Tee-se-itse-visiiri kuistilla (80 kuvaa)

Tee-se-itse-visiiri kuistilla (80 kuvaa)

Kuisti kuistin päällä ei ainoastaan ​​suojaa sinua huonolta säältä, vaan tarjoaa myös uuden mahdollisuuden korostaa ulkotyyliä. Kuinka olla erehtymättä valinnassa, valita korkealaatuinen katos, joka on sopusoinnussa rakennuksen ulkopinnan kanssa – tarkemmin artikkelissamme.

Miksi tarvitset katoksen kuistin päälle?

Visiirit sisäänkäynnin yläpuolella voivat olla eri muodoissa, ja ne määräytyvät eri ominaisuuksien mukaan riippuen valituista materiaaleista ja rakennetyypistä. Puhumme tästä tarkemmin myöhemmin. Ja nyt hahmotellaan useita kohtia, miksi on tärkeää hankkia pieni suoja yksityisen talosi kuistin yläpuolelle:

– Ensinnäkin se on kyky tulla kätevästi kotiin ja poistua siitä. Esimerkiksi lähdettäessä tai astuessaan taloon kestää aikaa sateenvarjon sulkeminen, avainten hankkiminen tai asettaminen, oven sulkeminen tai avaaminen, ja jos sää ei suosi pihalla, katos ei varmasti ole tarpeeton;

– Sen lisäksi, että sinä ja luostarisi asukkaat eivät joudu alttiiksi liialliselle kastumiselle, korkealaatuinen visiiri suojaa puu- tai metallioven altistumiselta nesteelle;

– Ja tietysti estetiikka. Harmoninen katos täydentää ja korostaa kotisi ja sivustosi ulkoasua, varsinkin jos valitset materiaalin, joka toistaa muita suunnittelun yksityiskohtia.

Visiiri kuistilla - Miksi tarvitset? Visiiri kuistilla - Miksi tarvitset?

Kuomujen tyypit kuistilla

Joten olet päättänyt rakentaa kauniin visiirin, mutta et ole vielä varma, kumpi. Katsotaanpa kahta ryhmää mahdollisista vaihtoehdoista ja rakentamistyypeistä:

Monoliittinen rakenne toimii yhtenä kappaleena seinän kanssa, joten tätä lajia voidaan kutsua kiinteäksi ja valmiiksi pitkäksi aikaa. Mutta samaan aikaan tämä ominaisuus sanelee myös tällaisen tuotteen haitat. Rakennetta ei voida osittain korjata tai siirtää toiseen paikkaan. Tällainen visiiri on melko vaikea asentaa, ja siksi sinun on todennäköisesti haettava apua asiantuntijoilta..

Modulaariset tuotteet erittäin suosittu viime aikoina. Niiden rakenne koostuu useista osista, jotka on kiinnitetty yhteen. Rakenne on helppo koota, ja se voidaan korjata myös osittain tai kokonaan, ja kaikki nämä toimenpiteet voidaan haluttaessa suorittaa itse. Näistä eduista voit mainita näiden tuotteiden laajan värivalikoiman – sen avulla voit valita optimaalisen ratkaisun erityisesti kodin ulkoasuun..

Katokset vaihtelevat myös kiinnitysmenetelmän mukaan. Tällainen tärkeä suunnitteluominaisuus on otettava huomioon jo suunnitteluvaiheessa..

Asennetut vaihtoehdot vahva ja luotettava, mutta vain jos ne on rakennettu tuilla. Katokset on kiinnitetty itse seinään, ja tuet tuovat tässä tapauksessa vastusta, joka pidentää käyttöikää.

Ripustetut rakenteet on valmistettu kevyistä materiaaleista, koska ne on kiinnitetty erityisiin riipuksiin. Esimerkiksi lasikatokset näyttävät erittäin houkuttelevilta, varsinkin kun kyseessä on moderni tyyli..

Kuisti Visiiri - Näköala Kuisti Visiiri - Näköala Kuisti Visiiri - Näköala Kuisti Visiiri - Näköala

Erilaisia ​​materiaaleja

Rakenteen tyypin ja kiinnitystavan lisäksi visiirit eroavat myös materiaalista, josta ne on valmistettu. Jotta et tekisi virheitä valinnassa ja valitsisit vaihtoehdon, joka todella kestää pitkään, harkitsemme yleisimpiä arvioimalla niiden etuja ja haittoja..

Aaltopahvista valmistetut katokset

Se on yksi yleisimmin käytetyistä materiaaleista kuistikatoksissa. Se on usein edullinen, koska se on alhainen hinta sekä helppo asentaa ja huoltaa. Tällainen tuote on käytännöllinen ja sillä on pitkä käyttöikä. Yksi varoitus – aaltopahvi ei ole kestävä, ja siksi kannattaa valita paksut muutokset ja peittää ne suojakerroksella.

Katokset kuistin päällä aaltopahvista Katokset kuistin päällä aaltopahvista

Polykarbonaattikatokset

Valmistajat tarjoavat laajan valikoiman värejä, joista voit löytää läpinäkyviä, joten voit varmasti valita tapaukseesi sopivimman. Mukava ominaisuus on, että tällaiset mallit ovat joustavia, joten voit antaa heille tarvittavat kokoonpanot. Tästä materiaalista valmistettu visiiri on vahva, kestävä ja tulenkestävä. Se voi kuitenkin muuttua sameaksi auringon altistumisen vuoksi, joten muista käyttää siihen suojatuotetta..

Polykarbonaattiset kuistit Polykarbonaattiset kuistit Polykarbonaattiset kuistit

Metalliset katokset

Se on sovitettava katon sävyyn ja pinnoite on asennettava jo rakennusvaiheessa. Suunnittelu ilahduttaa sinua pitkällä käyttöajalla, vaatimattomalla ylläpidolla, mutta se lämpenee auringosta eikä tarjoa hyvää äänieristystä.

Metalliset katokset kuistilla Metalliset katokset kuistilla Metalliset katokset kuistilla

Takorautaiset visiirit

Taotut tavarat eivät koskaan mene pois muodista ja näyttävät aina uskomattoman houkuttelevilta. Vain rakenteen sopimaton tyyli tai tällaisen visiirin korkeat kustannukset voivat työntää pois tällaisesta valinnasta. Sinun ei tarvitse huolehtia liikaa jälkimmäisestä, koska voit alentaa rakenteen kustannuksia, jos tilaat vaihtoehdon, jossa yhdistyvät taonta ja polykarbonaatti, tai sama metallilaatta.

Takorauta katokset kuistilla Takorauta katokset kuistilla Takorauta katokset kuistilla

Puiset katokset

Yksi sisustajien suosikkimateriaaleista. Ja tämä on todella kaunis ja harmoninen vaihtoehto talolle, jossa on puinen viimeistely. Täällä on laaja kenttä kokeilua varten – tee pergola, veistetty visiiri, maalaa se haluamallasi värillä tai jätä luonnollinen väri. Tärkeintä on unohtaa erityiset kyllästykset, jotka suojaavat nesteille altistumiselta. Mitä tulee rakenteen muotoon, mieluummin yksinkertaiset koostumukset- kaksi- tai yksiväriset.

Puiset katokset kuistin päällä Puiset katokset kuistin päällä Puiset katokset kuistin päällä

Lasiset katokset

Tripleksi- tai karkaistusta lasista valmistettu katos näyttää erittäin kevyeltä ja ilmavalta ja sopii täydellisesti nykyaikaisiin rakennuksiin. Miksi valita tällaiset lasit? Tosiasia on, että vakiolajikkeet eivät voi taata suurta lujuutta ja kestävyyttä. Mutta triplex, joka on toisiinsa yhdistetyt lasit tai vahva karkaistu lasi, voi. Ainoa negatiivinen seikka on korkealaatuisen materiaalin hinta sekä ylläpidon ja korjauksen monimutkaisuus..

Lasikatokset kuistin päällä Lasikatokset kuistin päällä Lasikatokset kuistin päällä

Tee-se-itse visiiri kuistin päällä

Visiirin asentaminen kuistin päälle ei ole niin vaikeaa kuin ensi silmäyksellä saattaa tuntua. Useimmissa tapauksissa et tarvitse erityistaitoja ja asiantuntemusta..

Aluksi sinun on tehtävä yksityiskohtainen kaavio visiiristä, jossa on mitat, sekä arvio, jossa on tietoja tarvittavasta materiaalimäärästä. Kun luot tällaista projektia, harkitse teknisiä seikkoja:

– Rakenteen leveys on puolitoista kertaa oviaukon leveys;

– Laske pituus niin, että se on vähintään yksi metri suurempi kuin oviaukon leveys.

– Rinteiden kulmien on oltava vähintään 20 astetta, jotta tuote kestää lumiajoista aiheutuvan kuormituksen.

– Etäisyyden päärakennuksen julkisivusta katoksen ulkoreunoihin on annettava ovien avautua vapaasti.

Mittaa ensin kuistisi leveys ja lisää sitten 30 cm kummallekin puolelle visiirin koon mukaan. Määritä halutun suojan etäisyys, korkeus lasketaan ottaen huomioon talon ulkoasu ja kaltevuus. Tämä luonnos auttaa sinua ymmärtämään, kuinka kauan tarvitset..

Muodosta seuraavaksi puu tai metalli: palkki, luiskat, kattot ja tukijalat. Rinneiden ja kattojen on oltava yhtä pitkiä. Liitä nämä elementit yhteen itsekierteittävillä ruuveilla (puun tapauksessa) tai hitsaamalla (jos työskentelet metallin kanssa).

Kiinnitä runko. Kiinnitä palkki seinän viereen ruuveilla (mieluiten ruostumattomasta teräksestä) ja tuet ankkureilla. Aseta sorvaus kosken päälle (käytä tankoja tai terälevyjä). Jos haluat työskennellä metallilevyn tai liuskekiven kanssa, jätä 20-40 cm lattojen väliin.

Aseta katto koskien ja kiinnitä se sitten. Kiinnitä räystäs (rinteen alareunaan) ja viereinen nauha ylemmässä rinteessä tai seinässä. Luo vesikourujärjestelmä – se voi olla kouru tai putki.

Jos rakennat visiirin monikerroksiselle seinäpinnalle, kiinnitä rakenne ulkokerrokseen ruostumattomasta teräksestä valmistetuilla kenkäillä. Jotta eristys ei kastuisi tulevaisuudessa, huolehdi palkkien ja tukien liitoksen tiivistämisestä.

Tee-se-itse visiiri kuistin päällä

Visiiri kuistilla – valokuva -ideoita

Keskustelimme vivahteista, joihin sinun tulee kiinnittää huomiota, kun valitset katosrakenteen, materiaalit ja kuinka rakentaa se itse. Seuraavaksi esittelemme vielä enemmän valokuvia, joissa on ideoita tämän viehättävän yksityiskohdan sisustamiseen talon ulkopuolelta. Toivotamme sinulle inspiraatiota luoviin etsintöihin, voimaa uusiin rakennustyöhön ja miellyttävää katselua.!

Visiiri kuistilla - valokuva Visiiri kuistilla - valokuva Visiiri kuistilla - valokuva Visiiri kuistilla - valokuva Visiiri kuistilla - valokuva Visiiri kuistilla - valokuva Visiiri kuistilla - valokuva Visiiri kuistilla - valokuva Visiiri kuistilla - valokuva Visiiri kuistilla - valokuva Visiiri kuistilla - valokuva Visiiri kuistilla - valokuva Visiiri kuistilla - valokuva Visiiri kuistilla - valokuva Visiiri kuistilla - valokuva Visiiri kuistilla - valokuva Visiiri kuistilla - valokuva Visiiri kuistilla - valokuva Visiiri kuistilla - valokuva Visiiri kuistilla - valokuva Visiiri kuistilla - valokuva Visiiri kuistilla - valokuva Visiiri kuistilla - valokuva Visiiri kuistilla - valokuva Visiiri kuistilla - valokuva Visiiri kuistilla - valokuva Visiiri kuistilla - valokuva Visiiri kuistilla - valokuva Visiiri kuistilla - valokuva Visiiri kuistilla - valokuva