Tilkkutöitä sisätiloissa (90 kuvaa): tekniikoita, kauniita ideoita

Tilkkutöitä sisätiloissa (90 kuvaa): tekniikoita, kauniita ideoita

Tilkkutyyli on ihanteellinen valinta ylellisten muotoilunautintojen faneille ja kotiäiteille, jotka rakastavat omien käsien tekemistä. Tätä suuntausta on käytetty pitkään eri kohteissa – kengissä, vaatteissa, huonekaluissa, matoissa ja sisustuksessa. Tässä artikkelissa käsittelemme ominaisuuksia, tekniikoita ja tyyppejä ompeleista rätteistä ja kuinka lisätä se huoneen suunnitteluun..

Mikä on tilkkutäkki

Patchwork on käsityötekniikka, johon kuuluu uuden kankaan valmistus ompelemalla yhteen erilaisia ​​tekstiilikappaleita mosaiikkiperiaatteen mukaisesti. Ompelu rätteistä oli yleistä kaikissa maailman maissa, tavalla tai toisella tekstiilituotannon yhteydessä. Uusien resurssien puute ja jo käytettyjen kankaiden jäännösten kertyminen – näistä tekijöistä tuli syy mosaiikkitekniikan kehittämiseen. Myöhemmin käsityöläiset paransivat taitojaan, ja tuotteista tuli yhä mielenkiintoisempia ja monipuolisempia..

Nykyään tällaisista koristetuotteista on jo monia muunnelmia, joista mielenkiintoisimpia ovat alla esitetyt tyypit.

Perinteinen. Tämän lajikkeen perusta on erilaisia ​​geometrisia muotoja, jotka yhdistetään yhdeksi kuvaksi. Tärkein vaatimus tähän suuntaan on kiinteän kangaspohjan läsnäolo. Perinteistä tyyliä käyttämällä voit tehdä sekä yksinkertaisia ​​elementtejä – uuninkintaat, keittiötyynyt että työvoimavaltaisempia – ylisuuria mattoja tai päiväpeitteitä.

“Hullu”. Se eroaa klassisesta menetelmästä kaoottisella koristeella, joka voidaan esittää eri kokoonpanoissa. Mitä monimutkaisemmat ja omaperäisemmät yksityiskohdat ovat, sitä parempi lopputulos on. Aaltoviivojen, ympyröiden, helmien ja helmien käyttöä suositellaan.

Neulottu. Tämän tilkkutäkin monivärinen geometria sopii täydellisesti retro -sisustukseen. Suuren kappaleen tekeminen vie pari päivää vapaata, mutta tulokset ovat hämmästyttäviä. On olemassa useita tapoja tehdä se: ensimmäisessä niistä kankaan elementit virkataan kirkkaiden sävyjen langoilla, toisessa neulotaan ja sitten ne yhdistetään toisiinsa. Sopii kodin sisustamiseen retro -elementeillä.

Tikkaus. Tämä vaihtelu ompelusta tilkkutöistä sisältää tikatun kankaan. Yleensä tämän tyylin käsitöissä käytetään synteettistä talvivuorausvuorta, joka lisää tarvittavan äänenvoimakkuuden. Tikkausta käytetään usein peittojen ja päiväpeitteiden luomiseen..

japanilainen. Tekniikka, joka yhdistää itäisen perinteen silkin ja länsimaisen tikatun materiaalin käytöstä. Tämä suunta on suunnattu tiukkaan geometriaan, mutta tämän lisäksi käytetään myös japanilaisia ​​maisema-, eläin- ja kasvikuvioita..

Patchwork sisätiloissa - tyypit Patchwork sisätiloissa - tyypit Patchwork sisätiloissa - tyypit Patchwork sisätiloissa - tyypit Patchwork sisätiloissa - tyypit

Patchwork -tekniikat

Luonnoksen tilkkutyön luomiseen on monia eri tapoja. Tarkastellaan joitain niistä.

Neliöt. Suorakulmioiden tekemiseen käytetään kontrastikangasnauhoja, jotka on jaettu samankokoisiin osiin ja ommeltu yhteen.

Kolmiot. Nimi puhuu puolestaan ​​- toisin kuin muut tekniikat, tässä tapauksessa ei ommeltu neliömäisiä elementtejä, vaan kolmioita. Ompelemalla ne eri suuntiin saat siksak -koristeita tai tähtien muotoisia hahmoja..

Lyapochikha. Jos olet kerännyt riittävästi vanhoja ja tarpeettomia T-paitoja, T-paitoja ja muita neulottuja vaatteita, älä kiirehdi päästä eroon niistä. Leikkaa kangas nauhoiksi, rullaa palat putkiin ja ompele pohjakankaan päälle. Näin voit löytää kauniin, kuvioidun ja epätavallisen maton tai jonkinlaisen kuvan..

Vesiväri. Tämän tekniikan päätekniikka on samanväristen suorakulmaisten osien käyttö. Tasainen siirtyminen tummemmasta vaaleampaan sävyyn luo akvarellijuovien tunteen. Tällä tavalla valmistetut päiväpeitteet, matot näyttävät uskomattoman herkiltä.

Shakki. Neliöiden tai rombien muodossa olevat yksityiskohdat pidetään yhdessä shakkilautakuviona muodostaen mielenkiintoisen ja kontrastisen koostumuksen. Saumat voidaan koristaa reunalla tai teipillä eri värillä.

Hunajakenno. Tämä menetelmä on uskomattoman harmoninen lastentarhan ihastuttavien tyynyjen, peittojen tai paneelien pinnoilla. Tämän tyyppisten tuotteiden valmistamiseksi valmistele monivärisiä kuusikulmia, jotka vihjaavat hunajakennoon..

Patchwork sisätiloissa - Tekniikat Patchwork sisätiloissa - Tekniikat Patchwork sisätiloissa - Tekniikat Patchwork sisätiloissa - Tekniikat Patchwork sisätiloissa - Tekniikat Patchwork sisätiloissa - Tekniikat

Käyttöominaisuudet sisätiloissa

Sisustuksessa patchwork -teemaa voidaan käyttää melko laajalti. Peittojen ja tyynyjen ompelun lisäksi patchwork -aiheita käytetään seinien, lattioiden ja huonekalujen koristeluun..

Lisäksi koriste -elementit tuntuvat erittäin harmonisilta eri tyyleissä. Ensinnäkin on syytä huomata country- ja maalaismainen musiikki. Karkeat pinnat, puu, helppous ja yksinkertaisuus – kaikki riimii erittäin hyvin niin suloisen sisustuksen ulkonäön kanssa. Mutta nykyaikaiset tulkinnat kaikista suunnista ovat melko joustavia innovaatioille. Siksi löydät tänään tilkkutöitä yksityiskohdista skandinaavisista, minimalistisista ja jopa klassisista huoneista..

Taitavalla käytöllä “isoäidin” seurueesta tulee sisustuksen tärkein kohokohta. Mutta monien tyylien osalta on tärkeää, ettei liioittele sitä, jotta tila ei ylikuormitu – tee tässä tapauksessa vain pari aksenttia..

Rakenne, osien koko, värit vaikuttavat myös havaintoon. Valituista ratkaisuista riippuen voit saada rauhallisen ja herkän tai ilmeikkään ja ylellisen sisustuksen.

Patchwork - Sisätilojen sovelluksen ominaisuudet Patchwork - Sisätilojen sovelluksen ominaisuudet Patchwork - Sisätilojen sovelluksen ominaisuudet

Patchwork -huonekalujen koristelu

Verhoillut tai tilkkutäkillä peitetyt sohvat ja nojatuolit korostavat kodin minkä tahansa alueen yksilöllisyyttä. Patchwork -esineet ovat erityisen suosittuja monien ammattimaisten sisustajien keskuudessa. Ei kuitenkaan ole välttämätöntä ostaa tuotteita valmistajien yksinomaisista kokoelmista. Alkuperäinen koriste voidaan tehdä itse.

Koristele huonekalut tilkkutyynyillä, tee päiväpeitteet tai ota mahdollisuus ja tee verhoilu itse. Viimeinen vaihtoehto on kuitenkin melko vaikea toteuttaa, aluksi on parempi harjoitella yksinkertaisempia asioita. Vaihtoehtoisesti ompele tyynyliinat ja aseta ne yksiväriselle sohvalle tai sängylle. Se voi olla kuvioita suuren rombin muodossa, risti olohuoneessa tai kahden tyyppisen kankaan yhdistelmä pilkkuja ja kukka päiväkodeissa nuorelle prinsessalle.

Patchwork -huonekalujen koristelu Patchwork -huonekalujen koristelu Patchwork -huonekalujen koristelu Patchwork -huonekalujen koristelu

Patchwork -seinäkoriste

Käytä seinien koristamiseen kudottuja kankaita, tapetteja tai laattoja. Rätillä peitetty pääty tai pieni kangas kehyksessä, joka muodostaa alkuperäisen kuvan, näyttää söpöltä ja kodikkaalta. Tämä muotoilu antaa sisätiloille paljon värejä ja valoa. Seinien kangas näyttää hyvältä lastentarhassa, makuuhuoneessa, olohuoneessa.

Sisustuksen piirtämiseksi tilkkutäkiteemassa sopivat paitsi kangaskankaat, myös tapettijätteet, kirjavat keraamiset laatat. Käytä uunia käytävällä, kylpyhuoneessa tai keittiössä. Patchwork -kuviota voidaan käyttää sekä koko seinän että pienen osan, esimerkiksi keittiön esiliinan, ripustamiseen..

Jotkut tuotemerkit tarjoavat tehdaskohtaisia ​​taustakuvia, mutta omin käsin tehdyt vaihtoehdot näyttävät paljon värikkäämmiltä..

Patchwork -seinäkoriste Patchwork -seinäkoriste Patchwork -seinäkoriste

Patchwork -lattian koristelu

Värikäs mosaiikkitekniikalla tehty sängynmatto muuttaa jopa persoonattomimman sisustuksen. Pinnoitteen luomiseksi on parempi ottaa pohjaksi tiheämpiä tekstiilejä tai ommella silput valitulle pohjalle – tällä tavalla tuote kestää paljon pidempään. Paloja vanhoja mattoja tai vaatteita voidaan käyttää uuden maton osina..

Käyttämällä jäljelle jääneitä keraamisia tai linoleumilaattoja voit luoda kauniin patchwork -lattiakuvion itse. Suositut lattiapintojen valmistajat käyttävät kokoelmissaan usein tilkkutöitä..

Patchwork -lattian koristelu Patchwork -lattian koristelu Patchwork -lattian koristelu Patchwork -lattian koristelu

Kauniita ideoita keittiöön

Keittiö on paikka, jonka toiminnallinen ominaisuus edellyttää erilaisten tekstiilien laajaa käyttöä. Sitä voidaan käyttää onnistuneesti koristeena. Pienet kankaat lisäävät lämpöä ja viihtyisyyttä ja muuttavat ruoanlaitto- ja ruokailutilat kodin todelliseksi sydämeksi..

Luo pieni koostumus. Ompele lasinaluset, joissa on numeroita, ikkunoita, ovia, kukkaruukkuja tai muita haluamiasi yksityiskohtia. Ompele napit alhaalta ja silmukat ylhäältä ja kiinnitä ne yhteen. Vaihtoehtoisesti voit lisätä pari samankaltaisesta materiaalista valmistettua koristekappaletta, jotka sopivat ylä- ja alareunaan. Ripusta valmis tuote seinälle ja irrota telineet tarpeen mukaan – siitä tulee käytännöllinen ja kaunis.

Potholders, polut lautasille, pyyhkeet, ulosteet ja jopa pöytäliina voidaan valmistaa käyttämällä erilaisia ​​tilkkutekniikoita. Temaattinen paneeli, joka kuvaa palvelua pitsihyllyillä, näyttää hyvältä seinälle. Tee useita näistä kohteista kerralla, jotka yhdistetään toisiinsa – maalaistyylisessä keittiössä sisustuksen liioittelu ei ole niin helppoa.

Tilkkutöitä keittiön sisätiloissa - kauniita ideoita Tilkkutöitä keittiön sisätiloissa - kauniita ideoita Tilkkutöitä keittiön sisätiloissa - kauniita ideoita Tilkkutöitä keittiön sisätiloissa - kauniita ideoita Tilkkutöitä keittiön sisätiloissa - kauniita ideoita

Patchwork -ideoita lastentarhaan

Lastenhuone on toinen paikka, jossa värikkäät kuviot ovat erittäin käteviä. Eläintyynyistä, kuten pöllöistä tai kissoista, on tullut muodin trendi modernissa suunnittelussa. Hyvä uutinen on, että voit ommella tällaiset tyynyt itse ja ilman suuria vaikeuksia käyttämällä Internetin kaavoja. Voit myös tehdä applikaation monivärisistä laastareista..

Teemaiset huovat näyttävät upeilta lasten makuuhuoneessa. Merelliseen tyyliin ankkureiden ja alusten piirustukset “vesiväri” -kankaan taustalla ovat sopivia. Tilkkutyö sopii hyvin lämpimien puukalusteiden kanssa.

Tämä tekniikka on erittäin monipuolinen, se antaa lastenhuoneelle värien mellakan, jota lapset rakastavat niin paljon. Voit ottaa lapsesi mukaan tyynyjen tai huovan valmistukseen, jolloin prosessista tulee vielä hauskempaa ja lopputulos ilahduttaa koko perhettä, koska se luotiin käsin.!

Tilkkutöitä lastenhuoneen sisätiloissa - kauniita ideoita Tilkkutöitä lastenhuoneen sisätiloissa - kauniita ideoita Tilkkutöitä lastenhuoneen sisätiloissa - kauniita ideoita Tilkkutöitä lastenhuoneen sisätiloissa - kauniita ideoita Tilkkutöitä lastenhuoneen sisätiloissa - kauniita ideoita

Patchwork sisätiloissa – valokuva

Tilkkutyyli on loistava tapa lisätä väriä ja positiivisuutta kodin sisustukseen. Luo omia mestariteoksiasi kauniiden valokuvien innoittamana. Hyvää katselua!

Patchwork sisätiloissa - valokuva Patchwork sisätiloissa - valokuva Patchwork sisätiloissa - valokuva Patchwork sisätiloissa - valokuva Patchwork sisätiloissa - valokuva Patchwork sisätiloissa - valokuva Patchwork sisätiloissa - valokuva Patchwork sisätiloissa - valokuva Patchwork sisätiloissa - valokuva Patchwork sisätiloissa - valokuva Patchwork sisätiloissa - valokuva Patchwork sisätiloissa - valokuva Patchwork sisätiloissa - valokuva Patchwork sisätiloissa - valokuva Patchwork sisätiloissa - valokuva Patchwork sisätiloissa - valokuva Patchwork sisätiloissa - valokuva Patchwork sisätiloissa - valokuva Patchwork sisätiloissa - valokuva Patchwork sisätiloissa - valokuva Patchwork sisätiloissa - valokuva Patchwork sisätiloissa - valokuva Patchwork sisätiloissa - valokuva Patchwork sisätiloissa - valokuva Patchwork sisätiloissa - valokuva Patchwork sisätiloissa - valokuva Patchwork sisätiloissa - valokuva Patchwork sisätiloissa - valokuva Patchwork sisätiloissa - valokuva Patchwork sisätiloissa - valokuva