaisesta suorituskyvystä ja edullisesta hinnasta. Viimeistelymateriaalien nykyaikaiset markkinat ovat täynnä valtavaa valikoimaa. Ehdotamme tutkia yhdessä tämän pinnoitteen ominaisuuksia ja löytää sopivia vaihtoehtoja..

Avainominaisuudet

Maalia on helppo käyttää, se on erinomainen vaihtoehto monille seinien ja kattojen sisustusmateriaaleille. Emulsiolla on useita etuja:

– Kuivuu nopeasti verrattuna muihin maaleihin;

– Erittäin turvallinen ja vaaraton materiaali. Seos on luotu ilman haitallisia aineita, joten sitä käytetään jopa sairaaloissa ja lasten tiloissa;

– Maalissa ei ole pistävää hajua. Juuri maalatusta huoneesta tulee tietty aromi, joka ei ärsytä hajuaisti ja joka haihtuu huoneesta kokonaan muutaman viikon kuluessa;

– Koostumus on todella monipuolinen – sopii olohuoneiden, kylpyhuoneiden ja keittiöiden maalaamiseen;

– Maalaus tapahtuu ilman paljon vaivaa, tämä viimeistelymateriaali sopii tasaisesti ja hyvin eri pinnoille. Työkalu on täysin puhdistettu, toisin kuin öljyvärit.

Suurimmista haitoista voidaan erottaa vain tarve noudattaa tiettyä lämpötilaa maalaustöitä suoritettaessa. Vesipohjaisen maalin ei pitäisi laskea alle + 5C, muuten kerrokset eivät laske tasaisesti tai maali irtoaa.

Vesipohjainen maali - Ominaisuudet Vesipohjainen maali - Ominaisuudet

Vesipohjaisen maalin tekniset ominaisuudet

Pinnoitteella on erityisiä ominaisuuksia, jotka on otettava huomioon viimeistelymateriaalia valittaessa.

1. Koostumuksen ominaisuudet. Maali koostuu ryhmästä antiseptisiä aineita, lateksia, sakeutusainetta ja tiettyä täyteainetta.

2. Erittäin viskoosi materiaali. Ilmaisin riippuu tarvittavasta vesimäärästä oikean seoksen saamiseksi..

3. Kuivuu riittävän nopeasti. Oikeassa huoneenlämmössä maali kuivuu vain 2-12 tunnissa. Ihanteelliset olosuhteet – 20 astetta ja kosteus noin 60%.

Vesipohjainen maali - Tekniset tiedot Vesipohjainen maali - Tekniset tiedot

Vesipohjaisten maalien tyypit

Maali esitetään useissa muodoissa, joista jokaisella on omat ominaisuutensa, edut ja haitat. Puhutaanpa niistä tarkemmin.

Vesipohjainen akryylimaali. Suosituin emulsiotyyppi, joka perustuu akryylihartseihin. Usein koostumusta täydennetään lateksilla. Tällaiset maalit tekevät erinomaista työtä märkäpuhdistuksella..

Pari kerrosta tämän tyyppistä maalia voi piilottaa pieniä kolhuja tai halkeamia. Tällaisen viimeistelyn käyttöalue on loistava – puu, tiili tai betoni, lasi ja jopa metalli (mutta alustavalla pohjamaalilla).

Silikoni vesipohjainen maali. Lähes täysin samanlainen kuin edellinen versio, mutta tässä tapauksessa pohjana käytetään silikonihartsia.

Tämä tyyppi on kalliimpaa kuin akryylipohjaiset, mikä selittyy erinomaisella yhteensopivuudella mineraalipintojen kanssa sekä sillä, että tämä maali piilottaa havaittavia vikoja. Tämä on täysin höyrynkestävä pinnoite, joka ei todellakaan pelkää erilaisia ​​sieniä..

Silikaatti vesipohjainen maali. Valmistettu vesiliuoksen ja nestemäisen lasin perusteella lisäämällä erityisiä pigmenttejä. Tärkeimmät ominaisuudet, joista tätä vaihtoehtoa arvostetaan, ovat hyvä säänkestävyys, höyry- ja ilmanläpäisevyys..

Mineraalivesipohjainen maali. Koostumus perustuu sementtiin tai hydratoituun kalkkiin. Suositellaan betonin tai tiilen, mutta myös muiden rakennusmateriaalien maalaamiseen. Monista eduista huolimatta tämän tyyppinen käyttöikä on heikko..

Vesipohjainen maali - tyypit Vesipohjainen maali - tyypit

Kuinka valita vesipohjainen maali

Oletko päättänyt vesipohjaisen maalin seinille tai katolle? Tässä tapauksessa sinun on lähestyttävä pätevästi hänen valintansa..

1. Älä luota täysin myyntiassistentteihin, koska heidän päätavoitteensa on myydä tuote. Sääntö “mitä kalliimpi maali, sitä parempi” ei toimi kaikissa tapauksissa. Erillisellä maaliseoksella on omat erityistehtävänsä..

2. Vaihtoehtoinen nimi tämän tyyppiselle maalille on vesidispersiomaali. Siksi älä missaa tölkkejä, joissa on merkintä “VD”.

3. Ennen kuin ostat, lue nimi ja ohjeet, joista saat monia lausuntoja – kulutus, kuinka paljon se kuivuu ja muut ominaisuudet. Nämä tiedot eivät ole tarpeettomia.

4. Älä yritä säästää liikaa maalaustarvikkeita, koska markkinat ovat täynnä väärennöksiä.

5. Laadukas vesipohjainen maali on aina lumivalkoinen. Erityiset pigmenttiseokset, jotka ostetaan erikseen, auttavat lisäämään väriä..

Kuinka valita vesipohjainen maali

Kuinka sovittaa väri

Kuten tiedätte, emulsiopinnoite on aina valkoinen. Värin lisäämiseen käytetään useita menetelmiä. Voit värjätä sen käyttämällä erityistä laitetta tai manuaalisesti. Värityspalvelua tarjotaan monissa myyntipisteissä. Sinun tarvitsee vain valita oikea maali ja haluttu pigmentti. Seuraavaksi asiantuntija sekoittaa seoksen ja saa tarvittavan sävyn..

Jos et ole löytänyt sopivaa myymälää, jossa sinulle tarjotaan tämä palvelu tai olet päättänyt tehdä kaiken itse, algoritmi on melko yksinkertainen. Osta väripigmentti ja sekoita se pohjan kanssa rakennussekoittimella. Tämä tehdään seuraavasti: pienessä astiassa maali sekoitetaan pigmenttiin ja lisätään vähitellen pääpurkkiin. Tällaiset toimet auttavat saavuttamaan täydellisen ja tasaisen värin..

Testaa seos pienellä, huomaamattomalla alueella ennen levittämistä suoraan seinälle. Anna sen kuivua kokonaan ja katso tulos. Tämä antaa sinulle käsityksen siitä, miltä sävy todella näyttää, koska seos on paljon kirkkaampi ja rikkaampi nestemäisessä muodossa. Muista harkita, kuinka paljon materiaalia sinun on valmisteltava koko vaaditun alueen maalaamiseen, saman sävyn saavuttaminen on melko vaikeaa, ja tämä vaatii kokemusta.

Vesipohjainen maali - kuinka sovittaa väri Vesipohjainen maali - kuinka sovittaa väri

Seinien valmistelu

Jotta maali laskeutuisi ilman raitoja ja tasaisesti, sinun on valmisteltava seinät. Tätä varten käytetään kipsiä, pohjamaalia ja kittiä käyttämällä erityisiä viimeistelymateriaaleja. Ennen maalausta seinien on oltava kuivia, tasaisia ​​ja kiinteitä. Tämä on avain oikeaan emulsion pohjaan..

Tarkista kokonaan maalattava pinta. Jos siinä on halkeamia tai epätasaisuuksia, niiden saa peittää alabasterilla. Rasvan tai homeen jäljet ​​poistetaan happamalla tai emäksisellä liuoksella. Tämän tyyppistä maalia ei käytetä aiemmin maalattuihin, öljyisiin tai lakattuihin pintoihin eikä synteettisiin materiaaleihin. Siksi, jos pinta on maalattu tai peitetty tapetilla, sinun on puhdistettava se kokonaan..

Tasoita seinä, jossa on merkittäviä eroja (2 cm tai enemmän) kipsillä, mutta jos niitä on vähemmän, käytetään kittiä. Tämän tyyppisten töiden jälkeen seinä on hiottava ja pöly poistettava pölynimurilla tai märkäpuhdistuksella. Rapatun alueen on kuivuttava vähintään 3-4 viikkoa, muuten vesipohjainen maali ei peitä sitä tasaisesti, etkä saa haluttua tulosta.

Kun olet suorittanut valmistelutoimenpiteet, jatka esitäyttöä. Ne vähentävät merkittävästi väriaineseoksen kulutusta ja parantavat myös levitetyn maalin tasaisuutta. Älä unohda seinien kuivumisaikaa..

Jos pinta on jo alkanut viimeistelyyn, sitä ei tarvitse pohjusttaa. Sen sijaan levitetään ensimmäinen vedellä laimennettu maalikerros..

Yllä olevan valmistelutyön avulla voit levittää maalin tasaisesti, kauniisti ja oikein..

Vesipohjainen maali - Seinien valmistelu Vesipohjainen maali - Seinien valmistelu

Vesipohjaisen maalin levittäminen

Tämän tyyppisen maalausmateriaalin levittämiseen käytetään teloja, harjoja ja sieniä. Jokaisella näistä maalaustyökaluista on oma tarkoitus ja hyödyllisiä ominaisuuksia:

– Maalirulla voidaan levittää tasaisesti seiniin ja kattoon. Valitse vesipohjaiselle maalille keskipitkä tai pitkä kasa, mutta sen tulee olla pehmeää;

-On kätevää maalata kulmat ja vaikeasti saavutettavat alueet siveltimellä;

– Sieni antaa epätavallisen tekstuurin.

Mukavuuden vuoksi jaamme hakuprosessin seuraaviin vaiheisiin:

1. Käytä maalialustaa – se on paljon kätevämpää ja säästää materiaalia. Kaada hieman maalia. Pyöritä harjaa kehän ympäri ja rullaa loput osat telalla;

2. Paranna mustesovelluksen laatua liottamalla rullaa ja levittämällä se pahvin tai paperin päälle. Tämä jakaa sen tasaisesti kasan päälle;

3. Aloita maalaus ylhäältä alas. Tämän polun ansiosta voit korjata tippuvia pisaroita prosessissa;

4. Jos seinän tai katon pinta on peitetty viimeistelylaastilla, levitä pari kerrosta, koska kipsi imee maalin. Lisäkerrokset tekevät väristä raikkaamman ja rikkaamman;

5. Sinun ei tarvitse yrittää levittää maalia runsaasti useiden kerrosten sijaan – tämä ei salli halutun tuloksen saavuttamista, vaan vain pahentaa tilannetta. Parempi viettää enemmän aikaa 2-3 kerroksessa;

6. Uudet kerrokset levitetään vasta sen jälkeen, kun edellinen on täysin kuivunut. Onneksi tämä viimeistely kuivuu nopeasti. Pidä kerrokset poissa pölystä ja roskista.

Maalaustyö emulsion avulla on melko yksinkertainen tehtävä, joka ei vaadi ammattitaitoa. Tärkeintä on valita oikea maali, joka sopii huoneeseen ja ympäristöolosuhteisiin. Älä yritä tehdä sitä nopeasti, tee se huolellisesti, ja tulos epäilemättä miellyttää sinua!

Vesipohjaisen maalin levittäminen Vesipohjaisen maalin levittäminen Vesipohjaisen maalin levittäminen Vesipohjaisen maalin levittäminen

Vesipohjainen maali sisätiloissa – valokuva

Olemme keränneet monia kauniita ja epätavallisia esimerkkejä tämän tyyppisten viimeistelymateriaalien käytöstä. Nyt kun olet tutustunut sen ominaisuuksiin, ominaisuuksiin ja ominaisuuksiin, sinun on paljon helpompi ymmärtää tämä valtava suunnitteluratkaisujen valikoima..

Vesipohjainen maali sisätiloissa - valokuva Vesipohjainen maali sisätiloissa - valokuva Vesipohjainen maali sisätiloissa - valokuva Vesipohjainen maali sisätiloissa - valokuva Vesipohjainen maali sisätiloissa - valokuva Vesipohjainen maali sisätiloissa - valokuva Vesipohjainen maali sisätiloissa - valokuva Vesipohjainen maali sisätiloissa - valokuva Vesipohjainen maali sisätiloissa - valokuva Vesipohjainen maali sisätiloissa - valokuva Vesipohjainen maali sisätiloissa - valokuva Vesipohjainen maali sisätiloissa - valokuva Vesipohjainen maali sisätiloissa - valokuva Vesipohjainen maali sisätiloissa - valokuva Vesipohjainen maali sisätiloissa - valokuva Vesipohjainen maali sisätiloissa - valokuva Vesipohjainen maali sisätiloissa - valokuva Vesipohjainen maali sisätiloissa - valokuva Vesipohjainen maali sisätiloissa - valokuva Vesipohjainen maali sisätiloissa - valokuva Vesipohjainen maali sisätiloissa - valokuva Vesipohjainen maali sisätiloissa - valokuva Vesipohjainen maali sisätiloissa - valokuva Vesipohjainen maali sisätiloissa - valokuva Vesipohjainen maali sisätiloissa - valokuva Vesipohjainen maali sisätiloissa - valokuva Vesipohjainen maali sisätiloissa - valokuva Vesipohjainen maali sisätiloissa - valokuva Vesipohjainen maali sisätiloissa - valokuva Vesipohjainen maali sisätiloissa - valokuva