Topiary kahvista: kuinka tehdä se itse

Topiary kahvista: kuinka tehdä se itse

Kahvipuu on ihana yllätys, alkuperäinen pöytäkoriste ja lisä sisustukseen. Tällainen sisustus erottuu valmistuksen yksinkertaisuudesta, ympäristöystävällisyydestä, kauneudesta ja uskomattomasta tuoksusta. Niille, jotka rakastavat epätavallisia lahjoja sekä käsintehtyjä, on mielenkiintoista tehdä kahvipuu omin käsin. Käsityön suorittamiseen tarvitset vain vähän kärsivällisyyttä ja luovaa inspiraatiota..

Mikä on topiary

Topiaaria kutsutaan koristepuiksi, jotka on valmistettu improvisoiduista työkaluista ja luonnonmateriaaleista. Uskotaan, että tämä käsintehty tekniikka juontaa juurensa Rooman patricialaisten päiviin, joiden puutarhoissa puita leikattiin erityisellä tavalla. Kruunuilla oli epätavallinen muoto, joka yleensä muistutti patsaita ja erilaisia ​​koriste -esineitä..

Ajan myötä tekniikka on muuttunut ja työskentelee sitä renessanssin, hollantilaisten ja englantilaisten puutarhojen ja labyrinttien luostareissa. Nykyään topiary on suosittu lahjatyyppi..

Kahvipuu, joka tuo visuaalista esteettistä nautintoa, vetoaa moniin hienovaraisen tuoksunsa ansiosta. Jäätymisen jälkeenkin jyvät tuoksuvat hämmästyttävästi ja luovat huoneeseen mukavuuden ja rauhallisuuden ilmapiirin. Voit täydentää koristeellista puuta erilaisilla vintage -riimuilla..

Mikä on kahvin topiary Mikä on kahvin topiary

Kahvin topiary sisätiloissa

Viljasta valmistettu puu pystyy näyttämään harmonisesti sisätiloissa tyylistä riippumatta. Se voi olla huoneisto, jossa on hienostunut klassinen tyyli, moderni parvi tai minimalismi. Topiary näyttää edulliselta mintun ja muiden vihreän sävyjen taustalla. Kahvipavuista valmistettu alkuperäinen joulukuusi voidaan sijoittaa mihin tahansa huoneeseen. Voit sisustaa kadun huvimajan tai vapaata tilaa verannalla samanlaisella sisustuksella..

Tällaiset käsityöt eivät ole vain lisä huoneen suunnitteluun, vaan myös hyvinvoinnin, vaurauden ja onnen symboli. Puu symboloi aina elinvoimaa, joten topiary on loistava lahja sekä naisille että miehille..

Kahvin topiary sisätiloissa Kahvin topiary sisätiloissa

Työkalut ja materiaalit

Valmista seuraavat materiaalit kahvipuun valmistamiseksi:

– Koko papukahvi. Jos mahdollista, yritä ostaa laadukasta kahvia. On suositeltavaa valita tuote, jossa on tasaisesti paahdettuja papuja, jotka ovat kooltaan suhteellisen tasaisia. Ne on kuivattava huolellisesti. Kahvipavut on liimattava “litteiksi”, mutta joskus tämä tehdään asettamalla yksittäiset jyvät “asteikolla”;

– Säätiö. Sydän tai pallo pidetään tyhjänä. Tällainen pohja voi olla valmis tai valmistettu itsenäisesti pahvin tai vaahdon perusteella;

– Langat. Niitä tarvitaan lähes kaikissa käsityön muunnelmissa;

– Väriaine. Tätä materiaalia tarvitaan levitettäväksi työkappaleeseen;

– Putki tai tikku, lanka. Ne ovat välttämättömiä, jotta puulla on runko;

– Liima (on suositeltavaa ottaa liimapistooli);

– kipsi tai alabasteri (mieluiten sekoitusvälineillä);

– sakset;

– Kapasiteetti puulle. Vaihtoehtoja voi olla monia – kotitekoisesta kattilasta ja kulhosta kattiloihin ja maljakoihin;

– Scotch-nauha (välttämättä kaksipuolinen);

– Lisäkoristeet. Veneet voidaan koristaa erilaisilla helmillä, nauhoilla ja jousilla, neilikoilla, kanelitangolla jne..

Tee se itse -kahvin topiary - työkalut ja materiaalit Tee se itse -kahvin topiary - työkalut ja materiaalit Tee se itse -kahvin topiary - työkalut ja materiaalit

Kahvipuu – vaiheittaiset ohjeet

On monia vaihtoehtoja, kuinka voit tehdä tällaisen käsityön omin käsin. Suosittelemme, että tutustut ohjeeseen, jossa yhdistetään useita tekniikoita kerralla ja joka eroaa muista helppokäyttöisyydestä..

Vaihe 1. Työskentelemme aihion kanssa.

Pyöreällä topiaarilla käytä valmiita palloja tai tee pallo omilla käsilläsi vaahdon perusteella (on parempi, jos rungossa käytetään lankaa). Voit myös ottaa sydämen valmiiksi, jos löydät sopivan elementin, mutta voit myös leikata sen vaahtomuovista.

Työkappale liimataan paperilla, kääritään langalla (neulominen), mieluiten tummanvärinen. Sitten se on maalattava ruskeaksi..

Jos haluat tehdä symmetrisen pohjan sydämen muotoiselle puun kruunulle, tarvitset pahvia (toimii perustana) sekä puuvillaa (tarvitaan äänenvoimakkuuden luomiseen). On kuitenkin olemassa toinen tapa tehdä sydän. Leikkaa pahvista samanmuotoisia hahmoja ja aseta putki niiden väliin rungoksi. Kaksi hahmoa on liimattu yhteen. Vasta sen jälkeen sinun on kiinnitettävä vanulappuja valmiiseen pohjaan, jota tarvitaan äänenvoimakkuuteen.

Kun työkappale on kääritty kierteellä ja maalattu halutulle värille, se voidaan peittää turvallisesti liimalla ja kahvipavuilla. On suositeltavaa tehdä tämä ei yhdessä kerroksessa, vaan kahdessa, ja ensimmäinen asetetaan sivulle tasaisella pinnalla sisäänpäin ja toinen – päinvastoin..

Vaihe 2. Teemme sauvan.

Runkoon valitsemasi putki tai lanka tulee peittää pehmopaperilevyillä, nauhoilla tai narulla ja liimata sitten kruunuun. Voit taivuttaa lankaa, jos haluat. Jos kyseessä on pahvinen sydän, sinun on liitettävä osat hieman aikaisemmin kuin muille aihioille, vain pieni reikä riittää.

Vaihe 3. “Istuttaa puu.

Liuoksen määrä on mitattava kätevästi käyttämällä astiaa, johon asetat puun. Valmista seos alabasteria tai kipsiä, kaada kattilaan. Aseta sitten topiary keskelle ja odota, kunnes massa kovettuu. Kun kaikki on kuivaa, peitä “maaperä” lisäkerroksella kahvia (voidaan korvata lastuilla tai sahanpurulla, teelehdillä).

Vaihe 4. Koristelemme askartelua.

Koristeina voit käyttää paitsi nauhoja ja helmiä, myös pienoiskoossa eläimiä, karkeaa kangasta ruukulle, tähtianista tähtiä kruunun koristeluun jne..

Tee itse kahvipuu - vaiheittaiset ohjeet Tee itse kahvipuu - vaiheittaiset ohjeet Tee itse kahvipuu - vaiheittaiset ohjeet

Alkuperäisiä ideoita topiaarille

Voit vapaasti kokeilla ja olla luova kahvipuusi kanssa. Topiaarista on monia erilaisia ​​muunnelmia, tässä on muutamia tyylikkäitä käsityöideoita.

Klassinen

Perinteinen kahvin topiary on pyöreä. Ei ole erityisiä koristeita, on parasta, jos veneet on valmistettu rauhallisissa sävyissä luonnollisista materiaaleista. Tämä on yksinkertainen ja todella tyylikäs vaihtoehto, joka sopii erilaisiin sisustustyyleihin..

Kahvin Topiary -ideoita - Classic Kahvin Topiary -ideoita - Classic

Ystävänpäivä

Sydämen muotoinen topiary voidaan luovuttaa 14. helmikuuta yllätyksenä. Pohjaa myydään kaupoissa floristisilla materiaaleilla, mutta voit myös tehdä sen itse improvisoiduilla tavoilla.

Ideoita kahvin topiary - Valentine Ideoita kahvin topiary - Valentine Ideoita kahvin topiary - Valentine

“Lentävä” kuppi

Tällaiset käsityöt vaikuttavat uskomattoman monimutkaisilta, mutta ne on melko helppo tehdä itse. Tämä vaatii langan, liimapistoolin tai polyuretaanivaahtotölkin..

Ideoita kahvin topiary - Ideoita kahvin topiary -

Puu kukilla

Puu, jossa on herkkiä kukkia, on ihana yllätys lahjaksi 8. maaliskuuta, syntymäpäivänä jne. Lisäksi tällainen topiary voidaan sijoittaa olohuoneeseen tai makuuhuoneeseen.

Kahvin topiary -ideoita - puu kukilla Kahvin topiary -ideoita - puu kukilla

Lintujen ja perhosten kanssa

Kuvittele tyylikäs puu, jossa istuu sudenkorentoja, perhosia tai lintuja. Tämä vene näyttää todella keväiseltä ja muistuttaa lämpimistä päivistä ikkunan ulkopuolella olevasta säästä riippumatta..

Kahvin topiary -ideoita - lintujen ja perhosten kanssa Kahvin topiary -ideoita - lintujen ja perhosten kanssa

Hedelmäpuu

Koristele vene kuivatuilla hedelmäkiiloilla, kuten sitrushedelmillä, niin saat kauniin koriste -esineen kesäpöydälle. On kuitenkin täysin mahdollista täydentää tällaisella topiaarilla uudenvuoden kattaus..

Kahvin topiary -ideoita - hedelmäpuu Kahvin topiary -ideoita - hedelmäpuu

Rahapuu

Kahvi “raha” puu on hyvä yllätys miehille. Se voidaan tehdä samalla tavalla kuin tavallinen topiaari, ainoa ero on, että pallo on liitettävä kolikoilla, kierrettävä salaman kanssa ja peitettävä lopuksi kahvipavuilla.

Kahvi Topiary Ideat - Money Tree Kahvi Topiary Ideat - Money Tree

Uusivuosi

Joulukuusen muotoinen topiary on upea pöydän koristelu lomien aikana ja täydentää myös kodin uudenvuoden tunnelmaa. Voit ostaa tyhjän pohjan lisäksi tai tehdä sen itse. Tätä varten rullaa pahvi kartion muodossa ja leikkaa ylimääräiset palat pois..

Ideoita kahvin topiaryyn - uudenvuoden Ideoita kahvin topiaryyn - uudenvuoden Ideoita kahvin topiaryyn - uudenvuoden

Kaksinkertainen ja kolminkertainen

Tällaiselle veneelle sinun on käytettävä enemmän aikaa, mutta tuloksena on todella kaunis topiary. Useita kruunuja kehittyy yhdestä sauvasta tai “kasvaa” kahdesta tai kolmesta rungosta kerralla, joilla voi olla eri paksuuksia ja korkeuksia.

Kahvin topiary -ideoita - kahden ja kolmen hengen Kahvin topiary -ideoita - kahden ja kolmen hengen

Pallo

Tämä ei todellakaan ole topiary, mutta kahvipallo valmistetaan samalla tavalla. Ero on rungon puuttumisessa, eikä se muodoltaan ollenkaan muistuta puuta. Voidaan yhdistää kahvipapujen koostumukseen siementen, palkokasvien kanssa. Tyylikäs vaihtoehto tulee esiin, jos asetat useita palloja kauniiseen lasiastiaan tai maljakkoon..

Kahvin topiary -ideoita - pallo Kahvin topiary -ideoita - pallo Kahvin topiary -ideoita - pallo

Kahvin topiary – kuva

Topiary on tyylikäs käsintehty versio, joka näyttää hyvältä eri sisätiloissa. Sopivan valmistusmenetelmän valitsemiseksi suosittelemme inspiroimaan esimerkkejä töistä. Tarjoamme pienen valikoiman onnistuneita käsitöitä erilaisilla sisustusvaihtoehdoilla.

DIY -kahvin topiary (kahvipuu) - valokuva DIY -kahvin topiary (kahvipuu) - valokuva DIY -kahvin topiary (kahvipuu) - valokuva DIY -kahvin topiary (kahvipuu) - valokuva DIY -kahvin topiary (kahvipuu) - valokuva DIY -kahvin topiary (kahvipuu) - valokuva DIY -kahvin topiary (kahvipuu) - valokuva DIY -kahvin topiary (kahvipuu) - valokuva DIY -kahvin topiary (kahvipuu) - valokuva DIY -kahvin topiary (kahvipuu) - valokuva DIY -kahvin topiary (kahvipuu) - valokuva DIY -kahvin topiary (kahvipuu) - valokuva DIY -kahvin topiary (kahvipuu) - valokuva DIY -kahvin topiary (kahvipuu) - valokuva DIY -kahvin topiary (kahvipuu) - valokuva DIY -kahvin topiary (kahvipuu) - valokuva DIY -kahvin topiary (kahvipuu) - valokuva DIY -kahvin topiary (kahvipuu) - valokuva DIY -kahvin topiary (kahvipuu) - valokuva DIY -kahvin topiary (kahvipuu) - valokuva

Video: Kahvipapujen topiary – tee se itse