Seinämaali (75 kuvaa): tyypit, miten valita

Seinämaali (75 kuvaa): tyypit, miten valita

Seinämaalin ja -lakan oikea valinta tekee korjaamisesta mukavampaa ja nopeampaa. Nykyään on valtava valikoima maaleja koostumuksen, värin ja vaikutuksen suhteen, jonka haluat lopulta saada. Jotta ostosta ei erehdy, on otettava huomioon kunkin materiaalin yksilölliset ominaisuudet, edut ja haitat. Artikkelimme kertoo tärkeimmistä seinämaalityypeistä, niiden eduista, käytöstä eri huoneissa sekä kriteereistä, joihin sinun tulee kiinnittää huomiota valittaessa.

Maalityypit

Jos päätät löytää kelvollisen vaihtoehdon tapetille tai päivittää jo maalatut seinät, on aika selvittää valmistajien tarjoamat suosituimmat maalityypit:

Silikoniseinämaali

Ainutlaatuinen seinäpäällyste, jolla on itsestään puhdistuva kyky, joka vaikuttaa positiivisesti tahrojen, lian ja pölyisten raitojen poistoon. Silikonimaalia käytetään kodin tai toimiston eri huoneissa, koska se on erittäin ympäristöystävällinen ja kestävä. Naarmut, joiden koko on enintään 3 mm, peitetään usein tällaisella pinnoitteella. Tämän maalin ja lakka -aineen koostumus voi sisältää antibakteerisia elementtejä, mikä on myös erottuva ominaisuus.

Silikoniseinämaali Silikoniseinämaali

Akryylimaali seinälle

Se tuli tunnetuksi joustavuudestaan ​​ja korkeasta kosteudenkestävyydestään. Ulkoinen värivalikoima sisältää runsaasti mielenkiintoisia sävyjä. Toinen merkittävä etu on se, että voit halutessasi luoda oman alkuperäisen sävyn suoraan myymälässä. Erikoiskone sekoittaa eri pigmenttejä, ja sinusta tulee kotiisi mielenkiintoisen uuden sävyn luoja.

Akryylimaali seinälle

Lateksimaali seinille

Tämä on erittäin hyvä vaihtoehto vanhojen taustakuvien maalaamiseen. Tästä on osoituksena alhainen höyrynläpäisevyys, helppo puhdistus ja kestävyys. Ulkonäkö voi vaihdella kirkkaudessa tai neutraaleissa sävyissä. Kestävyytensä vuoksi lateksimaali on suosittu päiväkodeissa, kouluissa ja muissa koulutus- tai virkistysympäristöissä..

Lateksimaali seinille Lateksimaali seinille

Vesipohjainen maali seinille

Yksi edullisimmista seinäpäällysteistä. Koostumus sisältää yhdistelmän erilaisia ​​pigmenttejä, jotka liukenevat veteen. Vesipohjaisen maalin etuja ovat ympäristöystävällisyys, kirkkaus ja helppo hoito (puhdistukseen käytetään yksinkertaisia ​​pesuaineita).

Vesipohjainen maali seinille Vesipohjainen maali seinille

Alkydi -emalit

Tämän tyyppisten seinämaalien suunnittelu voi vaihdella. Vaihtoehtoja on matta, puolimatto ja kiiltävä. Erottavia ominaisuuksia ovat kulutuksenkestävyys ja esteettinen ulkonäkö. Alkydi -emalit kuivuvat riittävän nopeasti (verrattuna muihin maaleihin ja lakoihin), mutta niillä on hieman pistävä haju, joka kestää jonkin aikaa haalistua.

Seinämaalien tyypit - Alkydi -emalit Seinämaalien tyypit - Alkydi -emalit

Maalaa eri huoneiden sisätiloissa

Seinäpinnan maali- ja lakkamateriaalin valinnan ei pitäisi riippua vain tuotteen ominaisuuksista ja ulkonäöstä, vaan myös eri huoneiden käyttötarkoituksesta..

Makuuhuoneen seinämaali

Viihtyisään nukkumisalueeseen emulsio- ja silikonipohjat ovat upeita. Ensimmäinen peittää täydellisesti kaikki epäsäännöllisyydet, halkeamat ja naarmut seinillä, imee ylimääräisen kosteuden, ja toinen sopii ympäristöystävällisyydestään jopa allergikoille. Rakenteen osalta on parasta antaa etusija makuuhuoneen matta maaleille..

Makuuhuoneen seinämaali Makuuhuoneen seinämaali

Olohuoneen seinämaali

Tässä kirkkaan alkydi -emali-, lateksi- tai akryylimaalin käyttö on optimaalista. Lateksituote pystyy peittämään hyvin vanhan korjauksen jäänteet, akryylimaali miellyttää kosteutta ja alkydi -emali sopii täydellisesti kirkkaaseen muotoon, joka on täynnä mehukkaita värejä.

Olohuoneen seinämaali Olohuoneen seinämaali

Seinämaali lastentarhassa

Tässä huoneessa on erittäin tärkeää käyttää akryylimaalia, joka on helppo pestä pois. Koostumukselle on tunnusomaista päästötön. Tämä osoittaa haitallisten komponenttien puuttumisen. Toinen hyvä vaihtoehto lastenhuoneen sisustamiseen olisi liimamaalien käyttö, jotka ovat myös kauniita ja turvallisia..

Seinämaali lastentarhassa Seinämaali lastentarhassa

Seinämaali keittiössä

Keittiön tilaa on usein vaikeinta pitää täysin puhtaana, joten kannattaa tarkastella tarkemmin akryylimaalia (seinät voidaan sävyttää ja päivittää milloin tahansa) tai silikonituotetta, joka on tunnettu korkeasta kestävyydestään..

Seinämaali keittiössä Seinämaali keittiössä

Käytävän seinämaali

Paras vaihtoehto olisi akryyli-lateksi (yhdistetty) tai lateksimaali, joka kestää kemiallisia ja mekaanisia vaurioita, kevyttä hankausta ja jossa on valtava valikoima värejä..

Käytävän seinämaali Käytävän seinämaali

Kuinka valita seinämaali

Asiantuntijoiden neuvot auttavat sinua valitsemaan seinäpäällysteesi kaksi kertaa nopeammin ja luottavaisemmin. Ensimmäinen asia, joka on otettava huomioon seinämaalia valittaessa, on se, että sinun on ensin päätettävä huonekalujen värimaailmasta ja vasta sen jälkeen – viimeistelyn sävystä. Ei haittaa myöskään luoda unelmiesi huone tietokoneen tai paperin piirustuksen muodossa suosikkiväreilläsi. Tämä auttaa sinua katsomaan kokonaiskuvaa ulkopuolelta ja ymmärtämään, haluatko antaa tällaisen ilmeen tälle tai tuolle huoneelle. On myös syytä muistaa, että lattian ja seinäpinnan väri saa poiketa enintään puoleen sävyyn. Silloin sisustus näyttää esteettisesti miellyttävältä ja tyylikkäältä eikä näyttävältä..

Niille, jotka eivät ole vielä päättäneet oikeasta vaihtoehdosta, kannattaa ostaa useita pestäviä eri sävyjä ja maalata huoneen eri osia, jotta voimme tarkastella tulosta ja tehdä oikean päätöksen..

Mattapohja voi helposti piilottaa kaikki seinävirheet, ja kiiltävä pohja voi korostaa niitä. Siksi ensimmäinen pinnoite on hyvä käyttää jo maalattuihin seiniin, ja toinen on merkityksellinen alkuparannuksissa tai täysin tasaiselle ja puhdistetulle pinnalle..

Paletin tulisi olla harmoninen paitsi yhdessä huoneessa, myös koko talossa. Tilat täydentävät toisiaan ja luovat yleisen kauniin taustan. On myös muistettava, että värimaailman tulisi riippua myös valitusta tyyliratkaisusta. Jokaisella sisustussuunnittelulla on oma onnistunut värivalikoima..

Kuinka valita seinämaali Kuinka valita seinämaali Kuinka valita seinämaali

Seinämaali – valokuva

Valitsemamme valokuvat auttavat sinua tutustumaan nykyisiin seinämaalityyppeihin, näkemään, miltä ne näyttävät eri huoneiden sisätiloissa, ja valitsemaan myös halutun seinäpäällysteen. Hyvää katselua!

Seinämaali - valokuva Seinämaali - valokuva Seinämaali - valokuva Seinämaali - valokuva Seinämaali - valokuva Seinämaali - valokuva Seinämaali - valokuva Seinämaali - valokuva Seinämaali - valokuva Seinämaali - valokuva Seinämaali - valokuva Seinämaali - valokuva Seinämaali - valokuva Seinämaali - valokuva Seinämaali - valokuva Seinämaali - valokuva Seinämaali - valokuva Seinämaali - valokuva Seinämaali - valokuva Seinämaali - valokuva Seinämaali - valokuva Seinämaali - valokuva Seinämaali - valokuva Seinämaali - valokuva Seinämaali - valokuva Seinämaali - valokuva Seinämaali - valokuva Seinämaali - valokuva Seinämaali - valokuva Seinämaali - valokuva