Seinähyllyt: 62 alkuperäistä ideaa

Seinähyllyt: 62 alkuperäistä ideaa

Tallennustilan löytäminen on yksi suurimmista haasteista, joita ihmiset kohtaavat suunnittelun aikana ja myös sen jälkeen. Joskus, jopa isossa huoneessa, toinen tilava kaappi näyttää epäsopivaltaiselta, mutta entä jos sinun on sijoitettava kokoelma lukuja tai tusinaa kirjoja? Pelastus tällaisessa tilanteessa on seinähyllyt, joista keskustellaan tänään..

Hyllytyypit

Vaikka seinähyllyt ovat itsessään erilaisia, ne eroavat myös sijainnistaan. Ne on perinteisesti jaettu seuraaviin tyyppeihin:

Klassiset seinähyllyt

Kevyin ja yleisin vaihtoehto, joka on kiinnitetty tasaiseen seinään. Mutta juuri niiden yksinkertaisuuden vuoksi ne tarjoavat laajan kentän mielikuvituksen lennolle: eri geometristen muotojen ja kokoisten hyllyjen, jotka on järjestetty hunajakennojen muodossa tai luovat monimutkaisia ​​koostumuksia.

Tällaisista rakenteista voi tulla yksi seinään naulattu lauta tai muodostaa puun siluetti, jossa jokainen “haara” toimii säilytyspaikkana. Kirjahyllyt ovat kallistettuja tai epäsymmetrisiä. Mielenkiintoisten ideoiden valtameressä on jopa pyöreitä, vain epätavallisten hahmojen tapauksessa on tarpeen miettiä jokainen hetki etukäteen: sijainti, sisältö, tukipiste.

Klassiset seinähyllyt

Kulma -seinähyllyt

Tämä paikka on yleensä tyhjä sen epäkäytännöllisyyden vuoksi, mutta kulmahyllyt paitsi kunnostavat tilaa myös auttavat muuttamaan sisustusta. Kiinnitys tehdään kahdelle vierekkäiselle seinälle. Tässä tapauksessa paitsi sisä-, myös ulkokulma voi olla mukana..

Kulmaseinähyllyjen suunnittelun vaihtelu riippuu enemmän materiaaleista ja sisustuksesta, mutta jopa tällainen ratkaisu näyttää epätavalliselta. Useammin hyllyjä käytetään kirjojen tai taloustavarat kylpyhuoneessa sekä varastotiloissa..

Kulma -seinähyllyt

Riippuvat seinähyllyt

Kuten nimestä voi päätellä, näitä hyllyjä ei kiinnitetä suoraan seinään, vaan ne ripustetaan köysiin – katosta tai palkista. Tämä muotoilu ei ole kovin vakaa, joten sitä käytetään kirjojen säilyttämiseen, ei kristallimaljakoita. Mutta alkuperäisten aksenttien luomiseksi huoneeseen se on ihanteellinen.

Se voidaan asentaa yhdeksi tai useaksi hyllyksi. Ensimmäinen vaihtoehto luodaan usein kolmion muodossa tai hylly on merkitty ympyrään. Tärkeintä on varmistaa, että tallennustila on luotettava..

Ripustettavat seinähyllyt Riippuvat seinähyllyt

Materiaalit seinähyllyille

Seinään naulattu puulevy on yksinkertaisin hyllyvaihtoehto, joka tulee heti mieleen. Mutta tämä ei riitä nykyaikaiseen muotoiluun. Materiaalivalikoima, jopa niin yksinkertaisen tuotteen osalta, on riittävän laaja – samoin kuin niiden ominaisuudet.

Puu ja sen tuotteet

Vaikka tämä olisi ilmeinen perusta, sitä ei pitäisi heti hylätä. Monimutkaiset muodot ja kiinnitys auttavat monipuolistamaan puisen seinähyllyn. Minimalismille tai parvelle tämä ratkaisu on erittäin sopiva. Ja jos haluat sovittaa elementin klassiseen sisustukseen, on suositeltavaa käsitellä yksityiskohdat etukäteen ja ehkä jopa koristella kaiverruksilla..

Materiaalin säästämiseksi voit käyttää MDF -levyä, lastulevyä tai vaneria – kaunista, yksinkertaista ja käytännöllistä.

Puiset seinähyllyt Puiset seinähyllyt

Metalli

Mutta metalliset seinähyllyt herättävät ehdottomasti huomiota ja sopivat harmonisesti sisustukseen, varsinkin jos se on korkean teknologian, fuusion tai vaihtoehtoisesti minimalismin. Vain niiden asennukseen tarvitset erityistaitoja..

Tällaisella pohjalla on korkeat ominaisuudet – kestävyys, luotettavuus, lujuus. Ja esikäsittely säästää korroosiolta.

Metalliset seinähyllyt

Muovi

Halpa, taipuisa, monipuolinen materiaali, joka voi näyttää yksinkertaiselta tai ylelliseltä, jäljittelemällä luonnollisia vaihtoehtoja, mutta tasoittamalla niiden puutteet. Varsinkin jos tällainen hylly seinälle on täynnä esineitä, joten vieraat eivät voi tutustua sen yksityiskohtiin. Kylpyhuoneessa – erittäin hyvä ratkaisu!

Muoviset seinähyllyt Muoviset seinähyllyt

Lasi tai peili

Tällaisella pohjalla on merkittävä haitta – hauraus. Terävä työntö tai kolhu voi vahingoittaa hyllyä, mutta näin ei tapahdu, kun säilytetään kevyitä esineitä. Onko syytä mainita, kuinka tyylikäs lasi näyttää ja kuinka lumoava on peilipinta? Tämä antaa sisätiloille painottomuuden tunteen..

Seinähyllyt lasista tai peileistä

Mitkä ovat kiinnitystyypit?

Sinun on myös valittava tapa kiinnittää hylly seinään – kolmesta vaihtoehdosta. Rakenteen luotettavuus ja liikkuvuus riippuu päätöksestäsi..

Seinään kiinnitettävät hyllyt

Asennus tapahtuu tapilla tai ankkureilla seinään. Tämä antaa vahvan otteen koko tuotteesta, mikä lisää sen kantavuutta ja lujuutta. Jos hyllyjen on tarkoitus varastoida raskaita esineitä, tämä tyyppi on täydellinen. Mutta on suuri haitta – sen purkaminen on erittäin vaikeaa ilman seurauksia seinälle tai rakenteelle..

Seinään kiinnitettävät hyllyt

Irrotettavat seinähyllyt

Kohtuullisen jäykkä kiinnitys kiinnikkeillä ja kiinnityskoukuilla, joka on helppo tehdä kotona, toisin kuin ensimmäinen tyyppi. Tarvittaessa ne voidaan purkaa vahingoittamatta hyllyä, minkä jälkeen voit asentaa uuden..

Irrotettavat seinähyllyt

Modulaariset seinähyllyt

Täysin nykyaikaisten toiminnallisuuden ja liikkuvuuden suuntausten mukaisesti tällaiset seinähyllyt asennetaan laajennusperiaatteen mukaisesti: alemmista tasoista tulee tuki ylemmille. Erilaiset toisiaan täydentävät sävyjen tai muotojen yhdistelmät näyttävät sopivilta.

Modulaariset seinähyllyt

Valitsemme hyllyt sisustuksen tyyliin

Laadukkaalla työllä hyllyt muuttuvat täydellisiksi huonekaluiksi, joiden, kuten minkä tahansa muun esineen, on oltava sopusoinnussa huoneen tyyliin.

Moderni tyyli

Kaikki täällä on yksinkertaista ja samalla monipuolista: sopivat sekä lakoniset tuotteet eri materiaaleista että kokonaisuudet kaikenlaisista geometrisista muodoista. Tyhjän koristelun sijasta – käsitteellinen estetiikka. Prioriteetti – modulaariset tai siirrettävät seinähyllyt.

Seinien koristeluun on keskityttävä: neutraalin pinnoitteen tapauksessa voidaan syöttää kirkkaita malleja ja kirkkaalla pinnalla on parempi tehdä ilman hyllyjä.

Seinähyllyt - moderni sisustustyyli Seinähyllyt - moderni sisustustyyli

Klassinen tyyli

Et voi kääntyä klassiseen tyyliin. Puiset hyllyt tasaisella seinällä, ääritapauksissa – kulma. Kannattimet voidaan tuoda esiin, jos niitä käytetään ja ne sopivat muotoiluun.

Seinähyllyt - klassinen sisustustyyli Seinähyllyt - klassinen sisustustyyli

Provence

Provencessa on samanlaiset vaatimukset. Vain pohjan käsittelyyn on suhtauduttava tarkemmin. Käytä ensin puuta tai sen johdannaisia. Toiseksi peitä ne valkoisella maalilla ja luo mahdollisuuksien mukaan antiikkikalusteiden vaikutus. Tietty huolimattomuus asennuksessa lisää viehätystä rakenteeseen, mutta emme saa unohtaa sen lujuutta..

Seinähyllyt - Provence -tyylinen sisustus Seinähyllyt - Provence -tyylinen sisustus

Minimalismi

Aluksi huomaamme, että tällä tyylillä on epätodennäköistä, että on mahdollista opettaa paljon kaikenlaisia ​​”pieniä asioita” avoimille hyllyille – siksi se on minimalismia. Useiden tavaroiden sopimiseksi on suositeltavaa varustaa hyllyt ovella, jolloin piilotetaan epätasapaino silmiltä. Lasi- tai puupinnat näyttävät hyviltä – tasaiset, sileät ja tiukasti vaakasuorat.

Seinähyllyt - minimalistinen sisustus Seinähyllyt - minimalistinen sisustus

Parvi

Suurimman valikoiman tarjoaa vapautta rakastava parvi. Samanaikaisesti ei ole ollenkaan tarpeen hioa lautoja fanaattisesti täydellisyyteen – pieni huolimattomuus yhdistetään melko orgaanisesti tämän tyylin ominaisiin tiiliseiniin..

Erinomainen vaihtoehto on hyllyt, jotka on ripustettu paksusta köydestä tai kulmarakenteesta, joka perustuu etualalle tuotavaan putkeen. Yleensä parvella voit muuttaa tilan haitat eduiksi ja tekniset elementit koristeellisiksi ja esteettisiksi.

Seinähyllyt - Loft -tyylinen sisustus Seinähyllyt - Loft -tyylinen sisustus

Hyllyjen sisustus

Sen lisäksi, että voit valita mielenkiintoisen muotoilun omaavia seinähyllyjä, ne voidaan myös koristella tehokkaammin. Välttääksesi sotkua, varmista, että tuotteiden käytännöllinen täyttö ei ole ristiriidassa yksityiskohtien kanssa..

Yksinkertaisin vaihtoehto, joka toimii vakiopuisilla hyllyillä, on pinnan koristelu. Täällä voit käyttää kaikkia käytettävissä olevia työkaluja: stensiilit, decoupage, koristeellinen nauha ja niin edelleen. Tämä ratkaisu näyttää hyvältä neutraaleilla seinillä, esimerkiksi maalattu valkoiseksi..

Provence -tyylinen sisustus on luonteeltaan tekstiilielementtien käyttö, joten miksi et koristele hyllyjä niillä asettamalla muutama kauniisti roikkuva huivi kuvioilla? Kodikas ja käytännöllinen.

Yksin tai ryhmissä asetetut kynttilät antavat sinulle romanttisen tunnelman. Voit kuitenkin kokeilla valonlähteitä kirjoittamalla joitain nykyaikaisia ​​suuntauksia. Esimerkiksi taustavalolla varustetut seinähyllyt näyttävät epätavallisilta – lamput valaisevat hellävaraisesti niissä olevia yksityiskohtia..

Hyllyissä olevia putkikiinnikkeitä voidaan käyttää eräänlaisena “ripustimena”: esimerkiksi lamppua, pyyhkeitä tai seppeleitä varten. Pienellä vaivalla yksinkertainen säilytystila muuttuu tyylikkääksi sisustukseksi.

Seinähyllyn sisustus Seinähyllyn sisustus Seinähyllyn sisustus

DIY -seinähylly

Vaikuttaa niin yksinkertaiselta tuotteelta, mutta niin paljon vaihtoehtoja! Mutta kaikkia niitä ei ole helppo toteuttaa itse, ja myönnetään, että jopa yksinkertainen ulkoasu vaatii tiettyjä taitoja. Ennen kuin aloitat tee-se-itse-hyllyn luomisen, tutustu perusohjeisiin, jotka auttavat huonekalujen aloittelijoita tai kokeneita käsityöläisiä..

Joten ennen pääprosessia sinun on harkittava suunnittelua yksityiskohtaisesti ja tehtävä luonnos. Määritä itse hyllyn asennustarkoitus, sille tarkoitetut tavarat, sijainti, muoto ja koko.

Kun olet arvioinut kuorman, valitse kiinnitysmateriaali ja -tapa. Tämän jälkeen merkintä suoritetaan pohjan pinnalle ja materiaali myös leikataan.

Tuloksena olevat moduulit kootaan, tehdään toinen mittaus, jota verrataan kiinnittimien merkintöihin. Seuraavaksi elementtien viimeistely suoritetaan, nimittäin hionta, kiristys ja maalaus tarvittaessa..

Kiinnittimet asennetaan seinän pintaan ja hyllylle, minkä jälkeen osat kiinnitetään sekä tasoitus viimeisellä kiinnityksellä.

DIY -seinähylly DIY -seinähylly

Seinähyllyt – kuva

Lueteltujen vaihtoehtojen lisäksi esittelemme sinulle vielä 30 valokuvaa, joissa on ideoita seinähyllyille, jotka auttavat sinua valitsemaan mielenkiintoisen ratkaisun. Inspiraatiota ja kauniit sisätilat!

Seinähyllyt - kuva Seinähyllyt - kuva Seinähyllyt - kuva Seinähyllyt - kuva Seinähyllyt - kuva Seinähyllyt - kuva Seinähyllyt - kuva Seinähyllyt - kuva Seinähyllyt - kuva Seinähyllyt - kuva Seinähyllyt - kuva Seinähyllyt - kuva Seinähyllyt - kuva Seinähyllyt - kuva Seinähyllyt - kuva Seinähyllyt - kuva Seinähyllyt - kuva Seinähyllyt - kuva Seinähyllyt - kuva Seinähyllyt - kuva Seinähyllyt - kuva Seinähyllyt - kuva Seinähyllyt - kuva Seinähyllyt - kuva Seinähyllyt - kuva Seinähyllyt - kuva Seinähyllyt - kuva Seinähyllyt - kuva Seinähyllyt - kuva Seinähyllyt - kuva

Video: Seinähyllyt – epätavallisia suunnitteluideoita